[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 29.10.2007 17:46 | z input do sql

prosim ako mam urobit aby:

Mam input, databazu sql_test a v nej stlpec meno

Ako mam urobit aby po vpisani udaju do inputu a po potvrdeni odoslalo udaj do db do stlpca meno ?
A malo by to byt tak ze ten udaj by sa automaticky vsutul medzi tagy: <span class="nieco"> sem by sa vsunul ten text </span> Cize ako to urobit aby ak do inputu napiseme obycajny text a do db by sa zapisal uz medzi tie tagy?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
z input do sql

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 29.10.2007 18:10 | z input do sql

http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=357 to druhe s tym spanom by si mohol pochopit z tohto clanku ale nejako takto by to vyzeralo:
Kód:
<span class="trieda"><?echo $_POST["menu_inputu"];?></span>
aspon myslim, malo by to byt tak :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 31.10.2007 12:19 | z input do sql

skusal som nieco taketo ale nejde mi to:
Kód:
<?
require "config.php";
$vlozit = mysql_query ("INSERT INTO `sql_doplnky` ('$id', '$nadpis', '$text', '$link') VALUES
('$id', '$nadpis', '$text', '$link');");
?>

<html>
<head>
<title>TEST PRIDAVANIA</title>
</head>
<body>
<form action="pridaj.php" method="POST">
<p align="center">
ID riadku:<br>
<input type="text" name="id" size="20">
<br>
Nadpis clanku:<br>
<input type="text" name="nadpis" size="20">
<br>
Text clanku:<br>
<input type="text" name="text" size="20">
<br>
Link:<br>
<input type="text" name="link" size="20">
<br><br>
<input type="Submit" name="odoslať" value="odoslať >>">
</p>
</form>


Prosim vas mohol by mi niekto napisat cely kod do jedneho suboru aby to fungovalo ? chcem to takto:
2 Inputy s textom kde by sa zapisoval 1. nadpis, 2. Link
1 textareu kde by sa pisal clanok.

Po potvrdeni by to odoslalo do databazi sql_clanok kde by sa ID vygenerovalo samo a text z inputov a textarei zapisal takto:
1. input: nadpis
2. input: link
textare: text

Dakuejem velmi pekne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 31.10.2007 13:44 | z input do sql

pred názvami stlpcov nemajú znaky dolára čo robiť, inak sa nahradia hodnotami premenných


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 31.10.2007 13:59 | z input do sql

hmm dik.

Ja som to mal tak ako si pisal ale mal som zly nazov tabulky tak neslo :D tak som skusil dat premmenne aj hore.

Ale dik uz mi to slape


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 31.10.2007 14:45 | z input do sql

este ako mam urobit aby mi automaticky pridalo ID ? posledne id je 5 a po odoslani by tomu prispevku malo priradit samo ID 6

PS:
Ak odoslem nejaky prispevok tak mi stale za text hodi Resource id #3. Co to je ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
z input do sql

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.10.2007 15:12 | z input do sql

v tabulke si nastav stlpec id na AUTO_INCREMENT


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 31.10.2007 15:31 | z input do sql

preco mi tam pridava to Resource id #3 ked nevyplnim nejake pole ? niekedy nepotrebujem napr do link nic pridat a vtedy do toho pola prida samo Resource id #3

Toto je moj kod:

Kód:
<?
require "./config.php";
$vlozit = mysql_query ("INSERT INTO `sql_index` (`nadpis`, `text`,`link`) VALUES
('<span class=txt4 style=position: absolute>$nadpis</span><br>', '<span class=txt>$text</span><br><br>', '<span class=txt5 style=position: absolute>$link</span>');");
?>
<span class="txt4">
Pridanie článku na index
</span>
<br>
<form action="http://icq-web.tym.sk/index.php?akcia=pridaj_index" method="POST">
<span class="txt5">Nadpis:</span><br>
<input name="nadpis" size="80">
<br><br>
<span class="txt5">Text článku:</span><br>
<textarea name="text" cols="60" rows="8"></textarea>
<br><br>
<span class="txt5">link, obrázok:</span><br>
<input name="link" size="80">
<br><br>
<input type="Submit" name="odoslať" value="<< odoslať >>">
</form>


Ak napisem takyto clanok:

nadpis: Novinky na webe

text:
Ako ste si možno aj všimli, na web pribudla užívateľská zóna pre registrovaných užívateľov.<br>
Aké má výhody ?<br>
- po prihlásení môžte posielať clánky, doplnky ...<br>
- po prihlásení vám budú chodiť novinky mailom (čoskoro)<br>
- po prihlásení môžte písať do návštevnej knihy (čoskoro)<br>
- návrhy na ďalšie možnosti posielajte mailo ako aj chyby<br>

link:
<a href=nieco.php>nieco</a>

tak vysledok je:
Kód:
Novinky na webe
Ako ste si možno aj všimli, na web pribudla užívateľská zóna pre registrovaných užívateľov.
Aké má výhody ?
- po prihlásení môžte posielať clánky, doplnky ...
- po prihlásení vám budú chodiť novinky mailom (čoskoro)
- po prihlásení môžte písať do návštevnej knihy (čoskoro)
- návrhy na ďalšie možnosti posielajte mailo ako aj chyby



Resource id #4


a vsimnite aj tu velku medzeru medzi textom a Resource id #4 ! preco to neje ako ma ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 01.11.2007 18:00 | z input do sql

nikto nic ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
z input do sql

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 01.11.2007 18:30 | z input do sql

kajbo píše:
preco mi tam pridava to Resource id #3 ked nevyplnim nejake pole ?
ked nevyplnis nejake alebo nijake?
hadam jednoducha podmienka by pomohla.
Kód:
if(empty($text)||empty($nadpis)) exit;

kajbo píše:
a vsimnite aj tu velku medzeru medzi textom a Resource id #4 ! preco to neje ako ma ?
nebolo to moc zrozumitelne ale ak predpokladam spravne chces vediet ze preco je tam odradkovanie. v tom kode som videl nieco ako
Kód:
$text</span><br><br>
dve odriadkovania neviem kolko ich chces ale az menej tak si ich zrus.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 9:31 | z input do sql

ked pridam tu podmienku tak mi ani nenacita formulare len prazdnu stranku


Offline

Správca fóra
Správca fóra
z input do sql

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 9:47 | z input do sql

samozrejme, lebo tam mas exit, ked si nic nevyplnil (teda aj ked nanovo nacitavas stranku)...

Kód:
<?php
require "./config.php";

if(!empty($_POST['text']) && !empty($_POST['nadpis'])) {
   $vlozit = mysql_query ("INSERT INTO `sql_index` (`nadpis`, `text`,`link`) VALUES ('<span class=txt4 style=position: absolute>$nadpis</span><br>', '<span class=txt>$text</span><br><br>', '<span class=txt5 style=position: absolute>$link</span>');");
}
?>
formular

ale aj tak nechapem, naco chces davat do db aj tie html tagy? zbytocne sa ti tam budu opakovat a ked v nich budes chciet zmenit nejaky parameter, tak to budes musiet pomenit na viacerych miestach v tabulke (za predpokladu, ze v tabulke budes mat viacero zaznamov)...


Naposledy upravil stenley dňa 02.11.2007 9:56, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
z input do sql

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 02.11.2007 9:54 | z input do sql

to exit som tam dal ako priklad.. ked chces aby ti tam nacitalo tak musis ten cely php script presunut pod html text.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 10:51 | z input do sql

stenley:

ked nedam do pola link nic, tak to ani neodosle do databazy a ak ta aj nieco dam, zasa vyhody namiesto toho linku Resource id #4

Malo by to byt tak ze ked do link nevyplnis nic, tak by to odoslalo do databazy ale to pole link by ignorovalo

A text formatuje preto lebo to je nejaky system na pridavanie clanku priamo z webu a aby som nemusel stale rucne pridavat tie tagy


Offline

Správca fóra
Správca fóra
z input do sql

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 11:44 | z input do sql

preco rucne? ved si spravis skript na zobrazenie clanku, kde uz budes mat vlozene tie tagy a z db budes tahat len cisto nadpis, ziadne formatovanie...

Kód:
<?php
require "./config.php";

if(!empty($_POST['text']) && !empty($_POST['nadpis'])) {
   $nadpis = $_POST['nadpis'];
   $text = $_POST['text'];
   $link = (!empty($_POST['link']) ? $_POST['link'] : '');
 
   $sql = "INSERT INTO `sql_index` (nadpis,text,link) VALUES ('".$nadpis."','".$text."','".$link."')";
   if(@mysql_query($sql)) {
      echo 'Clanok bol uspesne pridany.';
   }
   else {
      echo 'Chyba pri vkladani clanku do db!';
   }
}
?>
formular


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 14:02 | z input do sql

ok dik. toto posiela pekne vsetko, ale ak nevyplnim pole link tak neposle. da sa to aby ak ho neviplnim tak by odstatne odoslalo ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
z input do sql

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 17:29 | z input do sql

malo by to tak fungovat...iba v pripade, ze nevyplnis bud nadpis alebo text alebo oboje, tak nic neprida do db...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 17 ] 


z input do sql



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input

v HTML, XHTML, XML, CSS

19

1072

08.03.2008 14:53

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Input

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

639

26.02.2008 7:49

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

heigth input

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

333

31.01.2009 19:20

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input jQuery

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

310

20.07.2010 21:07

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input index

v PHP, ASP

6

338

05.07.2009 19:42

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input - javascript

v JavaScript, VBScript, Ajax

20

456

15.11.2011 15:49

lukas15

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Input file

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

421

28.04.2008 16:37

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input - checkbox

v PHP, ASP

1

228

17.09.2011 21:46

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

spravnost input pola

v PHP, ASP

2

196

20.06.2010 15:14

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input automaticke doplnanie

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

288

30.05.2010 15:46

Achtan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input s filtrom

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

264

19.12.2009 11:35

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input default hodnota

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

530

28.06.2007 18:17

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Doplňovanie input poľa

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

414

28.08.2008 13:54

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input text - zmizne

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

154

22.10.2014 19:05

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input minimalne 3 znaky

v PHP, ASP

2

290

08.11.2007 23:33

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Input Not Supported: help

v Monitory, televízory a projektory

6

206

22.09.2012 14:39

ventrilo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF