[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.05.09
Prihlásený: 14.02.14
Príspevky: 106
Témy: 52 | 52
NapísalOffline : 26.07.2010 20:24 | Zoznam v PHP

Ahoj, potreboval by som vytvorit jednoduchy zoznam v PHP. Zoznam by obsahoval par stlpcov a riadkov a funkciu a pridat polozku. Neviem ako na to, ako by ste postupovali ? Je dostupny nejaky skript ? :oops: Vopred ďakujem


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zoznam v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.07.2010 20:42 | Zoznam v PHP

polozky zoznamu si niekde ulozis (txt, xml, db, ...) a jednoducho vypises cez cyklus... vseobecna odpoved na vseobecnu otazku...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.05.09
Prihlásený: 14.02.14
Príspevky: 106
Témy: 52 | 52
Napísal autor témyOffline : 26.07.2010 21:04 | Zoznam v PHP

Skusim byt konkretnejsi. predstavoval by som si to takto: prihlasil by som sa, bol by som presmerovany na stranku s tym zoznam, napriklad zoznamom mien. niekde by som klikol na Nová položka a cez jednoduchy formular by som pridal nove meno :loony:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zoznam v PHP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.07.2010 21:14 | Zoznam v PHP

To je JavaScript a je na to potrebné trocha si naštudovať JS, AJAX a PHP

//na co pchat js tam, kde to nie je potrebne? (stenley)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zoznam v PHP

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 26.07.2010 21:25 | Zoznam v PHP

flety načo tam tahas JX a AJAX? to sa da pekne urobit aj bez toho...


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 26.07.2010 21:43 | Zoznam v PHP

no ja osobne by som tam tahal js a ajax aby som ten uz raz natiahnuty zoznam nenatahoval znovu po zapise noveho mena a pred odoslanim formulara zvalidoval polozky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zoznam v PHP

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.07.2010 21:44 | Zoznam v PHP

Ok, beriem späť. Ajax nie je potrebný, ani JS, ale predpokladám, že chce pekné dialogové okno, ktoré mu vyskočí s pekným efektom. Aspoň som mal z neho taký pocit.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.05.09
Prihlásený: 14.02.14
Príspevky: 106
Témy: 52 | 52
Napísal autor témyOffline : 26.07.2010 21:50 | Zoznam v PHP

Dakujem za odpovede :) Je mi uplne jedno ako by to vyzeralo. Mohlo by to byt aj totalne nechutne len nech to ide :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 26.07.2010 22:29 | Zoznam v PHP

Tak a kde je problem ?
Prihlasenie snad mas, po prihlaseni pouzijes header( Location: cesta ); pre presmerovanie na script so zoznamom mien b ktorom pouzijes sql poziadavku na vytiahnutie mien z DB a ciklom while vsetky do stlpcov vypises. Das si tam niekde tlacitko ktore ta hodi na script, pomocou ktoreho mozes pridat nove meno. V nom bude html formular, ten odosle udaje do scriptu ktory ulozi udaje do DB s menami a pouzije header na presmerovanie naspet do scriptu so zoznamom mien. Je to jednoduche. Co ti je k tomu nejasne ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.05.09
Prihlásený: 14.02.14
Príspevky: 106
Témy: 52 | 52
Napísal autor témyOffline : 28.07.2010 14:08 | Zoznam v PHP

Dakujem. Pre mna, co viem o PHP jedno velke nic to bude problem ale idem sa s tym pobit :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.05.09
Prihlásený: 14.02.14
Príspevky: 106
Témy: 52 | 52
Napísal autor témyOffline : 28.07.2010 21:32 | Zoznam v PHP

No cez nieco som sa uz prekusal :oops: ale nie je mi celkom jasne toto

Kód:
pouzijes sql poziadavku na vytiahnutie mien z DB


Mohol by mi to niekto prosim blizsie vysvetlit :P Dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zoznam v PHP

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 28.07.2010 21:43 | Zoznam v PHP

vytvoris si databazu a potom z nej vytiahnes co potrebujes -> napriklad databaza mato -> tabulka users -> select * from users -> toto ti vypese vsetko z tabulky users ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zoznam v PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 28.07.2010 23:46 | Zoznam v PHP

Podĺa mňa bude najlepšie, keď si to celé najprv naštuduje, lebo nechápať čo sa myslí pod ťahaním z DB (a vyplazovať tu jazyk) to je menej než málo....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.05.09
Prihlásený: 14.02.14
Príspevky: 106
Témy: 52 | 52
Napísal autor témyOffline : 29.07.2010 20:16 | Zoznam v PHP

Mám ešte zopar problemov. Toto je prihlasenie ktore som pouzil:

Kód:
<?php

  include_once("mysql.php");

?>

<?php
$nick = $_POST['nick'];
$heslo = sha1($_POST['heslo']);

$result = mysql_query("SELECT heslo FROM uzivatelia WHERE nick='$nick'");
$row = mysql_fetch_row($result);

if($heslo == $row[0])
{
   $_SESSION['prihlaseny'] = 'ano';
}
else
{
   echo "Zadal si neplatný nick alebo heslo!";
}
?>


Neviem ako mam spravit presmerovanie po prilaseni a zabezpečenie podstranok od neprihlasenych ludi. dakujem ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zoznam v PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 29.07.2010 20:31 | Zoznam v PHP

prečo sa nenaučíš používať google, alebo aspoň "search" tu na fóre?? riešilo sa to tu už snáď milionkrát! to ti to tu máme komplet naprogramovať?
okrem toho, ten kód čo si sem uviedol rovno zruš


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zoznam v PHP

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 29.07.2010 23:52 | Zoznam v PHP

Tak to ti to asi nikto nevisvetlí. Na to tu nieje dosť priestoru. Najlepšie urobš, keď si kúpiš nejakú knihu o PHP a Mysql.
V zásade sa session nastavuje až keď sa overí, či má dotyčný platné údaje. A keď ich nemá, tak sa žiadna session nenaství a podľa toho vieš, že sa dotyčný neprihlásil. Čiže keď chrániš nejakú stránku, tak testuješ, či je nastavené session...


 [ Príspevkov: 16 ] 


Zoznam v PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoznam

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

742

05.08.2007 10:20

HAE07

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

313

25.06.2012 0:08

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoznam

v HTML, XHTML, XML, CSS

17

1389

23.06.2007 22:06

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoznam-program

v Ostatné programy

3

433

10.07.2008 20:07

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zreťazený zoznam

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

734

26.03.2012 17:06

Fico

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Zoznam katalógov

v Internetový marketing, SEO, reklama

9

64818

30.12.2010 9:51

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

NFS zoznam

v Počítačové hry

6

589

03.10.2011 10:14

dixi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Python zoznam

v Perl, Python, Ruby, CGI

1

259

14.06.2013 21:35

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zretazeny zoznam

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

1580

23.02.2011 18:13

mack0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam uživateľov

v Redakčné systémy

1

477

21.02.2007 11:20

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam hier

v Počítačové hry

4

340

22.12.2011 21:15

m4rty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam systemov

v Operačné systémy Microsoft

1

304

06.08.2009 23:22

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoznam serverov

v Počítačové hry

23

5123

24.06.2010 15:18

Spard

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoznam moderatorov

v Redakčné systémy

10

664

23.08.2006 19:38

gumy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoznam kontaktov

v Ostatné

3

389

26.10.2010 19:53

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jednoduchý zoznam

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

450

19.06.2010 13:20

shaggy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF