[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
funkcia na zobrazenie html tagov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 25.01.2009 11:18 | funkcia na zobrazenie html tagov

potrebujem spraviť funkciu, nazvime si ju
zobrazenie_tagov

a ja potrebujem aby text ktorý mi z db číta niejak takto

[code ] <b>text </b> [/code ]

aby mi to nahradilo tak že pri vypísaní mi vpíše <b>text </b> a nie text ale tak že mi to ošetrí len tú časť v code

na to by nam mala poslúžiť funkcia safety pomocou ktorej to dosiahnem, len ako ju aplikovať len na to čo mi vzíde z code?

Kód:
function zobrazenie_tagov($str)
{
   $Code = array("/\[code\](.*?)\[\/code\]/is");
   $Nahrada = array("$1");
   
   $str = preg_replace($Code, $Nahrada, $str);
   return $str;
}


Offline

Správca fóra
Správca fóra
funkcia na zobrazenie html tagov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.01.2009 11:22 | funkcia na zobrazenie html tagov

htmlentities, htmlspecialchars


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
funkcia na zobrazenie html tagov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 11:28 | funkcia na zobrazenie html tagov

jj ale ako to tam vložiť aby sa to uplatilo len na to čo bolo v code?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
funkcia na zobrazenie html tagov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 13:35 | funkcia na zobrazenie html tagov

tak mi aspoň povedzte či sa to dá spraviť alebo nie

pls potrebujem to súrne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.08
Prihlásený: 15.05.15
Príspevky: 884
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 25.01.2009 13:38 | funkcia na zobrazenie html tagov

Samozrejme, ze hej. Staci ak zistis, ci sa v texte nachadza [code], ak hej, tak sa budu vsetky tagy ignorovat (teda '<' a '>' sa budu nahradzovat prislusnymi entitami) az po [/code]


_________________
Empty your memory, with a free()… like a pointer!
If you cast a pointer to an integer,
it becomes the integer, if you cast a pointer to a struct, it becomes the struct…
The pointer can crash…, and can overflow…
Be a pointer my friend…
Offline

Užívateľ
Užívateľ
funkcia na zobrazenie html tagov

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 13:46 | funkcia na zobrazenie html tagov

a to mam ako spraviť?
pls skus napísať funkciu


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 25.01.2009 17:15 | funkcia na zobrazenie html tagov

Kód:
function zobrazenie_tagov($str)
{
   return preg_replace_callback("/\[code\](.*?)\[\/code\]/is", create_function('$matches', 'return htmlentities($matches[1]);'), $str);
}


 [ Príspevkov: 7 ] 


funkcia na zobrazenie html tagov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na zobrazenie html tagov?

v PHP, ASP

16

764

27.07.2008 21:48

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia na precistenie HTML

v PHP, ASP

10

382

30.06.2007 16:51

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazenie na mobile cez .html alebo .php ???

v PHP, ASP

11

195

22.07.2015 13:14

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Soft na úpravu tagov

v Audio programy

1

169

15.12.2011 20:53

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rýchle mazanie MP3 tagov

v Audio programy

1

757

26.08.2006 20:02

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridanie Vlastnych tagov - phpBB3

v Redakčné systémy

7

681

18.06.2010 18:31

ansysko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PSpad a dokoncovanie tagov

v Ostatné programy

3

459

13.07.2008 16:58

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

etomite uprava meta tagov

v Redakčné systémy

0

517

03.02.2007 18:01

andrej02

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahradenie tagov v retazci

v PHP, ASP

3

178

17.06.2012 18:47

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Script na nahodenie br, b a inych tagov

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

365

13.01.2009 12:27

rooobertek

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

funkcia

v PHP, ASP

2

130

25.03.2014 17:42

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia....

v PHP, ASP

1

428

30.08.2008 20:44

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

12

524

24.04.2008 18:37

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

436

10.02.2009 21:20

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

442

29.04.2009 20:31

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

6

590

06.11.2007 15:45

Orwell



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF