Zdravim vsetkych programatorov aj neprogramatorov, mal by som jednu otazku, ktora sa mozno opakovala x-krat, ale tentokrat to bude z trochu ineho pohladu

Prazdniny sa blizia, povinnosti prilis vela nemam a tak prisiel vhodny cas na samostudim, konkretne by som chcel zvladnut C++. Viem ze sa najde milion roznych navodov a knih, ale vacsina z nich je stylom "toto je cyklus a robi toto"... Nemam az tolko casu a prehrabavnie sa znamymi informaciami ma uspava, preto hladam nieco, co sa sustredi na rychle prebehnutie zakladmi C++ bez zbytocnosti.
S tymito ceckoidnymi jazykmi uz mam trochu skusenosti (viem Javu na, povedzme, priemernej urovni), zvladam myslienku OOP, poznam bezne pouzivane datove struktury a ich principy (polia, spajane zoznamy, stromy, rozne sety a listy, atd.), zakladne algoritmy (triedenie, hladanie v textoch, grafy atd.)... Takze by som sa rad sustredil skor na "technicku stranku", ako syntax samotneho jazyka, jeho speciality, tvorba pouzitelnych programov (hlavne vo Windowse)... Jednoducho veci do praxe, aby som v pripade potreby vedel zlepit program aj inde ako v Jave (ta ma trochu rozmaznala

) alebo smiesnom Pascale.
Co by ste teda odporucili? Zatial nemienim kupovat knihy, na internete sa snad nieco najde a viem si informacie nejak samostatne spracovat

Anglictina nie je problem, pravdaze za materialy v CZ/SK sa neurazim.
//No a ked uz tu pisem, ake IDE pre Win XP by ste mi odporucili? Staci nieco uplne jendoduche, len nech sa v tom da pisat, ako-tak zvyrazni syntax a skompiluje mi to, co zbucham