[ Príspevkov: 59 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 14.01.2009 17:02 | PHP - Rýchle správy

Ahojte,

Chcel by som sa spytat ci niekto nema nejaky skriptik, ktory dokaze vymienat medzi prihlasenymi uzivatelmi sukromny text ... nieco ako na pokeci "RP" ... nepotrebujem to presne ako tam. Mozno postaci aj rada ako zacat ... bo dumam v com by som to spravil, rozmyslam nad JavaScriptom a PHP neviem ... rad by som si vypocul nazor skusenejsich kym zacnem. Alebo ak by sa nasiel niekto kto s tym ma uz skusenost a nieco take uz robil a chcel by sa podelit bol by som rad ... upravil by som to, dotvoril a hodil sem pre ostatnych.

Vopred dakujem ... :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 14.01.2009 18:50 | PHP - Rýchle správy

toto som aj ja kedysi už zhánal aj mne by to pomohlo :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP - Rýchle správy

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.01.2009 19:13 | PHP - Rýchle správy

A čo takto rozpísať sa o čo by malo ísť, hmm?
RP na pokeci som videl možno raz v živote, myslím že nie som jediný ktorý netuší, čo by to malo robiť.

Ak chceš, aby ti po kliknutí na odkaz vyskočilo okno - na to je JavaScript.
Ak chceš prijímať a odosielať správy od používateľov, nie je to nič zložité, stačí do databázy ukladať správy, ktoré priradíš k jednotlivým id userov.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 14.01.2009 20:11 | PHP - Rýchle správy

hmm teda ja budem mat skript ktory bude do tabulky ukladat text a v dalsom stlpci bude ID uzivatela ktory si pre vlozenim zistim a potom vlaste bude skript ktory bude z tej tabulky podla ID od prihlasenia daneho usera ktory to ma prijat uz iba vypisovat jednotlive texty v tabulke hej? aleboneake ine riesenie :?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.01.2009 20:20 | PHP - Rýchle správy

ano, to je vsetko. je to uplne jednoduche. len si este zabudol na jeden stlpec - ID usera, ktory tu spravu napisal. a ked to chces mat ako na azete, tak si este dohodis datum pridania a nejaky tinyint, ci je sprava precitana.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.01.2009 11:37 | PHP - Rýchle správy

na ja :D
ID, ID_odosielatel, ID_prijimatel, Nazov, Obsah, Datum, Precitana
INT, INT, INT, Varchar, Text, TIMESTAMP, INT
AI, I,I, -, -, CURRENT_TIMESTAMP, -


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 15.01.2009 13:39 | PHP - Rýchle správy

Takze s vasim dohladom by som zacal ak si najdete cas tak ma mozete opravit ... resp. pomoct :)

Inak tento web sa mi bohove paci ... zatial som sa tu stretol len s ustretovostou, su tu fajn ludia ... vsetka cest ...

Jednoduchy form pre odosielanie posty :

rychlaposta.php

Kód:
<html>
<head>
<title>Rýchla pošta<title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>
<body bgcolor="#FFF5EC">
<table>
<form action="rpspracovanie.php" method="post">
<tr><td><font size="2" face="arial">Komu:</font></tr></td>
<tr><td><input type="text" name="rpkomu" size="20" maxlength="20"></tr></td>
<tr><td><font size="2" face="arial">Text správy:</font></tr></td>
<tr><td><input type="text" name="rpspravy" size="60" maxlength="200"></tr></td>
<tr><td><input type="submit" value="Odoslať"></tr></td>
</form>
</table>
</body>
</html>


vypisuje ho javascript pre otvorenie noveho okna
umiestneny v index.php
Kód:
<script language="JavaScript">
         <!--
         function Otevri_okno()
         {
         msg = window.open('rychlaposta.php', 'nove_okno', 'toolbar=no, menubar=no, location=yes, directories=no, scrollbars=yes, resizable=no, status=no, width=550, height=350, top=200, left=300')
         //Pozor, definice proměnné msg musí být napsána na jednom řádku!
         }
         //-->
         </SCRIPT>

jeho odkaz:
Kód:
<a href="rychlaposta.php" target="nove_okno" onClick="Otevri_okno();">Nová RP</a>

vpisanie udajov do tabulky mysql:

Kód:
CREATE TABLE posta (
id int auto_increment NOT NULL PRIMARY KEY,
nick varchar(20),
komu varchar(20),
sprava text(200)
);


rpdatabaza.php
Kód:
<?
$dbserver = "server";
$dbuzivatel = "uzivatel";
$dbheslo = "heslo";
$db = "databaza";
$dbtabulka = "tabulka";
?>


takze teraz spracovanie spravy do databazi:
spracovanierp.php
Kód:
<?
if (session_id() == "") session_start();
 
if(!(isset ($_SESSION['prihlaseny']))) {
   Header("location:kontrolaprihlasenia.php");
   }
?>

<?
include "rpdatabaza.php";
session_start();

$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
   endif;

   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES
   ('', '"."$prihlaseny"."', '".$_POST['komu']."', '".$_POST['sprava']."')");
   }
   MySQL_Close($spojenie);
?>


a teraz ako vypisovat ked na uzivatelov mam inu tabulku ?



[/code]


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 15.01.2009 13:51 | PHP - Rýchle správy

Kód:
mysql_query('SELECT posta.sprava, *.user FROM posta JOIN user ON (posta.nick=user.id) WHERE komu=' . $_SESSION['prihlaseny']);

za predpokladu, ze v tabulke USER mas userov.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 15.01.2009 13:54 | PHP - Rýchle správy

djsulo píše:
Kód:
mysql_query('SELECT posta.sprava, *.user FROM posta JOIN user ON (posta.nick=user.id) WHERE komu=' . $_SESSION['prihlaseny']);

za predpokladu, ze v tabulke USER mas userov.


no tabulka sa mi vola uzivatelia ... a user je stlpcek "nick" ... No tak idem dumat ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 15.01.2009 14:19 | PHP - Rýchle správy

Mierne chybicky ... toto testoval funguje.

rychlaposta.php
Kód:
<?
if (session_id() == "") session_start();
 
if(!(isset ($_SESSION['prihlaseny']))) {
   Header("location:kontrolaprihlasenia.php");
   }
?>

<?
include "rpdatabaza.php";
session_start();

$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
   endif;

   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES
   ('', '"."$prihlaseny"."', '".$_POST['komu']."', '".$_POST['sprava']."')");
   }
   MySQL_Close($spojenie);
?>

<html>
<head>
<title>Rýchla pošta<title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>
<body bgcolor="#FFF5EC">
<table>
<form action="rychlaposta.php" method="post">
<tr><td><font size="2" face="arial">Komu:</font></tr></td>
<tr><td><input type="text" name="komu" size="20" maxlength="20"></tr></td>
<tr><td><font size="2" face="arial">Text správy:</font></tr></td>
<tr><td><input type="text" name="sprava" size="60" maxlength="200"></tr></td>
<input type="hidden" name="action" value="send_form">
<tr><td><input type="submit" value="Odoslať"></tr></td>
</form>
</table>
   <?
   if (!$vysledok):
      echo "<center>Rýchla pošta je pripravená.</center><br>\n";
      else:
      echo "<center>Ďakujeme <b>$prihlaseny</b>, pošta bola úspešne odoslaná užívateľovi <b>$komu</b>.</center><br>\n";
   endif
   ?>
</body>
</html>


teraz otazka na vas skusenejsich ...

mam tabulku uzivatelia v ktorom su ulozeny vsetci uzivatelia "nick" spolu s udajmi o nich ... moja otazka znie ... ako docielim to ... ze sa to uzivatelovi zobrazi kedze tabulku mam uzivatelia ... odosielal som "komu" ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP - Rýchle správy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.01.2009 14:30 | PHP - Rýchle správy

ak je "komu" tiez nick, tak pri prihlaseni proste vykonas select z tabulky, kde mas ulozene spravy a stlpec komu obsahuje nick prihlaseneho a das to vypisat... bolo by dobre, keby si tam pridal este datum odoslania a flag, ci uz bola sprava precitana, aby sa mu uz potom nezobrazovala...

osobne by som tu strukturu tabuliek spravil inak, ale ked uz robis na tomto, tak na tom stavaj...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 15.01.2009 14:33 | PHP - Rýchle správy

mno neviem ako presne to chces ale ani by si to nemusel robit s nickmi aleo teda mohol a spravil by si skript ktory v tabulke hlada v stlpci dany nick a tie spravy potom nacitat ma tak napada :?

// už ma predbehol :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 15.01.2009 14:46 | PHP - Rýchle správy

Dakujem obom ... idem na to poslem zdrojaky potom ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.01.2009 15:45 | PHP - Rýchle správy

ok ja podotknem ešte bezpečnosť. V súčastnom stave ti ktokoľvek zmaže správy ...teda prešiel by som to funkciou htmlspecialchars alebo safety() alebo si urobiť vlastnú bezpečnejšiu safety :D

taktiež by som overoval či prijímateľ existuje ...
nevypisoval by som Pripojenie sa podarilo ...

no aj ja by som použil štruktúru tabuľky takú akú soam navrhol :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.01.2009 9:30 | PHP - Rýchle správy

Ahojte,

neviem si rady ... potrebujem spravu teraz vypisat konkretnemu uzivatelovi ktoremu "komu" to bolo posielane ... clovek na indexe klikne na dorucena posta otvori sa :
rpdorucena.php

Kód:
<?
if (session_id() == "") session_start();
 
if(!(isset ($_SESSION['prihlaseny']))) {
   Header("location:kontrolaprihlasenia.php");
   }
?>

<?
include "rpdatabaza.php";
                              
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
    endif;
    $spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka ORDER BY id_posta DESC";
    $vysledok = MySQL_Query($spojenie);
   if (!$vysledok):
      echo "Doslo ku chybe pri dotazovani k zaznamom!";
      break;
   endif;

?>

<html>
<head>
<title>Rýchla pošta</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>
<body>
<div id="rychlaposta">
<?
   while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
   echo "( ".$vypis['komu']." )<br>\n ".$vypis['sprava']." <br>\n";
?>
</div>
</body>
</html>


Toto mi ale vypise vsetky spravy od vsetkych ... a ja by som potreboval aby prihlaseny vydel len svoje vyleselektovane rp// teraz sa nezatazujme nejakou bezpecnostou aj ked aj na to treba mysliet ... ale vsetko ma cas ... teraz by som potreboval toto,


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.01.2009 9:41 | PHP - Rýchle správy

Kód:
SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu=' . $_SESSION['prihlaseny']) . ' ORDER BY id_posta DESC;


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.01.2009 10:14 | PHP - Rýchle správy

pise mi chzbu v tom riadku:
Kód:
Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in /3w/kvalitne.cz/l/luxorakcie/rpdorucena.php on line 19

cely kod:

Kód:
$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
    endif;
    $spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu=' . $_SESSION['prihlaseny']) . ' ORDER BY id_posta DESC";
    $vysledok = MySQL_Query($spojenie);
   if (!$vysledok):
      echo "Doslo ku chybe pri dotazovani k zaznamom!";
      break;
   endif;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.01.2009 10:17 | PHP - Rýchle správy

lebo tam mas 2 druhy zatvoriek... musis takto:
Kód:
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu=" . $_SESSION['prihlaseny']) . " ORDER BY id_posta DESC";

alebo takto:
Kód:
$spojenie = 'SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu=' . $_SESSION['prihlaseny']) . ' ORDER BY id_posta DESC';


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.01.2009 10:25 | PHP - Rýchle správy

pouzil som aj jedno aj druhe:

Kód:
<?
include "rpdatabaza.php";
                              
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
    endif;
    $spojenie = 'SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu=' . $_SESSION['prihlaseny']) . ' ORDER BY id_posta DESC';
    $vysledok = MySQL_Query($spojenie);
   if (!$vysledok):
      echo "Doslo ku chybe pri dotazovani k zaznamom!";
      break;
   endif;

?>


a stale nic ... futr mi nejaky parse eror pise v tom riadku


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP - Rýchle správy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.01.2009 10:26 | PHP - Rýchle správy

Kód:
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu='" . $_SESSION['prihlaseny']) . "' ORDER BY id_posta DESC";


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.01.2009 10:29 | PHP - Rýchle správy

aha, myslel som do komu zapisuje IDcko


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.01.2009 10:31 | PHP - Rýchle správy

stenley píše:
Kód:
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu='" . $_SESSION['prihlaseny']) . "' ORDER BY id_posta DESC";


super to je ono :-) dakujem akurat este pred "select som doplnil zatvorku.
Kód:
$spojenie = ("SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu='" . $_SESSION['prihlaseny']) . "' ORDER BY id_posta DESC";


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP - Rýchle správy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.01.2009 10:34 | PHP - Rýchle správy

a na co su dobre tie zatvorky? :)

este ta chcem upozornit, ze predchadzajuci post sa necituje!


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.01.2009 11:21 | PHP - Rýchle správy

stenley píše:
a na co su dobre tie zatvorky? :)

este ta chcem upozornit, ze predchadzajuci post sa necituje!


No to neviem :-D ale ked som ju doplnil ide mi to bez nej vypisovalo chybu ...
neviem ci presne chapem co myslis ... ale moj kod
:
Kód:
<?
   
   while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
   echo "(Od: ".$vypis['cas']." ".$vypis['nick'].")<br>\n ".$vypis['sprava']."<br>\n
   <form action="rychlaposta.php" method="post">
   <input type="submit" value="Odpovedať">
   </form>
   ***********************************************************************************************************<br>\n
   ";
    
?>


ze ked kliknem na tlacitko odpovedat ... v kode rychlaposta.php v kolonke komu sa vlozi meno.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP - Rýchle správy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.01.2009 11:25 | PHP - Rýchle správy

aha, sorry, teraz som si vsimol, ze v tom tvojom povodnom kode bola jedna nadbytocna zatvorka a ja som ju odtial nevymazal, cize ma to byt takto (bez zatvoriek):
Kód:
$spojenie = "SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu='" . $_SESSION['prihlaseny'] . "' ORDER BY id_posta DESC";


a co si s tym kodom chcel povedat? nejak nechapem :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.01.2009 11:39 | PHP - Rýchle správy

mam taku dilemu ...

rychlaposta.php
Kód:
<?
if (session_id() == "") session_start();
 
if(!(isset ($_SESSION['prihlaseny']))) {
   Header("location:kontrolaprihlasenia.php");
   }
?>

<?
include "rpdatabaza.php";
session_start();

$spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
   endif;
   $cas = date("H:i:s");
   if ($_POST['action'] == 'send_form') {
   $vysledok = MySQL_Query("INSERT INTO $dbtabulka VALUES
   ('', '"."$cas"."', '"."$prihlaseny"."', '".$_POST['komu']."', '".$_POST['sprava']."')");
   }
   MySQL_Close($spojenie);
?>

<html>
<head>
<title>Rýchla pošta</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>
<body>
<div id="rychlaposta">
<div class="hlavickabunky"> Rýchla pošta - LuxorAkcie</div>
<table>
<form action="rychlaposta.php" method="post">
<tr><td><font size="2" face="arial">Komu:</font></tr></td>
<tr><td><input type="text" name="komu" size="20" maxlength="20" value=""></tr></td>
<tr><td><font size="2" face="arial">Text správy:</font></tr></td>
<tr><td><input type="text" name="sprava" size="84" maxlength="200"></tr></td>
<input type="hidden" name="action" value="send_form">
<tr><td><input type="submit" value="Odoslať"></tr></td>
</form>
</table>
   <?
   if (!$vysledok):
      echo "<center>Rýchla pošta je pripravená.</center><br>\n";
      else:
      echo "<center>Ďakujeme <b>$prihlaseny</b>, pošta bola úspešne odoslaná užívateľovi <b>$komu</b>.</center><br>\n";
   endif
   ?>
</div>
</body>
</html>


rpdorucena.php
Kód:
<?
if (session_id() == "") session_start();
 
if(!(isset ($_SESSION['prihlaseny']))) {
   Header("location:kontrolaprihlasenia.php");
   }
?>

<?
include "rpdatabaza.php";
                              
   $spojenie = MySQL_Connect("$dbserver" , "$dbuzivatel" , "$dbheslo");
   MySQL_Select_DB("$db", $spojenie);
   if (!$spojenie):
      echo "Pripojenie sa nezdarilo!";
      else :
      echo "<center>Pripojenie sa podarilo.</center>";
    endif;
    $spojenie = ("SELECT * FROM $dbtabulka WHERE komu='" . $_SESSION['prihlaseny']) . "' ORDER BY id_posta DESC";
    $vysledok = MySQL_Query($spojenie);
   if (!$vysledok):
      echo "Doslo ku chybe pri dotazovani k zaznamom!";
      break;
   endif;

?>

<html>
<head>
<title>Rýchla pošta</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />
</head>
<body>
<div id="rychlaposta">
<?
   
   while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
   echo "(Od: ".$vypis['cas']." ".$vypis['nick'].")<br>\n ".$vypis['sprava']."<br>\n
   <form action=\"rychlaposta.php\" method=\"post\">
   <input type=\"submit\" value=\"Odpovedať\">
   </form>
   ***********************************************************************************************************<br>\n ";   

?>
</div>
</body>
</html>


okna volam javascriptom:
Kód:
<a href="rpdorucena.php" target="nove_okno" onClick="Otevri_okno();">Doručená RP</a> </center>
.
.
<a href="rychlaposta.php" target="nove_okno" onClick="Otevri_okno();">Nová RP</a>


potrebujem to ze ked kliknem na submit "odpovedat" v rpdorucena.php ... prepne ma do okna rychlaposta.php a vypise v okienku komu ... meno toho komu odpovedam. A potom este nejako vyriesit to aby vypisovalo len novu spravu nie vsetky :-( ale to len fakt ak sa Vam chce ... ja sa tiez budem snazit rozmyslat ... a spravit to ... bo nechat si poradit je to najlahsie, ale ak poradite velka vdaka.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP - Rýchle správy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.01.2009 11:49 | PHP - Rýchle správy

mozes tam vlozit hidden input s nickom, komu sa ma odpovedat a v skripte rychlaposta.php len vypises tuto hodnotu do inputu... ale toto sa mi velmi nepaci, preto by si mohol prenasat jedinecny identifikator spravy a v skripte rychlaposta.php by si uz vsetko potrebne o nej pozistoval z db...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 19.01.2009 12:07 | PHP - Rýchle správy

stenley píše:
mozes tam vlozit hidden input s nickom, komu sa ma odpovedat a v skripte rychlaposta.php len vypises tuto hodnotu do inputu... ale toto sa mi velmi nepaci, preto by si mohol prenasat jedinecny identifikator spravy a v skripte rychlaposta.php by si uz vsetko potrebne o nej pozistoval z db...


Mohol by si mi dat nejaku ukazku, bo akosi som to nepochopil ... :)

//posledny prispevok sa necituje! (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.01.2009 13:02 | PHP - Rýchle správy

form na odpovedanie:
Kód:
while ($vypis = MySQL_Fetch_Array($vysledok))
   echo "(Od: ".$vypis['cas']." ".$vypis['nick'].")<br>\n ".$vypis['sprava']."<br>\n
   <form action=\"rychlaposta.php\" method=\"post\">
   <input type=\"hidden\" name=\"msg_id\" value=\"".$vypis['id']."\">
   <input type=\"submit\" value=\"Odpovedať\">
   </form>

a form v rychlaposta.php, kde si este pridas query na zistenie nicku:
Kód:
$row = mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT * FROM $dbtabulka WHERE id=".$_POST['msg_id']));


Kód:
<form action="rychlaposta.php" method="post">
<tr><td><font size="2" face="arial">Komu:</font></tr></td>
<tr><td><input type="text" name="komu" size="20" maxlength="20" value="'<?php echo $row['nick'];?>'"></tr></td>
<tr><td><font size="2" face="arial">Text správy:</font></tr></td>
<tr><td><input type="text" name="sprava" size="84" maxlength="200"></tr></td>
<input type="hidden" name="action" value="send_form">
<tr><td><input type="submit" value="Odoslať"></tr></td>
</form>


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP - Rýchle správy

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.01.2009 13:10 | PHP - Rýchle správy

sice som to takto nemyslel (prenos id), ale ako zaklad to bude urcite stacit... este by som do sql doplnil jednu podmienku - kontrolu adresata, aby si nemohol niekto precitat cudzie spravy, ale len svoje (ak budes chciet vypisovat aj text spravy, na ktory sa odpoveda)...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 59 ] 1, 2


PHP - Rýchle správy



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správy

v PHP, ASP

7

167

25.12.2012 22:01

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správy

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Spoločnosť, politika, psychológia, filozofia, náboženstvo

34

1717

14.03.2008 15:52

Jopi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sukromne Spravy

v Správy pre vedenie fóra

2

747

01.06.2008 12:32

pukepulos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

bublinove spravy

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

583

24.05.2007 20:53

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sukromne spravy

v Správy pre vedenie fóra

14

1200

23.02.2011 22:18

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sukromne spravy

v Správy pre vedenie fóra

6

312

21.10.2014 5:44

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sukromne spravy

v Správy pre vedenie fóra

10

420

28.08.2016 19:38

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upozornovanie na správy

v Správy pre vedenie fóra

22

2329

21.06.2009 12:44

shark777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správy - zlúčenie autorov

v PHP, ASP

2

292

16.08.2011 19:26

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

správy na ICQ

v Sieťové a internetové programy

12

446

20.07.2009 11:20

lio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmazane sukromne spravy ?

v Správy pre vedenie fóra

4

1097

13.02.2009 16:07

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rychle prsty

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

594

13.09.2007 21:44

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rýchle MySQL

v Databázy

13

639

07.02.2009 15:06

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rychle vypinanie

v Operačné systémy Microsoft

1

259

26.01.2009 20:42

shark777

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Rýchle prachy

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze

46

4092

02.10.2011 19:50

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rýchle kontakty

v Sieťové a internetové programy

3

295

15.12.2007 18:18

wili



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF