[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 19.12.2008 14:45 | Zobrazit len raz

Myslim ze to bude fungovat cez cookies ale nemam sajnu ako to urobit.

Napr:
na web chcem intro ale nie aby sa nezobrazovalo stale uzivatelovi ak pride na web, ale len vtedy, ako ho este nevidel.
User pride na www.nieco.sk a prebehne intro alebo ho necha preskocit. Ak pride na web zas, a nevymazal cookies, tak intro uz prenho nebude ale presmeruje ho rovno na hlavny web. ako to mam urobit? nejaky kod. dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.12.2008 14:50 | Zobrazit len raz

takže čomu nerozumieš najskôr nastavíš setcookie(), kde vytvoríš hocijaké coockies premňa za mňa Môžež sa pýtať aj na jablkové koláče

Potom sa na stránke v PHP pýtaš či existuje cookie koláče ak áno tak zobraz stránku ak nie tak intro


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zobrazit len raz

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.12.2008 14:58 | Zobrazit len raz

toto by zaistilo, ze sa mu nezobrazi intro vobec, lebo vzdy mu nastavis cookie na zaciatku...

spravne by malo byt, ze na zaciatku vzdy skotrolujes, ci dane cookie existuje:
- ak nie, tak zobrazis intro a ulozis cookie (ak sa da)...
- ak ano, zobrazis hlavnu stranku (pripadne este nastavis platnost cookie)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.12.2008 15:03 | Zobrazit len raz

stanley nie pretože cookies nie sú hneď ale až po napr. refreshi. Dalo by sa povedať že PHP ti nastaví súbor le čítať ho dokáže až potom. Schválne si to skús či ti cookies číta v tom istom súbore hneď po spustení :D

//jj, sry, mas pravdu :) (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 19.12.2008 15:25 | Zobrazit len raz

ok dik poskusam :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 19.12.2008 15:26 | Zobrazit len raz

presne ako vravi tominator... toto iste som riesil, ale s upozornenim, ze musis mat nad 18 rokov, ale proste nic logicke ma nenapadlo, ako to urobit...

podla mna najlepsie urobit zaznam do DB, kde bude IP adresa a napr prehliadac..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 19.12.2008 17:46 | Zobrazit len raz

Blackshadow mno ale kto ma dynamiku mu to moc nepomoze a ked das zase ze nie celu iba cast tak zase niekto iny kto ma taktiez dynamiku a ma ju zrovna tu danu tak jemu by sa touz neukazalo :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 21.12.2008 12:58 | Zobrazit len raz

no a nemohli by ste povedať ako ster to urobili? bo ja tomu jaksi nechápem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 21.12.2008 13:05 | Zobrazit len raz

dadmtb: a co si teraz vlastne povedal ?? nic.... IP adresa je vecny problem, ale zas nie kazdy kto ma dynamicku si ju meni kazdych 5 minut.. ja som mal dynamicku IP a jednu som mal aj cely mesiac, lebo nebol dovod si ju menit...

no, vloz si do DB IP adresu uzivatela a napriklad este prehliadac - ide o to, ze ked ma niekto rovnake IP, tak aspon v prehliadaci sa mozu lisit (teda,aj verziu porovnavaj)
a potom pri navsteve zistuj, ci ta IP adresa navstevnika a jeho prehliadac je v DB... ak je, tak mu intro nezobraz, ak nie je tak zobraz intro a urob zapis do DB


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 21.12.2008 13:08 | Zobrazit len raz

jo ale ja by som to chcel cez tie cookies


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 21.12.2008 13:12 | Zobrazit len raz

Precitaj si toto:
Tominator píše:
stanley nie pretože cookies nie sú hneď ale až po napr. refreshi. Dalo by sa povedať že PHP ti nastaví súbor le čítať ho dokáže až potom. Schválne si to skús či ti cookies číta v tom istom súbore hneď po spustení :D

//jj, sry, mas pravdu :) (stenley)

Z toho vychadza, ze vies to spravit len tak, ze navstevnik pride na stranku a nasledne ju refreshnes cez header("Location:blabla"); a potom overis cookie..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 21.12.2008 14:18 | Zobrazit len raz

a prečo až potom? nejde to hned?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 21.12.2008 14:49 | Zobrazit len raz

Blackshadow píše:
Precitaj si toto:
Z toho vychadza, ze vies to spravit len tak, ze navstevnik pride na stranku a nasledne ju refreshnes cez header("Location:blabla"); a potom overis cookie..

prdlajs ...
normálne nie je záznam tak spustí intro ... NO PROBLEM .. to je to čo chceme, pri tom sa zapíše záznam ...

príde druhý krát a záznam existuje ... intro sa nespustí ... NO PROBLEM ... to je to čo chceme


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 21.12.2008 14:56 | Zobrazit len raz

ale ako zapísat

povedzme mám index.php a v nom zistim ci exsistuje cookies a podlato ho ci je ho presmerujem na news.php alebo jak neni tak na intro.php a vytvorím tie cookies

ako to spraviť pls kód


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 21.12.2008 15:00 | Zobrazit len raz

Kód:
if(Empty($_COOKIE["intro"])){
setcookie("intro","zobrazene","1000000");
header("Location: intro.php");}

else {
... a tu by som dal rovno stránku veď načo presmerovávať


Kód som výnimočne netestoval ale mal by fungovať.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 21.12.2008 15:03 | Zobrazit len raz

index.php
Kód:
<?php
  if (isset($_COOKIE["intro"])) {
    header("location: ./news.php");
    exit;
  }
  else {
    setcookie("intro", "skip", time()+60*60*24*365);
    header("location: ./intro.php");
    exit;
  }
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zobrazit len raz

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 21.12.2008 15:11 | Zobrazit len raz

nefunguje furt na to dava na intro.php

edit mylan to už ide dikes :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 21.12.2008 15:34 | Zobrazit len raz

jj thx mylan :D


 [ Príspevkov: 18 ] 


Zobrazit len raz



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Reproduktory idu raz tichsie,raz hlasnejsie

v Zvuk

1

200

10.11.2011 0:34

Thrine

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Javascript - raz funguje, raz nie

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

408

31.03.2011 7:54

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC raz nabehne raz nie

v AMD čipové sady

10

583

01.11.2010 12:01

kosko24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

este raz poradte

v PC zostavy

5

257

24.08.2007 20:36

yaJohny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

refresh stranky RAZ

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

560

13.12.2009 22:19

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opat raz ta diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

587

03.08.2012 18:46

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Anketa - hlasovať iba raz

v PHP, ASP

26

1842

09.02.2010 11:52

creamcafe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Anketa - Každý iba raz...

v JavaScript, VBScript, Ajax

15

497

02.06.2010 19:23

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodnotenie v PHP (iba raz!)

v PHP, ASP

16

813

10.06.2008 20:41

DJ.Tomka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvuk raz ide, potom nie

v Zvuk

0

109

10.08.2014 11:15

mayo505

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Diablo 3 raz prejdene

v Predám

0

140

10.08.2012 11:05

anairdan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tlačítko Zobraziť

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

131

05.10.2013 20:00

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opakovanie zlyhanie Ubuntu a raz Zenwalk.

v Operačné systémy Unix a Linux

1

167

29.12.2011 15:41

Igor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 raz za cas nelegalny

v Operačné systémy Microsoft

8

1703

31.05.2011 19:58

Krasty1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zase raz niekto chce kupit NTB

v Notebooky a netbooky

6

183

26.10.2012 22:27

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zobrazit registre

v Operačné systémy Microsoft

1

328

14.09.2009 16:32

Milan.H



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF