[ Príspevkov: 35 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 03.02.2010 15:49 | Prečo mi email neodošle?

Tak som tu zase. Už neviem čo mám robiť!
Skúšam funkciu mail() z formuláru.
Mám súbo mail.php, ktorému odosielam cez post ten mail.
Formulár:
Kód:
<form id="mail" action="mail.php" method="post" enctype="text/plain" >
adresa:<input name="adresa" type="text" value="vladimir.camaj@gmail.com" size="30" />
predmet:<input name="predmet" type="text" value="camo.tym.sk" size="30"  />
správa:<textarea name="sprava" align="middle" cols="60" rows="7" /> </textarea>
<input type="submit" value="odoslať" size="10" />
</form>


mail.php
Kód:
<?
if(mail($_POST["adresa"], $_POST["predment"], $_POST["sprava"])){
   print "<HTML><BODY>Sparava bola odoslana!";
   print "</BODY></HTML>";
    }
else{
   print("<HTML><BODY>Nepodarilo sa spravu odoslat! ");
   print("</BODY></HTML>");
    }
?>

Odošlem to, príde mi správa, že ,,Sprava bola odoslana,, ,ale v schránke nič nieje.
Neviem či to neni nejaký problém s premennou $_POST[]
Na hostingu mám zapnuté register globals na ON.
Nemalo by to byť OFF?
:roll:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.02.2010 15:54 | Prečo mi email neodošle?

Tak si to nastav tak, aby si videl vsetky chyby a podla toho uvidis, ci pracujes s nedefinovanymi premennymi:
Kód:
error_reporting(E_ALL);

Od hostingu, ktory ma zapnute register_globals, radsej rychlo prec.
A pozor aj na ten preklep - predment v PHP skripte.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 15:58 | Prečo mi email neodošle?

No ja si to môžem prepnúť na OFF. Ale neviem ako nastaviť ten výpis chýb. Ako mi to vlastne môže prejsť cez tú podmienku, keď nemá tú premennú. Teda ak to správne chápem.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.02.2010 16:01 | Prečo mi email neodošle?

Ved som ti to napisal, daj to na zaciatok skriptu.
Co sa tyka podmienky, tak cez podmienku neprechadza samotna premenna, ale fcia mail, ktorej prazdne parametre nemusia prekazat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 16:02 | Prečo mi email neodošle?

Tak to tam dáme.....

Vypísalo toto:
Citácia:
Notice: Undefined index: adresa in /home/free/tym.sk/c/camo/root/www/mail.php on line 3

Notice: Undefined index: predmet in /home/free/tym.sk/c/camo/root/www/mail.php on line 3

Notice: Undefined index: sprava in /home/free/tym.sk/c/camo/root/www/mail.php on line 3

Sparava bola odoslana!


Ako to, že neznámy index?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 16:27 | Prečo mi email neodošle?

Ja už som v koncoch :shock:
Nastavil som method="get" a funguje to.
Vypol som register globals a funguje to(get), zapol som register globals a tiež to funguje.
Keď to ale zmením na POST tak nič neodošle. Ani keď je reg. globals zapnuté, ani keď je vypnuté.
To fakt nechápem. Ako to, že GET funguje a POST nie?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.02.2010 18:12 | Prečo mi email neodošle?

Neverim. Skus vytvorit uplne jednoduchy formular bez nejakeho mail()u a pouzi print_r($_POST), nieco tam byt musi. Nemoze to robit ten zbytocny enctype=text/plain?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 19:29 | Prečo mi email neodošle?

Uf, vyriešené!
Formulár je v poriadku, ako aj všetko ostatné okrem toho enctype. Tak si to odhalil aj ty. Práve v tom bol pes zakopaný. Po odstránení všetko funguje ako má.
Dozvedel som sa to pred chvíľou tu od Noxa:http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=106087&page=-1#16
Vďaka za námahu!

Inak vôbec nechápem ako si mohol mať vôbec podozrenie na to enctype?

Vlastne ešte jedna otázka. Mám si teda to register globals vypnúť?
A prečo by to malo byť zle, keď je to zapnuté?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.02.2010 19:39 | Prečo mi email neodošle?

Nic ine tam problem robit nemohlo. Defaultny (a fungujuci :)) Content-type je application/x-www-form-urlencoded, ten treba odosielat, aby server pochopil, ze POSTom prichadzaju nejake data. Tak nejak si to vysvetlujem.
Register_globals by nemalo skodit, pokial robis aplikaciu tak, ze s tym pocitas, co silne pochybujem :). Zapnute register_globals ale znamenaju, ze hocikto ti moze zmenit hocijaku premennu v tvojom skripte, ak ju neprepises. Vypni to.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 20:03 | Prečo mi email neodošle?

:loony: Ahá! :loony:
Tak teda dám na radu aj keď tomu vôbec nerozumiem, ale znie to hrozne(že prepísať mi premennú....).


Naposledy upravil camo dňa 03.02.2010 20:10, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.02.2010 20:07 | Prečo mi email neodošle?

Tvoj mail bude pravdepodobne označený ako spam, pretože mu chýbajú hlavičky. Odporúčam použiť PHPMailer


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 20:12 | Prečo mi email neodošle?

Pod pojmom hlavicka sa asi nerozumie <head> ak to spravne chapem???
Ale chodi mi to normalne.
Ale aspon viem ze nieco take existuje.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.02.2010 20:41 | Prečo mi email neodošle?

Hlavičky ako headers :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 21:03 | Prečo mi email neodošle?

Mám s tým mailom ešte jeden problém.
Ak zadám akúkoľvek somarinu ako adresu, vždy mi to napíše, že bola správa odoslaná.
Tá funkcia si nejako neoveruje, či bola naozaj správa odoslaná?
Mám tam podmienku if(mail(.......)) tak nechápem načo tam je?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.02.2010 21:23 | Prečo mi email neodošle?

Podmienka tam je na to, aby sa otestovalo, ci je mozne mail odoslat - napr. ak nie je spravne nastavene php.ini, podmienka nevyhovie.
Mozes si pomocou strstr() ziskat samotnu adresu servera a testovat, ci existuje takato stranka - checkdnsrr(). Plus pridaj regexp.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 21:35 | Prečo mi email neodošle?

No v manuály som sa dočítal toto:,,It is important to note that just because the mail was accepted for delivery, it does NOT mean the mail will actually reach the intended destination. ,,

Teda to vyzerá tak, že sa nedá overiť či ten mail bol doručený.
Alebo sa to dá zistiť cez to strstr().
To myslíš ako mailový server? A že by som od neho zisťoval, či tá adresa existuje, či ako?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 03.02.2010 21:43 | Prečo mi email neodošle?

Myslim to tak, ze skontrolujes, ci existuje webova adresa, na ktorej ta mailova adresa existuje. Ak tam niekto zada blablabla.xy, checkdnsrr vrati false a ty mozes vypisat, ze adresa neexistuje a mail nemusis odosielat. Ale nemyslim, ze to je az take potrebne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.02.2010 21:59 | Prečo mi email neodošle?

Ďuri:
To si musím najprv pozrieť tú funkciu checkdnsrr().
Nerozumiem tomu výrazu webová adresa na ktorej tá mailová adresa existuje.
To by bolo potom lepšie ako všetky tie overovania, či je zadaná adresa v správnom formáte. To by bolo ideálne...
Ale neviem, či to chápem správne?
V tom manuály by bol na také niečo odkaz nie?

tominator:
Už teda viem čo sú headers.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.02.2010 12:51 | Prečo mi email neodošle?

Hej, blbo som to napisal. Proste ak ti niekto zada adresu cosi@gmail.com, vyberies si odtial gmail.com a skusis sa pomocou checkdnsrr na to gmail.com pripojit.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 04.02.2010 13:23 | Prečo mi email neodošle?

To vyzerá dobre! Odpadá kopa kódu s reg. výrazmy aj keď neviem či to bude rýchlejšie. O to mi hlavne ide, aby tá funkcie zvýšila rýchlosť. Čakať na odozvu asi nebude rýchlejšie, že?
Teda chápem to správne, že funkcia overí, či je server v dosahu?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 04.02.2010 13:26 | Prečo mi email neodošle?

Urcite to nebude rychlejsie. Plus je ten problem, ze ten mail sa aj tak nemusi dorucit, niekto moze pouzit neexistujucimail@google.sk (trebars), ale cez tu podmienku to prejde. A tie regexpy by si aj tak mal zahrnut.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 04.02.2010 13:37 | Prečo mi email neodošle?

Vŕta mi v hlave, že ak vie PHP overiť existenciu servera a prijať odozvu, mohol by vedieť aj overiť existenciu schránky nie?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.02.2010 13:43 | Prečo mi email neodošle?

aj keby vedelo, o com pochybujem, dobry server ma nastavene, aby sa nedalo nic zistit, lebo inak by to bol raj pre spamerov...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 04.02.2010 13:49 | Prečo mi email neodošle?

No to dáva logiku....
Takže ostanem pri tých regulárnych výrazoch.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.02.2010 14:58 | Prečo mi email neodošle?

Podla mna si len vytvaras zbytocnu robotu..
Over len spravny tvar emailu a to je vsetko.. vsetko ostatne je zbytocne..

Ja napriklad bezne pouzivam mailinator.


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 04.02.2010 15:06 | Prečo mi email neodošle?

Prečo by to bola zbytočná robota?
Bolo by to oveľa presnejšie a jednoduchšie ako regulárne výrazy.
Samozrejme keď už viem to čo viem, tak je to zbytočné.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 04.02.2010 15:16 | Prečo mi email neodošle?

Co konkretne zasielas v tom emaili ?
Ked niekto ten email chce, tak zada svoj normalny email, a ked niekto ten email od teba nechce, zada nepravy email.. Zbytocne natahujes dlzku behu scriptu pre normalnych ludi..
A ked tam niekto zada neexistujucu adresu, tak co ? Email odosles, ale nikam nepride.. No a? Co sa stalo?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 04.02.2010 16:10 | Prečo mi email neodošle?

No stačí predsa preklep a prejde to cez kontrolu tvojho scriptu. Ale nikam sa nedostane. Taká funkcia by to lepšie dokázala ošetriť.
No a rýchlosť je dosť podstatná vec, takže to riešim stále.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 05.02.2010 22:36 | Prečo mi email neodošle?

Dnes som počul, že ak mám na str. formulár na odosielanie e-mailov s explicitne zadávanou adresou, že je to brána na odosielanie spamu cez moju stránku. Viem že sa to dá zariadiť, ale zaujíma ma či je to pravda s tým spamom?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prečo mi email neodošle?

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 06.02.2010 0:45 | Prečo mi email neodošle?

Kebyze konkretne napises, ako ten formular funguje a naco sluzi, vieme ti normalne poradit..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 35 ] 1, 2


Prečo mi email neodošle?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neodošle formulár ak niečo nezadáte

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

304

11.09.2011 19:11

ONLINE_SVET

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPmailer - neodošle viac ako 5MB prílohu

v PHP, ASP

4

319

23.12.2011 12:57

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MSI FX 603 prečo áno, prečo nie?

v Notebooky a netbooky

5

465

02.08.2011 22:15

KekkeiGenkai

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

email

v PHP, ASP

5

377

26.04.2010 12:07

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

email

v Redakčné systémy

4

545

30.06.2007 11:44

AVAST

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Email

v Služby a webstránky

21

1764

17.04.2008 20:44

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

email

v Služby a webstránky

8

1652

05.06.2009 14:24

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Email

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

617

08.07.2008 10:37

benq666

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neodoslaný email ...

v PHP, ASP

3

413

05.01.2010 19:25

neXor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Email send

v PHP, ASP

1

343

04.05.2009 14:18

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FB -Email

v Sociálne siete

2

293

19.02.2011 15:30

petanorech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadny email

v Webhosting a servery

5

221

07.09.2014 12:38

vilo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

email client

v Smartfóny a tablety

6

150

16.05.2016 15:57

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria / email

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

278

06.07.2010 23:16

DARSON

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

email znaky

v Sieťové a internetové programy

6

116

01.02.2015 23:34

p4tooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Email klient

v Sieťové a internetové programy

5

256

15.10.2011 10:19

f4r0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF