[ 676 tém ] 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Oznámenia
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Pravidlá - čítajte pozorne pred založením témy

Je zakázané zakladať témy na vypracovanie celej vašej úlohy do školy. Tým nie je myslené to, že sa nemôžete na niečo opýtať čo...

0

1847

22.05.2008 19:52

JanoF

Témy
Žiadne neprečítané príspevky

cp1250_czech_ci - MySQL 5.0.51b

Ahoj. Je mozne pridat do MySQL 5.0.51b znakovu sadu cp1250_czech_ci cp1250_czech_cs tam je ale potreboval by som ci

0

646

07.12.2008 17:50

sepo

Žiadne neprečítané príspevky

snake'ove MySQL problemy

sem zacatecnik a mam nasledujuci problem : mam tabulku, kde su stlpce > ID, DATUM, DATUM_ZMENA, CAS ... DATUM je formatovany...

9

648

30.11.2008 12:03

Blackshadow

Žiadne neprečítané príspevky

DUMP súbor

Pri jednom projekte som potreboval od bývalého web-developera jednu databázu (tabuľku) a on mi ju poslal ako .dump súbor, lenže...

5

680

23.11.2008 16:51

pepek92

Žiadne neprečítané príspevky

Optimalizovanie SQL dotazov

ahojte, mam za ulohu optimalizovat jeden dotaz..mate nejake dobre rady, ktore by mi mohli pomoct? alebo comu sa mam vyhnut?...

26

3329

19.11.2008 20:19

sqlocka

Žiadne neprečítané príspevky

mysql chybove hlasenie

chcem sa z webhostingu pripojiť na databázu, ktorá je na mojom pc. da sa to?? 16. 11. 2008 14:23:35 -> Program spuštěn 16....

0

611

17.11.2008 15:59

tominokk

Žiadne neprečítané príspevky

Výber s bodkami

Čavte, zaujímalo by ma ako funguje ten výber, že napríklad: $sql = MySQL_Query("SELECT daco1.nieco1,...

3

520

17.11.2008 13:26

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

Kódovanie

takže mám jeden formulár ktorý posiela údaje..a tento súbor ich spracováva <?php $nazov=$_POST['LastName'];...

3

599

14.11.2008 12:39

walther

Žiadne neprečítané príspevky

SQL worksheet

neviete kde najdem Oracle Sql workshhet? Mam erwina......a na sql by som si chcel vyskusat prikazi....totiz taky mame v skole a...

0

621

13.11.2008 21:50

lukinno

Žiadne neprečítané príspevky

Vyber z tabulky na zaklade poctu znakov

Seruste, netusim ci sa to vobec da, ale potreboval by som vyber z tabulky na zaklade toho, kde v urcitom stlpci bude...

2

635

08.11.2008 22:47

pedrix

Žiadne neprečítané príspevky

Omedzeny vyber z tabuliek

Nazdarek. Potreboval by som poradit. Mam spravene dve tabulky. V tabulke1 mam id, mena, krajinu uzivatelov atd. a v tabulke2...

16

1476

06.11.2008 16:34

Tominator

Žiadne neprečítané príspevky

Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Zdravím, mám nasledovný problém : Potrebujem poradiť s importom dát zo súboru typu unl alebo txt do databázy v Oracle. Nevie...

8

1154

31.10.2008 20:08

El_locco

Žiadne neprečítané príspevky

Could not connect to the database

Snazil som sa nainstalovat si Jommlu na localhost ale stale sa nevie pripojit k databaze (mam nainstalovany xampp) a vyplnujem...

0

617

28.10.2008 12:29

Diger

Žiadne neprečítané príspevky

načítanie stromovej štruktúry

Nemáte niekto nejaké pekné riešenie v SQL, pomocou ktorého by som získal z tabuľky s hodnotami id a parent id všetky child...

7

763

26.10.2008 20:14

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

Zistenie poradia prvku

Nazdarek. Chcel by som vas poprosit o radu resp. o pomoc. Mam spravenu databazu a v nej tabulku s tovarom. Tovar je rozdeleny...

10

647

24.10.2008 20:44

final

Žiadne neprečítané príspevky

jednoduchá transakcia mysql

Zdravíčko Nemám zatiaľ žiadne praktické skúsenosti s transakciami. Potreboval by som spraviť SELECT a hneď za tým update alebo...

6

1065

22.10.2008 14:03

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

export db

cafko chcem sa spytat ci sa da exportovat db ale iba jej struktura ...cize bez jej obsahu..ak hej tak ako thx :)

5

582

17.10.2008 16:59

stenley

Žiadne neprečítané príspevky

Kde je chyba (zas a znova)

$db = new mysqli ("localhost", "sksoso", "soso", "sksoso"); ......

4

628

16.10.2008 15:30

walther

Žiadne neprečítané príspevky

pocet riadkov 2 tabuliek

pls aky je sql dopytna zistenie poctu riadkov v dvoch tabulkach ale spolu...napr tabulka user ma 2 riadky a tabulka stranka 8...

8

1230

16.10.2008 13:39

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

Pomoc s vyberom

Nazdarek. Robim si na stranke formular pre vyber uzivatelov s galeriou/bez galerie. No mam taky problem. Neviem ako spravit aby...

2

519

14.10.2008 15:54

zaciatocnik

Žiadne neprečítané príspevky

Export udajov z MySql do Excelu

zdravim chcel by som ma ta na stranke odkaz na ulozenie cennika cennik je v databaze, aj na webe, chcem, aby uzivatel si vedel...

3

697

25.09.2008 15:06

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

Obnovenie ID

Mam stlpec ID, ktory je auto_increment.. a da sa spravit nieco take, ze napr mam taketo ID: 5 8 9 - tu updatnem ostatne stlpce...

4

569

15.09.2008 14:16

emer

Žiadne neprečítané príspevky

UPDATE stlpca typu text

cafko mam s stlpci typu text nieco napisane a potrebujem tam iba istu cast updatnut....je tam napr nieco1=123, nieco2=456,...

0

493

14.09.2008 14:47

Blackdevil

Žiadne neprečítané príspevky

agregacna funkcia

ako by sa dal napisat kod tak, aby mi z viacerych stlpcov vybral najvacsiu hodnotu? $vyber = mysql_query("SELECT...

4

708

13.09.2008 13:30

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

Slovenčina v MySQL

Akú znakovú sadu a aké porovnávanie (collation) mám nastaviť v MySQL, aby to malo všetky SK znaky?

9

1398

13.09.2008 12:52

Soso

Žiadne neprečítané príspevky

presunut udaje z jedneho do druheho stlpca

Dalo by sa v mysql presunut udaje z jedneho stlpca do druheho?

2

475

12.09.2008 21:20

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

Query na odstranenie diakritiky

Zdravim ! Zatial nikde som nenasiel pomoc, robime fulltext search a mam problem s tym, ze aby fulltext vyhladal vsetky vysledky...

14

2730

08.09.2008 23:18

miob

Žiadne neprečítané príspevky

Ako vložiť apostrof

Mám taký problém, chcem do DB vložiť apostrof, ale neviem ako, keďže stále mi to hádže chybu, keďže dôjde k narušeniu syntaxy....

1

1183

08.09.2008 11:13

stenley

Žiadne neprečítané príspevky

reset root hesla v MySQL

caute, neviete mi poradit ako by som resetol root heslo a meno (alebo nastavil nove) v MySQL (server bezi na ubuntu 6.06LTS)...

1

1085

08.09.2008 10:19

JanoF

Žiadne neprečítané príspevky

vyhladanie maximalnej hodnoty - max()

mam tu ďalší problém :roll: V tabuľke mám stĺpec, v ktorom sú čísla. Ako by sa dalo spraviť niečo také, že by mysql vyhladlo...

3

549

07.09.2008 18:54

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

Ako vybrať mená z dvoch tabuliek ?

Som začiatočník a potrebujem pomôcť s takou banalitou, že: Mám tabulku "1" so stĺpcom "vsetky mena" a...

5

650

07.09.2008 13:25

MISPULIN

Žiadne neprečítané príspevky

zoradenie podla abecedy

$db="databaza"; $tb="tabulka"; $spojenie=mysql_connect("localhost", "m4r14n",...

5

1075

06.09.2008 18:38

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

vypocet zisku z 2 hodnot

teraz dumem nad takym niecim ... mam v tabulke zapasy, kde mam cisla, v jednom stlpci (vklad) vklad na dany zapas, v dalsom...

16

1868

03.09.2008 12:28

baumax

Žiadne neprečítané príspevky

update viacerych stlpcov

da sa toto dat do jedneho? mysql_query("UPDATE `$tb` SET `den` = '0'", $spojenie);...

2

493

01.09.2008 22:19

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

pomoc s acessom

Vytvoril som si v ACCESSE databazu db1.mdb. Rozdelil som ju tj. odtrhol som z nej tabulky do ineho suboru db1_be.mdb. Ten som...

1

516

01.09.2008 21:40

proimm

Žiadne neprečítané príspevky

Foreign key

Potrebujem spojit tabulky pomocou cudzieho kluca.Tie vytvorim takto: CREATE TABLE `zoznamClenov` ( `id` INT(3) NOT...

1

571

01.09.2008 21:28

sento

Žiadne neprečítané príspevky

mysql - create table....

z mysql som trochu lamer, a porteboval by som vediet, ako sa da prostrednictvom php vytvorit tabulka. Doteraz som to vzdy robil...

4

1072

31.08.2008 22:28

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

príkaz s podmienkou

Pomaly sa začínam učiť aj "zložitejšie" príkazy v mySQL. Chcel by som sa spýtať, ako by mal vyzerať príkaz, ktorý by...

2

520

26.08.2008 21:00

jaji

Žiadne neprečítané príspevky

mysql where

SELECT * FROM aktuality WHERE forum_id='23' LEFT(nadpis,1) BETWEEN 'A' AND 'Z' ORDER BY topic_title chcel by som taketo...

1

605

26.08.2008 16:35

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

Problem s pripojenim na Mysql DB

Cauko no takze som tu zasa s dalsim problemom s ktorym si fakt neviem poradit. Nainstaloval som mysql databazu a phpmyadmina...

5

568

25.08.2008 11:46

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

problem s diakritikou utf8

Viem že to tu bolo veľa krát preberané, prezrel som si všetky témy ktoré som tu našiel. Dokonca som aj googlil, skúšal metódou...

18

2241

23.08.2008 16:36

chrono

Žiadne neprečítané príspevky

mysql_connect vs. mysql_pconnect

Pri akej záťaži sa oplatí connect a pri akej pconnect? Máte nejaké skúsenosti s "megarozdielmi"? Aby sme sa vyhli...

9

731

20.08.2008 14:24

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

Max.pocet stlpcov v tabulke

Seruste,riesim taky mensi problem.Mam formular s velkym mnozstvom inputov(cez 50) ktore potrebujem ulozit do tabulky.A vtom som...

21

1401

20.08.2008 10:20

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

Vyber viacerych hodnot z tabulky

Pokusam sa zriesit vyhladavanie a teraz na koniec ked som uz myslel ze to pojde narazil som na problem.Vo formulari zvolim...

6

557

19.08.2008 9:35

pedrix

Žiadne neprečítané príspevky

Ako previest sql subor do normalnej podoby a dlzka tabulky

otazka 1: mam sql kod ktory staci napisat do konzoly navicatu a podla toho sa vytvori novy riadok v tabulke tu je to: insert...

6

579

12.08.2008 16:15

Nexus

Žiadne neprečítané príspevky

Access -> MySQL (?)

Caute, potreboval by som vyriesit takyto problem: v mojom PC je databaza vytvorena v MS Accesse (obsahuje dve tabulky, napr.:...

9

623

12.08.2008 10:00

max-m

Žiadne neprečítané príspevky

zoradenie hodnot

Dobrý den, rád by som vás poprosil poradiť. Bo si uz fakt nefiem troska rady mozno je to len banalita ale asi uz mam mozok...

2

627

11.08.2008 19:40

Speeder21

Žiadne neprečítané príspevky

ako otovrit .bak subor (zaloha z MS SQL)

caute prosim poradte ako mam otvorit subor s priponou .bak mala by to byt zaloh az ms sql. pouzivam win xp vdaka

8

4057

03.08.2008 20:53

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

ORDER by $priemer DESC

ludia ako zoradit tento vyber z DB podla priemeru ? ten priemer sa mi pocita az z vybranych hodnot tak neviem ako by to...

7

545

03.08.2008 15:23

Punker661

Žiadne neprečítané príspevky

mysql - error 2003

napisem cestu ku programu v prikazovom riadku, stlacim enter a napise my tento error 2003 (HY000): Can´t connect to mysql...

18

1467

01.08.2008 17:32

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

Viacero kategorii v DB

Ahoj, chcel by som sa spytat, ako sa riesi nasledujuci problem: Ked mozem nejaky produkt vlozit do viacerych kategorii (napr....

13

650

25.07.2008 17:27

p360t

 [ 676 tém ] 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14


Databázy




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF