[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
interaktivna zmena selectu

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
NapísalOffline : 12.05.2010 22:50 | interaktivna zmena selectu

zdravim.. tak po velmi ldhom case by som sa rad nieco oyptal :)

prepacte ak som to zle zaradil ale fakt neviem kam by sa to mohlo..
mam na stranke tri selecty.. kraj, okres, mesto.. momentalne to funguje tak ze ked sa vybere kraj, naloaduju sa do selectu s okresmi okresy len v danom kraji.. a tka dalej.. vsetko to je zalozene na javascripte, pomocou akcie onChange.... to je myslim vsak co sa z hladiska pristupnosti tyka nic moc.. clovek bez JS nemoze zadat viac ako kraj, co je vsak potrebne.. neviete niekdo o lepsom rieseni ako JS? napadlo ma este po vybrani kraja formular hned odoslat a potom tuto pracu (nacitanie len urcitych okresov) robit cez php ale tam aby to bolo user-friendly by som ten formular chcel odosielat po vybrani optionu zo selectu na co je tiez potebny JS..
tak niekto nejake lepsie riesenie? dufam ze ma chapete :) dakujem


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 13.05.2010 8:10 | interaktivna zmena selectu

bud pouzijes flash alebo odosielanie nekompletneho formulara, ale miesto onChange eventu na comboboxe by si mal mat vedla comboboxu male tlacitko "nacitaj" ktore by postlo formular a pri prijati requestu na strane servera by si otestoval ci bol stlaceny "nacitaj" alebo tlacitko odosielajuce uz komplet vyplneny formular.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
interaktivna zmena selectu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.05.2010 11:33 | interaktivna zmena selectu

pri prvom nacitani zobrazis len kraj, po odoslani zobrazis podla zvoleneho kraja aj okresy, po opatovnom odoslani zobrazis aj mesta podla zvoleneho okresu, atd... dalo by to sice viac prace, ale mohol by si to spravit aj s, aj bez podpory js


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
interaktivna zmena selectu

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
Napísal autor témyOffline : 13.05.2010 18:08 | interaktivna zmena selectu

stenley, ved hej, len stale to odosielat? pre uzivatela dost frustrujuce podla mna :) a ten coldakov napad sa mi celkom paci, dakujem

// edit: vlastne je to to iste.. :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
NapísalOffline : 15.05.2010 16:13 | interaktivna zmena selectu

Klasicky nehaj onlick, ale chod posutpne, nacitaj kraje, po zmene do toho isteho selectu nacitaj okresy, po vybere okresu, do selectu nacitaj mesta...a daj tam nakoniec tlacitko odoslat


Offline

Užívateľ
Užívateľ
interaktivna zmena selectu

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
Napísal autor témyOffline : 15.05.2010 22:05 | interaktivna zmena selectu

drozdo, presne tak to robim,ale pochop ze ked ma uzivatel JS vypnuty tak mu akciu onClick ani onChange neprevedie :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.04.08
Prihlásený: 05.07.15
Príspevky: 52
Témy: 13 | 13
Bydlisko: Dolny Kubin
NapísalOffline : 15.05.2010 23:22 | interaktivna zmena selectu

vypni si a skus.......
Onclick, on change su prikazy JAVY, aj JAVASRCRIPTU co su dve rozdielne veci. Teda Onclick by mal funhgovat aj ked mas Vypnuty JAVASRCIPT


Offline

Čestný člen
Čestný člen
interaktivna zmena selectu

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 16.05.2010 10:16 | interaktivna zmena selectu

drozdo
Netrep, prosim ta.
frankieG
Sprav to podla stenleyho ci coldaka a potom pridaj taky javascript, ktorym prepises defaultne akcie a skryjes nepotrebne tlacidla atd. Nic lepsie sa spravit neda.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
interaktivna zmena selectu

Registrovaný: 02.12.07
Prihlásený: 26.02.13
Príspevky: 1114
Témy: 49 | 49
Napísal autor témyOffline : 19.05.2010 20:46 | interaktivna zmena selectu

dakujem uz to mam vyriesene.. ;)


 [ Príspevkov: 9 ] 


interaktivna zmena selectu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie selectu cez zmenu druhehp selectu

v JavaScript, VBScript, Ajax

11

425

21.01.2011 13:45

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

presun zo selectu do selectu

v JavaScript, VBScript, Ajax

13

414

31.10.2009 12:31

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prerobenie selectu

v Databázy

3

445

16.05.2010 18:39

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sirka selectu

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

281

20.11.2009 19:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Štýlovanie selectu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

209

08.07.2012 10:43

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Interaktívna tabuĺa

v Ostatné programy

2

921

08.10.2010 17:39

dado...

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

responzivna interaktivna mapa

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

229

30.03.2016 10:35

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytvorit novy select podla prveho selectu

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

194

23.07.2010 15:19

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Interaktivna tabula ako touchscreen

v Ostatné programy

0

343

16.09.2010 14:47

3DeX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyberam data do selectu a nejde odkaz

v PHP, ASP

0

179

06.01.2010 14:06

Vcelar

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Domáca úloha - Interaktívna grafická hra

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

550

23.11.2011 12:12

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MS OFFICE Powerpoint 2010 - interaktivna prezentacia

v Ostatné programy

0

210

10.09.2013 12:42

andariel2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Quick, Draw- Interaktívna hra od Google

v Krčma

3

246

22.11.2016 17:43

Pini

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Interaktivna herna podlozka GYM od Arctic

v Novinky

9

425

08.08.2010 23:46

Spartan.Ex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

interaktivna aplikacia vo flashi ? zvukovy konvertor

v Ostatné

0

76

03.03.2013 9:18

sairik

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Interaktivna stranka kde sa da vyskusat python online

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Perl, Python, Ruby, CGI

34

2587

27.10.2010 15:49

eXistenZ



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF