[ Príspevkov: 48 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
NapísalOffline : 20.11.2008 10:41 | aky jazyk

aky jazyk je pre mna najvhodnejsi?aky je najuniverzal alebo v com robit napr kodovacie programy ???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 20.11.2008 11:22 | aky jazyk

Najuniverzalnejsi je asi C, V kodovacich programov ide o rychlost, cize asi asm, a co je pre teba vhodne, je otazka, na ktoru si odpovies sam, ked skusis c,asm,c++,... Ale za najvhodnejsi by som dnes povazoval pre zaciatok C.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.11.08
Prihlásený: 24.11.08
Príspevky: 1
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 21.11.2008 21:01 | aky jazyk

C jazyk je obecne pouzivatelny programovaci jazyk
PASCALa SCHEME sa pouzivaju na vyucbu programovania
ASEMBLER systemove programovanie, konbinuje sa aj s C jazykom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.08
Prihlásený: 12.09.09
Príspevky: 61
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 22.11.2008 11:58 | aky jazyk

caw ludia tak sa tu privtriem
cel by som si najst dake materialy na to aby som sa mohol zacat postupne vrtat v programovani.....a kedze tu pisete ze najvhodnejsi pre zaciatocnika je C tak keby som mohol poprosit dake materialy o C.
Aj by som si kupil daku knihu avsak mam book a ked sa do neho tolko vmesti tak preco to neviuzit.....Mno ja viem ze vas otravujem a mozem si to na neta najst sam ale nemam ako zistit ze co si zozeniem niesu "dristy" ked to nepoznam.....viem ze najlepsie riesenie je kniha ale.... :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 16.02.08
Prihlásený: 08.12.10
Príspevky: 235
Témy: 13 | 13
NapísalOffline : 22.11.2008 12:08 | aky jazyk

nebol by som si tym taky isty, ze C je pre zaciatocnika najlepsie... Ani ze C je najlepsie ;)

Ale ak chces, tak tu mas verejny freebook od zakladatelov jazyka C.
http://ebooks.unitra.sk/index.php?what= ... 3&ka_id=17


_________________
Učet je neaktívny.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 22.11.2008 12:10 | aky jazyk

No, na internete nenajdes tolko ohladom C ako napr. o Pascale, takze najlepsie by bola fakt ta kniha (odporucam Ucebnicu jazyka C od Pavla Herouta).
Inak tu mas aj maly uvod do programovania v C - http://programujte.com/index.php?akce=c ... c-%96-uvod


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 30.05.07
Prihlásený: 29.03.14
Príspevky: 641
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 22.11.2008 14:28 | aky jazyk

ja sa pridam este s tvrdenim, ze ak "nie si z oboru" (nestudujes informatiku...) tak zacat radsej s pascalom nez s C, mna by C poriadne odradilo keby som sa ho zacal ucit na strednej, aj ked pascal v praxi nevyuzijes stale sa najcastejsie pouziva na skolach (strednych aj vysokych) ako prvy jazyk ktory sa studenti ucia...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 16.02.08
Prihlásený: 08.12.10
Príspevky: 235
Témy: 13 | 13
NapísalOffline : 22.11.2008 14:34 | aky jazyk

aj neviem ci je najspravnejsie zacinat s procedurarnym programkom. Take C++ nie je na skodu.


_________________
Učet je neaktívny.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
Napísal autor témyOffline : 22.11.2008 15:26 | aky jazyk

ste sa mi tu dobre vtreli tak
dajte nejaky kodovaci program nejakej vety napr.v assembl.napriklad pomocou XOR alebo nieco take posuvanie bitov neviem necham to na vás ja sa v tom nevyznám.
Čo ja viem kodovanie suboru napr. napr.txt mailu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 30.05.07
Prihlásený: 29.03.14
Príspevky: 641
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 22.11.2008 16:14 | aky jazyk

absolutne nerozumiem co si napisal, chces program, ktory dostane vetu a zasifruje ju? a ma to byt v assemblery? a tu poslednu vetu fakt nechapem :)
potom pozor ze kodovanie a sifrovanie je nieco uplne ine, ze assembler je silne viazany na hardware (takze to by si musel povedat napr pre aky procesor to ma byt)(a pochybujem ze tu niekto bude pisat v assemblery hentaky program - to je imho na samovrazdu ak tu nie je niekto kto sa tym zivi :lol: )


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 22.11.2008 16:18 | aky jazyk

preco? na vstupe bude zadana cesta k nejakemu suboru, ten sa otvori, nacita, prevedie sa primitivne sifrovanie xor-om, alebo niecim inym a upravi sa povodna cesta tym, ze sa prida na koniec nazvu 1 a ulozi sa to tam.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.05.08
Prihlásený: 04.10.09
Príspevky: 21
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 22.11.2008 17:07 | aky jazyk

ado21 píše:
aj neviem ci je najspravnejsie zacinat s procedurarnym programkom. Take C++ nie je na skodu.


Čo je aj celkom pravda. Obecne čo vidievam v rôznych literatúrach je viac odporúčane začať práve OOP a nezvykať si na "zlé" zvyky z procedurálnych jazykov (ako napr. C). Ja v tom vidím ale aj výhodu znalosti C ak prechádzaš na C++, keďže vychádza z jazyka C. Ďalej napr. z C++ vychádza Java a C#...

vendetta9 píše:
Mno ja viem ze vas otravujem a mozem si to na neta najst sam ale nemam ako zistit ze co si zozeniem niesu "dristy" ked to nepoznam


Všetko čo najdeš, preštuduješ a myslíš že sú to kraviny len preto že to práve nepotrebuješ, tak sa mýliš. Čím viacej vieš niečoho čo nepotrebuješ práve alebo tak skoro ani nebudeš potrebovať, tak tým lepšie.

Citácia:
aky jazyk je pre mna najvhodnejsi?aky je najuniverzal alebo v com robit napr kodovacie programy ???


Inak je to smutné ako všetci píšu o programovacích jazykoch ako o nejakých poučkách, ktoré sa nabiflím a viem. Ja ti radím takto: uč sa to čo ťa najviac baví na programovaní, či už je to web, alebo OOP,...
Ak nevieš čo ťa baví, tak si prečítaj niečo o jazykoch a rozhodni. Ak sa ti napr. také C++ zdá hneď náročne, tak sa k tomu dopracuj takou cestou aká sa ti zdá vhodná a ľahšia. Napr. takým Pascalom, aby získal nejaké tie schpnosti potrebného myslenia,a tak ďalej.... Ak ti toto myslenie bude chýbať, tak bohužial budeš vedieť zostrojiť len jednoduché algoritmy...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 30.05.07
Prihlásený: 29.03.14
Príspevky: 641
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 22.11.2008 17:27 | aky jazyk

stopa27 píše:
preco? na vstupe bude zadana cesta k nejakemu suboru, ten sa otvori, nacita, prevedie sa primitivne sifrovanie xor-om, alebo niecim inym a upravi sa povodna cesta tym, ze sa prida na koniec nazvu 1 a ulozi sa to tam.

ano, tak by sa to robilo, mozno neviem co je assembler lebo sa o to nezaujimam, ale to co sme sa ucili v skole o nom a ked som videl na akej to je nizkej urovni tak vsak hento by si v nom robil 2 dni nie? ved assembler to je priamo praca s instrukciami procesoru, presun medzi registrami, cyklus sa robi pomocou skokov, proste hardcore :)
mozno je aj nieco ine co sa vola tiez assembler a je to lahsie ale tak dobre sa v tom nevyznam, najnizsi jazyk co som sa tak viac ucil bolo C...
samozrejme vo vyssom jazyku nie je problem sifrovanie spravit za par minut


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 22.11.2008 17:54 | aky jazyk

kedze sa vista nelubi s interruptmi, a na linuxe nerozbeham sprosty ovladac na HUAWEI 3G modem, musel som pouzit api funkcie.
Aplikovanim tohto programu na uz zasifrovany subor dostaneme povodny subor (XOR). Ale neni to bezpecne, to ti je dufam jasne, mam keygen, ktory s istou pravdepodobnostou najde hodnotu, ktorou to bolo XOR-ovane, takisto, nejdu sifrovat prili velke subory - bolo by treba na to urobit slucku a uz sa mi nechce, cistocne som to kompenzoval obrovskym bufferom.
http://www.gymrk.iglu.cz/sifruj.asm

//edit : predsalen mi to nedalo a dorobil som sifrovanie celeho suboru pomocou slucky s mensim bufferom, ak bude nieco nezrozumitelne, tak vysvetlivky dorobim, ale ak pouzijes nejaky debuger (olly debugger napr), nebude ich treba


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 16.02.08
Prihlásený: 08.12.10
Príspevky: 235
Témy: 13 | 13
NapísalOffline : 22.11.2008 18:47 | aky jazyk

J3rGuS píše:
...


Zacinal som s Pascalom, potom Java. Ta kombinacia neviem ci jen ajvhodnejsia. Potom som skusil C a celkom v pohode. Teraz som zaryl do C++ a vidi sa mi to rozumenjsie. Nevidel som to, co vidim teraz ked sa ucim C++. Su nietore veci zjednodusene ale stale je to dobre a vyzera, ze vychytili chyby C a pridali OOP. A ani nejaky velky projekt nad HW si neviem predstavit robit bez OOP.

Inac myslim, mozog ktory je zvyknuty na proceduralne programko, tak mu robi OOP velke problemy. Ani nejde tak o ten kod, ale ten celkovy navrh a pospajat to potom a fakt vyuzit vyhody OOP.

Kdez to prechod z OOP na proceduralne sa mi vidi ovela viac v pohode...

Nechcem podcenovat C ani C++, nemozem vo vseobnocnosti povedat s cim je lepsie zacat, kazdopadne prechod z C na C++ je v pohode ak si vie mozog zvyknut na iny sposob myslenia. No myslim ze si, ze z casoveho hladiska bude efektivnejsie z C++ na C.

Pascal vidim ako vhodny nastroj na to, aby clovek zistil, ci ho to bavi a ma algoritmicke myslenie alebo nie... Pripadne na to by sa mozno hodila aj Java alebo C#. Ale ak si chce clovek hovorit programator, tak mal by podla mna stravit cas z C/C++ aby vedel ako veci skutocne funguju a ako sa s nimi robi.

Ale v jednom mas myslim, vellku pravdu, clovek by mal robit to a ucit sa to, co ho bavi...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 30.05.07
Prihlásený: 29.03.14
Príspevky: 641
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 22.11.2008 19:32 | aky jazyk

Hmm tak mi to s tym assemblerom moc nevyslo ako ukazal stopa27. Vyzera to o dost jednoduchsie nez to co sme robili v skole (zda sa mi ze sme tusim robili nieco pre cpu intel 8086, tak asi preto to bolo vtedy take hrozne)

este dodam k tomu prechodu z proceduralneho na OOP - dost zalezi aj ci vas OOP niekto uci alebo sa to ucite sami a imho je urcite lepsie najskor proceduralne a potom oop (a funkcionalne a logicke a ...)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 22.11.2008 20:04 | aky jazyk

Problem je iba v tom, ze toto bol program, ktory vlastne nic nerobil a vyuzival vstavane funkcie OS, mozno preto to vyzeralo tak jednoducho. Ale ak asm na nizkej urovni, tak pouzivas interrupty (ktore vista nenavidi) a pristup k HW pomocou nich, nie funkcii, ktore to urobia za teba, a to chcu naucit v škole.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.09.08
Prihlásený: 12.09.09
Príspevky: 61
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 23.11.2008 13:04 | aky jazyk

J3rGuS nemyslel som tym ze tam budu veci ktore nebudem potrebovat ale budu tam napisane nepravdive veci.....a ucil som sa kedysi pascal no to som este nemal ani PC.......moja situacia je taka ze za cca 2 roky som skocil od zapnutia PC az po vlastny book s Linuxom a cem zacat s programovanim :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
Napísal autor témyOffline : 23.11.2008 14:53 | aky jazyk

stopa27 diky kuknem sa na to vecer ale kukal som to teraz a vyzera to super tesim sa ze si aspon nieco poslal a neni to ani dlhe tak super
Á este ze ako cez debuger sak to je nejaky *.asm to nebude treba ANI CEZ DEBUGER .
Vecer by si tam mohol prirobit tie vysvetlivky aspon strucne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 23.11.2008 15:00 | aky jazyk

To je prave ono, je to assembler a v debuggeri uvidis sice ten isty kod, ale mozes to postupne instrukciu po instrukcii krokovat a sledovat vsetko od zasobnika , pamat a registre, pomoze to cloveku vela pochopit. Ale dobre, vysvetlivky ti tam dam.

edit: tak este raz s komentarom, dufam ze aspon trochu zrozumitelnym
http://www.gymrk.iglu.cz/sifruj.asm


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
Napísal autor témyOffline : 24.11.2008 9:59 | aky jazyk

ok stopa teraz daj:
loo:
napriklad [ebx+1] davas cislo 31h co je to to je ta medzera?
odkial mas ze 31h odkial vies ze to je ono.

co robi ta tvoja procedura lenghtstr proc
este nieco mi o tom napis.

sKUS TO celkovo nejako opísať ako celý program po lenghtstr celkom chapem v hrubych rysoch ale neviem naco je tam ta procedura co robi po proceduru zavadzas data meno suboru a podobne samotny kod v procedure vlastne co?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 24.11.2008 10:20 | aky jazyk

1.:Ta medzera sa vytvori, a zapise sa na nu 1, aby bol nazov cieloveho suboru iny ako nazov zdroja : c:\sifruj.txt -> c:\sifruj1.txt

2.:31h je sestnastkovy zapis cislice 1 v ASCII

3.: LengthStr je moja procedura, ktora zisti dlzku retazca a v tomto pripade aj odstrani znaky konca riadku (to cmp ...,0A0Dh), co nieje vzdy ziadane, ale teraz hej. Dlzka retazca je vratena v EAX. Samozrejme by sa dala nahradit api funkciou lstrlenA a kontrolou konca riadku, ale preco pouzivat vstavane funkcie, ked si mozem napisat vlastne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
Napísal autor témyOffline : 02.12.2008 15:45 | aky jazyk

si tu este?
a co je do v data segmente ze :

buff1 202 dup(?)

co je to dup(?)???
co je to 202???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 02.12.2008 16:27 | aky jazyk

deklarovanie pola bytov velkosti 202, bez akejkolvek inicializacie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
Napísal autor témyOffline : 02.12.2008 19:15 | aky jazyk

n oa ktomu XOR kodu este.
take to pracuje do suboru velkosti 200bytov? ze?
nacita adresu buf1 do buf2 da sifrovaný? ze?
a ten sifrovac to je to xor dl,27?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 02.12.2008 19:20 | aky jazyk

pracuje to pravdepodobne do suboru omnoho vacsej velkosti (je tam slucka ktora to opakuje az do konca suboru) a ano, sifruje to ten xor dl,27


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
Napísal autor témyOffline : 02.12.2008 19:24 | aky jazyk

takze to sifruje po bajtoch?az do konca a je tu nejaky citac to je to 27?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 02.12.2008 19:26 | aky jazyk

27 je hodnota s ktorou sa xoruje kazdy znak, ktory je nacitany v dl


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
Napísal autor témyOffline : 02.12.2008 19:31 | aky jazyk

stopa27 píše:
27 je hodnota s ktorou sa xoruje kazdy znak, ktory je nacitany v dl


Odkial si bral API funkcie a nejaký popis k nim nemáš nejaký zoznam ich?aj s popisom aspon parametrov?.aj po anglicky.
a eŠte k tej procedúre Lengthstr tej tvojej vllastnej jaj ta procedura to berie ako retazce to co je ako vie ze nieco je retazec v riadku 200byjtov?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
aky jazyk

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 14.05.24
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 02.12.2008 19:55 | aky jazyk

API su v MSDN library a to je na stiahnutie niekde na stranke microsoftu myslim(ma to 2GB). A ta procedura berie ako parameter iba adresu prveho znaku v tom retazci, a ona nevie ze ma 200 znakov, ona to ma vypocitat (dlzka retacca je od zaciatku po nulovy znak) (neni to vzdy 200)


 [ Príspevkov: 48 ] 1, 2


aky jazyk



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aký jazyk?

v Ostatné

2

567

17.01.2010 21:55

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky?jazyk.naPC

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

917

27.11.2007 18:45

programator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký programovaci jazyk?!

v Ostatné

2

1735

29.10.2018 19:58

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky programovaci jazyk

v Ostatné

5

1004

29.05.2011 12:26

mudrnudl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký programovací jazyk

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

995

29.10.2019 19:38

m6692

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký programovací jazyk...

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

541

12.09.2015 11:09

ado130

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky ovladate programovaci jazyk?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Krčma

76

5777

02.03.2012 13:08

phodinux

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aky jazyk si mam zvolit?

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

1428

10.11.2011 18:58

Reverser

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aký jazyk? kde sa najlepšie uplatniť?

v Ostatné

7

914

25.06.2012 20:53

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký programovací jazyk a ako začať

v Ostatné

10

566

17.12.2013 19:17

likju

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk

v PHP, ASP

2

552

29.06.2009 18:20

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk

v Operačné systémy Microsoft

6

611

16.12.2009 17:52

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk

v Operačné systémy Microsoft

4

606

24.12.2008 4:55

mithequessir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jazyk C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

990

10.04.2009 13:19

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Webový jazyk...

v Ostatné

3

762

24.02.2009 17:26

László145

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Web jazyk

v Webdesign

6

627

17.11.2008 11:20

suchy



© 2005 - 2024 PCforum, edited by JanoF