[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 21.02.2008 10:38 | Diskusia

Cawte, mam problem, chcem mat na stranke podobnu diskusiu ako maju na portale www.dsl.sk teda taku, ze sa tam da aj odpovedat a bude to zoradene podla toho kto na co odpovedal teda budu tam 3 prispevku a niekto odpovie na druhy v poradi, tak sa mu nezaradi na stvrte miesto ale na tretie a ten predchadzajuci treti bude uz na stvrtom. Absolutne neviem ako na to, skusal som cykly aj while aj for a nejako mi o nevyslo, jedinu cestu vidim v tom ze si tam pridam 100cyklov do cyklu ale to by bolo naozaj blbe :shock: pls help thx :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 21.02.2008 11:02 | Diskusia

ake cykly hmm? jak to robis. cez databazu ci subory ci jak. a te cykly vysvetli


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2008 11:08 | Diskusia

no robim to cez db a cykly som skusal ze do cyklu for som dal while aby sa mi furt opakovalo ale neslo to a jedinu moznost vidim v tom ze si tam nahadzem 100 cyklov aby mi to vypisovalo odpovede, ale to je neprakticke...


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 21.02.2008 11:39 | Diskusia

a ako to zapisujes do db kazdy prispevok ma vlasny riadok alebo skupina ma jeden riadok pretoze tam staci len jeden cyklus a to ten na vypisovanie vybranych riadkov z tabulky.
ja by som to riesil tak ze kazda odpoved ma vlastny riadok a ked bude chciet niekto pridat reakciu tak sa do toho riadku pripise dalsi text.
Kód:
update diskusia set odpoved=concat(odpoved,$reakcia) where id=$ident
a potom to uz len vypisal pri vybere


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2008 11:44 | Diskusia

no ja to riesim tak, ze kazdy jeden prispevok ma jeden riadok a potom je tam ze ku ktoremu prispevku je to odpoved a ako by si to potom vypisoval?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 21.02.2008 12:22 | Diskusia

mam predstavu no neviem ci to je tak. radsej sem daj strukturu tabulky. tak potom najprv by som vybral odpovede a potom zakazdym vyberal vsetky reakcie k tej danej.
Kód:
$daj=mysql_query("select * from diskusia where !kuktoremu");
while($riadok=mysql_fetch_object($daj)):
$sprava=$riadok->odpoved;
$reak=mysql_query("select * from diskusia where kuktoremu=$riadok->id");
while($reakcia=mysql_fetch_object($reak)) $sprava.=$reakcia->odpoved;
endwhile;

no ale to je riadne zle riesenie to tvoje zapisovanie kuktoremu prispevku patri dana reakcia z ktoreho servera to mas? ci to si len tak vymyslal z vlastnej hlavy ten postup a strukturu tvojej diskusie ?


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 21.02.2008 14:48 | Diskusia

juho píše:
ake cykly hmm? jak to robis. cez databazu ci subory ci jak. a te cykly vysvetli


to sa dá spraviť aj keď je to cez súbory? :shock:
ja som si povedal, že urobím najvymakanejší web ako viem bez použitia databáze, ale ako urobím toto? :shock:


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 21.02.2008 15:08 | Diskusia

ked nevies tak just nevies. sak tak isto ako to je cez databazu. si myslis ze databaza si te udaje nazapisuje do suborov? co si myslis ze to ide do nejakeho neurceneho priestoru tie data?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2008 15:44 | Diskusia

lenze s db sa pracuje trochu inak ako so subormi


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 21.02.2008 16:12 | Diskusia

Drako píše:
lenze s db sa pracuje trochu inak ako so subormi
ty sem daj radsej strukturu tabulky, bo mne sa to tvoje nejak nezda.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2008 16:28 | Diskusia

ID Na (to je ze na ktory clanok je reakcia) Kto(Nick toho kto pisal) Dátum odpoveď(te je ze na ktory prispevok je odpoved) TEXT lvl(ze ktora uroven odpovede to je)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Diskusia

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.02.2008 16:36 | Diskusia

Najlepsie bude, ked si spravis rekurzivnu funkciu, cez ktoru si vytvoris strom reakcii z db na danu temu a nasledne to budes uz len vypisovat...

A nepotrebujes 100 cyklov :D


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2008 19:11 | Diskusia

uz len keby si mi povedal co je to rekurzivna funkcia a ako to vyzera :D pretoze nieco take som v zivote nepocul


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Diskusia

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 21.02.2008 19:26 | Diskusia

Drako píše:
uz len keby si mi povedal co je to rekurzivna funkcia a ako to vyzera :D pretoze nieco take som v zivote nepocul
funkcia vola samu seba. skus google a istotne prides na to jak funguje.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2008 19:34 | Diskusia

az na tolko mi veris? :D ale aj tak to nepomaha, hladal som ale nikde nic co by ju vysvetlovalo, bol by niekto taky ochotny a napisal mi ju na tento problem? budem velmi vdacny.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Diskusia

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.02.2008 19:40 | Diskusia

chlape, chlape, vsetko ti treba hadzat pod nos :)

Tu mas dajaku funkciu, co som zhruba teraz napisal, ale musis si ju prisposobit. Dufam, ze rozumies, o co v nej ide :) Ako argument funkcie predavas id nadradeneho prispevku. Ak ide o prispevok, ktory nereaguje na ziadny existujuci prispevok, tak ma id_parent = 0, inak je to id prispevku, na ktory sa reaguje. Dufam, ze sa to da z tohto pochopit :)

Kód:
function GetDiscussionTree($id_parent=0)
{
   $tree = array();
   
   $sql = "SELECT * FROM diskusia WHERE id_parent=".$id_parent;
   $res = mysql_query($sql);
   
   while($row = mysql_fetch_assoc($res))
   {
      $r['id'] = $row['id'];
      $r['from'] = $row['from'];
      $r['text'] = $row['text'];
      $r['date'] = $row['datum'];
      $r['children'] = GetDiscussionTree($row['id']);
      
      $tree[] = $r;
   }
   
   return $tree;
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.02.2008 19:43 | Diskusia

Dobrym prikladom na pochopenie rekurzivnej funkcie by mal byt vypocet exponencialu:

Kód:
function mocnina($zaklad, $exp)
{
   if ($exp)
   {
      return $zaklad * mocnina($zaklad, $exp - 1);
   }
   return 1;
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 21.02.2008 20:03 | Diskusia

ok, diki zajtra nad tym pospekulujem, thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 22.02.2008 0:29 | Diskusia

Ja ked som vytvaral "diskusiu" tak som si do databazy vytvoril zvlast stlpec "poradie" a podla neho som zoradoval prispevky pri nacitavani stranky.

Napr napisal som odkaz ktory mal id=1, poradie=1 druhy mal uz id=2, poradie=5, a tak som mohol neskor napisat 3 odpovede (prispevky s poradim=2,3,4) Stacilo mi to , lebo odpovedat do diskusie mohli len 3ja administratori. Tebe to vsak asi postacovat nebude....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 22.02.2008 12:04 | Diskusia

sak najjednoduchsie je to cez doplnanie do jedneho textoveho stlpca ako tu uz bolo pisane. setri to cas aj miesto aj neviem co este. .. .
no ale ked vy ste páni Špekulanti ---


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Diskusia

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 22.02.2008 15:35 | Diskusia

ide o to, ze takto mas kazdy jeden prispevok v databaze osobitne, co sa mi z tvojho sposobu nezda, ze by to tak bolo.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
 [ Príspevkov: 21 ] 


Diskusia



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diskusia

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

657

16.03.2008 11:55

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diskusia

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

597

29.07.2009 7:46

Kubec21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Outdoor diskusia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Dovolenka, cestovanie a turistika

66

2377

21.01.2013 15:46

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kutil diskusia

v Voľný čas a hobby

9

351

26.01.2015 12:47

erikzet

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Vesmírna diskusia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 56, 57, 58 ]

v Vesmír, veda a technika

1728

38385

07.07.2014 22:01

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diskusia + reakcie

v PHP, ASP

3

584

10.08.2009 13:46

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vesmírna diskusia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4, 5 ]

v Vesmír, veda a technika

134

3047

20.05.2017 11:28

haffen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Xtreamer - diskusia

v TV

1

1432

15.02.2015 12:24

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Warez - diskusia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4, 5 ]

v Krčma

143

1729

28.12.2012 15:00

nicobb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LOTR2 - diskusia

v Počítačové hry

20

2217

22.12.2009 14:14

lubo2142

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Počítačové zostavy: Diskusia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 15, 16, 17 ]

v PC zostavy

508

31897

14.03.2015 14:40

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Xbox One - diskusia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 15, 16, 17 ]

v Herné konzoly

485

7246

24.11.2017 7:13

Johnnny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diskusia o seriáloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 35, 36, 37 ]

v Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média

1091

22823

31.10.2017 12:14

sailer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diskusia na web

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

545

03.12.2007 17:56

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diskusia o filmoch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 47, 48, 49 ]

v Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média

1448

26598

13.12.2017 21:41

M_i_s_o

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Diskusia o automobiloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 239, 240, 241 ]

v Automobily, motorky

7205

78874

08.11.2015 23:49

JanoF



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF