[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 22.12.2007 20:43 | CREATE TABLE problem

Preco mi:
Kód:
$vytvor = "CREATE TABLE `produktkat.$id_obrazku` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`popis` TEXT NOT NULL ,
`pripona` VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) TYPE = MYISAM";

nevytvori tabulku ??

id_obrazku je zadefinovana.. je to cislo, a chcem aby ta tabulka mala nazov:
produktid8 (to je priklad) proste produktid+cislo z tej premennej..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 22.12.2007 20:51 | CREATE TABLE problem

chýba mysql_query()


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 22.12.2007 20:51 | CREATE TABLE problem

skus toto:
Citácia:
$vytvor =
"CREATE TABLE IF NOT EXISTS produktkat.$id_obrazku(
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
popis TEXT NOT NULL ,
pripona VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY (id)
) CHARACTER SET utf8";
mysql_query($vytvor) or die (mysql_error() );

ak ti to nepojde tak by ti to malo vyhodit chybu, popripade skus ci ti to pojde ked tam nebudes pisat tu premennu $id_obrazku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 22.12.2007 22:01 | CREATE TABLE problem

nebude chyba to, ze uz predtym tam jedno mysql query mam ?? ja som vam sem dal len cast kodu..

cely kod o vkladani a tvoreni databazi je:

Kód:
$vlozit = "INSERT INTO produktkat
( nazov, pripona )
VALUES
( '$nazov', '$pripona' )";
$vysledok = mysql_query( $vlozit ) or die( mysql_error() );

$id_obrazku = mysql_insert_id();

$novy_nazov_suboru = $adresar.$id_obrazku.$pripona;

rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_suboru );

$produktkat = "produktkat";
mkdir ($produktkat.$id_obrazku, 0666);

$vytvor =
"CREATE TABLE IF NOT EXISTS produktkat.$id_obrazku(
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
popis TEXT NOT NULL ,
pripona VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY (id)
) CHARACTER SET utf8";
mysql_query($vytvor) or die (mysql_error() );


Offline

Správca fóra
Správca fóra
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.12.2007 22:24 | CREATE TABLE problem

problem bude urcite v tej bodke medzi produktkat a $id_obrazku, lebo takto si mysql mysli, ze produktkat je nazov databazy...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 22.12.2007 22:34 | CREATE TABLE problem

zmenil som to tak, ze som to dal do jednej premennej

teraz to vyzera takto, a stale nic (ziadna chyba):

Kód:
$vlozit = "INSERT INTO produktkat
( nazov, pripona )
VALUES
( '$nazov', '$pripona' )";
$vysledok = mysql_query( $vlozit ) or die( mysql_error() );

$id_obrazku = mysql_insert_id();

$novy_nazov_suboru = $adresar.$id_obrazku.$pripona;

rename( $nazov_obrazku, $novy_nazov_suboru );

$produktkat = "produktkat";
mkdir ($produktkat.$id_obrazku, 0666);


$nazovtabulky = $produktkat.$id_obrazku;

$vytvor =
"CREATE TABLE IF NOT EXISTS $nazovtabulky(
id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
popis TEXT NOT NULL ,
pripona VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY (id)
) CHARACTER SET utf8";
mysql_query($vytvor) or die (mysql_error() );
};


na zaciatku mam:
Kód:
error_reporting(E_ALL);

takze chybu by malo hadzat keby nieco....

nemoze byt problem, ze tam mam dvakrat v scripte mysql_query?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.12.2007 22:43 | CREATE TABLE problem

a ten INSERT si zbehne v poriadku?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 22.12.2007 22:49 | CREATE TABLE problem

to ze tam mas 2 krat v scripte mysql query urcite nevadi.. skus sa pozriet ci mas obsah premennych taky aky by si chcel - ci ich mas dobre pomenovane resp ci sa ti neopakuju, to co si tu napisal zrejme nie je cely script... a este otazocka na teba.. to sa ti pri kazdom uploade suboru vytvori jedna tabulka? ak hej, nebolo by to lepsie keby sa ti do 1nej tabulky pridavali riadky?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 22.12.2007 22:50 | CREATE TABLE problem

jj.. ten ide v pohodke.. vsetko co tam vidis ide.. okrem create


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 22.12.2007 22:56 | CREATE TABLE problem

Matho píše:
to ze tam mas 2 krat v scripte mysql query urcite nevadi.. skus sa pozriet ci mas obsah premennych taky aky by si chcel - ci ich mas dobre pomenovane resp ci sa ti neopakuju, to co si tu napisal zrejme nie je cely script... a este otazocka na teba.. to sa ti pri kazdom uploade suboru vytvori jedna tabulka? ak hej, nebolo by to lepsie keby sa ti do 1nej tabulky pridavali riadky?

mne sa do jednej tabulky pridava riadok, to tam je ten insert..
ale potrebujem vytvorit este dalsiu, do ktorej budem neskor pridavat dalsie veci.. ale to je uz inde....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 22.12.2007 23:00 | CREATE TABLE problem

CHLAPCIIII !!
asi ma killnete :D

uz to je vyriesene.. problem bol jednoduchy :D

ja nemam na localhoste PHP a MySQL tak vzdy to davam na FTP.. a mal som na FTP klientovi otvoreny iny priecinok a ja som ten subor daval inde :D do zleho priecinka :D

ale diki za ochotu....


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 22.12.2007 23:18 | CREATE TABLE problem

:D stava sa


Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 22.12.2007 23:23 | CREATE TABLE problem

ale fakt diki za pomoc...
tu na forume je skupina super ludi co vzdy poradia


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.12.2007 20:13 | CREATE TABLE problem

:D sorry čítam to prvý raz ale pekné rozuzlenie; keby mali všetci takéto problémy ...
inak ako Matho povedal mysq_query môeš dať x-krát v kóde (môj rekord je kolo 30)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
CREATE TABLE problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 24.12.2007 20:33 | CREATE TABLE problem

heh.. no za blbost sa plati.. :)
aha oks, tak uz sa nebojim pouzivam mysql_query :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 15 ] 


CREATE TABLE problem



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Create table

v PHP, ASP

6

570

06.10.2009 14:46

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql - create table....

v Databázy

4

1059

31.08.2008 22:28

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CREATE TABLE v PHP

v Redakčné systémy

4

2767

20.03.2006 1:08

MS FRANKY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

z table do table

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

703

25.05.2006 14:48

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so šírkou TD v TABLE

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

403

07.01.2008 16:02

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s diskom, pravdepobne poskodena partiton table

v Pevné disky a radiče

0

70

04.04.2013 12:08

Ageiris

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje mi create view

v Databázy

19

900

21.06.2010 13:39

boyofx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP unzip a create dir

v PHP, ASP

0

194

11.02.2010 16:13

Shadows_1995

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista instalacia CREATE FACTORY DEFAULT DISC

v Operačné systémy Microsoft

2

248

31.08.2009 21:47

Martin-i

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SLADE gz/zdoom editor bug create/open

v Ostatné programy

0

51

10.10.2014 15:48

MAREK17

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

table?

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

481

12.01.2008 20:40

Hees

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NOTICE: The number of disks is not adequate to create a raid

v Pevné disky a radiče

6

923

01.08.2007 20:06

Morpheus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

css table

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

1081

17.04.2008 15:48

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

java table

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

423

25.04.2010 21:03

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql table name ... :-/

v PHP, ASP

6

277

10.02.2008 17:25

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

table alerdy exist

v PHP, ASP

16

714

15.07.2008 14:26

Tominator



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF