[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
premenné  :D

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
NapísalOffline : 19.11.2008 18:39 | premenné :D

čavte, mam další problém ....

Mam menu, v ňom je napr. 5 položiek.
Tie položky aj s textom sú uložene v databáze, a majú odkaz index2.php?admin=ID

po kliknutí na odkaz, budem mať text, pod textom chcem mať 2 odkazy - a to editovať a vymazať.

Takže pri odkazu napr. :

index2.php?admin=ID&uloha=edit
chcem, aby sa zobrazil formulár na editovanie článku ID


*ID = nejake číslo

Tu vam postnem aj zdroják:

Kód:

 include ('config.php');
/*
súbor na prihlasovacie údaje
*/



$admin = addslashes($_GET['admin']);
$uloha = addslashes($_GET['uloha']);




$connect = mysql_connect($ip, $user, $pass)  or die ("Spojenie so serverom $ip nebolo úspešné");
mysql_select_db($namedb, $connect)  or die ("Nepodarilo sa spojiť s databázou $db");
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");



$sql = "SELECT * FROM menu ORDER by poradie";
$result = mysql_query($sql);      
while ($vypis=mysql_fetch_array($result))
{   
echo " <li><a href=\"index2.php?admin=".$vypis["id"]."\">".$vypis["nadpis"]."</a></li>  ";
}


/*
Tu je menu
*/



if ($admin != ""):


$dotaz_menu_aktuality = "SELECT * FROM menu WHERE id='$admin'";
$dotaz_menu = mysql_query($dotaz_menu_aktuality);
$vysledek_menu_vypis = (mysql_fetch_array($dotaz_menu));   

echo " ".$vysledek_menu_vypis["text"]."     ";

<a href=\"index2.php?admin=".$vypis["id"]."&uloha=edit\">EDITOVAŤ  </a>

<a href=\"index2.php?admin=".$vypis["id"]."&uloha=vymaz\">VYMAZAŤ  </a>

     



/*
Tu je  príslušný článok (podľa ID
*/


elseif ($admin != ""&$uloha == "edit"):


$dotaz_menu_aktuality = "SELECT * FROM menu WHERE id='$admin'";
$dotaz_menu = mysql_query($dotaz_menu_aktuality);
$vysledek_menu_vypis = (mysql_fetch_array($dotaz_menu));




echo " edituj článok s ID ".$vysledek_menu_vypis["id"]."   ";


// TU bude formulár na editovanie článku s príslušným ID

/*
tu chcem, aby sa objavila stránka na editovanie príslušného článku
*/

elseif ($admin != ""&$uloha == "vymaz"):


$dotaz_menu_aktuality = "SELECT * FROM menu WHERE id='$admin'";
$dotaz_menu = mysql_query($dotaz_menu_aktuality);
$vysledek_menu_vypis = (mysql_fetch_array($dotaz_menu));




echo " vymazali ste  článok s ID ".$vysledek_menu_vypis["id"]."   ";

/*
tu chcem, aby sa objavila stránka na vymazanie príslušného článku
*/






endif;   


Pri tomto kodu mi to nefunguje, tak ako chcem.
Ak je kód príšerný, nečudujte sa, každý raz musel začinať :D


Dúfam, že ste pochopily čo chcem,


Offline

Užívateľ
Užívateľ
premenné  :D

Registrovaný: 02.11.08
Prihlásený: 10.08.12
Príspevky: 85
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 19.11.2008 19:10 | premenné :D

neviem neviem ale mas to dost zajimavo spravene ...

co keby si pouzil nieco ako:

Kód:
<?php

include_once 'config.php';

$id = $_GET['id'];
$akcia = $_GET['uloha']; 

if (isset($_POST['posted_edit']))
{
  //napoj na db a pouzi funkcie na edit (sql)
}

if ($id == "" && $akcia == "")
{
// ziadna akcia, uvodna stranka, neni co zobrazit
}
elseif ($id != "" && $akcia == "")
{
  //vypise iba prispevok s moznostami edit a vymazat
}
elseif ($id != "" && $akcia != "")
{
switch ($akcia)
{
  Case "edit":
    // pripoj na DB a vypis form na edit:
?>
<form name="edit" action="<? $_SERVER['PHP SELF']; ?>">
Sem napis prvky na edit

<input type="hidden" name="posted_edit">
<input type="hidden" name="id_postu" value="<? echo $id; ?>">
<input type="submit" name="editni" value="Edituj">
</form>
<?
    break;
   
  Case "vymaz":
    // pripoj sa na DB, DELETE * FROM ...
    // alebo si sprav funkciu na delete (napr. deletetopic(id))
    break;
}
}

?>


je to len hruba ukazka ako by to mohlo ist lahsou cestou ... neni som na svojom PC teraz mam tam nejake skripty mozem ked tak poslat, ale na nete mas toho dost.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
premenné  :D

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 19.11.2008 19:56 | premenné :D

skor by som bral cez normalne premenne ako cez príkaz switch .....

inak, ten formular a pod viem si vytvorit sam ....
ale ja chcem to, ze ked mam menu, kliknem na polozku, objavi sa mi text .... potom napr. rucne do prehliadaca napisem adresu index2.php?admin=5&uloha=edit , vždy sa mi objaví to isté ako iba čisto index2.php?admin=5
a ja chcem dosiahnut, aby po zadaní index2.php?admin=5&uloha=edit sa objavil napr. text .... upravuje sa novinka s ID 5


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 19.11.2008 21:13 | premenné :D

No neviem ci som ta spravne pochopil....

Ale tak daj si na zaciatok skriptu v ktorom chces mat ten text nieco take a malo by ti to fungovat:

Kód:
<?
 if ($_GET["uloha"]=="edit")
{
$id=$_GET["admin"];
echo "Upravuje sa novinka s ID $id";
// Alebo si sem daj napr. select z DB...
}
else
{
echo "Niekde sa stala chyba!";
//  Alebo si sem daj co potrebujes
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
premenné  :D

Registrovaný: 04.12.07
Prihlásený: 05.11.15
Príspevky: 347
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Internet
Napísal autor témyOffline : 20.11.2008 16:33 | premenné :D

ok, mám

tu je zdroják....
aj ked oproti minulému je jedna drobna chybicka ....

Kód:
 include ('config.php');




$admin = addslashes($_GET['admin']);
$uloha = addslashes($_GET['uloha']);




$connect = mysql_connect($ip, $user, $pass)  or die ("Spojenie so serverom $ip nebolo úspešné");
mysql_select_db($namedb, $connect)  or die ("Nepodarilo sa spojiť s databázou $db");
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");





// -------------------------menu--------------------------


$sql = "SELECT * FROM menu ORDER by poradie";
$result = mysql_query($sql);      
while ($vypis=mysql_fetch_array($result))
{   
echo " <li><a href=\"index2.php?admin=".$vypis["id"]."\">".$vypis["nadpis"]."</a></li>  ";
}








// -------------------------admin=ID--------------------------




if ($_GET["admin"] != ""):

{
$dotaz_menu_aktuality = "SELECT * FROM menu WHERE id='$admin'";
$dotaz_menu = mysql_query($dotaz_menu_aktuality);
$vysledek_menu_vypis = (mysql_fetch_array($dotaz_menu));   

echo " ".$vysledek_menu_vypis["text"]."     ";
}







// -------------------------admin=ID&uloha=edit--------------------------


if ($_GET["admin"]!="" && $_GET["uloha"]=="edit")

{

$dotaz_menu_aktuality = "SELECT * FROM menu WHERE id='$admin'";
$dotaz_menu = mysql_query($dotaz_menu_aktuality);
$vysledek_menu_vypis = (mysql_fetch_array($dotaz_menu));   



echo "Upravuje sa novinka s názvom ".$vysledek_menu_vypis["text"]." ";

}






// -------------------------admin=ID&uloha=delete--------------------------

 elseif ($_GET["admin"]!="" && $_GET["uloha"]=="delete" )

{




$dotaz_menu_aktuality = "SELECT * FROM menu WHERE id='$admin'";
$dotaz_menu = mysql_query($dotaz_menu_aktuality);
$vysledek_menu_vypis = (mysql_fetch_array($dotaz_menu));   
echo "vymazuje sa novinka s názvom ".$vysledek_menu_vypis["text"]." ";

}













endif;   



dík že ste tu odpovedaly, ale ....


chcel by som ešte 3 menšie vecičky:
1,
ked dam pred "endif;" :

Kód:
else
{
echo "Niekde sa stala chyba!";
}


tak pri adrese index2.php?admin=ID napíše text čo tam má byť ale aj zatým slovo : "Niekde sa stala chyba!"

(skúšal som rôzne kombinácie s podmienkami, ale vždy mi vypíše nejaku chybu :( )

2,
ako napísať podmienku, aby keď sa nenájde take ID v sql, aby mi vypísalo text : "Niekde sa stala chyba!" ??
napr. v sql mam 10 riadkov ( ID od 1-10) ked ma adresu 9,zobrazí sa, ale keď 15, napíše tú hlášku ?


3,

keď mam odkaz napr.
index2.php?admin=ID&uloha=delete :

sa objaví vždy text tej ID pod ktorým to pasuje a až za tým to, čo tam má byť.

Tu máte ukážku :

premenné  :D


 [ Príspevkov: 5 ] 


premenné :D



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenne

v PHP, ASP

7

517

17.11.2007 21:18

PHP zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systemove premenne

v PHP, ASP

4

428

14.06.2010 19:53

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GET premenne

v PHP, ASP

8

385

30.04.2011 22:17

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP premenne

v PHP, ASP

3

375

11.07.2009 13:39

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php premenne

v PHP, ASP

7

604

06.06.2008 14:33

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL a premenné

v Databázy

2

383

15.05.2012 22:37

S-player

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcie a premenné

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

355

10.04.2009 9:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jquery globalne premenne

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

408

30.01.2011 13:54

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systémové premenné win7

v Operačné systémy Microsoft

4

620

24.03.2013 0:19

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenne v kode PHP

v PHP, ASP

1

131

10.02.2015 15:36

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstrániť premenné z URL

v PHP, ASP

4

352

31.03.2011 12:28

riki137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ziskat vsetky premenne

v PHP, ASP

15

466

24.01.2011 16:59

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus - premenne v OOP

v Delphi, Visual Basic

19

463

11.01.2013 17:04

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php-premenne

v PHP, ASP

2

277

10.09.2010 17:04

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DevC++ a statické členske premenné

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

634

02.08.2009 13:35

Loko11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nedefinované premenné v Drupale 7

v Redakčné systémy

6

563

17.07.2012 13:29

sejzmolog



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF