[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.10.06
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 17
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 06.06.2008 10:51 | php premenne

zdravim

mám problém...mám urobené albumy na heslo, žiadne databázy nič

tuto formulár načita meno heslo

Kód:
<form method="POST" action="vstup.php">
<center>
<table border="0">
<tr>
<td>Meno:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </td>
<td><input type="text" name="meno" size="20"></td></tr>
<tr>
<td>Heslo:</td>
<td><input type="password" name="heslo" size="20"></td></tr>
<tr>
<td colspan="2">
&nbsp;<p align="center"><center>
<input type="submit" value="Enter"></td></tr>
</center>

</table>
</center>
</form>


a tu tu overí

Kód:
<?
if ($meno=="trosecnik"):
   if ($meno=="trosecnik" AND $heslo=="osem"):
   $dalej="OK";
   else:
   $dalej="STOP";
   endif;
else:
$dalej="STOP";
endif;

if ($dalej=="OK"): ?>


no a ja chcem aby som mal meno a heslo uložené v nejakom súbore a odtiaľ by mi to načítalo do nejakej premennej s ktorou by som to porovnával. Ako na to?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
php premenne

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.06.2008 10:56 | php premenne

a co tak dat rovno nejaky php subor s patricnymi pristupovymi zabezpeceniami, kde by si mal ulozene heslo uz priamo v premennej a v login scripte by si ten subor na xvilu includol, porovnal hesla a hotovo ? samozrejme nespravit daco podobne, ze $heslo = "kacicka", ale najlepsie pouzit sha1 a take to ulozit (cize napr $heslo = "vygenerovany_sha1_kod")... v kazdom pripade je to vsak bezpecnostny risk takto to ukladat do suboru. treba dat pozor aby sa ti na subor nikto nemohol dostat atd

dalsie riesenie by mohlo byt pouzit nejaky subor, dat do neho udaje ake potrebujes a potom pomocou php odtial filtrovat heslo ktore potrebujes.. cize bolo by tam vela udajov a ty by si vzdy vytiahol len jedno skryte heslo, ale.. :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.10.06
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 17
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 06.06.2008 11:50 | php premenne

ja len potrebujem ZAPIS ci PRIKAZ ako loadnem nejaky text z nejakeho suboru do nejakej premennej

napr $premenna=heslo.php;

potom uz tie dve premenne porovnam a basta :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
php premenne

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.06.2008 11:57 | php premenne

Kód:
<?php
 $fh = fopen("cesta_k_suboru.pripona","rt");
 $data = fread($fh, filesize($file));
 fclose($fh);
?>

jeden zo sposobov... vravim, da sa to riesit viacerymi sposobmi ;) v tomto pripade co som ti vypisal ti premenna data obsahuje obsah CELEHO suboru, samozrejme ked tam budes mat viac textu tak to treba viac specifikovat atd. pohrat sa s tym :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
php premenne

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 06.06.2008 11:58 | php premenne

file_get_contents


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
php premenne

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 06.06.2008 11:59 | php premenne

suchy píše:

alebo :) fajn je napr aj fcia fscanf() pripadne list()... spuuuusty rieseni :lol:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.10.06
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 17
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 06.06.2008 12:19 | php premenne

ok diki...ja som lower taze tak idem na to :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 06.06.2008 14:33 | php premenne

chceš tam mať jedného použivateľa alebo viac ... lebo ak viac odporúčal by som vytvoriť druhé PHPčko(ktoré by si includoval) a v ňom asociatívne pole typu
$login=array(
"meno1" => "heslo1",
"meno2" => "heslo2",
"meno3" => "heslo3"
);
a potom by si normálne porovnával teda:

if($login[$_POST["Nick"]]==$_POST["heslo"])
echo "je správne";
else echo "nesedí";

malo by to fungovať ...


 [ Príspevkov: 8 ] 


php premenne



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP premenne

v PHP, ASP

3

374

11.07.2009 13:39

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php-premenne

v PHP, ASP

2

277

10.09.2010 17:04

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenne v kode PHP

v PHP, ASP

1

131

10.02.2015 15:36

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenne

v PHP, ASP

7

517

17.11.2007 21:18

PHP zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenné :D

v PHP, ASP

4

327

20.11.2008 16:33

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GET premenne

v PHP, ASP

8

383

30.04.2011 22:17

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systemove premenne

v PHP, ASP

4

428

14.06.2010 19:53

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcie a premenné

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

355

10.04.2009 9:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systémové premenné win7

v Operačné systémy Microsoft

4

613

24.03.2013 0:19

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jquery globalne premenne

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

408

30.01.2011 13:54

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL a premenné

v Databázy

2

383

15.05.2012 22:37

S-player

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus - premenne v OOP

v Delphi, Visual Basic

19

463

11.01.2013 17:04

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ziskat vsetky premenne

v PHP, ASP

15

466

24.01.2011 16:59

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstrániť premenné z URL

v PHP, ASP

4

352

31.03.2011 12:28

riki137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DevC++ a statické členske premenné

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

634

02.08.2009 13:35

Loko11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nedefinované premenné v Drupale 7

v Redakčné systémy

6

563

17.07.2012 13:29

sejzmolog



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF