[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.01.15
Prihlásený: 08.01.15
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 07.01.2015 19:49 | Zvlastna chyba

Zdravím, neviete náhodou prečo to nejde ?

Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"   "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html lang="en" xml:lang="en">
<head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
   <title>Registracia</title>
</head>
<body>
  <?php
   $Premenna = $_POST['odoslat'];
    if($Premenna) (
     $nick = $_POST["nick"];
     $heslo = $_POST["heslo"];
     $zopheslo = $_POST["heslo_zas"];
     $email = $_POST["email"];
      if($heslo == $zopheslo) (
       if($nick AND $email) (
        $heslo = md5(md5($heslo));
         mysql_connect("localhost", "root", "")
         mysql_select_db("databaza");
         $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
         $zapis = mysql_query("INSERT INTO pouzivatelia SET nick='$nick', heslo='$heslo', email='$email', ip='$ip', prava='1' ;");
        echo "Vsetko allright";
       
       )
      )
     )
      ?>
 
 
  <p>
   <form action="<?php $PHP_SELF ?>" method="POST">
    <table>
      <tr><td>Tvoj nick:</td><td><input type="text" name="nick" ></td></tr>
      <tr><td>Tvoje heslo:</td><td><input type="password" name="heslo" ></td></tr>
      <tr><td>Zopakuj heslo:</td><td><input type="password" name="heslo_zas" ></td></tr>
      <tr><td>Email:</td><td><input type="text" name="email" ></td></tr>
      <tr><td><input type="submit" name="odoslat" value="Odosli" ></td></tr>
    </table>
  </p>
</html>





Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 07.01.2015 20:14 | Zvlastna chyba

Čo znamená, že to nejde?


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.01.15
Prihlásený: 08.01.15
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 07.01.2015 20:19 | Zvlastna chyba

Vyhodí mi chybu "Parse error: syntax error, unexpected ';' in C:\wamp\www\Skola\index.php on line 11" plus tú tabulku čo mám na registráciu mi nezobrazí.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zvlastna chyba

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 07.01.2015 20:31 | Zvlastna chyba

Syntax podmienky je totiž takáto (všímaj si tie zložené zátvorky):
Kód:
if($foo == 'bar')
{
    echo 'foo';
}

Inak to nestojí ani za reč, kód je deravý a ani po odstránení tamtej chyby ti nebude správne fungovať (námatkovo, toto: [c]action="<?php $PHP_SELF ?>"[/c] Čo presne to má robiť a čo robí? Správne, nič, okrem toho, že vyhadzuje chybu)
Chýbajúce bodkočiarky na konci príkazov, mysql_ funkcie, neošetrené vstupy ani výstupy, WTF: [c]$_POST['odoslat'][/c], WTF[sup]2[/sup]: [c]md5(md5($heslo))[/c],...
Keby si takýto kód nasadil niekam do ostrej prevádzky, jedným príkazom do formulára prídeš o celú databázu, alebo aj horšie. Chápem, že je to asi zadanie niekam do školy, ale aj tak. :wall:


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.01.15
Prihlásený: 08.01.15
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 07.01.2015 21:03 | Zvlastna chyba

bro, totizto niesom nejaky expert, ale zaciatocnik, tak taketo chyby nevidim a najhorsie je ze ten kod som nevymyslel ja ale jeden tipek z youtubu Link tu https://www.youtube.com/watch?v=rjSYQQN0vRs. Tak ak tak poradte ako to spojazdnit.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zvlastna chyba

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 07.01.2015 21:16 | Zvlastna chyba

Nemám silu pozerať to video, ale ešte toto mám na srdci, nalož s tým ako uznáš za vhodné:
Môj predchádzajúci príspevok musíš brať ako kritiku. Načrtol som ti, kde v tom tvojom kóde máš slabé miesta a čo s tým môžeš urobiť. Áno, ich nápravou sa kód zázračne spojazdní - nebude to však správne a ani bezpečné - PHP je totiž dosť prasácky jazyk a dovolí ti kadečo - ak sa raz dostaneš aj ku jazykom, z ktorých PHP vzišiel, možno uvidíš ako to má správne vyzerať. Keby som ťa chcel len odhovoriť od ďalšieho kódenia, napíšem to inak.
Úplne na začiatok by si mal vedieť svoj kód debuggovať a používať pri chybových hláškach (ak chyba nie je dostatočne zreteľná) google. Už sa totiž našlo pár ľudí, čo sa podobnými problémami prebojovali a ich riešenie môže pomôcť aj tebe.
A nakoniec - kopírovaním cudzích nieprávenajvzornejších kódov sa ďaleko nedostaneš, ak sa raz naučíš niečo riešiť nesprávne, ťažko to potom vytlčieš z hlavy.
Keby som veril, že ti hotový kód pomôže, vedz, že by si ho našiel už v mojom prvom príspevku.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvlastna chyba

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 178
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
Vek: 31
NapísalOffline : 07.01.2015 21:29 | Zvlastna chyba

LeafyHouse: Ty si zle odpísal ten kód z toho videa. Pri podmienkach (tvoj prípad) máš if ($premenna) ( nieco...) ale to je zle, za if ($premenna) nemajú byť okrúhle zátvorky ale zložené { } čiže
if($premenna) {nieco...}


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.01.15
Prihlásený: 08.01.15
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 07.01.2015 21:52 | Zvlastna chyba

Oh, jasne! Tam maju byt zlozene zatvorky...
Uz mi to fici, ale ako vravel killer stale tam hadze chybu.
Ak poznate daky lepsi sposob ucenia sa PHP, ako si prezerat dake uz vytvorene PHP kody a pochopit ich sposob fungovania, tak poradte. :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 07.01.2015 22:20 | Zvlastna chyba

Pozerať cudzie kódy je najlepší spôsob učenia. Samozrejme to ale predpokladá, že ovládaš základy toho jazyka.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zvlastna chyba

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 07.01.2015 22:59 | Zvlastna chyba

Treba začať oficiálnou dokumentáciou a oficiálnymi tutoriálmi. Naučiť sa používať google (lebo väčšinu tvojich problémov už niekto pred tebou isto mal) a potom si pozerať viacero zdrojov... Sú stránky vyslovene zamerané len na programovanie, existuje veľa dobrých videotutoriálov a podobne.. Ale všetko brať trošku s rezervou, lebo väčšinou sú tutoriály koncipované tak, aby vysvetlili nejakú úzku tematiku, ale nikto ti nedá kompletný prehľad toho, čo ako treba. K tomu postupne prídeš sám samoštúdiom, pokusmi a omylmi atď...

A aby som nezabudol, treba sa naučiť veľmi dobre angličtinu (tá je pri programovaní základ) + naučiť sa pýtať "správne". Nepoznám jediného programátora, ktorý by mal rád hlášku "nejde to".. Čo nejde, ako nejde, kedy nejde..? Chápeš, detaily. Chceš byť programátor, musíš sa tak naučiť aj vyjadrovať, nikto vešteckú guľu nemá.. Pri programovaní stačí jedna bodkočiarka hore-dole a zrazu program vôbec nejde ani len spustiť. V tvojom prípade išlo (okrem iného) o zátvorky...

A samozrejme, treba sa naučiť čítať chybové hlášky. Keď ti vyskočí chyba "syntax error", tak si otvor oficiálnu dokumentáciu s príkladmi a skontroluj si syntax v riadkoch, kde ti hádže danú chybu.



chrono, ako sa to vezme... Veľmi záleží od zdroja... Poznám strašne veľa ľudí, ktorí programujú v štýle "aby to fungovalo".. Ďakujem pekne, aby sa ľudia učili študovaním ich kódov. Niečo sa naučíš, ale..


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Zvlastna chyba

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12419
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.01.2015 1:16 | Zvlastna chyba

Dolezite je naucitat sa zaklady programovania, ako to funguje, syntax je vsade podobna s nejakymi rozdielmi ale vzdy je to o tom istom a potom sa staci zamerat na dany jazyk, alebo tie zaklady sa ucit priamo tebou vybranom a je to. To sa ale za jeden vikend nenaucis, musis nad tym stravit nejaky cas, vela citat a hlavne programovat a ucit sa vdaka tomu, inym posobom to nepojde a urcite nie studovanim cudzich kodov, naucit sa naucis ale ked si bdues chciet cosi sam svoje spravit, tak to budes mat urcite zlozitejsie, lebo ti tie zaklady budu chybat.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvlastna chyba

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 178
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
Vek: 31
NapísalOffline : 08.01.2015 1:37 | Zvlastna chyba

Ono ja používam také odradzujúce prirovnanie pre tých, čo sa ma pýtajú, či je ťažké sa naučiť programovať.
Programovanie je ako maľovanie, môžeš sa naučiť rôzne techniky a použiť ich v praxy ale na to aby si do toho dal niečo vlastné a bol kreatívny musíš mať talent.


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
 [ Príspevkov: 12 ] 


Zvlastna chyba



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastna fotka

v Paranormálne javy a teórie

13

401

13.03.2014 20:16

magic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zvláštna anomália

v Internetový marketing, SEO, reklama

1

638

07.08.2009 8:15

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastna rychlost...

v Sieťové a internetové programy

6

348

18.12.2007 17:18

Dzimbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zvlastna URL

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

319

04.09.2012 12:43

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvlastna ochrana DVD

v Optické zariadenia

3

216

01.07.2012 21:05

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Neznáma chyba.

v Sieťové a internetové programy

0

2394

26.02.2011 11:36

000kiko000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba

v Operačné systémy Microsoft

19

1069

12.08.2007 20:06

SpOxPeR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba?

v Správy pre vedenie fóra

2

932

28.05.2008 19:38

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba ?

v PHP, ASP

1

433

07.05.2009 22:10

lio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v Operačné systémy Microsoft

2

400

26.02.2008 19:00

zilooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v Operačné systémy Microsoft

2

374

15.05.2008 14:55

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba?

v Audio programy

10

130

30.08.2014 20:15

Marcoso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba

v Ostatné

4

448

24.05.2012 20:13

bartSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba?

v Pevné disky a radiče

2

552

16.02.2008 12:14

Iqwak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba

v PHP, ASP

17

880

18.09.2008 6:55

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba

v PHP, ASP

3

431

02.07.2008 18:25

arno



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF