[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 27.11.2008 13:05 | Lahôdka pre programátora

Ahojte mam spravene 2 subory ... index.php a message.php ... ide o jednoduchy chat ... on sice funguje dobre spravy zapisuje do suboru msg.html ... ale chcel by som aby sprava ktora sa ulozi resp. zobrazi potom na nejakej stranke ... myslim nova bola vzdy prva. teraz to mam spravene tak ze nova je furt dole ... poradi mi niekto ??? PS: subor msg.html nejdem pisat sluzi len ako zapisovaci a spolu s index.php je v root ... subor message.php je v zlozke ./chat/ ... dakujem vopred za dobreho radcu. :-)

takze index.php

Kód:
<?php
session_start();
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
   <title>Jozef chat</title>
   <link href="style/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <script language="javascript" type="text/javascript">
   
      var httpObject = null;
      var link = "";
      var timerID = 0;
      var nickName = "<?php echo $nickname; ?>";

     
      function getHTTPObject(){
         if (window.ActiveXObject) return new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
         else if (window.XMLHttpRequest) return new XMLHttpRequest();
         else {
            alert("Váš prehliadač nepodporuje AJAX.");
            return null;
         }
      }   

     
      function setOutput(){
         if(httpObject.readyState == 4){
            var response = httpObject.responseText;
            var objDiv = document.getElementById("result");
            objDiv.innerHTML += response;
            objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
            var inpObj = document.getElementById("msg");
            inpObj.value = "";
            inpObj.focus();
         }
      }

     
      function setAll(){
         if(httpObject.readyState == 4){
            var response = httpObject.responseText;
            var objDiv = document.getElementById("result");
            objDiv.innerHTML = response;
            objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
         }
      }

         
      function doWork(){   
         httpObject = getHTTPObject();
         if (httpObject != null) {
            link = "chat/message.php?nick="+nickName+"&msg="+document.getElementById('msg').value;
            httpObject.open("GET", link , true);
            httpObject.onreadystatechange = setOutput;
            httpObject.send(null);
         }
      }

         
      function doReload(){   
         httpObject = getHTTPObject();
         var randomnumber=Math.floor(Math.random()*10000);
         if (httpObject != null) {
            link = "chat/message.php?all=1&rnd="+randomnumber;
            httpObject.open("GET", link , true);
            httpObject.onreadystatechange = setAll;
            httpObject.send(null);
         }
      }

      function UpdateTimer() {
         doReload();   
         timerID = setTimeout("UpdateTimer()", 5000);
      }
   
   
      function keypressed(e){
         if(e.keyCode=='13'){
            doWork();
         }
      }
   
    </script>   
</head>
<body onload="UpdateTimer();">
     <div id="sender" onkeyup="keypressed(event);">
         Správa: <input type="text" name="msg" size="30" id="msg" />
         <button onclick="doWork();">Go</button>
      </div>
<?php

if (!isset($_SESSION['nickname']) ){
    createForm();
} else  {
      $name    = isset($_POST['name']) ? $_POST['name'] : "Unnamed";
      $_SESSION['nickname'] = $name;
    ?>
     
     <div id="result">
     <?php
        $data = file("chat/msg.html");
        foreach ($data as $line) {
           echo $line;
        }
     ?>
      </div>   
<?php           
    }

?>
    </div>
</body> 


A teda message.php

Kód:
<?php
   if (isset($_GET['msg'])){
      if (file_exists('msg.html')) {
         $f = fopen('msg.html',"a+");
      } else {
         $f = fopen('msg.html',"w+");
      }
      $nick = isset($_GET['nick']) ? $_GET['nick'] : "Hidden";
      $msg  = isset($_GET['msg']) ? htmlspecialchars($_GET['msg']) : ".";
      $line = "<p><span class=\"name\">$nick: </span><span class=\"txt\">$msg</span></p>";
      fwrite($f,$line."\r\n");
      fclose($f);
      
      echo $line;
      
   } else if (isset($_GET['all'])) {
      $flag = file('msg.html');
      $content = "";
      foreach ($flag as $value) {
         $content .= $value;
      }
      echo $content;

   }
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.11.2008 13:20 | Lahôdka pre programátora

skus tam doplnit:
Kód:
<div id="result">
   <?php
      $array = '';
      $data = file("chat/msg.html");
      foreach ($data as $line) {
         $array[] = $line;
      }
      for ($row=count($array)-1;$row>-1;$row--) {
         echo $array[$row] . '<br>';
      }
   ?>
    </div>


Neskusal som, ale malo by to ist...


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Lahôdka pre programátora

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.11.2008 13:21 | Lahôdka pre programátora

spravy ukladas do pola, cize ti staci namiesto foreach pouzit iny cyklus, pomocou ktoreho budes vypisovat (ukladat do $content) spravy od konca pola az po zaciatok...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 13:26 | Lahôdka pre programátora

Vyborny napad !!! Tiez som uvazoval podobnym smerom ale ani toto nefunguje ':cry:'
djsulo píše:
skus tam doplnit:
Kód:
<div id="result">
   <?php
      $array = '';
      $data = file("chat/msg.html");
      foreach ($data as $line) {
         $array[] = $line;
      }
      for ($row=count($array)-1;$row>-1;$row--) {
         echo $array[$row] . '<br>';
      }
   ?>
    </div>


Neskusal som, ale malo by to ist...

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 13:27 | Lahôdka pre programátora

Az tak daleko zasa niesom :-) keby si mi to nejako nazorne aj ukazal ... dakujeeeem

stenley píše:
spravy ukladas do pola, cize ti staci namiesto foreach pouzit iny cyklus, pomocou ktoreho budes vypisovat (ukladat do $content) spravy od konca pola az po zaciatok...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.11.2008 13:32 | Lahôdka pre programátora

zaujimave, pretoze ja som to teraz skusal a mne to vypisuje odzadu z textoveho suboru...


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 13:33 | Lahôdka pre programátora

Asi to bude v tom ze som trochu zaostali :-) hodis tie kody sem uz po tvojej uprave ??? bol by si zlaty ...

djsulo píše:
zaujimave, pretoze ja som to teraz skusal a mne to vypisuje odzadu z textoveho suboru...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.11.2008 13:39 | Lahôdka pre programátora

iba celkom dole je zmenene vypisovanie, to je vsetko...
Kód:
<?php
session_start();
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
   <title>Jozef chat</title>
   <link href="style/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <script language="javascript" type="text/javascript">
   
      var httpObject = null;
      var link = "";
      var timerID = 0;
      var nickName = "<?php echo $nickname; ?>";

     
      function getHTTPObject(){
         if (window.ActiveXObject) return new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
         else if (window.XMLHttpRequest) return new XMLHttpRequest();
         else {
            alert("Váš prehliadač nepodporuje AJAX.");
            return null;
         }
      }   

     
      function setOutput(){
         if(httpObject.readyState == 4){
            var response = httpObject.responseText;
            var objDiv = document.getElementById("result");
            objDiv.innerHTML += response;
            objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
            var inpObj = document.getElementById("msg");
            inpObj.value = "";
            inpObj.focus();
         }
      }

     
      function setAll(){
         if(httpObject.readyState == 4){
            var response = httpObject.responseText;
            var objDiv = document.getElementById("result");
            objDiv.innerHTML = response;
            objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
         }
      }

         
      function doWork(){   
         httpObject = getHTTPObject();
         if (httpObject != null) {
            link = "chat/message.php?nick="+nickName+"&msg="+document.getElementById('msg').value;
            httpObject.open("GET", link , true);
            httpObject.onreadystatechange = setOutput;
            httpObject.send(null);
         }
      }

         
      function doReload(){   
         httpObject = getHTTPObject();
         var randomnumber=Math.floor(Math.random()*10000);
         if (httpObject != null) {
            link = "chat/message.php?all=1&rnd="+randomnumber;
            httpObject.open("GET", link , true);
            httpObject.onreadystatechange = setAll;
            httpObject.send(null);
         }
      }

      function UpdateTimer() {
         doReload();   
         timerID = setTimeout("UpdateTimer()", 5000);
      }
   
   
      function keypressed(e){
         if(e.keyCode=='13'){
            doWork();
         }
      }
   
    </script>   
</head>
<body onload="UpdateTimer();">
     <div id="sender" onkeyup="keypressed(event);">
         Správa: <input type="text" name="msg" size="30" id="msg" />
         <button onclick="doWork();">Go</button>
      </div>
<?php

if (!isset($_SESSION['nickname']) ){
    createForm();
} else  {
      $name    = isset($_POST['name']) ? $_POST['name'] : "Unnamed";
      $_SESSION['nickname'] = $name;
    ?>
     
     <div id="result">
     <?php
        $array = '';
        $data = file("chat/msg.html");
        foreach ($data as $line) {
           $array[] = $line;
        }
        for ($row=count($array)-1;$row>-1;$row--) {
           echo $array[$row] . '<br>';
        }
     ?>
    </div>
<?php           
    }

?>
    </div>
</body>


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 13:44 | Lahôdka pre programátora

Odzadu myslis tak ze ked odosles 3 spravy, tak tretia je hned pod formularom pre odosielanie a prva je uplne na spodku ??? Bo mne to nerobi ani po skopirovani tvojho kodu ... ta som asi krivý nejaky :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 13:47 | Lahôdka pre programátora

stale mi pise pod formular prvu ... a ostatne pod v poradi ... :-(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.11.2008 13:48 | Lahôdka pre programátora

ano myslim to tak. vyskusaj si urobit index.php a hod si do neho ten kratky kod, co som posielal ako prvy. vytvor si ten subor msg.html a vpis do neho postupne do riadkov cisla. a ked to spustis, tak ti ich vypise v opacnom poradi, ako su tam nahadzane.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 13:56 | Lahôdka pre programátora

www.jtomcik.wz.cz tam to v teste chodi ... je to tam nadohene aj s tvojim kodom ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 27.11.2008 14:06 | Lahôdka pre programátora

Kód:
Fatal error: Call to undefined function: createform() in /9p/wz.cz/j/jtomcik/index.php on line 113

niekde si tusim zabudol zavolat funkciu


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 14:12 | Lahôdka pre programátora

hmmm ? Ale mne to funguje ... ved si videl na jtomcik.wz.cz ... nechapem tomu fakt ... a pritom je to isto taka sprostost ze koniec ... a neviem na to prist.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 14:16 | Lahôdka pre programátora

jaaaaaaj hej mmt ...to chce este aj login


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 14:20 | Lahôdka pre programátora

Toto je ono uz by to nemalo robit ...

Kód:
<?php
session_start();

function createForm(){
?>
      <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
        <table align="center">
          <tr><td colspan="2">Prosím vložte svoj login!</td></tr>
          <tr><td>Vaše meno: </td>
          <td><input class="text" type="text" name="name" /></td></tr>
          <tr><td colspan="2" align="center">
             <input class="text" type="submit" name="submitBtn" value="Odoslať" />
          </td></tr>
        </table>
      </form>
<?php
}

if (isset($_GET['u'])){
   unset($_SESSION['nickname']);
}

// Process login info
if (isset($_POST['submitBtn'])){
      $name    = isset($_POST['name']) ? $_POST['name'] : "Unnamed";
      $_SESSION['nickname'] = $name;
}

$nickname = isset($_SESSION['nickname']) ? $_SESSION['nickname'] : "Hidden";   
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
   <title>Jozef chat</title>
   <link href="style/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <script language="javascript" type="text/javascript">
   
      var httpObject = null;
      var link = "";
      var timerID = 0;
      var nickName = "<?php echo $nickname; ?>";

     
      function getHTTPObject(){
         if (window.ActiveXObject) return new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
         else if (window.XMLHttpRequest) return new XMLHttpRequest();
         else {
            alert("Váš prehliadač nepodporuje AJAX.");
            return null;
         }
      }   

     
      function setOutput(){
         if(httpObject.readyState == 4){
            var response = httpObject.responseText;
            var objDiv = document.getElementById("result");
            objDiv.innerHTML += response;
            objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
            var inpObj = document.getElementById("msg");
            inpObj.value = "";
            inpObj.focus();
         }
      }

     
      function setAll(){
         if(httpObject.readyState == 4){
            var response = httpObject.responseText;
            var objDiv = document.getElementById("result");
            objDiv.innerHTML = response;
            objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
         }
      }

         
      function doWork(){   
         httpObject = getHTTPObject();
         if (httpObject != null) {
            link = "chat/message.php?nick="+nickName+"&msg="+document.getElementById('msg').value;
            httpObject.open("GET", link , true);
            httpObject.onreadystatechange = setOutput;
            httpObject.send(null);
         }
      }

         
      function doReload(){   
         httpObject = getHTTPObject();
         var randomnumber=Math.floor(Math.random()*10000);
         if (httpObject != null) {
            link = "chat/message.php?all=1&rnd="+randomnumber;
            httpObject.open("GET", link , true);
            httpObject.onreadystatechange = setAll;
            httpObject.send(null);
         }
      }

      function UpdateTimer() {
         doReload();   
         timerID = setTimeout("UpdateTimer()", 5000);
      }
   
   
      function keypressed(e){
         if(e.keyCode=='13'){
            doWork();
         }
      }
   
    </script>   
</head>
<body onload="UpdateTimer();">
     <div id="sender" onkeyup="keypressed(event);">
         Správa: <input type="text" name="msg" size="30" id="msg" />
         <button onclick="doWork();">Go</button>
      </div>
<?php

if (!isset($_SESSION['nickname']) ){
    createForm();
} else  {
      $name    = isset($_POST['name']) ? $_POST['name'] : "Unnamed";
      $_SESSION['nickname'] = $name;
    ?>
     
     <div id="result">
     <?php
        $array = '';
        $data = file("chat/msg.html");
        foreach ($data as $line) {
           $array[] = $line;
        }
        for ($row=count($array)-1;$row>-1;$row--) {
           echo $array[$row] . '<br>';
        }
     ?>
    </div>
<?php           
    }

?>
</body>



djsulo píše:
Kód:
Fatal error: Call to undefined function: createform() in /9p/wz.cz/j/jtomcik/index.php on line 113

niekde si tusim zabudol zavolat funkciu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Lahôdka pre programátora

Registrovaný: 20.07.08
Príspevky: 474
Témy: 1 | 1
Bydlisko: Kosice
NapísalOffline : 27.11.2008 15:04 | Lahôdka pre programátora

tak som si pozrel tu stranku, problem je asi v tomto
Kód:
<?php
        $array = '';
        $data = file("chat/msg.html");
        foreach ($data as $line) {
           $array[] = $line;
        }
        for ($row=count($array)-1;$row>-1;$row--) {
           echo $array[$row] . '<br>';
        }
     ?>


toto by malo by ten nacitany text rozdelit na riadky a potom vypisovat riadky od zadu, ale ked sa pozries na uz vygenerovany HTML kod v tom chate, tak zistis ze <BR> je tam iba raz
to znamena ze tento PHP kod ti nerozdeli riadky => vsetko je iba jeden riadok => stale sa vypisuje rovnako

v PHP sa nevyznam, ale co ma byt toto?
Kód:
        foreach ($data as $line) {
           $array[] = $line;
        }


ked dobre viem $data je uz pole riadkov, nie? neda sa pouzit toto pole na vypisovanie v tom for cykle?


_________________
CPU: Q9550 3.2 GHz + Noctua NH-U12P MB: Gigabyte P35-DS3R RAM: 4x2GB Geil Black Dragon VGA: Palit GTX 750 Ti KalmX SSD: Corsair Extreme 64GB + Kingston V+ 64GB + Patriot PC25S HDD: WD20EFRX + Silentmaxx + Scythe KamaBay + Noctua NF-S12-800 DVD: Pioneer DVR-221LBK CASE: Compucase 6XG3 + 2xNoctua NF-S12B-FLX PSU: Seasonic X-650 AUDIO: Fubar4 + Creative I-Trigue 3500 + AKG K271 MOUSE: Logitech G500 + SteelPad QcK KEYB: Logitech Illuminated LCD: Benq FP241W PVA PHONE: Galaxy S4 Mini CARS: STI+VTS
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 15:26 | Lahôdka pre programátora

Ked sa to pusti bey toho <br> tak sa na seba len riadkz viac natestaju ... ale mne ide o to abz poslednz bol prvy ;...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Lahôdka pre programátora

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.11.2008 15:31 | Lahôdka pre programátora

samozrejme, ze sa to da pouzit :)

toto by ti uz malo fungovat, aj ked by som to este trosku upravil, lebo teraz je to pomalsie:
Kód:
<?php
session_start();

function createForm(){
?>
      <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
        <table align="center">
          <tr><td colspan="2">Prosím vložte svoj login!</td></tr>
          <tr><td>Vaše meno: </td>
          <td><input class="text" type="text" name="name" /></td></tr>
          <tr><td colspan="2" align="center">
             <input class="text" type="submit" name="submitBtn" value="Odoslať" />
          </td></tr>
        </table>
      </form>
<?php
}

if (isset($_GET['u'])){
   unset($_SESSION['nickname']);
}

// Process login info
if (isset($_POST['submitBtn'])){
      $name    = isset($_POST['name']) ? $_POST['name'] : "Unnamed";
      $_SESSION['nickname'] = $name;
}

$nickname = isset($_SESSION['nickname']) ? $_SESSION['nickname'] : "Hidden";
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
   <title>Jozef chat</title>
   <link href="style/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <script language="javascript" type="text/javascript">

      var httpObject = null;
      var link = "";
      var timerID = 0;
      var nickName = "<?php echo $nickname; ?>";


      function getHTTPObject(){
         if (window.ActiveXObject) return new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
         else if (window.XMLHttpRequest) return new XMLHttpRequest();
         else {
            alert("Váš prehliadač nepodporuje AJAX.");
            return null;
         }
      }


      function setOutput(){
         if(httpObject.readyState == 4){
            var response = httpObject.responseText;
            var objDiv = document.getElementById("result");
            //objDiv.innerHTML += response;
            objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
            var inpObj = document.getElementById("msg");
            inpObj.value = "";
            inpObj.focus();
         }
      }


      function setAll(){
         if(httpObject.readyState == 4){
            var response = httpObject.responseText;
            var objDiv = document.getElementById("result");
            objDiv.innerHTML = response;
            objDiv.scrollTop = objDiv.scrollHeight;
         }
      }


      function doWork(){
         httpObject = getHTTPObject();
         if (httpObject != null) {
            link = "chat/message.php?nick="+nickName+"&msg="+document.getElementById('msg').value;
            httpObject.open("GET", link , true);
            httpObject.onreadystatechange = setOutput;
            httpObject.send(null);
         }
      }


      function doReload(){
         httpObject = getHTTPObject();
         var randomnumber=Math.floor(Math.random()*10000);
         if (httpObject != null) {
            link = "chat/message.php?all=1&rnd="+randomnumber;
            httpObject.open("GET", link , true);
            httpObject.onreadystatechange = setAll;
            httpObject.send(null);
         }
      }

      function UpdateTimer() {
         doReload();
         timerID = setTimeout("UpdateTimer()", 5000);
      }


      function keypressed(e){
         if(e.keyCode=='13'){
            doWork();
         }
      }

    </script>
</head>
<body onload="UpdateTimer();">
     <div id="sender" onkeyup="keypressed(event);">
         Správa: <input type="text" name="msg" size="30" id="msg" />
         <button onclick="doWork();">Go</button>
      </div>
<?php

if (!isset($_SESSION['nickname']) ){
    createForm();
} else  {
      $name    = isset($_POST['name']) ? $_POST['name'] : "Unnamed";
      $_SESSION['nickname'] = $name;
    ?>

     <div id="result">
     <?php
        $data = file("chat/msg.html");
        for($i=count($data)-1; $i>=0; $i--) {
          echo $data[$i];
    }
        /*foreach ($data as $line) {
           echo $line;
        }*/
     ?>
      </div>
<?php
    }

?>
    </div>
</body>


message.php
Kód:
<?php
   if (isset($_GET['msg'])){
      if (file_exists('msg.html')) {
         $f = fopen('msg.html',"a+");
      } else {
         $f = fopen('msg.html',"w+");
      }
      $nick = isset($_GET['nick']) ? $_GET['nick'] : "Hidden";
      $msg  = isset($_GET['msg']) ? htmlspecialchars($_GET['msg']) : ".";
      $line = "<p><span class=\"name\">$nick: </span><span class=\"txt\">$msg</span></p>";
      fwrite($f,$line."\r\n");
      fclose($f);

      //echo $line;

   }
   //if (isset($_GET['all'])) {
      $flag = file('msg.html');
      $content = "";
      for($i=count($flag)-1; $i>=0; $i--) {
          $content .= $flag[$i];
    }
      /*foreach ($flag as $value) {
         $content .= $value;
      }*/
      echo $content;

   //}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 15:49 | Lahôdka pre programátora

Dakujeeeeeem


 [ Príspevkov: 20 ] 


Lahôdka pre programátora



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lahôdka pre programátora 1

v PHP, ASP

4

266

28.11.2008 10:13

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

job pre programatora

v Ponuka práce

0

255

17.01.2013 12:31

Peet51

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NOTEBOOK PRE PROGRAMATORA

v Notebooky a netbooky

19

1897

21.07.2009 7:55

klaudia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Monitor pre programatora

v Monitory, televízory a projektory

5

273

17.03.2017 23:24

roadrunner64

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Praca pre C++ programatora

v Ponuka práce

0

1009

29.01.2007 12:53

roger

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám programátora pre LINUX

v Ponuka práce

4

281

14.03.2013 9:18

Daevid

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ pre skusenejsieho programatora

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

490

16.06.2010 22:13

Gregi555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadáme programátora pre SAP zákazníkov

v Ponuka práce

0

1155

15.02.2006 11:36

velvetka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadáme programátora pre CS-cart

v Ponuka práce

0

118

26.02.2017 11:00

rakerian

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladam programatora pre android aplikacie

v Ponuka práce

0

313

14.08.2013 12:53

djvinkel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odporucte Smartphon s androidom pre programatora

v Mobilné zariadenia

6

145

28.07.2014 19:41

incredible

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kvalitna klavesnica pre programatora 40-60Eur

v Externé zariadenia

7

976

21.07.2013 4:43

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám niekoho kto hľadá programátora pre web

v Ponuka práce

5

1195

23.07.2007 19:33

RHS21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám programátora na tvorbu skriptu pre úpravu textu

v Ponuka práce

0

363

24.01.2012 20:18

reklamiak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám programátora

v Ponuka práce

0

253

21.07.2014 8:06

rostr44

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladame programatora

v Ponuka práce

4

842

28.11.2010 11:02

tuxi



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF