[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 24.10.2008 12:56 | Zistenie poradia prvku

Nazdarek. Chcel by som vas poprosit o radu resp. o pomoc. Mam spravenu databazu a v nej tabulku s tovarom. Tovar je rozdeleny do druhov (napr. elektro, papier atd.) No a potreboval by som zistit kolko (mnozstvo) tovaru sa nachadza v danom druhu (napr. v papier) a konkretne poradie vybraneho tovaru z daneho mnozstva.
TZN. ak budem mat v PAPIER 6 poloziek a ja si vyberiem napr. Ceruzka, tak aby som zistil ktora v poradi to je ( Napr. 3 zo 6).
Vybrat/ zistit pocet zaznamom mi az taky problem nerobi, ale ako zistit ktora polozka je to v poradi?? Da sa to nejako?? Vdaka za kazdu pomoc...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie poradia prvku

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1585
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.10.2008 13:02 | Zistenie poradia prvku

GROUP BY kategoria, produkt ORDER BY count(*)
pripadne WHERE kategoria="papier" GROUP BY produkt ORDER BY count(*)
tak nejako, neviem, či som vystihol podstatu, to bol len taký rýchly výplod


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 24.10.2008 13:36 | Zistenie poradia prvku

No takto dostanem ale ID tej polozky. Lenze ja potrebujem zistit poradie prvku zo skupiny (bez ohladu na ID) TZN. Ak budem mat skupinu Papier a v nej 6 poloziek, tak aby mi urcilo ktora to je v poradi:

PAPIER ( pero, guma, struhadlo, ceruzka, noznice, atrament)

Vyberem si , ceruzka, Tak aby mi vypisalo, ze je to 4 polozka v kategorii papier.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.10.08
Prihlásený: 23.11.08
Príspevky: 14
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 24.10.2008 13:41 | Zistenie poradia prvku

hm, nevjem ci si nemal namysli toto, ak ti ide o poradie:

Analyticka funkcia ROW_NUMBER()
Funkcia ROW_NUMBER prideľuje riadkom selectu poradové číslo. Aby bolo možné použiť toto poradové číslo v podmienke WHERE, je nutné vytvoriť temporary tabuľku a novovzniknutý stĺpec pomenovať.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie poradia prvku

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1585
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.10.2008 14:05 | Zistenie poradia prvku

Vyzerá to pekne, ale v mysql (predpokladám, že sa jedná o mysql) to nie je... teda zatiaľ som to nenašiel v dokumentácii. Možno tam je čosi také len pod iným názvom


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poradia prvku

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 24.10.2008 14:57 | Zistenie poradia prvku

ak na nic lepsie neprides, pouzi toto:
Kód:
$zobrazim = 'ceruzka';
$sql = "SELECT * FROM tovar WHERE material='papier'";
$vysl = mysql_query($sql);
if(mysql_num_rows($vysl)>0) {
  $i = 1;
  while($r = mysql_fetch_assoc($vysl)) {
    if($r['nazov']=='ceruzka') {
      echo $zobrazim.' ma cislo '.$i;
    }
  $i++;
  }
}


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zistenie poradia prvku

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3938
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 24.10.2008 15:16 | Zistenie poradia prvku

Kód:
SELECT a.*, @num := @num + 1 poradie FROM tovar a, (SELECT @num := 0) num WHERE material='papier'


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 24.10.2008 15:42 | Zistenie poradia prvku

Blackshadow.. to je presne to co som potreboval...Dik.. Aj ostatnym za pomoc.. Som ani nevedel, ze v SQL su aj take moznosti vyberov ako ste tu popisali... Vdaka


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistenie poradia prvku

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 24.10.2008 15:48 | Zistenie poradia prvku

Ale to stenleyho riesenie bud lepsie ;)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zistenie poradia prvku

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1585
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.10.2008 16:02 | Zistenie poradia prvku

a to ešte počkaj ak sa dostaneš k insert ... selectu, v ktorom budeš mať 20 tabuliek v 6 databázach pospájaných kadejakými joinmi, group, order, where, having kade-tade, CONCAT, CONCAT_WS, GROUP_CONCAT, vnorené dopyty vo vnorených dopytoch a do toho budeš ešte zamykať tabuľky a robiť transakcie...
A to je ešte len začiatok, si ani nechcem predstaviť tie sql dopyty v bankových informačných systémoch...


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.07
Prihlásený: 02.09.09
Príspevky: 7
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 24.10.2008 20:44 | Zistenie poradia prvku

v prípade, že máš IDčka číselného charakteru by si mohol použiť nasledovné
Kód:
select sum(id <= 4) from tovar where material = 'papier'

kde 4 je ID produktu, ktorého poradie chceš zistiť..


 [ Príspevkov: 11 ] 


Zistenie poradia prvku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie aktualneho prvku pola - stringrid

v Delphi, Visual Basic

2

264

13.06.2013 23:20

Gregi555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena poradia(cisla)

v PHP, ASP

7

377

15.08.2008 18:10

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Text do císelného poradia

v PHP, ASP

4

342

04.06.2011 7:59

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena poradia v tabulke

v Databázy

6

621

01.10.2009 9:38

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Manuálne radenie poradia IRQ

v Biosy a ladenie výkonu

1

447

17.10.2007 22:08

Mir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis poradia uzivatela z MySQL dtb

v Databázy

7

128

12.06.2018 10:53

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Umiestnenie prvku

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

378

01.12.2007 11:43

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obtekanie prvku

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

373

01.06.2010 19:22

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena poradia spustanych prog po starte winu

v Operačné systémy Microsoft

3

271

28.04.2007 21:04

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jquery: pozicia prvku

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

221

08.02.2012 22:27

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Identifikácia prvku poľa

v PHP, ASP

4

312

12.03.2009 22:49

cube2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena poradia poli v tabulke a doplnenie hodnot

v Databázy

1

586

02.09.2007 9:49

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistiť výšku prvku

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

268

02.08.2011 7:15

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridanie prvku v css

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

448

11.08.2007 18:07

M4rek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

testovanie prvku pola char [C++]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

332

06.07.2010 8:09

koso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

náhodný výber s váhou prvku

v Databázy

4

487

19.02.2009 20:04

rooobertek



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF