[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 07.07.2010 17:44 | Input select prepinanie url

Ahojte, ako by som prosim Vas mohol spravit aby som vdaka inputu select mohol prepinat medzi strankami? Predstavoval by som si to takto:

Kód:
<select name="test" id="test" onchange="this.form.submit()">
<option value="index.php" selected="selected">index</option>
<option value="contact.php">contact</option>
<option value="about.php">about</option>


Akurat neviem spravit aby to fungovalo :(

Vopred dakujem za kazdu odpoved.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Input select prepinanie url

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.07.2010 17:57 | Input select prepinanie url

Chcel som ti písať, že to môžeš riešiť dvoma spôsobmi (cez php - pracnejšie, alebo cez javascript), ale potom som si všimol ten onchange, takže tipujem že ide o javascript (preto som to presunul).

Jednoduchý princíp:
pri onchange zistíš aktuálnu hodnotu (value) selectu a na tú hodnotu/stránku (keďže máš vo value adresu stránky) sa presmeruješ cez location.href.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.07.2010 20:31 | Input select prepinanie url

Ale ja som to chcel riesit cez PHP pretoze javascript nemam moc rad :D A ako by si to riesil v pripade ze uzivatel nema zapnuty JS? :D
Ten
Kód:
onchange="this.form.submit()"
mam rieseny pre takyto pripad este
Kód:
<noscript><input type="submit" value="Submit"></noscript>   
.Takze preto som chcel pouzit PHP :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Input select prepinanie url

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.07.2010 21:07 | Input select prepinanie url

Dobre, presunul som to späť :lol:
V php by som to riešil takto:
1. je jedno, či value bude priamo názov stránky (niečo.php), alebo nejaká číselná hodnota (1, 2, atď.), to si neskôr spáruješ.
2. formulár sa odošle na nejaký skript, ktorý ho spracuje. Tam si zistíš value odoslaného selectu a cez header to presmeruješ na tú stránku.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.07.2010 21:40 | Input select prepinanie url

Mozem to spravit takot? :-)

Kód:
<form action="a.php" method="post">
<select name="test" id="test" onchange="this.form.submit()">
<option value="0" selected="selected">index</option>
<option value="1">contact</option>
<option value="2">about</option></select>
</form>



a.php
Kód:
    if (!isset($_POST["0"])) {
header("Location: /index.php");
}
    if (!isset($_POST["1"])) {
header("Location: /contact.php");
}
    if (!isset($_POST["2"])) {
header("Location: /about.php");
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.07.2010 22:26 | Input select prepinanie url

No takze tak to nefunguje.. Ale to sa dalo cakat ked som to robil ja :D

Teraz som to spravil takto:
Kód:
<form action="a.php" method="post">
<select name="test" id="test" onchange="this.form.submit()">
<option value="index.php" selected="selected">index</option>
<option value="contact.php">contact</option>
<option value="about.php">about</option></select>
</form>


Kód:
    if (!isset($test)) {
header("Location: /".$_POST["test"]."");
}



Moze to tak byt alebo by som tam mal nieco upravit? Alebo vie mi niekto poradit ako by som to mohol spravit aby tam boli ciselne hodnoty?

Dakujem za kazdu odpoved :-)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Input select prepinanie url

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.07.2010 23:38 | Input select prepinanie url

Toto
Kód:
$_POST["0"]

by ti fungovalo iba vtedy, keby si tam mal:
Kód:
select name="0" id="0" onchange="this.form.submit()">

ale ty tam máš stále select "test".

A ten tvoj druhý kód - nepoužívaj $test, ale $_POST["test"]... a celkovo to nedáva zmysel - ak nie je definovaná premenná test, vtedy ho to presmeruje?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 07.07.2010 23:59 | Input select prepinanie url

zajtra sa s tym este asi pohram a ten moj druhy priklad funguje tak ako som chcel :D Sice to nedava zmysel ale funguje :shock:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 08.07.2010 0:05 | Input select prepinanie url

ano druhy priklad ti funguje lebo testujes ze ak nieje nasetovana premenna $test tak sprav redirect na url ziskanu z parametra "test". kedze premennu $test nemas nasetovanu tak si splnil podmienku :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 08.07.2010 0:23 | Input select prepinanie url

A da sa to vyriesit aj nejako inteligentnejsie? :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 08.07.2010 7:41 | Input select prepinanie url

zeby si otestoval ci mas na vstupe nieco ?
Kód:
  if (isset($_POST["test"])) {
header("Location: /".$_POST["test"]."");
}


 [ Príspevkov: 11 ] 


Input select prepinanie url



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Priradenie hodnoty do input/select

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

292

05.06.2011 11:04

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ASUS A9Rp - samovoľné prepínanie medzi baterkou a AC input

v Notebooky a netbooky

2

71

10.07.2014 23:10

dk.samper

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular: presun <option> zo <select> do <select>

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

464

28.09.2009 15:27

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input

v HTML, XHTML, XML, CSS

19

1072

08.03.2008 14:53

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Input

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

639

26.02.2008 7:49

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input - checkbox

v PHP, ASP

1

228

17.09.2011 21:46

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input index

v PHP, ASP

6

338

05.07.2009 19:42

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input jQuery

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

310

20.07.2010 21:07

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

input - javascript

v JavaScript, VBScript, Ajax

20

456

15.11.2011 15:49

lukas15

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Input file

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

421

28.04.2008 16:37

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

heigth input

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

333

31.01.2009 19:20

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepínanie launcherov

v Smartfóny a tablety

2

118

31.05.2013 12:05

ivann1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PREPINANIE GRAFIK

v Notebooky a netbooky

15

993

18.10.2009 22:12

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepinanie grafik

v nVidia grafické karty

6

275

20.09.2013 16:49

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepinanie grafik

v Notebooky a netbooky

1

108

23.08.2014 19:27

Fever



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF