ok takto:
pepek: ja väčšinou rátam s veľkou účasťou na stránke, takže každý dopyt na MYSQL spomaľuje chod takže aj tých 5 údajov mám v session
Blackdevil:
1, musíš mať dobré nastavené HTML, teda nastaviť maximálne rozmery mena - maxlenght, vyvarovať sa zbytočných hlúpostí hidden inputov a pod. pretože firefox má rozširenie a ním v pohode zmeníš hocijakú vec čo je HTML + inline JS
2, ošetrovať vstupy:
keďže vstupy sa dajú podstrčiť tak ja to ošetrujem tak že mám trim - htmlspecialchars a to následne kontrolujem regulárnym výrazom ...
čo sa týka hesla tak MD5 (ale ja mám aj celý predchádzajúci postup)
e-mail oštrujem regulárnym výrazom ...
3, ďalej pokiaľ posielaš niečo v adrese napr. ID článku kontrolujem funkciou is_numeric() alebo regulárnym výrazom ... v podste kď vieš regulárne výrazy veľa ti to pomôže
4, foto: keď si pozrieš hneď prvý topic v tejto sekcií nájdeš tam príspevok sucheho ktorý ukazuje ako dobre kontrolovať obrázky. Ja robím niečo podobné ... pri nahrávaní obrázku môžeš použiť napr. ošetrovanie prípony takto:
Kód:
$_FILES['foto']['type']=="image/pjpeg" OR
$_FILES['foto']['type']=="image/x-png" OR
$_FILES['foto']['type']=="image/gif"
alebo rozdelíš názov súboru napr. exlplode alevbo regulárnym výrazom a v podstate $pole[1] je prípona ktorú ďalej ošetruješ
keď vieme že obrázok je správny ošetríme veľkosť
Kód:
if($_FILES['foto']['size']<30000){
...
...
...
}
je to v bajtoch takže toto je 30kB
keď ti to prešlo aj touto podmienkou môžeš fotku slobodne nahodiť na server ...