[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 06.08.2008 19:04 | euro kalkulacka

som sa dnes zamyslal ze ci by sa dala spravit euro kalkulacka taku ktora funguje na forme odoslania akoze submit viem ale taka ze to okamzite pise vysledok nieco ako tu
http://www.nabytokpekar.sk/
ale talo by sa nieco take aj pomocou PHP ? Dik


Offline

Čestný člen
Čestný člen
euro kalkulacka

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 06.08.2008 19:13 | euro kalkulacka

ano, dalo. nieje to nic zlozite, iba nasobenie. avsak ucelnejsie je ju spravit v javascripte.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 06.08.2008 19:15 | euro kalkulacka

mno ja viem ze iba nasobenie ale aby sa to zobrazovalo v tom istom momente ako to pisem dalo by sa to aj cez php?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
euro kalkulacka

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 06.08.2008 19:16 | euro kalkulacka

Nie, nedalo. Však si to sám napísal "funguje na forme odoslania". PHP je server-side jazyk, takže logicky nemôže bez aktivácie používateľom čokoľvek vykonať. Na to je práve JavaScript.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
euro kalkulacka

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 06.08.2008 19:21 | euro kalkulacka

v podstate by sa dalo aj bez refreshnutia celej stranky, ale musel by si pouzit aj xmlhttprequest, co mi vsak pri tomto pride zbytocne


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
euro kalkulacka

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 06.08.2008 21:10 | euro kalkulacka

keby si chcel, aby to bolo prešpekulované, tak sprav, aby sa to robilo cez javascript a v prípade, že má užívateľ javascript vypnutý, tak cez php


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.05.08
Prihlásený: 12.02.13
Príspevky: 39
Témy: 8 | 8
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 07.08.2008 13:06 | euro kalkulacka

Kód:
<tr>
    <td width="308" height="277"><div id="left">
      <h3>EURO KALKULAČKA
        <script>

/* konfigurácia */
var kurz = 30.1260;
var maxCelychCisel = 10;
var maxDesatinnychCiselSkk = 2;
var maxDesatinnychCiselEur = 4;

function ibaCisla(text, max) {
  var cnt = text.length;
  var ret = '';
  var nemamBodku = true;
  var predBodkou = 0;
  var zaBodkou = 0;
  for (i=0;i<cnt;i++) {
    var znak = text.substring(i,i+1);
    if (znak == ',') {znak = '.';}
    if (znak >= '0' && znak <= '9') {
      // max. celych cisel
      if (nemamBodku) {
        if (predBodkou<maxCelychCisel) {
          ret = ret + znak;
          predBodkou++;
        }
      // max. desatinnych sicel;
      } else {
        if (zaBodkou<max) {
          ret = ret + znak;
          zaBodkou++;
        }
      }
    }
    if (znak == '.' && nemamBodku) {
      nemamBodku = false;
      ret = ret + znak;
    }
  }
  if (ret=='.') {ret = '';}
  return ret;
}

function writeCurr(skk, eur, event) {
  // filter specialnych klaves
  if ((event.keyCode>34 && event.keyCode<41)) {return;}
  if (skk == null) {
    eur = ibaCisla(eur,maxDesatinnychCiselEur);
    skk = (eur*kurz).toFixed(2)*1;
    if (skk == 0) {skk = '';}
  } else {
    skk = ibaCisla(skk,maxDesatinnychCiselSkk);
    eur = (skk/kurz).toFixed(maxDesatinnychCiselEur)*1;
    if (eur == 0) {eur = '';}
  }
  if (document.getElementById('inputSkk').value!=skk) {document.getElementById('inputSkk').value = skk;}
  if (document.getElementById('inputEur').value!=eur) {document.getElementById('inputEur').value = eur;}
}

</script>
</h3>
      <p style="margin: 0pt 0px 0px 0pt; font-weight: bold; font-size: 12px;">
  <span style="color: rgb(126, 122, 122);"> Konverzný kurz je 30.1260 SKK/EUR </span>
      <p style align="center">
    <img src="images/skk.gif" alt="SKK" width="22" height="14" align="center" style="margin: 2px 0px 0px 0px; float: left; display:block"/>
    <input type="text" name="skk" autocomplete="off" align="center" id="inputSkk" onkeyup="writeCurr(this.value, null, event);" style="display:block;text-align:center;width:80px;background:transparent url(/eurocalc/inputBg.gif) repeat-x scroll center top;border:1px solid #C7C8CA;font-size:10px;height:13px;height=18px;line-height:14px;padding-left:2px;padding-right:2px;" value="" />
    <br>
    <img src="images/eur.gif" alt="EUR" width="22" height="14" style="margin: 2px 0px 0px 0px; float: left; display: block;"/>

   <input type="text" name="eur" autocomplete="off" id="inputEur" onkeyup="writeCurr(null, this.value, event);" style="display:block;text-align:center;width:80px;background:transparent url(/eurocalc/inputBg.gif) repeat-x scroll center top;border:1px solid #C7C8CA;font-size:10px;height:13px;height=18px;line-height:14px;padding-left:2px;padding-right:2px;" value="" />     
   
      <br>
      </p>
<noscript>
  </form>
</noscript>

<script>
if (document.getElementById('inputSkk').offsetHeight == 13) {
  document.getElementById('inputSkk').style.height = '18px';
  document.getElementById('inputEur').style.height = '18px';
}
</script>&nbsp;</p>

//skripty do code. suchy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 07.08.2008 13:39 | euro kalkulacka

mno a s tym ako co? :oops: ved to vypise iba Euro kalkulacka ako sa maju volat inputy? ci ako co s tym mam spravit?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
euro kalkulacka

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 07.08.2008 14:08 | euro kalkulacka

ottoke28
tak toto je super, presne také niečo som hľadal už zopár dní, vďaka,

ale trošku aj pokritizujem, je tam zopár chybičiek a zopár zbytočností, zrejme si to vytrhol z nejakého celku a zabudol to očistiť, na funkčnosti to však nič nemení

dadmtb ten príklad od ottoke28 funguje, príslušné obrázky nahraď svojimi, alebo ich jednoducho odstráň/potrebné nahraď textom

tu máš moju úpravu:
eurokalkulacka.js:
Kód:
// skript na eurokalkulačku
  var kurz = 30.1260;
  var maxCelychCisel = 10;
  var maxDesatinnychCiselSkk = 2;
  var maxDesatinnychCiselEur = 4;

  function ibaCisla(text, max) {
  var cnt = text.length;
  var ret = '';
  var nemamBodku = true;
  var predBodkou = 0;
  var zaBodkou = 0;
  for (i=0;i<cnt;i++) {
  var znak = text.substring(i,i+1);
  if (znak == ',') {znak = '.';}
  if (znak >= '0' && znak <= '9') {
  // max. celych cisel
  if (nemamBodku) {
  if (predBodkou<maxCelychCisel) {
  ret = ret + znak;
  predBodkou++;
  }
  // max. desatinnych sicel;
  } else {
  if (zaBodkou<max) {
  ret = ret + znak;
  zaBodkou++;
  }
  }
  }
  if (znak == '.' && nemamBodku) {
  nemamBodku = false;
  ret = ret + znak;
  }
  }
  if (ret=='.') {ret = '';}
  return ret;
  }
 
  function writeCurr(skk, eur, event) {
  // filter specialnych klaves
  if ((event.keyCode>34 && event.keyCode<41)) {return;}
  if (skk == null) {
  eur = ibaCisla(eur,maxDesatinnychCiselEur);
  skk = (eur*kurz).toFixed(2)*1;
  if (skk == 0) {skk = '';}
  } else {
  skk = ibaCisla(skk,maxDesatinnychCiselSkk);
  eur = (skk/kurz).toFixed(maxDesatinnychCiselEur)*1;
  if (eur == 0) {eur = '';}
  }
  if (document.getElementById('inputSkk').value!=skk) {document.getElementById('inputSkk').value = skk;}
  if (document.getElementById('inputEur').value!=eur) {document.getElementById('inputEur').value = eur;}
  }

index.html:
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html><head><meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Eurokalkulačka</title>
<script type="text/javascript" src="eurokalkulacka.js"></script>
<style type='text/css'><!--
body    { font-family:arial; }
h1      { margin:0; font-size:16px; text-align:center; }
input   { text-align:center;width:80px;background:#fdd;border:solid 1px #666;font-size:12px; }
.cel    { width:200px; background:#ccf; border:solid 1px #99c; padding:4px 4px 2px 4px; }
.blok   { color:#600;font-size:10px;text-align:center; }
.i_l    { float:left;font-size:12px;padding:2px; }
.i_r    { float:right; }
.cb     { clear:both; }
--></style></head>
<body style="font-family:arial">
  <div class='cel'>
    <h1>EURO KALKULAČKA</h1>
      <div class='blok'>Konverzný kurz<br><span style="color:#f00">30.1260</span> SKK/EUR</div>
      <div class='i_l'>Sk:</div>
      <div class='i_r'>
        <input type="text" name="skk" autocomplete="off" align="center" id="inputSkk" onkeyup="writeCurr(this.value, null, event);" value="" />
      </div>
      <div class='cb'></div>
      <div class='i_l'>Euro:</div>
      <div class='i_r'>
      <input type="text" name="eur" autocomplete="off" id="inputEur" onkeyup="writeCurr(null, this.value, event);" value="" />
      </div>
      <div class='cb'></div>
     
  </div>
</body>
</html>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 07.08.2008 14:20 | euro kalkulacka

Diki uz mi to ide :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.05.08
Prihlásený: 12.02.13
Príspevky: 39
Témy: 8 | 8
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 07.08.2008 19:56 | euro kalkulacka

prepac mokus .je pravda ze som to vybral iba zo stranky a nie vsetko moje som ocistil. Ale je to iba par veci. Chcel som Vam len ukazat smer a zhruba pomoct.. Stacilo to iba nakopirovat na konkretne miesto a po zadani sumy v sk robi automaticky prepocet na euro... :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
euro kalkulacka

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 07.08.2008 20:14 | euro kalkulacka

tebe som prepáčil, ale tomu autorovi toho webu, tak to asi sotva, takú prasárnu som už dlhšie nevidel
aj ja som si pozrel zdroják tej stránky odkiaľ si to skopíroval, robil to nejaký prasák, čo má k webmastrovi ďalej než ja,
ja sa mám ešte hodne čo učiť, ale ten autor webu nabytokpekar.sk by sa mal radšej venovať svojim nábytkom


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.05.08
Prihlásený: 12.02.13
Príspevky: 39
Témy: 8 | 8
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 08.08.2008 12:17 | euro kalkulacka

No musim z tebou suhlasit ...Ale nie vsetci vraj programatori prataju vo svojom kode....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.08.2008 17:35 | euro kalkulacka

Ja si v svoj PHP kód pracem vždy, a nikdy nie som spokojný ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
euro kalkulacka

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 11.08.2008 10:36 | euro kalkulacka

vidim ze je to uz dead ale ak by este nekomu pomohlo som vcera z nudy tiez neco stvoril, tu je to
http://bintrash.org/blog/javascript-php ... -demo.html
dufam ze je to bez chyb :)


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
euro kalkulacka

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 12.08.2008 7:49 | euro kalkulacka

nie špatné, má to len jeden nedostatok, možno niekto využíva aj spätný prepočet, kým ten prvý príklad od ottoke28 toto umožňuje, v tvojom to chýba


Offline

Užívateľ
Užívateľ
euro kalkulacka

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 12.08.2008 9:22 | euro kalkulacka

mokus píše:
nie špatné, má to len jeden nedostatok, možno niekto využíva aj spätný prepočet, kým ten prvý príklad od ottoke28 toto umožňuje, v tvojom to chýba


pokial myslis spatny prepocet ako mena1->mena2 , mena2->mena1 tak to ide, len si musis menu vybrat v select boxe (aj hore aj dole),

este uvazujem ze pridam to tahanie dat z NBS, ale zatim sa mi to toho nejako nechce


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
 [ Príspevkov: 17 ] 


euro kalkulacka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

notebook pre dievca do 550 euro +/- 20 euro

v Notebooky a netbooky

1

253

15.09.2011 10:52

Cirky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pc do 2000 euro s dph +- 100 euro

v PC zostavy

23

1155

17.10.2009 11:10

Matias555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herne pc + monitor do 700 euro +-10 euro

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v PC zostavy

69

1638

06.12.2010 18:40

metrix0007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kalkulacka

v Ostatné

3

169

25.01.2012 14:54

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kalkulačka

v Ostatné programy

0

396

21.02.2009 21:24

bugi512

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kalkulacka

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

555

09.08.2008 18:39

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalkulačka

v Ostatné programy

1

287

30.05.2011 23:00

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalkulacka

v Ostatné

6

303

10.03.2012 21:36

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kalkulačka

v Ostatné

3

288

03.02.2011 22:16

elfman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Delphi-kalkulačka

v Delphi, Visual Basic

17

696

02.03.2013 10:18

expoox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jednoducha kalkulacka

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

948

17.01.2012 15:33

vychytraly

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java Kalkulacka

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

733

19.04.2010 15:04

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kalkulačka - assembler

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

421

10.11.2011 18:54

Reverser

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kalkulacka v C++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

1769

16.09.2007 16:51

Bacil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

anketa, počitadlo, kalkulačka....

v Webdesign

9

235

05.07.2014 15:00

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kalkulacka ceny produktu

v JavaScript, VBScript, Ajax

11

495

14.02.2009 19:06

pildo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF