[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
NapísalOffline : 06.10.2009 12:13 | Create table

Ahojte.
Znova mam otazocku. Mam databazu aktuality a v nej potrebujem vyrabat tabulky.
Moja otazka: je nejaky sposob ako preniest obsah premennej do sql prikazu "Create table..."?
Tu je ukazka:
Kód:
<form  method="post" name="form">
     <table>     
         <tr>
            <td width=60 class=textpola>Názov albumu:</td><td><input class="pole" name="foto" type="text"  size="25" maxlength="50"  value="<?echo $foto?>"></td>
        </tr>
         <tr>
            <td width=120>&nbsp;</td>
            <td><input class=tlacitko type="submit" value="Odoslať">
              <input type="hidden" name="akcia" value="vytvor">
            </td>
         
        </tr> 
     </table>
</form>     
<?php
{
  if ($_POST['akcia'] == "vytvor") {
    mysql_query("CREATE TABLE $foto(
id_tabulky MEDIUMINT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
thumbs VARCHAR( 25 ) NOT NULL ,
slides VARCHAR( 50 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( id_tabulky )
)");
     echo '<script type="text/javascript" for="window" event="onLoad()">
                    <!--
                    window.location.href="adminfoto.php"
                    // --> </script>'; 
  }   
 
 }   
 
?>

Potrebujem vyrabat tabulky s nazvom aky zada uzivatel.
Dik.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Create table

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.10.2009 12:17 | Create table

radsej este porozmyslaj nad strukturou tabuliek, lebo hrnut sa bezhlavo do tebou uvedenej varianty sa nevyplaca... poviem ti to na rovinu: je to blbost


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 06.10.2009 13:38 | Create table

Prepac, ale nerozumiem.
stenley píše:
porozmyslaj nad strukturou tabuliek

Hore uvedena struktura je len ilustracna.

Do tabuliek potrebujem vkladat odkazy na fotografie a tie cez ftp potom nahram do suborov na server. Kedze to budu odlisne oblasti, tak pre kazdu chcem urobit zvlast tabulku. Ja viem, ze to ide aj inak, ale tento sposob sa mi zda najschodnejsi.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.12.08
Prihlásený: 24.06.14
Príspevky: 59
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 06.10.2009 14:04 | Create table

ani ja by som nedovolil navstevnikom vytvarat vlastne tabulky. Mozes definovat jednu tabulku so vsetkymi fotografiami. Jeden zaznam = 1 fotka. Pricom jeden uzivatel by mohol mat v tabulke aj viacej fotografii.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 06.10.2009 14:14 | Create table

OK. Asi som to zle opisal. Tento script je sucastou admin prostredia, ktore je zabezpecene heslom. Tie tabulky bude vytvarat spravca nie uzivatelia.
Je nejaka moznost aby to takto zafungovalo? Hore uvedeny script mi nechce bezat.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Create table

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 06.10.2009 14:19 | Create table

pridaj stlpec id užívatela a nepotrebuješ mať viac tabuliek


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 06.10.2009 14:46 | Create table

Takze je to OK. Priklad, ktory som hore uviedol je funkcny. Zabudol som na register_globals.


 [ Príspevkov: 7 ] 


Create table



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql - create table....

v Databázy

4

1059

31.08.2008 22:28

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CREATE TABLE problem

v PHP, ASP

14

375

24.12.2007 20:33

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CREATE TABLE v PHP

v Redakčné systémy

4

2768

20.03.2006 1:08

MS FRANKY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

z table do table

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

703

25.05.2006 14:48

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje mi create view

v Databázy

19

901

21.06.2010 13:39

boyofx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP unzip a create dir

v PHP, ASP

0

194

11.02.2010 16:13

Shadows_1995

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista instalacia CREATE FACTORY DEFAULT DISC

v Operačné systémy Microsoft

2

249

31.08.2009 21:47

Martin-i

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SLADE gz/zdoom editor bug create/open

v Ostatné programy

0

51

10.10.2014 15:48

MAREK17

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

table?

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

485

12.01.2008 20:40

Hees

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NOTICE: The number of disks is not adequate to create a raid

v Pevné disky a radiče

6

926

01.08.2007 20:06

Morpheus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

css table

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

1081

17.04.2008 15:48

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

java table

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

423

25.04.2010 21:03

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Table vsetko dokaslala

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

348

10.05.2009 19:46

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

table alerdy exist

v PHP, ASP

16

714

15.07.2008 14:26

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql table name ... :-/

v PHP, ASP

6

277

10.02.2008 17:25

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tinymce - table plugin

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

197

03.10.2011 19:20

camo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF