[ Príspevkov: 25 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 13.09.2007 20:34 | Neviem najst Parse error

Hadze mi to stale tuto chybu, ale neviem si ju najst.. asi som uz do kodu moc zakukany...
Kód:
Parse error: parse error, unexpected ')' in bla bla bla\kontrola_obrazku.php on line 40


riadky 36-40:
Kód:
$vlozit = "INSERT INTO images
          ( image_caption, obrazok_uzivatel, image_date )
          VALUES
          ( '$obrazok_popis', '$obrazok_uzivatel', '$datum' )";
$vysledok = mysql_query( $vlozit ) or die ( mysql_error) );


Cely zdroj ak treba tak povedzte..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 14.01.13
Príspevky: 76
Témy: 6 | 6
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 13.09.2007 20:44 | Neviem najst Parse error

chyba je tu
Kód:
$vysledok = mysql_query( $vlozit ) or die ( mysql_error) );


takto by to malo ist
Kód:
$vysledok = mysql_query( ( $vlozit ) or die ( mysql_error );


:)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 13.09.2007 20:52 | Neviem najst Parse error

sakra.. uz do toho moc cumim :D
bolo to povodne myslene takto:
Kód:
$vysledok = mysql_query( $vlozit ) or die ( mysql_error() );

:rolleyes:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.09.2007 20:54 | Neviem najst Parse error

cr3at0r: tusim si mu tiez zle poradil :)

pravdaze to ma byt takto:
Kód:
$vysledok = mysql_query($vlozit) or die(mysql_error());


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 14.01.13
Príspevky: 76
Témy: 6 | 6
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 13.09.2007 20:57 | Neviem najst Parse error

stenley píše:
cr3at0r: tusim si mu tiez zle poradil :)

pravdaze to ma byt takto:
Kód:
$vysledok = mysql_query($vlozit) or die(mysql_error());


ano ano, az teraz som si to uvedomil, ked to citam druhy krat, ospravedlnujem sa


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 13.09.2007 21:07 | Neviem najst Parse error

v pohode.. pochopil som, ze kde je chyba potom ;)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 16.08.07
Prihlásený: 03.10.12
Príspevky: 139
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.09.2007 20:46 | Neviem najst Parse error

pre buducnost: casto dost pomoze slovnik :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 21:16 | Neviem najst Parse error

slovnik ? ja viem co je parse error.. chyba syntaxe.. ale nevedel som ju najst :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 16.08.07
Prihlásený: 03.10.12
Príspevky: 139
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.09.2007 21:23 | Neviem najst Parse error

Blackshadow píše:
slovnik ? ja viem co je parse error.. chyba syntaxe.. ale nevedel som ju najst :)

no ved jasne, to predpokladam, ale co takto citat (prekladat) dalej? unexpected ')' zmanema neocakavany koniec jednoduchej zatvorky, takze z toho asi usidim ze sa mam zamerat na konce jednoduchych zatvoriek, a potom by uz nemal byt problem chybu najst ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 21:38 | Neviem najst Parse error

ja som vedel, ze to je so zatvorkou ! ale ja som ju proste nevedel najst :) ale nabuduce budem pozornejsi


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 16.08.07
Prihlásený: 03.10.12
Príspevky: 139
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.09.2007 21:42 | Neviem najst Parse error

tak to vyzera na prepacovanost :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 21:47 | Neviem najst Parse error

cumim do toho jak wuuul uz strasne dlho, najprv to fachalo, ale zas uz nie, a uz sa hambim sem davat kody, bo som za 2 dni to sem pastol uz asi 3 krat, ale stale ziadna pomoc ;(


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.09.2007 21:51 | Neviem najst Parse error

sak daj, mozno niekoho osvieti :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 21:59 | Neviem najst Parse error

upload_image.php:
Kód:
<?php
include ("hlavicka.php");
?>
<body>

<form name="form1" method="post" action="kontrola_obrazku.php" enctype="multipart/formdata"?
<table>
  <tr>
    <td>Nazov:</td>
    <td><input name="obrazok_nadpis" type="text" id="obrazok_nadpis" size="55" maxlength="255"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Popis:</td>
    <td><input name="obrazok_popis" type="text" id="obrazok_popis" size="55" maxlength="255"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Cena:</td>
    <td><input name="obrazok_cena" type="text" id="obrazok_cena" size="55" maxlength="255"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Obrazok:</td>
    <td><input name="obrazok_subor" type="file" id="obrazok_subor"></td>
    <td><input type="submit" name="odoslat" value="odoslat">
</table>
</form>

</body>
</html>


kontrola_obrazku.php:
Kód:
<?php
include ("config.php");

$obrazok_nadpis = $_POST['obrazok_nadpis'];
$obrazok_popis = $_POST['obrazok_popis'];
$obrazok_cena = $_POST['obrazok_cena'];
$obrazok_docasny_nazov = $_FILES['obrazok_subor']['name'];
$datum = date( "Y-m-d" );

// Načtení obrázku a kontrola typu.
// Ověření, zda bude obrázek uložen ve správném adresáři.
$adresar ="obrazky/";
$nazov_obrazku = $adresar. $obrazok_docasny_nazov;

if ( move_uploaded_file( $_FILES['obrazok_subor']['tmp_name'],
$nazov_obrazku ) ) {

// Načtení informací o přijímaném obrázku.
list( $sirka, $vyska, $typ, $atributy ) = getimagesize( $nazov_obrazku );

switch ( $typ ) {
case 1:
$pripona = " .gif";
break;
case 2:
$pripona = " .jpg";
break;
case 3:
$pripona = " .png";
break;
default:
echo "Typ obrazku neni GIF, JPG, ani PNG.<br>";
echo "Vratte sa a skuste znovu";
}

// Vložení informací do tabulky.

$vlozit = "INSERT INTO eshop
( nadpis, popis, image_date, cena )
VALUES
( '$obrazok_nadpis', '$obrazok_popis', '$datum', '$obrazok_cena' )";
$vysledok = mysql_query( $vlozit ) or die( mysql_error() );

$id_obrazku = mysql_insert_id();

$novy_nazov_suboru = $adresar. $id_obrazku. $pripona;

rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_obrazku );

}

include ("hlavicka.php")
?>

<body>
  <h1>Obrazok</h1>
 
    <p>Tu je obrazok, ktory ste odoslali na server</p>
    <img src="obrazky/<? echo $id_obrazku. $pripona; ?>" align="left">

    Bol prijaty: <? echo "$datum" ?>
</body>
</html>


Nehodi to ziadnu chybu, ! MAM ZAPNUTE HLASENIE CHYB ! ale do databazi neprida, a obrazok neupne ;)
a ted babo rad ;)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.09.2007 22:19 | Neviem najst Parse error

chlape, chlape, nevypisuje ti ziadne chyby? no mne minimalne 2 - zapni si aj zobrazovanie notices.

Zbezne som to prebehol a hned som nasiel prvu chybu, preto ti aj neuploaduje subor:
Namiesto:
Kód:
<form name="form1" method="post" action="kontrola_obrazku.php" enctype="multipart/formdata">


Napis (chyba ti tam pomlcka):
Kód:
<form name="form1" method="post" action="kontrola_obrazku.php" enctype="multipart/form-data">


Vypisuje to este nejake chyby, na to sa ti pozriem za chvilu...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 22:22 | Neviem najst Parse error

kde chyba pomlcka?? mne sa tie riadku od teba zdaju rovnake ;) alebo uz zle vidim? :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.09.2007 22:22 | Neviem najst Parse error

Ma tam byt
Kód:
form-data


Fix poslednych chyb:
Namiesto
Kód:
rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_obrazku );


Daj
Kód:
rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_suboru );



ENJOY :)


Naposledy upravil stenley dňa 14.09.2007 22:24, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 22:24 | Neviem najst Parse error

aha.. fakt.. som slepy ;) diki za pomoc kamo :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.09.2007 22:26 | Neviem najst Parse error

Keby si mal zapnute NOTICES, mal by si to uz davno opravene...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 22:32 | Neviem najst Parse error

ty woe.. diki moc.. som doplnil tu pomlcku, vsetko slo, akurat sa to necelo premenovat :D
Diki moc kamo, si mi poradil viac, ako vsetci ostatny tuto za 2 dni :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.09.2007 22:36 | Neviem najst Parse error

aby ti to slo premenovat, musis zmenit ten jeden riadok, co som uviedol vyssie...

Povodne:
Kód:
rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_obrazku );

Nahradis tymto:
Kód:
rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_suboru );


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 22:49 | Neviem najst Parse error

jo jasne, ja som si vsimol, ze si potom upravil ten prispevok...

kde sa zapinaju notices?? :)
asi admin serveru musi, vsak??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.09.2007 22:53 | Neviem najst Parse error

skus dat na zaciatok stranky, ak nemas pristup ku conf. suboru:
Kód:
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 14.09.2007 23:18 | Neviem najst Parse error

diki, skusim to...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Neviem najst Parse error

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 15.09.2007 19:13 | Neviem najst Parse error

dal som to na zaciatok toho php dokumentu, ale nehlasi to ziadnu chybu ;)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 25 ] 


Neviem najst Parse error



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /usr/export/www

v Redakčné systémy

9

325

11.01.2007 18:32

then

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in ..

v PHP, ASP

7

721

08.08.2007 8:03

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '"' in

v PHP, ASP

1

312

10.12.2009 15:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected $end

v PHP, ASP

6

584

29.08.2011 22:26

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_ST

v PHP, ASP

1

362

05.10.2010 12:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected ')'

v PHP, ASP

25

3325

16.05.2009 14:37

pkrajnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PARSE ERROR

v PHP, ASP

6

300

17.01.2008 0:56

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error

v PHP, ASP

15

1261

09.08.2006 19:15

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error

v Databázy

2

565

18.10.2007 14:14

pitrik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error:

v PHP, ASP

21

928

21.09.2008 22:06

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

elseif Parse error:

v PHP, ASP

14

268

08.06.2009 19:09

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error define()

v PHP, ASP

2

575

21.09.2006 19:19

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS- Parse Error [empty string]

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

136

16.04.2015 15:24

SKRiPT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem nájsť chybu

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

33

560

09.09.2016 9:58

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem najst ovladac

v Ovládače

23

1628

07.03.2011 20:18

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem najst chybu...

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

251

16.11.2010 11:18

Reiki



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF