[ Príspevkov: 23 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.07.07
Prihlásený: 19.12.10
Príspevky: 368
Témy: 90 | 90
NapísalOffline : 17.08.2008 19:25 | zoradenie ?

pls chcel by som takéto zoradenie ako na to ? http://www.olpran.cz/kategorie/13-rotopedy.html?p=1&L=1

tam čo je to zoradenie podľa ceny a podľa názvu.

ďakujem, viem mal by som použiť google.sk ale nejde mi


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zoradenie ?

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.08.2008 20:32 | zoradenie ?

Nejde ti google? Neverím. Nebolo by jednoduchšie napísať "neviem to nájsť"?
Toto nie je html, je to php - zoradenie sa vyberá podla hodnoty v premennej "so".
A samotný skript robí už len to, že keď so=3 tak zoradí výstup z databázy podľa názvu (určité pole) vzostupne.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.07.07
Prihlásený: 19.12.10
Príspevky: 368
Témy: 90 | 90
Napísal autor témyOffline : 18.08.2008 7:45 | zoradenie ?

shaggy píše:
Nejde ti google? Neverím. Nebolo by jednoduchšie napísať "neviem to nájsť"?
Toto nie je html, je to php - zoradenie sa vyberá podla hodnoty v premennej "so".
A samotný skript robí už len to, že keď so=3 tak zoradí výstup z databázy podľa názvu (určité pole) vzostupne.


moc ma netrápi či veríš alebo ne, ale ved kukni tá stránka končí .html ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.08.2008 7:52 | zoradenie ?

To je vecou nastavenia servera. Môže to byť kľudne aj prípona .asdfkjhklh


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.08.2008 12:57 | zoradenie ?

ORDER BY (Cena, Nazov) v SQL dopyte ...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zoradenie ?

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.08.2008 17:06 | zoradenie ?

delo - videl si už, že by čisto si čisto html stránka predávala premenné cez get? Ja nie. Mohol by som ti dať odkaz na moju stránku, ktorá je komplet v php a končí na html, ale nechce sa mi, stačí sa pozrieť na toto fórum, máš pocit že phpBB bude iba v html - pcforum.sk/programovanie-a-tvorba-webu-vf64.html?
Ale odpoveď ti dali kolegovia, ešte pri tom ORDER BY môžeš dať ASC/DESC podla toho či to chceš vzostupne alebo zostupne.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.08.2008 17:19 | zoradenie ?

shaggy už len zo srandy:

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pri ... cript.html


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zoradenie ?

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 18.08.2008 19:58 | zoradenie ?

Tominátor, už len zo srandy - stále to nie je čisto html...


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.07.07
Prihlásený: 19.12.10
Príspevky: 368
Témy: 90 | 90
Napísal autor témyOffline : 18.08.2008 21:22 | zoradenie ?

a ani cez javascipty?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.08.08
Prihlásený: 27.09.08
Príspevky: 4
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 18.08.2008 21:25 | zoradenie ?

ak využívaš MySQL, tu máš príklad z tutoriálu na w3schools.
Kód:
<?php
$con = mysql_connect("localhost","peter","abc123");
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

mysql_select_db("my_db", $con);

$result = mysql_query("SELECT * FROM person ORDER BY age");

while($row = mysql_fetch_array($result))
  {
  echo $row['FirstName'];
  echo " " . $row['LastName'];
  echo " " . $row['Age'];
  echo "<br />";
  }

mysql_close($con);
?>


//kody do code (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.08.2008 9:16 | zoradenie ?

delo101 píše:
a ani cez javascipty?

určite by sa dalo ... ale bolo by to dlhšie ako tých 5 + x písmeniek ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 20.08.2008 13:34 | zoradenie ?

caute,
ja by som sa chcel len spytat k tomu zoradeniu, v query pre sql vyuzivam aj decs a pod. no vsimol som si, ze vo vsetkych prehliadacoch to ide v pohode az na IE6. kde moze byt chyba (dufam, ze v IE6 a nie umna :-) )?

DIK.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 20.08.2008 16:14 | zoradenie ?

emm, co ma spolocne sql s prehliadacom ? sql je trocha mimo prehliadac nemyslis ? pokial ti nefunguje zoradovanie, tak si skontroluj skript


//predchadzajuci prispevok sa necituje! (stenley)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 20.08.2008 22:43 | zoradenie ?

je to fakt cudne, ale je to tak. vsetky prehliadace (okrem IE6) mi to zoradia ako chcem (FF,IE7,Opera,Safari,...). podla mojho skromneho nazoru, keby som mal chybu v skripte asi by to neslo na viacerych (skor dokonca na vsetkych).


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 20.08.2008 22:48 | zoradenie ?

ale ty nerozumies asi jednej veci. php skript je spracuvany na strane servera, nie na strane uzivatela (cize prehliadac len ukazuje vysledky, NIC VIAC!). ked pouzijes iny prehliadac, tak ti maximalne tak rozhadze stranku kvoli nespravne napisanemu css+html, ale php ti prehliadac predsa neovplyvni. a do sql si uz vobec neviem predstavit ako by zasahoval
btw, by som rad videl ako ti napriklad "safari zoraduje vysledky zo sql"


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.08.2008 23:08 | zoradenie ?

Na to, že ti niečo zobrazuje IE inak ako na ostatných prehliadačoch, si musíš zvyknúť. To sa ti bude stávať veľmi často.
SQL s tým nesúvisí nijako.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 20.08.2008 23:10 | zoradenie ?

ved to je jasne, lenze on sa snazi povedat, ze mu IE ovplyvnuje SQL vystup, co je nonsens :loony:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 20.08.2008 23:24 | zoradenie ?

V hypotetickej rovine je to možné.
Ak má čosi takéto
Kód:
if  strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE') ) {
  $sql = "nepouzitelna hatlanina";
}
else {
  $sql = "SELECT * FROM `table`"
}
...

Ale je to vysoko nepravdepodobné


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 21.08.2008 0:00 | zoradenie ?

tak jasne, ale:
1.) kto by pisal podobny skript pri sql ?
2.) aj tak je to len "ovplynovanie" na strane skriptu podla prehliadaca, stale je to to, o com som pisal ako o pricine : zle napisany skript
3.) aj keby podobny skript nakou blbou nahodou napisal, tak by to spravil vedome a teda by teraz o tom asi nepolemizoval


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 21.08.2008 7:52 | zoradenie ?

takze takto,
nie som sice clovek, ktory s PHP a SQL pracuje 10rokov, no uz som spravil dost projektov a princip fungovania PHP a SQL mi je dost jasny. Som si nahodne len vsimol na jednom mojom projekte, ze je to tak (preco? neviem, skript je 100% spravny a zakaznikovi to neprekaza - mozno si to ani nevsimol).

uz to necham tak.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zoradenie ?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.08.2008 7:58 | zoradenie ?

tiez si myslim, ze to je skor problem html+css... skus si tie hodnoty vypisat pod seba (cez <br>) bez dalsieho formatovania a mozno zistis pricinu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 21.08.2008 9:33 | zoradenie ?

skusim teda cisto ten vypis (aktualne mi to vypisuje do "klasicej" tabulky).

DIK za tip.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
zoradenie ?

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 21.08.2008 16:54 | zoradenie ?

Skús si radšej porovnať vygenerovaný kód v IE s kódom napr. vo Firefoxe.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
 [ Príspevkov: 23 ] 


zoradenie ?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie hodnot

v Databázy

2

606

11.08.2008 19:40

Speeder21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie array

v PHP, ASP

6

296

04.06.2010 10:42

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie výpisu

v PHP, ASP

3

219

23.11.2011 23:32

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie podla icq

v Redakčné systémy

5

338

30.03.2007 7:17

altt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie asociativneho pola

v PHP, ASP

3

465

14.04.2010 12:04

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie priecinkov - W10

v Operačné systémy Microsoft

4

134

18.01.2017 20:35

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie podla oblubenosi

v Databázy

4

524

16.06.2009 23:06

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie podla nazvu

v Databázy

2

139

18.02.2013 20:51

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie cisel Java

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

908

09.11.2012 8:54

fista1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie podla abecedy

v Databázy

2

301

19.01.2012 16:41

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie prvkov databazy

v PHP, ASP

1

583

05.11.2007 16:04

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie podla abecedy

v Databázy

5

1037

06.09.2008 18:38

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie podla abecedy

v PHP, ASP

12

823

25.08.2008 22:17

tomxi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoradenie podla datumu

v PHP, ASP

29

774

24.11.2007 18:19

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nespravne zoradenie podla cisel

v Databázy

7

519

30.09.2010 20:29

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie stlpcov po kliknuti

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

370

22.02.2010 18:22

juho



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF