| Autor | Správa |
Erricco
 Užívateľ
 Založený: 01.07.2007 Príspevky: 38
 | Zaslal: Po 19.04.10 18:54 |   |
takže ako mam postupovať ?
Podla mna ak to uvedu v tom protokole, tak po kladnom vyjadrení servisu je to vybavené,nie ?
Alebo ho mam len dať na servis, a ked mi zavolaju že tam je notebook, sice s tou istou chybou, ale opravený, tak žiadať vratenie penazi ?
Jedni tvrdia to, druhý hento a ja som z toho už jeleň ...  |
| |
  |
 |
energyxtc
 Užívateľ
 Založený: 26.10.2008 Príspevky: 197 Bydlisko: Lucenec, Bratislava
 | Zaslal: Po 26.04.10 13:29 |   |
a neviete mi poradit ze ci toto plati aj pre madarsko? lebo ja som kupoval notebook tam a uz nemam nervy na to. sme v EU tak by to malo byt rovnako nie? |
| |
  |
 |
Erricco
 Užívateľ
 | Zaslal: Št 29.04.10 23:44 |   |
tak notebook je tretí krat v servise ... na predajni som povedal, že žiadam vrátenie peňazí, vraj to daju do poznamky ked to budu posielať do servisu, tak uvidime ...
Ak by to "náhodou" do tej poznámky zabudli dať ( ja to na papieri nemam ), tak po návrate zo servisu môžem odmietnuť prebratie opraveneho tovaru a žiadať vratenie peňazí ? (samozrejme ak bude treti krat servisom uznana ta ista chyba )
Známy čo s PC trocha pracuje mi vravel, že v servisoch do toho nedávajú nové, ale repasované sučiastky z iných notebookov... aspoň už mi je jasné prečo odchádza stále to isté  |
| |
  |
 |
jozo.hornak
 Užívateľ
 Založený: 14.05.2010 Príspevky: 1
 |
zdravim vsetkych. mam taky problem. kupil som bycikel v jednom nemenovanom obchodaku a uz som ho bol reklamovat tri krát s topu istou vadou...edna sa o suciastu v hlavovom zlozeni, je to vlastne BMX bycikel kadial prechadza brzdne lanko...stale to vyskakuje, bolo to uz menene tri krát. mám v tomto prípadenárok na vrátenie penazí?
a tiez, z jednania predajcu mi vychádza, ze on s vrátením penazí nepocíta vbec. dakujem za odpoved. prosim ak je mozne, odpoved zaslite na jozo.hornak@gmail.com
dakujem. |
| |
  |
 |
f4r0
 Moderátor
 Založený: 08.11.2006 Príspevky: 7574 Bydlisko: BA/TN/ndca
 |
Predpokladam, ze ho mas este v zaruke. Ak sa jedna o tu istu zavadu a oni to len opravuju (t.j. ze ti nedavaju vzdy novy bicykel), tak mas samozrejme pravo odstupit od zmluvy. Cize by ti mali bud dat novy tovar, resp. vratit peniaze v plnej vyske.
Ak by s nimi nebola rozumna rec, nevahaj sa obratit na SOI. |
_________________ CPU: AMD PhenomII X4 955 BE @ 4GHz, Ninja 3, MB: Gigabyte GA870A-UD3, RAM: 2x2GB DDR3 Kingston 1600MHz, HDD: Seagate Baracuda 7200.12 1TB, GPU: Asus 5850 TOP @850/1200, LCD: ASUS VW246U
Key/M: Logitech 600, A4Tech X750, Seasonic 520W, Antec 300, OS: Win7 x64
CP: LG Optimus 2X , PlayStation3 NB: HP Pavilion dv6157ea NetB: Lenovo S10e
Inteligencia je to, čo používaš keď nevieš čo máš robiť Jean Piaget | |
        |
 |
Erricco
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 17.05.10 17:52 |   |
Zdravím,
čo znamená skratka RMA ?
Ide totiž to, že mi má prist notebook tretí krat zo servisu, reklamovaný s tou istou chybou.
Dnes som pozeral stranku predajcu a u mojej reklamacie je už poznámka RMA SWISS a nejake cislo .
Vdaka |
| |
  |
 |
SilverSurfer
 Užívateľ
 Založený: 08.03.2008 Príspevky: 2252
 | Zaslal: Po 17.05.10 20:27 |   |
RMA je reklamacia. Cize reklamovali ti to v servise Swiss. |
| |
    |
 |
f4r0
 Moderátor
 Založený: 08.11.2006 Príspevky: 7574 Bydlisko: BA/TN/ndca
 | Zaslal: Po 17.05.10 20:27 |   |
http://en.wikipedia.org/wiki/Return_merchandise_authorization |
_________________ CPU: AMD PhenomII X4 955 BE @ 4GHz, Ninja 3, MB: Gigabyte GA870A-UD3, RAM: 2x2GB DDR3 Kingston 1600MHz, HDD: Seagate Baracuda 7200.12 1TB, GPU: Asus 5850 TOP @850/1200, LCD: ASUS VW246U
Key/M: Logitech 600, A4Tech X750, Seasonic 520W, Antec 300, OS: Win7 x64
CP: LG Optimus 2X , PlayStation3 NB: HP Pavilion dv6157ea NetB: Lenovo S10e
Inteligencia je to, čo používaš keď nevieš čo máš robiť Jean Piaget | |
        |
 |
HIISS
 Užívateľ
 Založený: 17.11.2008 Príspevky: 84 Bydlisko: Košice okolie
 | Zaslal: Št 04.11.10 22:22 |   |
Zdravim vas,takze mam aj ja jeden problem s vyrobkom..ide o autoradio na USB do auta
Kupil som si ho koncom minuleho roka,ide o autoradio Alpine na USB,stalo ma nieco cez 170E,kupoval som ho v tuningovom ochode v KE-Fusion,casom zacal som mat s nim problemi,zasekavalo sa prehravanie pocas prehravania na USB,a po 10sekundach pesnicka pokracovala dalej,alebo malo problem nacitat dalsiu ak jedna skoncila.Dal som ho do servisu.respektive poslal siel do obchodu,prilozil som aj svoje USB kluce a chybu nenasli ze skusane 24h a bez zavad,auto som skontroloval nakolko poukazovali na alternator,bateria,ukostrenie atd,bateria nova,alternator repasovany a ostatok v poriadku,robilo to aj ked auto bolo vypnute,a nie vzdy pri rovnakej pesnicke.-nahodne,okrem toho stanice ako VIva,Funradio atd idu v pohode,problemi robi iba USB,tak preco by malo byt vadne auto?Ak by bola chyba v aute tak prerusuje mi aj stanice z radia.Dal som ho druhykrat do servisu a opat neuznane,stale som pri odovzdani do servisu dal ho komplet v krabici aj so zarucakom a blockom.Ale,stalo sa neskor to ze servisak ma kontaktoval ze nech ho im poslem este raz to je tretikrat,chcu nieco pozriet,nechcel som velmi lebo uz som im neveril,tak som ho zaslal,no ak som ho siel balit som nevedel najst uz blocek,neviem ci mi ho vtedy zabudli dat,alebo ja som ho vytratil,hoci mam blocky od vsetkeho v jednom sacku.Tak som zabalil do krabice a predlozil iba zarucak na ktorom pise datum predaja a peciatka a podpis obchodu-predajcu.Povedali ze staci to na reklamaciu a ze blocek museli mi dat,dal som ho na reklamaciu 8.10.2010 a blizi sa pomalicky koniec 30 dnovej lehoty,ktora by mohla uplynut podla vsetkeho 9.11. a z obchodu sa mi este stale neozvali.Akurat 21.10 mi este servisak napisal mail ze 3.reklamacia opat neuznana a radio odosielaju do obchodu na druhy tyzden si ho mozem prevziat,21.10 bol stvrtok,a 26.10-utorok som bol v meste tak som zavolal do obchodu ci uz nahodou nedoslo,povedali ze nie a ze mi daju vediet,neozvali sa doteraz,neskor som volal aj servisakovi raz a nedvihol mi nikto,aj som napisal mail servisakovi ze kde je radio kedy ho odoslali a odpoved ziadna,rozhodol som sa cakat na uplynutie lehoty.
Koniec koncom,neviem co od toho ocakavat,pri reklamaciach som od nich ziadal opravenie vyrobku,alebo vratenie penazi,alebo vymena z anovy kus.
V tomto case a po tom vsetkom by som si prial vratenie penazi a ze prestupim do inej znacky.Ale ! :
Ako som pisal neviem najst spominany blocek,preto ak by doslo k uplynutiu lehoty,a pojdem tam 9.11 a povedia ze autoradio este nedoslo budem mat anrok na vratenie penazi-daju mi ich aj ked blocek nemam uz?ale mam vsetok-ostatok to je aspon jeidny doklad zarucny list-kde je datum predaja a peciatka obchodu? alebo mam smolu na vratenie penazi vdaka tomu ze nemam blocek?
Okrem toho kedy aj mam narok na vratenie penazi? staci ak uplynie len 30 dnova lehota,a o pocet reklamacii nejde? alebo okrem toho musi byt aj vyrobok 3-krat reklamovany a kazda reklamacia musi byt uznana?
Popripade je nejake riesenie kde by som mohol nejakym sposobom si vyziadat vratenie penazi ak uplynie 30 dnova lehota aj bez toho blocku? dakujem |
| |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|