[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 14.07.2008 15:00 | table alerdy exist

neviem preco mi furt zamkynate tu temu :( mno takze uz mi konecne ide phpmyadmin vytvoril som tabulku mtb aj som tam vypisal jeden riadok a isiel som sa pripojit konecne na tu db a ono mi to vypisalo ze neexistuje "Nelze vykonat defini�n� dotaz: Table 'mtb' already exists" :jaw: a este k tomu config.php tam mi to furt vyhadzovalo chybu s tynm root 2 tak som to vsetko napisal na localhost
Kód:
<?php
if ($_SERVER["SERVER_ADDR"]=="localhost")
{
  define("SQL_HOST","localhost");
  define("SQL_DBNAME","mtb");
  define("SQL_USERNAME","root");
  define("SQL_PASSWORD","");
}
else
{
  define("SQL_HOST","localhost");
  define("SQL_DBNAME","mtb");
  define("SQL_USERNAME","root");
  define("SQL_PASSWORD","");
}
?>

a nic index je
Kód:
<?php
include ("config.php");
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(mtb);
mysql_query("CREATE TABLE mtb(jmeno varchar(10),prijmeni varchar(15),cislo int,datum_narozeni date)")
or die("Nelze vykonat definiční dotaz: " . mysql_error());
?>

co som zase spravil zle? a vlastne to phpmyadmin to mi iba vytvori tu tabulku a prenesie do indexu abo to len vytvori a ja to mam odtial skopirovat? :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 14.07.2008 15:04 | table alerdy exist

neuraz sa ale asi to mu vôbec nerozumieš ...
script si spustil prvý krát - vytvorilo tabuľku ....
script si spáustil druhý krát - tabuľka je VYTVORENÁ

takže koniec tabuľku si vytvoril ...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
table alerdy exist

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 14.07.2008 15:04 | table alerdy exist

zle robis to ze vytvaras uz existujucu tabulku (co nevies citat???)


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 14.07.2008 15:11 | table alerdy exist

aha uz zacinam trocha chapat hej bo prvy krat nic iba prazdna obrazovka a druhy krat to hlasenie a estwe to phpmyadmin to si tam akoze spravim akobymala vyzerat ta tabulka ono mi to potom vypise ze ako vyzera ten SQL skript a ten potom vlozim tam kde chcem nie?
// takze uz tomu pochopil konecne (dufam) :lol:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
table alerdy exist

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 14.07.2008 15:32 | table alerdy exist

veď dáš priamo v phpmyadminovy vykonať ten SQL dotaz a máš :roll:


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
table alerdy exist

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.07.2008 15:32 | table alerdy exist

odporucam CREATE TABLE IF NOT EXISTS


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
table alerdy exist

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 14.07.2008 15:34 | table alerdy exist

Blackshadow, načo? máš na svojom webe (ten web4men) administráciu, kde vkladáš články do tabulky... a vždy keď napíšeš nový článok, tak použiješ ešte dopyt CREATE TABLE IF NOT EXISTS?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.07.2008 15:41 | table alerdy exist

CREATE TABLE IF NOT EXISTS sa pouziva ked pomocou php robis tabulku a ked nahodou tabulka s danym nazvom existuje tak ju nevytvori a pokracuje dalej ak treba este nejake vytvorit...v jeho pripade by mu to pomohlo si myslim


Offline

Užívateľ
Užívateľ
table alerdy exist

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.07.2008 16:18 | table alerdy exist

emer píše:
Blackshadow, načo? máš na svojom webe (ten web4men) administráciu, kde vkladáš články do tabulky... a vždy keď napíšeš nový článok, tak použiješ ešte dopyt CREATE TABLE IF NOT EXISTS?

nie, ja mam tabulky presne dane a robil som ich cez phpMyAdmina...

ale precitaj si, co napisal Blackdevil... jeho problem by to riesilo...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 14.07.2008 16:58 | table alerdy exist

to fakt a ako by mi to vyriesilo moje neriesitelne problemy? :lol: ved a ja som to uz nevyriesil? teda ze nemam vytvarat tu isstu tabulku dva-krat :D a este ze preco mi toto nic nezobrazi?
mysql_query("SELECT * FROM lolko")


Offline

Užívateľ
Užívateľ
table alerdy exist

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 14.07.2008 17:07 | table alerdy exist

A čo by ti to asi malo tak zobraziť? :roll: :roll: :roll: :roll: Jasné, že nič. Veď to len zadáš príkaz, že má vybrať údaje z tabuľky :loony:


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.07.2008 19:37 | table alerdy exist

musis ich potom este vypisat...a co takto pouzivat hladat alebo google....vies kolko materialu tam je...by si sa az cudoval...inak mohol by si trosku aj rozmyslat nad tym co pises myslim kod...ved slovicko select ti hovori uz nieco....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.07.2008 10:47 | table alerdy exist

ok snáď ti trochu pmôžem:
www.slovakchat.com/MYSQL.wmv (22.8 MB)
chcem upozorniť že na videu mám aj preklepy čo sa týka gramatiky ... traktiež komentáre som niekde prizrýchlil teda musíš si video zastaviť ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 15.07.2008 13:36 | table alerdy exist

tominator dik dem si to pozret a este ze co toto znamena?
Kód:
$path=SubStr($SCRIPT_NAME, 0, StrRPos($SCRIPT_NAME,"/"))."/40_select.php";

to akoze ma to ma presmerovat?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
table alerdy exist

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 15.07.2008 13:53 | table alerdy exist

Nie, je to len práca s reťazcami.
http://sk.php.net/manual/en/function.substr.php
http://sk.php.net/manual/en/function.strrpos.php
Vo výsledku to do premennej $path priradí trošku upravenú cestu k skriptu (premenná $SCRIPT_NAME) - nájde pozíciu posledného výskytu lomítka / v premennej $SCRIPT_NAME (funkcia strrpos), potom z reťazca $SCRIPT_NAME vyberie časť od začiatku (0) po nájdenú pozíciu (funkcia substr) a toto doplní reťazcom "/40_select.php".

Príklad: ak bol obsah premennej $SCRIPT_NAME takýto:
"/toto/je/moja/cesta/moj_skript.php"
tak po vykonaní kódu sa do $path uloží hodnota:
"/toto/je/moja/cesta/40_select.php".

Čo to robí ďalej v kontexte celého súboru neviem, keďže si sem dal len tento kúsok.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 15.07.2008 14:01 | table alerdy exist

p360t diki bo vedel ze to musi pracovat nweako tak bo ma to malo malo dat potom na inu stranku a este DIKI Tominator fakt good video a este ze to cez aky program pises php? vyzeral celkom slubne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.07.2008 14:26 | table alerdy exist

phpDesigner mám 2008-čku


 [ Príspevkov: 17 ] 


table alerdy exist



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

z table do table

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

703

25.05.2006 14:48

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

table?

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

481

12.01.2008 20:40

Hees

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

java table

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

423

25.04.2010 21:03

Forty-

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Create table

v PHP, ASP

6

570

06.10.2009 14:46

danielop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

css table

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

1081

17.04.2008 15:48

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Table vsetko dokaslala

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

348

10.05.2009 19:46

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql - create table....

v Databázy

4

1059

31.08.2008 22:28

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql table name ... :-/

v PHP, ASP

6

277

10.02.2008 17:25

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

new partition table

v Operačné systémy Unix a Linux

3

210

02.04.2010 12:53

programmer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CREATE TABLE problem

v PHP, ASP

14

367

24.12.2007 20:33

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tinymce - table plugin

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

197

03.10.2011 19:20

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odkaz v TABLE

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

580

22.11.2006 21:46

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CREATE TABLE v PHP

v Redakčné systémy

4

2768

20.03.2006 1:08

MS FRANKY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

table layout vs. css

v Webdesign

14

775

14.01.2007 16:38

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Responzivny dizajn pri table - colspan

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

495

30.06.2015 0:18

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPDATE table with Foreign key

v Ostatné

7

138

30.10.2014 9:40

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF