[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.08
Prihlásený: 16.02.13
Príspevky: 40
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Zlaté Morav...
NapísalOffline : 25.10.2011 10:21 | Chyby pri prihlasovaní cez MySQL

Takze tu je prihlasovaci formular v subore index.php
Kód:
<form method="post" action="/prihlasovanie.php">
<p>Užívateĺské meno:<input type="text" name="meno" /></p>
<p>Užívateľské heslo:<input type="password" name="heslo" /></p>
<input type="checkbox">Zapamätať
<input type="submit" value="Prihlásiť" />
</form>


Dalej subor na spracovanie prihlasovanie v subore: prihlasovanie.php
Kód:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<?php
include 'spojenia/db.php';
session_start();
$meno = $_POST['meno'];
$_SESSION['meno'] = $_POST['meno'];
$heslo = $_POST['heslo'];
  $result = mysql_query("SELECT heslo FROM uzivatelia WHERE nick='$meno'");
$row = mysql_fetch_row($result); /
if($heslo == $row[0])

{
$_SESSION['prihlaseny'] = 'ano';
  header("Location: profil.php?$meno");
}
else
{
echo "Zadali ste neplatné meno alebo heslo!";
 header("Location: index.php?chyba");
}
?>


Teraz stranka po prihlaseni v nazvom: profil.php
Kód:
<?php
session_start();
if($_SESSION['prihlaseny'] != 'ano')
   die("Nepovolený vstup! Najprv sa prihláste.");
include 'spojenia/db.php';
$meno = $_SESSION['meno'];
$id=$_SESSION['id'];
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$kodik = rand(1111111,99999999);
$cas = date("d.m.Y H:i:s");
$oprava = "UPDATE uzivatelia SET kod='$kodik',ip='$ip',prihlasenie='teraz',stav='online' WHERE nick='$meno'";
$dooprava = mysql_query($oprava) or die ("Chyba!");
mysql_query("INSERT INTO prihlasenia(nick,cas) VALUES('$meno','$cas' )")
or die ("Chyba pri zapise do db.");
 $result = mysql_query("SELECT prava FROM uzivatelia, zablokovani WHERE nick='$meno'");
while($row = mysql_fetch_array($result))
 {
$prava = $row['prava'];
 }
 $result = mysql_query("SELECT udaj FROM zablokovani WHERE nick='$meno'");

while($row = mysql_fetch_array($result))
 {
$udaj = $row['udaj'];
 }
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Profil</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<a href='odhlasit.php'>Odhlásiť</a>
<?

if($udaj == '1')
 echo '<script> window.location.href="index.php?zablokovani"; </script>';

if($prava == 'admin')
 echo '<a href="/admin/index.php">Adminitrácia</a>';

?>


A na odhlasovanie: odhlasit.php
Kód:
<?php
include 'spojenia/db.php';
session_start();
$meno = $_SESSION['meno'];
$cas = date("d.m.Y H:i:s");
$oprava = "UPDATE uzivatelia SET kod='0000' ,prihlasenie='$cas',stav='offline' WHERE nick='$meno'";
$dooprava = mysql_query($oprava) or die ("Chyba!");
unset($_SESSION['prihlaseny']);
unset($_SESSION['meno']);
session_destroy();
    header("Location: index.php?odhlaseny");
?>


A moj problem spociva v tom ze aj ked zadam spravne meno a heslo ma neprihlasi ale ked nezadam nic tak ma prihlasi ale ako ziadneho uzivatela ale na stranku profil.php presmeruje a zostane v stave profil.php? . Tipujem ze cely problem bude len niakou chybo z nepozornosti pri session ale stava sa mi to pri kazdom scripte ktory robim s prihlasovanim a uz som zufaly... dakujem za kazdu radu.

P.S rozmyslal som ze ci tam netreba dat kod na overovanie ci bolo zadane meno a heslo ale podla mna to vyriesi overovanie spravnosti hesla a porovnavanie mena


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.10.11
Prihlásený: 03.03.13
Príspevky: 12
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 04.11.2011 22:06 | Chyby pri prihlasovaní cez MySQL

zmeň
Kód:
 if($_SESSION['prihlaseny'] != 'ano') 

na
Kód:
if($_SESSION['prihlaseny'] !== 'ano') 

i keď neviem či je to tá chyba ktorú hľadáš :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Chyby pri prihlasovaní cez MySQL

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 04.11.2011 22:20 | Chyby pri prihlasovaní cez MySQL

Nie, SpiritPHP, to nie je tá chyba, toto bol len taký zúfalý výkrik do tmy.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.08
Prihlásený: 16.02.13
Príspevky: 40
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Zlaté Morav...
Napísal autor témyOffline : 04.11.2011 23:18 | Chyby pri prihlasovaní cez MySQL

nie a spravne je to zadane. Ale dakujem aspon nieco...
Uvidime ci niekdo pride s niecim este ale ja uz neviem

Spravil som nieco taketo:
Kód:
$meno = $_POST['meno'];
$heslo = $_POST['heslo'];
if (!isset($meno))
{
      header("Location: index.php?nebolo zadane meno alebo heslo!");
}


ale tiez to nepomohlo

Vyriesil som to takto:
Kód:
<form method="post" action="/prihlasovanie.php">
<p><input type="text" value="Meno" name="meno"
onfocus="if(this.value=='Meno'){this.value='';}"></p>
<p><input type="password" value="heslo" name="heslo"
onfocus="if(this.value=='heslo'){this.value='';}"></p>
<input type="checkbox">Zapamätať
<input type="submit" value="Prihlásiť" />
</form>
</table>
<a href="/registracia.php">Registrácia</a>

lebo teraz ukazuje ze bolo zle zadane meno a heslo takze vyhodi chybu no ak by niekdo prisiel na riesenie toho problemu bude super zatial takto teda :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.03.11
Prihlásený: 06.03.11
Príspevky: 3
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 26.11.2011 22:02 | Chyby pri prihlasovaní cez MySQL

Ahoj,

z toho co popisujes mas problem zrejme tu :

Kód:
  $result = mysql_query("SELECT heslo FROM uzivatelia WHERE nick='$meno'");
$row = mysql_fetch_row($result); /
if($heslo == $row[0])


Ti to vracia prazdnu hodnotu.preto ide prihlasenie bez hesla. skus si nechat vypisat $row predtym ako ho porovnas v podmienke, alebo pouzi klasicku(aspon pre mna ) metodu

Kód:
 $result = mysql_query("SELECT heslo FROM uzivatelia WHERE nick='$meno' limit 1");
if(mysql_num_rows($result)!=NULL)
{
 $row = mysql_fetch_array($result);
     if($heslo == $row["heslo"])
     {
     }
}


predpokladam ze niekde mas osetrene aby sa do $meno nedostalo to co nemas, a tiez to ze $meno je jedinecne v tabulke uzivatelia.


 [ Príspevkov: 5 ] 


Chyby pri prihlasovaní cez MySQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook - emaily pri prihlasovani

v Sociálne siete

3

182

11.12.2014 8:27

erikzet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejde nastaviť heslo pri prihlasovaní

v Operačné systémy Microsoft

3

90

07.08.2014 12:24

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri prihlásovaní užívateľa prestane pracovať HDD

v Operačné systémy Microsoft

7

494

30.11.2008 15:12

_DanWer_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Gnome - Nezobrazovat velkost hesla pri prihlasovani

v Operačné systémy Unix a Linux

2

199

28.01.2010 15:44

SkyHiRider

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nastavenie tabindexu u poli JMENO a HESLO pri prihlasovani

v Správy pre vedenie fóra

8

914

15.09.2007 21:51

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis chyby pri napalovani pri DVD hp DVDRAM GT30L

v Optické zariadenia

6

926

22.09.2010 17:53

nexter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyby pri memteste

v Pamäte

7

314

29.08.2011 17:39

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyby pri bootovani HDD

v Pevné disky a radiče

3

1208

29.01.2010 0:13

street2style

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ATI Radeon X550XTX-chyby pri hrach

v ATI/AMD grafické karty

19

1668

13.07.2009 16:42

krsoprd

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kód chyby 0x80070570 pri instal win7

v Operačné systémy Microsoft

6

972

31.08.2012 11:18

zentin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WINDOWS 7 - CHYBY PRI NAPALOVANI CD/DVD

v Operačné systémy Microsoft

4

1104

20.02.2010 12:08

vazovski

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počítadlo, chyby s fopen,fwrite..., iba pri include

v PHP, ASP

3

393

26.03.2011 21:02

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

triedenie v MySQL cez PHP

v PHP, ASP

10

484

01.06.2011 20:17

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Minecraft WebShop cez MySQL databázu

v Databázy

5

213

07.04.2015 16:28

PeterBača

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mazanie riadkov cez PHP v MySQL

v PHP, ASP

6

543

12.02.2012 14:26

pepo808

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladanie dát cez mysql konzolu - kódovanie

v Databázy

6

382

24.09.2011 19:54

camo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF