[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 09.06.08
Prihlásený: 05.11.17
Príspevky: 135
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Senica
NapísalOffline : 09.06.2008 17:04 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Spravil som si toto: http://www.tipyatriky.sk/vytvarame-www-ii-12 Ale ide mi hlasovať viac krát za sebou. Neupravíte mi prosím tie zdrojové kódy aby sa dalo hlasovať iba raz.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 09.06.2008 17:07 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Ved userovi posli Cookies, uloz si jeho HTTP_USER_AGENT do DB, mozes aj IP a mas. Ak nevies ako, to je uz ine. Pouzi radsej nieco ako webber.cz


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 09.06.08
Prihlásený: 05.11.17
Príspevky: 135
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Senica
Napísal autor témyOffline : 09.06.2008 17:17 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Numline1 píše:
Ved userovi posli Cookies, uloz si jeho HTTP_USER_AGENT do DB, mozes aj IP a mas. Ak nevies ako, to je uz ine. Pouzi radsej nieco ako webber.cz


Až tak sa v tom nevyznám ale nemohol by si mi napísať celý riadok?
V databáze len pridám do tabulky daľší riadok na zapisovanie cookies?
A nikde taká služba na hodnotenie článkov neni. Všade len počítadlá a ankety...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 09.06.2008 19:09 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

DJ.Tomka píše:
Až tak sa v tom nevyznám ale nemohol by si mi napísať celý riadok?
V databáze len pridám do tabulky daľší riadok na zapisovanie cookies?
A nikde taká služba na hodnotenie článkov neni. Všade len počítadlá a ankety...


Po hlasovani odosles userovy cookie s nejakym udajom, potom overis ci uz tu cookie ma. Ak hej, nedovolis mu dalej hlasovat, ak nie, moze hlasovat.

To iste s HTTP USER AGENT ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), ak ho ulozis do DB a overis (samozrejme spolu s IP) ci existuje, nedovol hlasovat


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 09.06.2008 19:56 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

cookies sa daju polahky vymazat a hlasuje si kolko chce.
Pokial mas moznost, ze len registrovany a prihlaseny mozu hlasovat, tak vytvoris tabulku
Kód:
CREATE TABLE `hlasy` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`user` INT NOT NULL ,
`anketa` INT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs ;


kde user je id uzivatela v DB a anketa je ID ankety v db a len porovnava pre konkretneho uzivatela a konkretnu anketu a bud nedovoli hlasovat, alebo zahlasuje a ulozi do db na dalsie porovnavanie :)


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 10.06.2008 13:40 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Samozrejme ze moze vymazat cookies, rovnako ale nemusi mat na webe prihlasenie. A IP adresu si zmeni, takze uplna ochrana nieje


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 09.06.08
Prihlásený: 05.11.17
Príspevky: 135
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Senica
Napísal autor témyOffline : 10.06.2008 14:20 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Numline1 píše:
Po hlasovani odosles userovy cookie s nejakym udajom, potom overis ci uz tu cookie ma. Ak hej, nedovolis mu dalej hlasovat, ak nie, moze hlasovat.

To iste s HTTP USER AGENT ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), ak ho ulozis do DB a overis (samozrejme spolu s IP) ci existuje, nedovol hlasovat


a nemohol by si mi prosim ťa upraviť cely kod:

Kód:
<?
$hodnotenie="hodnotenie".$id;

if ($hodnotenie<>1) { // ak ešte užívateľ nehodnotil
SetCookie($hodnotenie, 1, Time()+31536000); // zapísanie cookie

include("spojenie.php"); // vloženie parametrov spojenia
$conn=MySQL_Connect($host,$user,$passwd); // nadviazanie spojenia
mysql_select_db ($db,$conn); // výber databázy
$znamkax="znamka".$znamka;
$result=MySQL_Query("SELECT * FROM hodnotenie WHERE id='$id'",$conn);
// výber údajov z databázy
$pocet=MySQL_Num_Rows($result); // zistenie počtu

if ($pocet==0) { // ak ešte článok nebol hodnotený
MySQL_Query("INSERT INTO hodnotenie VALUES('$id',0,0,0,0,0)",$conn); // vynulovanie známok
}
MySQL_Query("UPDATE hodnotenie SET $znamkax=$znamkax+1 WHERE id='$id'",$conn); // hodnotenie článku
MySQL_Close($conn); // ukončenie spojenia

}
Header("Location: $HTTP_REFERER"); // presmerovanie späť
?>


Inač niečo s tým cookies už tam je ale nefunguje to.

A tu to maju pekne spravene: http://www.tuningpc.cz/Jak-levne-a-snadno-vyrobit-mikrofon-k-PC/?idfi=1&IDclanku=336 To neviete ako spravili?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 09.06.08
Prihlásený: 05.11.17
Príspevky: 135
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Senica
Napísal autor témyOffline : 10.06.2008 18:43 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

No už sa to vyriešilo ale ešte potrebujem radu:
Kód:
<?
include("spojenie.php");
$conn=MySQL_Connect ($host,$user,$passwd);
mysql_select_db ($db,$conn);
$result=MySQL_Query("SELECT autor,predmet,datum FROM komentare WHERE id=$id",$conn);
$pocet=MySQL_Num_Rows($result);
?>
<center><table width="600" border="0">
<tr>
<td colspan="3"><h1><center>Komentáre</center></h1></td>
</tr>
<font size="2" color="white"><?
if ($pocet>0) {
for ($i=0;$i<$pocet;$i++) {


$meno=MySQL_Result($result,$i,'autor');
$predmet=MySQL_Result($result,$i,'predmet');
$datum=MySQL_Result($result,$i,'datum');

echo "<tr>";
echo "<td>$meno</td>";
echo "<td>$datum</td>";
echo "<td>$predmet</td>";
echo "</tr>";
}
} else {
echo "<td>Zatiaľ žiadne komentáre</td>";
}
?></font>
<tr>
<td align="center" colspan="3">
<a href="vypis.php?id=<? echo $id ?>">Zobraziť komentáre</a>
| <a href="pridat.php?id=<? echo $id ?>">Pridať komentár</a>
</td></tr>
</table>
</center>


<?
MySQL_Close($conn);
?>

Ako spravím aby tie komentáre mali veľkosť 2? Vôbec mi to nejde a s*a* som sa stým 4hodiny bez výsledku. :jaw:
Konkretne je to tu na mojej stránke: http://www.komp.tym.sk/stranky/crashyt1.php a len tak okrajovo čo na ňu hovoríte. Síce ešte nieje dokončená ale chcem vedieť vaše názory.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.06.2008 18:48 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

velkost 2? co tym myslis?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 09.06.08
Prihlásený: 05.11.17
Príspevky: 135
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Senica
Napísal autor témyOffline : 10.06.2008 19:32 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

stenley píše:
velkost 2? co tym myslis?

No myslim ty taku veľkosť s akou je napísané napr Počet hodnotení na mojej stránke (http://www.komp.tym.sk/stranky/crashyt1.php) Ale to je jedno aka veľkosť hlavne potrebujem vedieť ako ju zmením lebo tá obyčajná, ktorou to je písané je na moje stránky moc veľká.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.06.2008 19:36 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

jaaj, ty myslis velkost pisma... tabulke, kde mas komentare, nastav velkost cez css: font-size:12px; a odstran si odtial tagy <font>, ktore su uz zastarale...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 09.06.08
Prihlásený: 05.11.17
Príspevky: 135
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Senica
Napísal autor témyOffline : 10.06.2008 20:03 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Nejde to! Kašlem nato :shit: . :sore: Ďalšiu chybu som zistil pane bože: Ked dám pridať komentár a pridať tak mi to píše toto:
Kód:
Warning: setlocale() [function.setlocale]: Passing locale category name as string is deprecated. Use the LC_* -constants instead. in /home/free/tym.sk/k/komp/root/www/stranky/spracuj.php on line 5

Ale komentár sa bezproblémov pridá. Veď si to skúsťe, potom vymažem databázu: http://www.komp.tym.sk/stranky/pridat.php?id=11 Jaj jake je naročne byt webmastrom :oops: .


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 10.06.2008 20:09 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Chlapče, vykašli sa na programovanie úplne, keď nedokážeš zniesť chyby. Ja mám takýchto chýb denne 10 a nesťažujem sa ani omylom tak ako ty a určite sa na to nevykašlem. Dneska som mal jednu totálne debilnú chybu s db. Vymazal som stĺpec, vytvoril som ho a išlo všetko. Debilná chyba, úplne nelogická a vidíš, stala sa. Ale nevykašľal som sa na to a babral som sa s tým. Myslím, že každý programátor má chyby a aj dosť blbé občas a kôli tomu sa na to nevykašle ale hľadá chybu.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 10.06.2008 20:16 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

lol, mna by len zaujimalo, kto ti nahovoril, ze programovanie je lahke :-D :-D clovece zamysli sa trocha nad sebou, lebo s takymto pristupom to mozes zabalit uplne ;) ocividne nezvladas ani len zakladne znackovacie jazyky, nieto este php logiku :lol:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 09.06.08
Prihlásený: 05.11.17
Príspevky: 135
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Senica
Napísal autor témyOffline : 10.06.2008 20:21 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

No tohoto som sa bal že... Preto som napisal že kašlem nato lebo sa bal že mi vynadate že php nechapem a že otravujem atď. Lenže som zvedavy či ste vy chapali logiku php tyždeň potom čo ste ju začali použivať. Ja zato nemožem že ste taky mudry. Preto sa vas pytam. :loony: :loony: :loony: :loony: :loony: :loony:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.06.2008 20:23 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

ak mu nehodlate pomoct, tak sa zdrzte komentarov


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodnotenie v PHP (iba raz!)

Registrovaný: 09.06.08
Prihlásený: 05.11.17
Príspevky: 135
Témy: 10 | 10
Bydlisko: Senica
Napísal autor témyOffline : 10.06.2008 20:41 | Hodnotenie v PHP (iba raz!)

no tu velkost som uz spravil esce opravit to pridavanie

//pridavanie opravené :D


 [ Príspevkov: 17 ] 


Hodnotenie v PHP (iba raz!)



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Anketa - Každý iba raz...

v JavaScript, VBScript, Ajax

15

497

02.06.2010 19:23

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Anketa - hlasovať iba raz

v PHP, ASP

26

1842

09.02.2010 11:52

creamcafe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Reproduktory idu raz tichsie,raz hlasnejsie

v Zvuk

1

200

10.11.2011 0:34

Thrine

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC raz nabehne raz nie

v AMD čipové sady

10

583

01.11.2010 12:01

kosko24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Javascript - raz funguje, raz nie

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

408

31.03.2011 7:54

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload iba PHP súborov

v PHP, ASP

4

553

02.09.2009 20:56

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php funkcia "for" ale output iba 50,100,150,200 atd ...

v PHP, ASP

1

198

27.03.2012 14:57

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zväčšiť pamäť iPhonu zo 16 na 128GB iba za 55€ ? Žiaden problém .. ale iba v Číne

v Novinky

11

650

15.02.2016 15:06

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zobrazit len raz

v PHP, ASP

17

529

21.12.2008 15:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

este raz poradte

v PC zostavy

5

257

24.08.2007 20:36

yaJohny

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

refresh stranky RAZ

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

560

13.12.2009 22:19

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opat raz ta diakritika

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

587

03.08.2012 18:46

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvuk raz ide, potom nie

v Zvuk

0

109

10.08.2014 11:15

mayo505

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Diablo 3 raz prejdene

v Predám

0

140

10.08.2012 11:05

anairdan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opakovanie zlyhanie Ubuntu a raz Zenwalk.

v Operačné systémy Unix a Linux

1

167

29.12.2011 15:41

Igor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zase raz niekto chce kupit NTB

v Notebooky a netbooky

6

186

26.10.2012 22:27

Denco1



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF