[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 04.09.2007 16:55 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Zdravim vas,

mam zopar otazok na vas, ako dobre viete programovat v php

takze

1, kolko rokov programujete v php?

2, pocet napisanych projektov (ak odratame uplne drobne aplikacie v sytle pocitadlo)

3, databazy

3.1, viete co je to spajanie tabuliek? (to nie je ani tak php ale mysql)

3.2, mate vlastnu sadu funkcii / objekt na pracu s databazou, alebo vyuzivate funkcie mysql_connect, mysql_query, mysql_fetch_array

3.3, pisete SQL queries rucne?

4, oddelujete logiku aplikacie od zobrazenia?

4.1, pouzivate nejaky zobrazovaci system

5, vyuzivate OOP ?

5.1, viete co je to abstrakcia a dedenie, resp. viete ako sa to pouziva?

5.2, viete na co sluzia metody __get a __set ?

6, viete co je to MVC?

6.1, pouzivate nejaky (vlastny) framework pre MVC?

- - dobre zatial tolko - -

keby ste mali aj vy nejaku otazku co by ste sa chceli opytat (aj mna aj ostatnych) napiste sem, ja ju tu pridam..

dufam ze je jasne ze tieto veci tu mam napisane, pretoze ich sam poznam, ale nepochybujem, ze niekto vie aj nieco viac, tak napiste prosim sem, aby

a, som pridal otazku do dotaznike
b, ste / som sa naucil(i) nieco nove

diki vsetkym ;-)


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 04.09.2007 17:26 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

noo good topic, ja toho moc neviem iba zaklady ale hadam sa mozem pridat :)
1. kolko rokov? jeden ako samostudium popri skole
2. neviem nechce sa mi ratat cca 6
3. zatim len mysql
3.1 jo vim
3.2 vyuzivam preddef. funkcie
3.3 jo pisem ich rucne
4. snazim sa
4.1 pokial myslis template system tak pouzivam Smarty
5. ne ale pocul som o tom a chystam sa uz asi polroka :) lenivost
5.1 ne
5.2 ne
6. taky ne


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
Napísal autor témyOffline : 04.09.2007 17:38 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

inac pouzivanie smarty, tak to robis velmi, velmi dobre, ja si smarty neviem vynachvalit..

velmi ti odporucam sa pustit do bodu 6 a bod 5 potom pride sam, pretoze vecsina mvc based frameworkov vyuziva oop, ja som sa to tiez naucil viac menej cez zend_framework


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 04.09.2007 18:12 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

kym som sprevadzkoval php + apache server mi to trvalo asi rok. takze php tak asi 5 mesiacov, ked som pocul ze nieco je spravene cez MySQL chcel som vyskusat. Sprevadzkovanie hned, ale len niekedy v strede tohto augusta, ale vobec nepocitujem potrebu pouzivat ju. kedze pred tym nez som ju mal som vytvoril knihu-navstev (php,javascript,subory) takze tie subory povazujem za pristupnejsie nez databazu...
(php+databaza) ako tvrdis male projekty ako pocitadlo(unikatnych ip) a nejaka ta anketka.
OOP - len v Pascale a C++
spajanie tabuliek nemam sajnu(..)
az je SQL rucne tvorenie databaz a tabuliek v nich tak Aaano => nebavi ma to pisat cez Apache.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 05.09.2007 14:36 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

1, Par mesiacov (A to len lamersky :))
2, No asi len 1, tiez skoro uplne lamerska
3, Ne :(
4-6.1 - Nie :lol:


_________________
duri je gej
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1431
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.09.2007 16:16 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

1, 2-3 roky
2, ~5, z toho ~2 dokoncene
3, mysql, trochu som skusal sqlite a v blizkej buducnosti sa jej budem viac venovat
3.1, ano
3.2, php funkcie
3.3, ano
4, ano (ak som to spravne pochopil)
4.1, ak myslis smarty a podobne tak nie
5, zatial bohuzial nie
5.1, nie
5.2, nie
6, nie
6.1, nie


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.09.2007 16:42 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

1. 5-6 rokov
2. okolo 20
3. mysql, postgresql; mssql - ale to len spolu s asp
3.1 ano
3.2 skor funkcie
3.3 ano
4. snazim sa o to
4.1 postupne prechadzam na smarty
5. ciastocne
5.1 ano, z inych OO jazykov, ale to je v podstate jedno
5.2 ciastocne
6. pocul som o tom
6.1 pytal som sa aj tu na fore, ale ziadna reakcia, takze nepouzivam


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
Napísal autor témyOffline : 05.09.2007 17:09 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

wow ty si guru!

inac OOP, ja by som sa chcel lepsie naucit, a pocul som ze v Jave sa hodne vyuziva, ty vies programovat v Jave? nevies kde by som sa ju naucil?

inac MVC, tak to ti velmi odporucam

tebe pomozu hlavne MODELy, lebo nebudes musiet pisat sql pre zakladne ale aj pokrocile veci

je to zalozene na tom, ze je jedna abstrakt trieda Table, a ostatne (pre kazdu tabulku) ju rozsirujue..

nastavi sa meno a primary kluc, pripadne reference map (vztahy s inymi tabulkami) a mozes zacat robit univerzalne funkcie

napriklad funkciu update($data, $id)

mozes si ju zrobit takym sposobom ze data bude asociativne pole v tvare [stlpec => hodnota, a idcko bude primary key.

bude to zabudovane v abstraktnej triede, a ostatne ju budu moct vyuzivat tak, ze pouziju vlastne meno tabulky (ktore maju ulozene v protected premennej $_name) a tiez vlastny primarny kluc..

je to naozaj super, a po tolkych rokoch skusenosti si myslim, ze je dobre si aspon trochu ulahcit pracu :D


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.09.2007 19:08 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Java je plnohodnotny OO jazyk, v dnesnej dobe je dost velky dopyt po Java programatoroch, tak ti odporucam naucit sa ju...zozen si nejaku knizku, to je asi najlepsi start...
Javu som sa ucil v skole, takze odtial ju poznam, ale ovladam len zaklady, mozno o trocha viac, neviem preco, ale nejak mi je blizsie C/C++ ako Java...

Poznas nejaky dobry MVC framework?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
Napísal autor témyOffline : 05.09.2007 21:11 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

zend_framework som iba pouzival, ale pozeral som video o code igniter, ten ti neodporucam

a cakePHP som tiez videl video.. no podla mna je horsi ako zend, akurat ma trosku vylepsenu triedu pre pracu z tabulkami, ale to si lahko dorobis..


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 09.09.08
Príspevky: 345
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 05.09.2007 21:59 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

1, cca 3
2, nepocitam, ale vela
3, MySQL
3.1, ano
3.2, podla toho, co sa hodi
3.3, ano
4, uz ano
4.1, phpBB ^^, zacinam robit svoj
5, Obcas
5.1, ano
5.2, nieco sa mi mari
6, nie
6.1, nie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Aka je vasa uroven? // Dotaznik

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
Napísal autor témyOffline : 06.09.2007 6:38 | Aka je vasa uroven? // Dotaznik

no pozeram, ze val z vas je tu na takej klasickej urovni :)

pisanie sql requestov rucne je dobre iba pri velmi zlozitych requestoch. ak chcete napriklad iba vlozit udaje z formulara do db, tak si myslim ze je to uplne zbytocne, lebo si aj sami viete napisat funkciu, ktora sa o to postara - ze jej iba date asociativne pole, a ona to vlozi..

jo a aj tebe odporucam vyskusat zend_framework, mne strasne zjednodusil pracu :D


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
 [ Príspevkov: 12 ] 


Aka je vasa uroven? // Dotaznik



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Životná úroveň

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Život, životný štýl, móda, bývanie

33

1529

06.07.2012 13:18

david3504

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úroveň základných škôl v SR

v Vzdelanie, štúdium, škola

1

166

19.01.2014 1:43

fAk3

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Umelá inteligencia dosiahne úroveň ľudskej v 2029

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

58

1313

20.02.2008 22:22

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Athlon Neo X2 Dual-Core - nazor, vykonnostna uroven...

v AMD - Advanced Micro Devices

2

519

30.11.2009 16:40

ico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výber grafiky na strednú úroveň hier (max do 150€)

v Grafické karty

22

814

12.04.2011 22:24

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vaša prvá stránka

v Webdesign

8

804

02.02.2007 19:17

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vasa prva hra

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Počítačové hry

57

2443

08.09.2007 17:01

Brunos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vaša obľúbená hudba

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 10, 11, 12 ]

v Krčma

355

16547

01.12.2010 21:26

Krakish

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vaša top speed

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 23, 24, 25 ]

v Automobily, motorky

729

28288

26.10.2017 18:52

JD6920s

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dotaznik

v Krčma

5

209

20.04.2013 23:39

Lego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vasa domaca IT siet

v Ostatné

7

256

09.11.2016 17:42

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vaša max. teplota komponentov

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Krčma

61

3260

17.01.2017 20:50

JanSpasitel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vyzerá vaša plocha?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 16, 17, 18 ]

v Krčma

525

19131

12.11.2017 13:04

SKRiPT

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Dotaznik - diplomovka

v Krčma

0

288

08.04.2016 23:45

Pini

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Ako vyzera vasa plocha? I

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 79, 80, 81 ]

v Krčma

2414

113225

07.12.2009 23:46

elsofi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Koľko si berie vaša RAM?

v Pamäte

8

1187

16.06.2011 21:14

tairikuokami



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF