[ 671 tém ] 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Oznámenia
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Pravidlá - čítajte pozorne pred založením témy

Je zakázané zakladať témy na vypracovanie celej vašej úlohy do školy. Tým nie je myslené to, že sa nemôžete na niečo opýtať čo...

0

1837

22.05.2008 19:52

JanoF

Témy
Žiadne neprečítané príspevky

Výber s bodkami

Čavte, zaujímalo by ma ako funguje ten výber, že napríklad: $sql = MySQL_Query("SELECT daco1.nieco1,...

3

520

17.11.2008 13:26

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

Kódovanie

takže mám jeden formulár ktorý posiela údaje..a tento súbor ich spracováva <?php $nazov=$_POST['LastName'];...

3

597

14.11.2008 12:39

walther

Žiadne neprečítané príspevky

SQL worksheet

neviete kde najdem Oracle Sql workshhet? Mam erwina......a na sql by som si chcel vyskusat prikazi....totiz taky mame v skole a...

0

616

13.11.2008 21:50

lukinno

Žiadne neprečítané príspevky

Vyber z tabulky na zaklade poctu znakov

Seruste, netusim ci sa to vobec da, ale potreboval by som vyber z tabulky na zaklade toho, kde v urcitom stlpci bude...

2

632

08.11.2008 22:47

pedrix

Žiadne neprečítané príspevky

Omedzeny vyber z tabuliek

Nazdarek. Potreboval by som poradit. Mam spravene dve tabulky. V tabulke1 mam id, mena, krajinu uzivatelov atd. a v tabulke2...

16

1469

06.11.2008 16:34

Tominator

Žiadne neprečítané príspevky

Nacitanie dat z unl/txt suboru do oracle

Zdravím, mám nasledovný problém : Potrebujem poradiť s importom dát zo súboru typu unl alebo txt do databázy v Oracle. Nevie...

8

1151

31.10.2008 20:08

El_locco

Žiadne neprečítané príspevky

Could not connect to the database

Snazil som sa nainstalovat si Jommlu na localhost ale stale sa nevie pripojit k databaze (mam nainstalovany xampp) a vyplnujem...

0

616

28.10.2008 12:29

Diger

Žiadne neprečítané príspevky

načítanie stromovej štruktúry

Nemáte niekto nejaké pekné riešenie v SQL, pomocou ktorého by som získal z tabuľky s hodnotami id a parent id všetky child...

7

760

26.10.2008 20:14

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

Zistenie poradia prvku

Nazdarek. Chcel by som vas poprosit o radu resp. o pomoc. Mam spravenu databazu a v nej tabulku s tovarom. Tovar je rozdeleny...

10

643

24.10.2008 20:44

final

Žiadne neprečítané príspevky

jednoduchá transakcia mysql

Zdravíčko Nemám zatiaľ žiadne praktické skúsenosti s transakciami. Potreboval by som spraviť SELECT a hneď za tým update alebo...

6

1060

22.10.2008 14:03

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

export db

cafko chcem sa spytat ci sa da exportovat db ale iba jej struktura ...cize bez jej obsahu..ak hej tak ako thx :)

5

574

17.10.2008 16:59

stenley

Žiadne neprečítané príspevky

Kde je chyba (zas a znova)

$db = new mysqli ("localhost", "sksoso", "soso", "sksoso"); ......

4

626

16.10.2008 15:30

walther

Žiadne neprečítané príspevky

pocet riadkov 2 tabuliek

pls aky je sql dopytna zistenie poctu riadkov v dvoch tabulkach ale spolu...napr tabulka user ma 2 riadky a tabulka stranka 8...

8

1217

16.10.2008 13:39

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

Pomoc s vyberom

Nazdarek. Robim si na stranke formular pre vyber uzivatelov s galeriou/bez galerie. No mam taky problem. Neviem ako spravit aby...

2

518

14.10.2008 15:54

zaciatocnik

Žiadne neprečítané príspevky

Export udajov z MySql do Excelu

zdravim chcel by som ma ta na stranke odkaz na ulozenie cennika cennik je v databaze, aj na webe, chcem, aby uzivatel si vedel...

3

695

25.09.2008 15:06

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

Obnovenie ID

Mam stlpec ID, ktory je auto_increment.. a da sa spravit nieco take, ze napr mam taketo ID: 5 8 9 - tu updatnem ostatne stlpce...

4

563

15.09.2008 14:16

emer

Žiadne neprečítané príspevky

UPDATE stlpca typu text

cafko mam s stlpci typu text nieco napisane a potrebujem tam iba istu cast updatnut....je tam napr nieco1=123, nieco2=456,...

0

491

14.09.2008 14:47

Blackdevil

Žiadne neprečítané príspevky

agregacna funkcia

ako by sa dal napisat kod tak, aby mi z viacerych stlpcov vybral najvacsiu hodnotu? $vyber = mysql_query("SELECT...

4

705

13.09.2008 13:30

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

Slovenčina v MySQL

Akú znakovú sadu a aké porovnávanie (collation) mám nastaviť v MySQL, aby to malo všetky SK znaky?

9

1385

13.09.2008 12:52

Soso

Žiadne neprečítané príspevky

presunut udaje z jedneho do druheho stlpca

Dalo by sa v mysql presunut udaje z jedneho stlpca do druheho?

2

472

12.09.2008 21:20

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

Query na odstranenie diakritiky

Zdravim ! Zatial nikde som nenasiel pomoc, robime fulltext search a mam problem s tym, ze aby fulltext vyhladal vsetky vysledky...

14

2706

08.09.2008 23:18

miob

Žiadne neprečítané príspevky

Ako vložiť apostrof

Mám taký problém, chcem do DB vložiť apostrof, ale neviem ako, keďže stále mi to hádže chybu, keďže dôjde k narušeniu syntaxy....

1

1180

08.09.2008 11:13

stenley

Žiadne neprečítané príspevky

reset root hesla v MySQL

caute, neviete mi poradit ako by som resetol root heslo a meno (alebo nastavil nove) v MySQL (server bezi na ubuntu 6.06LTS)...

1

1082

08.09.2008 10:19

JanoF

Žiadne neprečítané príspevky

vyhladanie maximalnej hodnoty - max()

mam tu ďalší problém :roll: V tabuľke mám stĺpec, v ktorom sú čísla. Ako by sa dalo spraviť niečo také, že by mysql vyhladlo...

3

547

07.09.2008 18:54

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

Ako vybrať mená z dvoch tabuliek ?

Som začiatočník a potrebujem pomôcť s takou banalitou, že: Mám tabulku "1" so stĺpcom "vsetky mena" a...

5

645

07.09.2008 13:25

MISPULIN

Žiadne neprečítané príspevky

zoradenie podla abecedy

$db="databaza"; $tb="tabulka"; $spojenie=mysql_connect("localhost", "m4r14n",...

5

1064

06.09.2008 18:38

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

vypocet zisku z 2 hodnot

teraz dumem nad takym niecim ... mam v tabulke zapasy, kde mam cisla, v jednom stlpci (vklad) vklad na dany zapas, v dalsom...

16

1868

03.09.2008 12:28

baumax

Žiadne neprečítané príspevky

update viacerych stlpcov

da sa toto dat do jedneho? mysql_query("UPDATE `$tb` SET `den` = '0'", $spojenie);...

2

489

01.09.2008 22:19

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

pomoc s acessom

Vytvoril som si v ACCESSE databazu db1.mdb. Rozdelil som ju tj. odtrhol som z nej tabulky do ineho suboru db1_be.mdb. Ten som...

1

514

01.09.2008 21:40

proimm

Žiadne neprečítané príspevky

Foreign key

Potrebujem spojit tabulky pomocou cudzieho kluca.Tie vytvorim takto: CREATE TABLE `zoznamClenov` ( `id` INT(3) NOT...

1

568

01.09.2008 21:28

sento

Žiadne neprečítané príspevky

mysql - create table....

z mysql som trochu lamer, a porteboval by som vediet, ako sa da prostrednictvom php vytvorit tabulka. Doteraz som to vzdy robil...

4

1071

31.08.2008 22:28

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

príkaz s podmienkou

Pomaly sa začínam učiť aj "zložitejšie" príkazy v mySQL. Chcel by som sa spýtať, ako by mal vyzerať príkaz, ktorý by...

2

516

26.08.2008 21:00

jaji

Žiadne neprečítané príspevky

mysql where

SELECT * FROM aktuality WHERE forum_id='23' LEFT(nadpis,1) BETWEEN 'A' AND 'Z' ORDER BY topic_title chcel by som taketo...

1

602

26.08.2008 16:35

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

Problem s pripojenim na Mysql DB

Cauko no takze som tu zasa s dalsim problemom s ktorym si fakt neviem poradit. Nainstaloval som mysql databazu a phpmyadmina...

5

566

25.08.2008 11:46

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

problem s diakritikou utf8

Viem že to tu bolo veľa krát preberané, prezrel som si všetky témy ktoré som tu našiel. Dokonca som aj googlil, skúšal metódou...

18

2228

23.08.2008 16:36

chrono

Žiadne neprečítané príspevky

mysql_connect vs. mysql_pconnect

Pri akej záťaži sa oplatí connect a pri akej pconnect? Máte nejaké skúsenosti s "megarozdielmi"? Aby sme sa vyhli...

9

722

20.08.2008 14:24

rooobertek

Žiadne neprečítané príspevky

Max.pocet stlpcov v tabulke

Seruste,riesim taky mensi problem.Mam formular s velkym mnozstvom inputov(cez 50) ktore potrebujem ulozit do tabulky.A vtom som...

21

1400

20.08.2008 10:20

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

Vyber viacerych hodnot z tabulky

Pokusam sa zriesit vyhladavanie a teraz na koniec ked som uz myslel ze to pojde narazil som na problem.Vo formulari zvolim...

6

556

19.08.2008 9:35

pedrix

Žiadne neprečítané príspevky

Ako previest sql subor do normalnej podoby a dlzka tabulky

otazka 1: mam sql kod ktory staci napisat do konzoly navicatu a podla toho sa vytvori novy riadok v tabulke tu je to: insert...

6

574

12.08.2008 16:15

Nexus

Žiadne neprečítané príspevky

Access -> MySQL (?)

Caute, potreboval by som vyriesit takyto problem: v mojom PC je databaza vytvorena v MS Accesse (obsahuje dve tabulky, napr.:...

9

613

12.08.2008 10:00

max-m

Žiadne neprečítané príspevky

zoradenie hodnot

Dobrý den, rád by som vás poprosil poradiť. Bo si uz fakt nefiem troska rady mozno je to len banalita ale asi uz mam mozok...

2

621

11.08.2008 19:40

Speeder21

Žiadne neprečítané príspevky

ako otovrit .bak subor (zaloha z MS SQL)

caute prosim poradte ako mam otvorit subor s priponou .bak mala by to byt zaloh az ms sql. pouzivam win xp vdaka

8

4043

03.08.2008 20:53

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

ORDER by $priemer DESC

ludia ako zoradit tento vyber z DB podla priemeru ? ten priemer sa mi pocita az z vybranych hodnot tak neviem ako by to...

7

542

03.08.2008 15:23

Punker661

Žiadne neprečítané príspevky

mysql - error 2003

napisem cestu ku programu v prikazovom riadku, stlacim enter a napise my tento error 2003 (HY000): Can´t connect to mysql...

18

1461

01.08.2008 17:32

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

Viacero kategorii v DB

Ahoj, chcel by som sa spytat, ako sa riesi nasledujuci problem: Ked mozem nejaky produkt vlozit do viacerych kategorii (napr....

13

646

25.07.2008 17:27

p360t

Žiadne neprečítané príspevky

problem pri LEFT OUTER JOIN

mam problem davnejsie som nieco nakodil na spojenie tabuliek a tedraz ked som ho spustil na inom serveri nejde kod je takyto...

7

849

24.07.2008 18:09

Triminka

Žiadne neprečítané príspevky

problem s affected rows

Zdravim, mam nasledovny problem (nie som si isty ci to patri sem alebo do php...) Strucny popis : Robim prihlasenie. User...

1

435

20.07.2008 11:55

GoodWill

Žiadne neprečítané príspevky

Sql.....

Robim na svojej stranke prihlasenie, a potreboval by som zistit prikaz na sql, ktory by hladal meno, ale tak, ze by rozlisoval...

27

1356

18.07.2008 16:50

m4r14n

Žiadne neprečítané príspevky

pls pomoc-surne

prosim vas ako presuniem databazu zo SMF na PHPBB3 forum? urcite sa to da..ako?

2

542

18.07.2008 9:07

Freelan

Žiadne neprečítané príspevky

náhodne UPDATE userov

Ahojte potrebujem pomoc nwm aky je sql príkaz aby UPDATLO 5 náhodných uživatelov z DB niečo taketo SELECT * FROM tabulka WHERE...

4

605

18.07.2008 8:15

rooobertek

 [ 671 tém ] 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14


Databázy




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF