[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.04.11
Prihlásený: 26.04.11
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 18.04.2011 22:38 | prihlasenie

Snazim sa vytvorit skript pre prihlasenie, vyzera to takto:
Kód:
function IdUzivatela ($email, $heslo)
  {
    $vysledok=mysql_query("select id from user where email='".$email."' and heslo = MD5(CONCAT('".$heslo."', user.salt));", $GLOBALS["link"]);
    if (mysql_num_rows($vysledok) == 0)
       return 0;
    else
    {
       $zaznam = mysql_fetch_array($vysledok);
       return (int)$zaznam["id"];
    }
  }

Po vyplneni prihlasvacieho formulara:
Kód:
$id = IdUzivatela($_POST["email"], $_POST["heslo"]);
if ($id<>0)
   $_SESSION["id"]=$id;
if (!isset($_SESSION["id"]))
   echo "Neplatný e-mail a/alebo heslo";
else
{
    // prihlasenie
}


Na kodovanie hesiel v databaze pouzivam metodu salted hash.

Vzdy mi vsak po vyplneni prihlasovacieho formulara vyhodi hlasku:
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\test\login.php on line 5
a napise Neplatný e-mail a/alebo heslo, aj ked su prihlasovacie udaje spravne.

Viete poradit, co mam zle?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prihlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.04.2011 12:18 | prihlasenie

zda sa, akoby sa ten select nevykonal spravne... pozri sa, co obsahuje $vysledok, pripadne ci $GLOBALS["link"] obsahuje spravnu hodnotu


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.04.11
Prihlásený: 26.04.11
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 19.04.2011 14:58 | prihlasenie

$vysledok je false, problm bude asi v tom selecte. Ked ho zadam priamo v databaze tak mi vyhodi nasledujucu hlasku:
Kód:
MySQL: ERROR 1267 (HY000): Illegal mix of collations (cp1250_general_ci,IMPLICIT) and (cp852_general_ci,CORECIBLE) for operation ‘=’

Skusal som zmenit kodovanie stlpca heslo na cp852, v databaze sa vykonal select spravne, v php je $vysledok stale false.
Moze byt nejaky problem s kodovanim windows-1250 pre funkciu MD5?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prihlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.04.2011 15:36 | prihlasenie

pozri si toto http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/ ... arset.html


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.04.11
Prihlásený: 26.04.11
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 19.04.2011 18:14 | prihlasenie

Diky moc, po 2 hodinach som to konecne rozbehal. S cp1250 to stale robilo problemy, po prekodovani databazy aj stranky na utf-8 to funguje.


 [ Príspevkov: 5 ] 


prihlasenie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

3

573

20.01.2006 8:12

michal.h

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlásenie

v PHP, ASP

21

684

08.03.2011 23:26

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v Databázy

1

710

28.07.2007 15:09

eiger33

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasenie

v Redakčné systémy

4

394

29.11.2007 16:23

pleso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasenie

v Redakčné systémy

5

338

12.02.2007 8:46

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v PHP, ASP

1

111

17.02.2014 21:57

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

login - prihlasenie

v PHP, ASP

27

345

28.11.2013 10:58

Elrohir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skype prihlásenie

v Sieťové a internetové programy

1

15115

13.11.2008 22:24

hermivova

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie uzivatela

v PHP, ASP

4

470

10.08.2009 23:50

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session - prihlasenie

v PHP, ASP

17

989

14.07.2008 10:47

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie uzivatela

v PHP, ASP

8

406

17.06.2009 20:44

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlásenie veterána

v Automobily, motorky

7

1207

06.04.2015 16:57

Laky21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

administratorske prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

2

668

06.02.2006 10:02

p4ra

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc-prihlásenie

v Ostatné

8

357

13.04.2010 17:29

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win10 prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

5

148

10.04.2017 18:28

Echo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook, prihlásenie

v Sociálne siete

5

289

05.01.2017 19:56

shiro



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF