[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 18.11.2007 18:42 | IP hlasujúceho

Nazdarek. Chcel by som si vytvorit anketu, a chcem si zabezpecit aby hlasujuci mohol hlasovat iba raz.... Takze mam dve moznosti..Bud to spravit cez COOKIE, alebo zapisom IP do databazy..No a mne sa jedna o tu druhu moznost..Chcel by som vediet akym spôsobom(prikazom) docielit toho, aby mi v databaze prepisovalo IP adresu..Aby tam bola IP adresa len posledneho hlasujuceho...jednoducho aby som tam nemal "milion" IP adries...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
IP hlasujúceho

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 18.11.2007 19:16 | IP hlasujúceho

no ide to cez sql prikaz
Kód:
<?php
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mysql_query("UPDATE ips SET ip=$ip WHERE id=1");
?>


toto po upraveni na tvoju tabulku bude prepisovat ip adresu len jednou,

PROBLEM ale nastava ze je to neefektivne, lebo sa tym vymaze ip adresa predtym -> hlasovat nebude moct len ten co zahlasoval posledny, cize si tam nechaj pekne vsetky ip adresy a overuj ich :)


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
IP hlasujúceho

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 18.11.2007 19:56 | IP hlasujúceho

hlasujuci moze ist na spolocnom serveri s jednotnou ip na ktorom fici aspon 255 dalsich hlasujucich ktorym tuto moznost odopries


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
IP hlasujúceho

Registrovaný: 26.09.07
Prihlásený: 06.06.10
Príspevky: 53
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Zákopčie, K...
NapísalOffline : 19.11.2007 6:44 | IP hlasujúceho

Tiez som sa touto otazkou chvilu zaoberal.. Ako uz spomenul kolega ked kontrolujes IP adresy pokial idu viacery napr. cez mobilne internety tak sa pod jednym vykryvacom javia ako pod jednou IP a ak z nich jeden zahlasuje uz ostatni nebudu moct.. cize to neni dobra varianta.. Navyse to co si pisal ty ze chces uchovavat len jednu IP je uz totalna blbost.. Druha moznost je cookies ale to sa da lahko oblbnut staci si ich vymazat alebo staci aby si ludia vsimli ze po vyprsani platnosti mozu hlasovat znova a uz mas vysledky zkreslene.. Samozrejme ze dobu platnosti si mozes nastavit ale aj tak to neni boh vie co..
Asi najlepsia moznost by bola keby si kontroloval MAC adresu pocitaca.. Aj ta sa da menit a celkom lahko ale aj tak si myslim ze z tychto moznosti to je najlepsie.. Problem ostava zistit ako na to.. Kedze ja som robil to hlasovanie v robote a bolo to pre deti pouzil som cookies no ak to je nieco coho vysledky maju dolezity vyznam tak to treba premysliet.. este je tu jedna moznost a to ak sa na tom tvojom webe prihlasuje tak generovat kazdemu hlasujucemu link so specifickym id a ukladat do databazy ktore id uz hlasovali a ktore nie.. to je uplne najlepsie.. no to zas vyzaduje prihlasovanie..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
IP hlasujúceho

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.11.2007 8:02 | IP hlasujúceho

uz som to tu raz pisal, ip hlasujuceho sa da zistit aj ked je trebars za proxacom, ale funguje to tak na 85%, cize sa moze stat, ze sa ti vrati ip prave toho serveru, cez ktory sa pripaja a nie jeho lokalna...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 19.11.2007 15:03 | IP hlasujúceho

IP adresa za proxy sa zvyčajne zistiť dá. To však nič nemení na to, že nie každý má verejnú IP, takže to veľmi nepomôže.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 19.11.2007 15:28 | IP hlasujúceho

Myslim si, ze najistejsie je zobrazit anketu, az ked clovek je prihlaseny v urcitej klientskej zone a potom v tabulke mat urcitu vlajku, ci uz hlasoval pre tu anketu alebo nie...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
IP hlasujúceho

Registrovaný: 02.03.07
Prihlásený: 29.07.09
Príspevky: 70
Témy: 1 | 1
Bydlisko: Košice[JZR]
NapísalOffline : 19.11.2007 15:53 | IP hlasujúceho

Ja doporucujem pisat vsetky IP adresy do DB(ved na to je, pre rychle a objemne kontrolovanie/ukladanie/narabanie s datami) a dat limit na 1 IP napr. 5 ludi. A este overovat, ci tam adresa je a ked existuje neprepisovat. Alebo neoverovat, iba nastavit na IP kolonku v DB Uniqate vlastnost.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
IP hlasujúceho

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 19.11.2007 16:51 | IP hlasujúceho

a co ti s dynamickou ip.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 19.11.2007 18:09 | IP hlasujúceho

Wouw...Tak teraz som ostal trocha zaskoceny...Co prispevok, to iny nazor... :-) Tak mi z toho vychadza moznost, ze asi najlepsie bude uchovavat vsetky adresy..Ale skusim to este trocha upresnit...Ja potrebujem uchovat IP min.na 5 tyzdnov..Ako potom spravit, aby mi po tej dobe potom vymazalo cisto len tie IP adresy? Alebo skuste poradit, ako ste to riesili vy..ak ste take nieco tiez riesili...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 19.11.2007 18:52 | IP hlasujúceho

Problém je:
1. dynamická IP adresa (jej "majiteľ" môže hlasovať aj viac krát)
2. neverejná IP adresa (v takom prípade sa môže stať, že z jednej siete bude môcť hlasovať iba jeden človek)

A k tomu vymazávaniu starých údajov: Do tabuľky k tej IP adrese pridáš aj čas, a potom pomocou jednoduchého SELECTu vymažeš údaje staršie ako 5 týždňov.


 [ Príspevkov: 11 ] 


IP hlasujúceho




© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF