[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.07
Prihlásený: 23.10.08
Príspevky: 28
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 17.11.2007 17:47 | Premenne

potrebujem odoslat premenne z jedneho skryptu do druheho. ake su sposoby prenosu premennych z jedneho do druheho skryptu?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Premenne

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 17.11.2007 17:56 | Premenne

$_POST metoda -> vyuziva sa pri formularoch ... ale to asi nebude to co prave potrebujes
$_GET metoda -> odkazes sa napr. na stranku www.site.com/index.php?premenna=ahoj&id=12 a v danom scripte index.php budes mat v premennej $_GET["premenna"] hodnotu ahoj a v premennej $_GET["id"] premennu 12
$_SESSION metoda -> vyuziva sa hlavne pri prihlasovani a pod, v praxi to vyzera tak ze zacnes session sedenie pomocou
Kód:
session_start();
pozor ale je to podobne ako header cize to musi byt na zaciatku pred text. vystupom inak bude klasi chyba headers already sent ......
vic si najdes na php.net

//pri vsetkych metodach su iste bezpecnostne rizika, tak ti odporucam pozriet si funckie ako addslashes, ....


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Premenne

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 17.11.2007 18:12 | Premenne

alebo pomocou include() a require()


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.07
Prihlásený: 23.10.08
Príspevky: 28
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 17.11.2007 19:11 | Premenne

javo: s tým get by to malo ísť, aj keď nad tým zvažujem, je to v mojom prípade asi najlepší spôsob...

diki


gacer:
ako to myslíš pomocou include a require? tomu nerozumiem...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Premenne

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 17.11.2007 19:56 | Premenne

myslel to tak ze ak mas v subore included.php premennu, tak po naincludovani napr. do indexu tam bude taky,
no neviem ci je to to prave orechove co prave chces


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.07
Prihlásený: 23.10.08
Príspevky: 28
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 17.11.2007 20:07 | Premenne

nie, nie, toto by nebolo vhodne, aj ked da sa to i tak...

tá tvoja metoda GET bude ok :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Premenne

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 17.11.2007 21:07 | Premenne

za prve, nie som Gacer ale Qacer a premenne porenesies nejak takto:

1.php:
Kód:
<?
$premenna="Vodka";
?>


2.php
Kód:
<?
include ("1.php");
echo $premenna. " je super!";
?>

vystup bude Vodka je super!


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.06.07
Prihlásený: 23.10.08
Príspevky: 28
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 17.11.2007 21:18 | Premenne

Qacer: sry, nechcel som ti skomoliť nick :-(

jj, už tomu rozumiem, len v mojom prípade to nebude možné spraviť...


 [ Príspevkov: 8 ] 


Premenne



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systemove premenne

v PHP, ASP

4

428

14.06.2010 19:53

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php premenne

v PHP, ASP

7

604

06.06.2008 14:33

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GET premenne

v PHP, ASP

8

385

30.04.2011 22:17

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP premenne

v PHP, ASP

3

375

11.07.2009 13:39

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenné :D

v PHP, ASP

4

327

20.11.2008 16:33

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL a premenné

v Databázy

2

383

15.05.2012 22:37

S-player

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcie a premenné

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

355

10.04.2009 9:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jquery globalne premenne

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

408

30.01.2011 13:54

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systémové premenné win7

v Operačné systémy Microsoft

4

620

24.03.2013 0:19

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenne v kode PHP

v PHP, ASP

1

131

10.02.2015 15:36

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstrániť premenné z URL

v PHP, ASP

4

352

31.03.2011 12:28

riki137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ziskat vsetky premenne

v PHP, ASP

15

466

24.01.2011 16:59

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus - premenne v OOP

v Delphi, Visual Basic

19

463

11.01.2013 17:04

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php-premenne

v PHP, ASP

2

277

10.09.2010 17:04

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DevC++ a statické členske premenné

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

634

02.08.2009 13:35

Loko11

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nedefinované premenné v Drupale 7

v Redakčné systémy

6

563

17.07.2012 13:29

sejzmolog



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF