nicobb:
- do sturova chodim pravidelne, tak co je to zase za blbost ze 2/10
- "To, že sú maďarskej národnosti ešte neznamená, že sa bude časť Slovenska pomaďarčovať !" toto nazyvat pomadarcovanim, ty si sa zblaznil
- tu ziadna problematika nie je, len zostalo par zaslepencov, ktori este pamataju Slotu alebo
maju nejaky komplex kvoli velkosti vybavickyA hlavne si uvedomte jednu zasadnu vec, ked viac ako 100 rokov bol juh slovenska osidleni madarmi a to v ovela vacsom pomere ako dnes, tak praco by nemali mat svoje prava.
Madari sa sem nenastahovali po vzniknuti CSR, ale zili tu uz predtym. A bohvie kolki z vas vedia o poslovencovani po 2. sv. vojne. Ked clovek dostane moznost, bud opluje madarsku vlajku alebo sa vyhlasi za slovaka. Cize chudaci Slovaci, mame to strasne tazke
. Nie, ze by ste si vobec uvedomovali, ze pred 100 rokmi na zaklade poctu madarskeho obyvatelstva na juznom slovensku, mohlo toto uzemie kludne patrit madarsku.A pre vase ukludnenie, pomer Slovakov v tychto oblastiach stale stupa a stupat bude...
// Spojený príspevok Pia 04.04.14 9:33Walcott píše:
jtbs píše:
Kazdy ovlada slovencinu
Vobec nie, RS je 30 km od hraníc, ale vela ludi hlavne tých opálených nevie po slovensky ani zatat a dokonca maju slovensku narodnost, zvykli si ze vsade na uradoch vedia aj po madarsky tak naco by sa ucili pre nich tazsi jazyk slovencinu.
tuto skupinu ludi akosi neriesim, nemam potrebu s nimi komunikovat, dobre vies, ze oni vedia len jazyk od rodicov a nie zo skol
// Spojený príspevok Pia 04.04.14 9:55Phanteom píše:
Jtbs chces mi povedat ze by si bol spokojny keby nam vladli smk most-hid atd kf. S polovice ani po slovensky podiadne nevedia?
1. nikdy som nevolil ani most a ani smk (na druhu stranu ani sns a pod.)
2. pozri sa na svoj prispevok, poznam vela madarov, ktori by ho napisali bez chyb
Citácia:
Slovensky obcania to sice mozu byt ale su aj naradnostna mensina a nieco je asi zle ked mensina zacme vytlacat a vladnut vacsine.
Ustano ili by vsade dvojazycne tabule povinnost vediet madarcinu ptm este nebodaj autonomiu J slovenska.Narodnosta mensina sa ma prisposobit statu ldo zije a nie ze stat sa prisposobuie jej.Ked sa nepaci nech hybaju inde.
neviem na co narazas, mensina tu nikomu nevladne. Vsak sa nam prisposobuju. Ked mi chodi navsteva do Ziliny, tak si myslis, ze im robim dablera? Nie. Dvojjazycne tabule? Preco to riesit? Popravde kludne nech su jednojazycne. Ale logika kaze, aby sa mesto volalo tak ako v historii a to co sa tam robilo nebolo poslovencovanie nazvov, ale ich uplne nelogicke zmenenie. Pretoze magor musel vymysliet napriklad to, aby sa Bős (historicky slov. Beš, maď. Bős, nem. Bösch) volalo Gabcikovo, ked Gabcik s touto obcou nemal nic spolocne a kludne mohli zmenit nazov obce na nejaku skomoleninu slova Bős, napr. Beš.
Citácia:
A to ze lazdy ovlada svk? No na smiech minule som sa zastavil v komarme v restike sicko madarska kuseli mi doniest spec. Svk listok servirky nevedeli po svk ani n sice ako tak rozumeli ale povedat v slovencine?naco.museli zhanat 15 minut manazerku podniku kt. trhnane sa so mnou dorozumela.Mal som sto chuti odist.Defacto musis uznat ze madari sa spravaju na j slovensko ako v madarku a nie na slovensku . . .
su tam doma, ale dorozumies sa, vidis, zohnali aspon manazerku, keby nechceli, tak sa na teba vys..kaslu. A povedzme si to narovinu, je to sukromna restauracia a co je sukromne, moze si robit co chce. Ked ja idem do cinskej restiky a chlapik vie 5 naucenych slov a ak mu v jedalnom listku neukazes co chces, ale snazis sa s nim komunikovat, tak musi zavolat kolegu, s ktorym sa dorozumies, tak sa tiez nestazujem a vlasy si netrham.