IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @190
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Obchodné priestory v Poprade

Na prenájom 710m2 v Poprade za prijateľnú cenu na-prenajom.weebly.com

Bežme spolu a pomôžme deťom.

Príďte si zabehnúť s ČSOB nadáciou 2.6. od 10tej na Partizánsku lúku v BA. www.csobnadacia.sk

Súťaž o viac prírody

Pomôžte s Orangeom vyhrať zeleň za 3 300 € pre vaše mesto či obec! www.orange.sk

Najlepšie kapitálové poistenie

Zlatá minca - hlasovanie odborníkov v kategórii Kapitálové životné poistenie www.zlataminca.sk

Kúpa auta v Rakúsku

bezpečnejšia. Rakúsko, ako druhá krajina Európskej únie po Slovenskej autoviny.zoznam.sk

Vratenie penazi za HD4850

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
myros33
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 29.09.2008

PríspevokZaslal: Ne 11.01.09 18:06Odpovedať s citátomNávrat hore

9.1.2009 som kupil VGA GIGABYTE HD 4850 nic som netaktoval a pri hrani hier napr. LOST PLANET EXTREME asi po 2 minutach mi nabehla cierna obrazovka a zmrzol mi PC. Alebo pri prezerani videa cez net ked som dal na celu obrazovku tiez mi zmrzol. Teploty vporiatku. Pridavne napajanie na tiez. Chcel by som ju vratit. Poradte ako na to? Co mam povedat ak mi nebudu chciet vratit peniaze..[/list][/list]

MB Asus M3N-HT Deluxe/HDMI CPU AMD Phenom X4 9650 Quad-Core Scythe SCNJ-2000 Ninja VGA ASUS EN9800GTX+ DK 512MB RAM 2x1GB Kingston 1066Hz CL7 HDD WD 1TB Serial ATA II 7200ot. 32 MB ZDROJ Seasonic M12 700W LCD HP 1965 Speaker Genius SW-HF 5.1 5000
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
hana
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12.12.2008

PríspevokZaslal: Ne 11.01.09 18:31Odpovedať s citátomNávrat hore

mas 2 rocnu záruku tzn. že na záruku máš zákonné právo, ak by mal predavač nejaké pripomienky spomeň mu slov. obchodnú inšpekciu. Peniaze ti však vrátit však nemusí, môže ti vymeniť vadný kus, alebo posunuť ho ďalej na opravu (nepravdepodne)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
marzo
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 10.11.2005

PríspevokZaslal: Ne 11.01.09 19:01Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak ti nebude chciet vratit peniaze tak sa odvolaj sa na Obciansky zakonnik § 623 http://www.pcforum.sk/pravo-na-vratenie-penazi-vt53624.html#492495

Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Ne 11.01.09 21:40Odpovedať s citátomNávrat hore

Peniaze mu vrátiť nemusí, takže sa môže odvolávať aj na samotnú ústavu, bude mu to platné. Vrátenie peňazí je jedna z možností, ale určite nemôže od neho ihneď po odovzdaní karty žiadať peniaze späť.
Hlavne ju reklamuj a uvidíš, aké bude vyjadrenie predajcu. Ak sa nebude dať opraviť a ani ti nedá novú, tak by ti mal vrátiť peniaze.

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
tommy1104
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.07.2007

PríspevokZaslal: Ne 11.01.09 22:56Odpovedať s citátomNávrat hore

Lenže on to kúpil pred 2 dňami a ak to kúpil online, tak mu peniaze vrátiť musia.
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Ne 11.01.09 23:24Odpovedať s citátomNávrat hore

lenze o tom tu nic nepise. pri online je to vacsinou tak, ale co ak ma ten shop ine podmienky...treba pozret. v kamennom obchode nech ani necaka, ze mu ich vratia, skorej mu ju vymenia. na vratenie penazi v kamennom shope musi byt 3x stejna, alebo 4x rozna zavada.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
shaggy
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 0:15Odpovedať s citátomNávrat hore

Pri online nákupe musí minimálne do 7 dní zobrať tovar späť.

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
mimkork
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.12.2006
Vek: 26

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 0:32Odpovedať s citátomNávrat hore

shiro napísal:
lenze o tom tu nic nepise. pri online je to vacsinou tak, ale co ak ma ten shop ine podmienky...treba pozret. v kamennom obchode nech ani necaka, ze mu ich vratia, skorej mu ju vymenia. na vratenie penazi v kamennom shope musi byt 3x stejna, alebo 4x rozna zavada.
no neviem ja mam take skusenosti ze kamenny shop to berie hned spat Ale ak on nie je plnolety nech tam posle radsej rodica (nie ze by to bola podmienka ale respekt ) ale
//vlastne kazdy tu mate pravdu, najlpesie je ze mu ju zoberu na reklamaciu na cely mesiac bude mat TMU cely mesiac ked sa vyjadri ako to, kde to kedy to zbuchal potom hadam daco vydumeme...

PC: CPU:E6300 -1,8GHz; LCD:19" Acer AL1916; RAM:2x2GB DDR2; MB:ASUS P5B-VM DO; VGA:Nvidia 7300GS; HDD:WD500GB AACS + ex.Toshiba 3,5" 400GB a MSI 2,5" 250GB; Repro:Bach 2.0; DVD mech:LG-pata; PSU:Eurocase 350W; Tlač:HP 1410, 1315, 3330-kopírka
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
marzo
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 0:36Odpovedať s citátomNávrat hore

shiro napísal:
v kamennom obchode nech ani necaka, ze mu ich vratia, skorej mu ju vymenia. na vratenie penazi v kamennom shope musi byt 3x stejna, alebo 4x rozna zavada.

Blbost, 2x som to uz takto vyuzil v roznych kamennych obchodoch. Je to sice krajne riesenie ale mas na to pravo, ale iba ked som nebol spokojny s priebehom reklamacie, trvala tusim 28dni. Samozrejme reklamacia musi byt uznana.

Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 2:28Odpovedať s citátomNávrat hore

marzo, shiro má s tým vrátením peňazí úplnú pravdu

marzo
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 11:03Odpovedať s citátomNávrat hore

nema

Administrátor
Administrátor

Založený: 08.08.2007
Vek: 24

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 11:12Odpovedať s citátomNávrat hore

marzo napísal:
Blbost, 2x som to uz takto vyuzil v roznych kamennych obchodoch. Je to sice krajne riesenie ale mas na to pravo, ale iba ked som nebol spokojny s priebehom reklamacie, trvala tusim 28dni. Samozrejme reklamacia musi byt uznana.

narazil si na dobry obchod, alebo sa s tebou nechceli natahovat. lebo peniaze ti vratit nemusia, ak nesplans to co pisal shiro

Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 11:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Zakon je jasny, mas na to plne pravo.

citácia:
§ 623

(1) Ak ide o vadu, ktorú nemožno odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa vec mohla riadne užívať ako vec bez vady, má kupujúci právo na výmenu veci alebo má právo od zmluvy odstúpiť (vratenie peňazí). Tie isté práva prislúchajú kupujúcemu, ak ide síce o odstrániteľné vady, ak však kupujúci nemôže pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave alebo pre väčší počet vád vec riadne užívať.

To ze sa niekto necha odbit predajcom je uz jeho problem.

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 12:39Odpovedať s citátomNávrat hore

pekny citat zo zakona, ale 99% kamennych obchodov to radsej vymeni za novy kus. Ale ked si vydupes vratenie penazi, tak podla zakona s tym problem neni. Lenze vacsinou sa toto riesi vymenou. No a ten "vacsi pocet vad" je zase to 3x rovnaka, 4x rozna...

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
marzo
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Po 12.01.09 15:32Odpovedať s citátomNávrat hore

myros33 napísal:
Chcel by som ju vratit. Poradte ako na to? Co mam povedat ak mi nebudu chciet vratit peniaze..

marzo napísal:
Ak ti nebude chciet vratit peniaze tak sa odvolaj sa na Obciansky zakonnik § 623

Myslim si ze tym je cela otazka zodpovedana, to co robi 99% obchodov sa nepytal a ani ho to zjavne nema preco zaujimat, tak to tu dokolecka neopakuj.

Zaslať odpoveď