[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 08.03.2009 15:51 | jazyk webu

Chalani existuje nejaky navod ako si urobim viacjazycnu verziu webu?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
jazyk webu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.03.2009 15:58 | jazyk webu

Mas vela moznosti. Jeden zo sposobov:

Pomocou parametru v URL adrese:
index.php?lang=sk
index.php?lang=de
index.php?lang=en
Potom si v priecinku language vytvoris subory sk.php, de.php, en.php.
V nich budes mat nieco taketo:
Kód:
$lang = array(
   'welcome' => 'Vitajte',
   'my_scripts' => 'Moje skripty',
   //atd
);
Vzdy menis len cast za sipkou; rozne subory budu mat texty v inych jazykoch, dolezite je, aby si cast pred sipkou ( v mojom pripade 'welcome', 'my_scripts') mal vzdy rovnaku.
Vzdycky includnes subor podla toho, co mas v adrese:
Kód:
if (isset($_GET['lang'])
   include 'language/'.$_GET['lang'].'.php';
else
   include 'language/sk.php'; //defaultny jazyk


Potom na svojich strankach pouzijes:
echo $lang['welcome']; To ti v pripade ?lang=sk vypise Vitajte, v pripade ?lang=de Willkommen atd. To $lang['welcome'] je presne ta cast pred sipkou v language/nieco.php.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 08.03.2009 16:04 | jazyk webu

mohol by si mi prosim ta este odporucit nejake weby s touto problematikou. dakujem moc


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
jazyk webu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.03.2009 16:07 | jazyk webu

Google...
http://interforum.interval.cz/ShowPost. ... stID=18984
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php? ... opic=49348
http://kahi.cz/blog/jednoduchy-dvojjazycny-web


Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 08.03.2009 19:16 | jazyk webu

co je na tom problematika ??
ved ked chces menit jazyk, pridas si napr:
&lang=en

a potom budes mat niekde aby zistoval, ci _GET['lang'] je zadany, ak hej, zvolis na aky jazyk a zapises _SESSION['lang']

a potom pomocou _SESSION budes volit obsah... neviem ci to tahas z DB alebo zo suboru...

su to len podmienky


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 08.03.2009 22:15 | jazyk webu

z databazy nie, moj hosting to nepodporuje. su to staticke stranky, a meni sa len obsah indexu, resp. novinky webu.


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 08.03.2009 23:39 | jazyk webu

nevyskusane, narychlo napisane
Kód:
<?php
if(!isset($_SESSION['lang']) || $_GET['lang']!='') {
   switch($_GET['lang']) {
      case 'sk':
      $lang = 'sk';
      break;
      case 'en':
      $lang = 'en';
      break;
      default:
      $lang = 'sk';
      break;
   }
   $_SESSION['lang'] = $lang;
}

// dame si do premennej aktualny jazyk
$jazyk = $_SESSION['lang'];


// slovenske texty
$text['sk']['uvodnyText'] = 'Vitajte na stranke..';
$text['sk']['podnadpis'] = 'Novinky';
// anglicke texty
$text['en']['uvodnyText'] = 'Welcome on page..';
$text['en']['podnadpis'] = 'News';

// na webe zobrazujeme

echo $text[$jazyk]['uvodnyText'];
echo '<br>';
echo $text[$jazyk]['podnadpis'];
?>


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 14.03.2009 19:41 | jazyk webu

diky moc, toto funguje super. ale este by som sa chcel spytat, ako urobim aby mi pri zmene jazyka nenaskakoval stale index, ak chces tak sa nato pls pozri. dakujem www.vysoketatry.us


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
jazyk webu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 14.03.2009 19:43 | jazyk webu

Miesto
Kód:
<a href="/?setlang=sk">

daj len
Kód:
<a href="?setlang=sk">

To iste pri pl.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 14.03.2009 19:45 | jazyk webu

A este by ma zaujimalo ako urobit, ked som napriklad na indexe mam zvoleny jazyk PL a kliknem na druhu polozku menu, tak sa mi ten jazyk prepne zase na defaultny jazyk SK. ako to mam pls urobit?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 15.03.2009 10:56 | jazyk webu

Za každý odkaz musíš prilepiť aktuálny jazyk:
Kód:
<a href="nieco?setlang=pl">
To je trochu nevýhoda tohto riešenia, ale ak máš dobre napísaný web, dá sa to spraviť celkom jednoducho. Prípadne, ak máš na servri podporu .htaccess tak sa to dá ešte jednoduchšie (tak sa pozri, či tvoj server beží na Apache a či máš práva používať .htaccess).


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 15.03.2009 11:35 | jazyk webu

server bezi na apache a je pisane ze podporu .htaccess nema- ale aj tak, az by som mohol poprosit o to riesenie cez .htaccess. dakujem


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 15.03.2009 15:43 | jazyk webu

No cez mod_rewrite môžeš adresám nastaviť tvar http://www.domena.tld/KÓD_JAZYKA/stranka.html a vtedy si prehliadač "myslí", že si v priečinku "KÓD_JAZYKA" a stačí v odkazoch neodkazovať mimo aktuálnu adresárovú vetvu...


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 15.03.2009 15:54 | jazyk webu

mozes pls ukazat co mam hladat, nemam s tym este moc skusenosti.diki


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
jazyk webu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 15.03.2009 15:56 | jazyk webu

http://www.jakpsatweb.cz/server/mod-rewrite.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
jazyk webu

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 15.03.2009 17:24 | jazyk webu

caute chcem sa spytat ako urobim aby mi pomocou mod-rewrite vznikla takato URL:

http://domena.tld/sk/

alebo

http://domena.tld/pl/

Momentalne mam adresy:

http://domena.tld/subor.php?lang=sk

a

http://domena.tld/subor.php?lang=pl

Dakujem vam za pomoc.


_________________
FCSpartak Trnava
 [ Príspevkov: 16 ] 


jazyk webu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk

v PHP, ASP

2

382

29.06.2009 18:20

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk

v Operačné systémy Microsoft

6

382

16.12.2009 17:52

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk

v Operačné systémy Microsoft

4

340

24.12.2008 4:55

mithequessir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programovací jazyk

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

17

493

12.10.2011 13:44

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aký jazyk?

v Ostatné

2

318

17.01.2010 21:55

Merlin_sk

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Web jazyk

v Webdesign

6

488

17.11.2008 11:20

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Webový jazyk...

v Ostatné

3

527

24.02.2009 17:26

László145

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk stranky

v PHP, ASP

6

269

16.01.2009 19:59

kaidžas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

248

15.04.2013 22:06

marian_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazyk PC

v Notebooky a netbooky

12

103

28.09.2013 20:01

SamerLp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazyk C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

17

776

11.02.2011 23:55

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista jazyk

v Operačné systémy Microsoft

1

136

11.09.2010 22:42

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky jazyk

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

47

2032

08.12.2008 20:03

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazyk C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

13

516

20.04.2012 11:19

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

766

10.04.2009 13:19

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jazyk klávesnice

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

589

11.07.2011 16:04

johny3212



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF