[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 08.06.2009 16:37 | elseif Parse error:

:filth: neviete preco mi vyhadzuje chybu na hned prvy riadok?


Kód:
if (isset($_GET['str'])) {$gal = ($_GET['str']);}
           else {$gal = 'x';}
               
 
 if ($gal == 'x') :
    $gal = './acces';
   $ctrl = 768734628434674332324;
    elseif ($gal == "k"):
    $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./k";
    elseif ($gal == "r"):
    $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./r";
    elseif ($gal == "re"):
    $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./re";
    elseif ($gal == "t"):
    $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./t";
   elseif ($gal == "galeria"):
   $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./";
   endif;


oprava na tento if ($gal == 'x') :

:oops: dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.06.2009 17:58 | elseif Parse error:

Nebolo by vhodnejsie nieco taketo?
Kód:
<?php
if (isset($_GET['str'])){
$gal = $_GET['str'];
               
switch ($gal) {
  case "x":
    $gal = "./acces";
    $ctrl = 768734628434674332324;
    break;
  case "k":
    $gal = "./k";
    $ctrl = 768734628434674332324;
    break;
  case "r":
    $gal = "./r";
    $ctrl = 768734628434674332324;
    break;
  case "re":
    $gal = "./re";
    $ctrl = 768734628434674332324;
    break;
  case "t":
    $gal = "./t";
    $ctrl = 768734628434674332324;
    break;
  case "galeria":
    $gal = "./";
    $ctrl = 768734628434674332324;
    break;
  default:
    echo "V ostatnych pripadoch vykona toto!";
}
} #endIF
?>


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.06.2009 18:05 | elseif Parse error:

povieš mi prosím ťa, kde si sa naučil takúto "syntax" ? takéto dačo sa nepíše už nejaké to storočie...V tomto nemá zmysel chybu ani hľadať, už samotná syntax je kravina.
nauč sa to poriadne:
Kód:
       if (vyrok){
            prikaz1;
            ....
            prikazN;
       }
       elseif (vyrok2){
             prikazIny;
       }
       else{
             prikazAlternativny;
       }


čiže v tvojom konkrétnom prípade to má vyzerať takto:

Kód:
if (isset($_GET['str'])) $gal = $_GET['str'];
else $gal = 'x';

if ($gal == 'x'){
     $gal = './acces';
     $ctrl = 768734628434674332324;
}
elseif ($gal == "k"){
    $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./k";
}elseif ($gal == "r"){
    $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./r";
}elseif ($gal == "re"){
    $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./re";
}elseif ($gal == "t"){
    $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./t";
}elseif ($gal == "galeria"){
   $ctrl = 768734628434674332324;
    $gal == "./";
}



ALE! Jedna vec ešte.. keď už sme pri tomto tvojom konkrétnom prípade, tak jednoznačne treba použiť príkaz SWITCH() a vloženie do premennej "gal" je v podstate zbytočné, čiže

Kód:
switch($_GET['str']){
    case 'x':
         $gal = './acces';
         $ctrl = 768734628434674332324;
         break;
   
    case 'k':
          $ctrl = 768734628434674332324;
          $gal == "./k";
          break;

    case 'r':
          $ctrl = 768734628434674332324;
          $gal == "./r";
          break;

   case 're':
           $ctrl = 768734628434674332324;
           $gal == "./re";
           break;

    case 't':
           $ctrl = 768734628434674332324;
           $gal == "./t";
           break;
    case 'galeria':
           $ctrl = 768734628434674332324;
           $gal == "./";
           break;
     default:
           exit;     //ukoncime chod kedze sme dostali neocakavany vstup
}


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.06.2009 18:12 | elseif Parse error:

Walther hore som mu to napisal. A nemyslis si nahodou Walther, ze porovnavat $gal je blbost v tom switchi co si mu napisal


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.06.2009 18:28 | elseif Parse error:

lol.. písal som to akurát keď si to sem hodil :)
a áno, sry, v tom som sa sekol.. to je tak, človek sa ponáhľa aby dokončil včas odpoveď. Samozrejme, patrí tam ešte toto miesto začiatku:
Kód:
if (isset($_GET['str'])) $gal = $_GET['str'];
else $gal = 'x';
               
switch ($gal) {


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 08.06.2009 18:29 | elseif Parse error:

:roll: ten switch funguje... ucim sa z knihy roku 2001 a zacal aj skoncil som prog s basicom na zx+ :) tak sa nejeduj. este raz dik moc


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.06.2009 18:31 | elseif Parse error:

aj ja som začínal kedysi na basicu :) ale na PMD :)
Nejedujem sa, ale keď sa chceš venovať programovaniu, tak nemôžeš ostať zaseknutý v roku 2001 ;) Je to len v tvojom záujme, mne to môže byť jedno... jeden konkurent hore-dole. Odporúčam presedlať buď na materiály na internete alebo zakúpiť niektorú z novších knižiek, lebo rozdielov medzi php z 2001 a z 2009 je dosť.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.06.2009 18:35 | elseif Parse error:

Tak ano ale treba pisat kod poriadne pretoze chalan si to tam nahodi a vrati sa ku Basicu :lol: ... PS: inak aj ja som si to porovnavanie vsimol az nakoniec :lol: a pilná lama glama ty si najprv nastuduj zaklady a rozdiel medzi = a ==.


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.06.2009 18:36 | elseif Parse error:

to je fajn Snacker.. ja som si to == všimol až teraz :lol: :lol:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.06.2009 18:39 | elseif Parse error:

Mal som o Tebe lepsiu mienku :D


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 08.06.2009 18:39 | elseif Parse error:

ok prestudujem ale v mojej mudrej knizke /programujeme php profesionalne str 103/ je zapisane ==


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 08.06.2009 18:48 | elseif Parse error:

== ...........................> porovnávanie
= ...........................> priradenie do premennej


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 08.06.2009 18:56 | elseif Parse error:

dik som sa pomylil ja nie knizka
mimochodom ked zapisujem cestu od aktualneho adresaru tak davam ./
a ked chcem ist o adresar vyssie tak ako ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
elseif Parse error:

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.06.2009 19:01 | elseif Parse error:

prvy_adresar/druhy_adresar/treti_adresar/subor.php

//skor myslel toto: ../ (stenley)


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 08.06.2009 19:09 | elseif Parse error:

dik


 [ Príspevkov: 15 ] 


elseif Parse error:



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /usr/export/www

v Redakčné systémy

9

325

11.01.2007 18:32

then

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in ..

v PHP, ASP

7

724

08.08.2007 8:03

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected '"' in

v PHP, ASP

1

312

10.12.2009 15:40

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_ST

v PHP, ASP

1

362

05.10.2010 12:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected $end

v PHP, ASP

6

584

29.08.2011 22:26

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error: syntax error, unexpected ')'

v PHP, ASP

25

3325

16.05.2009 14:37

pkrajnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PARSE ERROR

v PHP, ASP

6

300

17.01.2008 0:56

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error

v PHP, ASP

15

1261

09.08.2006 19:15

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error

v Databázy

2

565

18.10.2007 14:14

pitrik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error:

v PHP, ASP

21

933

21.09.2008 22:06

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Parse error define()

v PHP, ASP

2

575

21.09.2006 19:19

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neviem najst Parse error

v PHP, ASP

24

560

15.09.2007 19:13

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS- Parse Error [empty string]

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

136

16.04.2015 15:24

SKRiPT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP pomoc elseif

v PHP, ASP

11

201

02.05.2013 15:59

DenyEs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

XML parse

v PHP, ASP

2

357

09.09.2010 8:47

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ToInt32, Int.Parse

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

272

30.05.2011 11:42

street_punk



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF