[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
NapísalOffline : 19.11.2012 14:59 | Wordpress

Dobry den
Chcem sa spytat či sa to da :)
Jedna sa o menu
Prve menu chcem aby bolo stale to viem spravit pohode
ale pri každen page chcem 2 menu a to chcem aby sa menilo
Napr kamera /page
a v page kamera bude pod nim menu1
a pod pcforum /page
bude menu3
dufam že ma chapate ak nie tak dam aj obrazky dakujem
proste vždy ked kliknem na taku page zmenu sa menu nie to horne ale ine


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 19.11.2012 15:13 | Wordpress

Bud mozes vytvarat child pages a upravit templat tak aby ti na konkretnej stranke vypisoval linky na jeho child pages. Alebo ked chces custom menu musis si spravit podmienky a vytvorit tolko custom menu kolko je treba. Cize uprava templaty + functions.php a vytvorit cez administraciu menu.


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 05.12.2012 22:45 | Wordpress

No skusal som google som si niečo prečital
ale mam este jednu otazku nejdem to takto robit ako som pisal hore
ale chcem na každej page ine menu ale aby sa dalo editovat v admnistracii da sa to? či ? či je na to plugins dakujem :)


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 06.12.2012 9:56 | Wordpress

Mas vela moznosti ako to spravit, mozes si upravit / pridat polozku, kde budes mat moznost pri vytvarani/editacii stranky vybrat menu ktore chces. Alebo priamo v kode na zaklade ID, nazvu stanky budes loadovat menu/cokolvek. Ale urcite budes musiet upravit templat a functions.php.


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 10.12.2012 22:27 | Wordpress

Kus tomu nechapem
ale chcem spravit niečo ako maju tu http://www.netspace.sk/ dufam že sa to da cez wordpress a ak možem poprosit ako to mam hladat v google neviem sa presne vyjadrit dakujem


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 11.12.2012 10:18 | Wordpress

tak to mozes spravit lahko pomocou custom menu... pridas si main titulok ako v tomto pripade "Internet" a tomu das pododkazy na kategorie ..
pozri si http://codex.wordpress.org/Function_Ref ... p_nav_menu ostatne potom nastylujes popripade pouzijes js .


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 11.12.2012 10:27 | Wordpress

takže v custom menu som si pekne vytvoril napr internet siet a k nik tie pod kategorie toto chapem
len teras to dat do page lebo ked editnem page.php bude to na každej page čo vytvorim nie ? tomuto nechapem uplne
Prepačte fakt za blbe otazky


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 11.12.2012 14:08 | Wordpress

skor to budes mat v header.php prestav si stranku ako staticky content (to co sa ti zobrazuje vzdy) a dynamicku cast (napriklad obsah clanku)
do hlavcky daj vsetko co sa ti opakuje na kazdej stranke cize aj menu ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 12.12.2012 13:20 | Wordpress

Takže už som to vyriešil cez plugin
http://wordpress.org/extend/plugins/custom-page-menus/
len ked ho zapišem do stylu
Kód:
   <div id="menu">
      <ul>
      <?php get_sidebar(); ?>
</ul>
      
   </div>

tak ako keby do css vobec nebralo čim to ? da sa to nijako spravit v tom plugine som nenasiel take css že by vadilo dakujem


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 12.12.2012 14:30 | Wordpress

s tymto <?php get_sidebar(); ?> loadujes iba sidebar.php z temy. Daj zivu ukazku takto nezistime prec ti neloaduje css... a dufam ze ten kod co si postol nedavas do css suboru ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 13.12.2012 7:01 | Wordpress

Nie to mam s page.php
aleuž som to vyriešil stačil kod <?php cpMenu() ?> a šlo to ako malo
len este jednu vec neviem stale ked vytvorim menu mam nam napisane Pages a potom uakže menu lenže ja to pages tam vobec nechcem kukal som aj lugins že či to tam nieje zapisane ale asi nie kuknite dakujem
Kód:
<?php
function cpMenu($args = ''){
   
$include_IDs = get_post_custom_values('custom-pages');
        if (isset($include_IDs[0])){
        $include_IDs = $include_IDs[0];
        }else{ $include_IDs = 'None'; }
   
$defaults = array(
      'depth' => 0, 'show_date' => '',
      'date_format' => get_option('date_format'),
      'child_of' => 0, 'exclude' => '',
      'title_li' => __('Pages'), 'echo' => 1,
      'authors' => '', 'sort_column' => 'menu_order, post_title',
      'link_before' => '', 'link_after' => '', 'walker' => '',
      'include' => $include_IDs
   );

   $r = wp_parse_args( $args, $defaults );
   extract( $r, EXTR_SKIP );

   $output = '';
   $current_page = 0;

   // sanitize, mostly to keep spaces out
   $r['exclude'] = preg_replace('/[^0-9,]/', '', $r['exclude']);

   // Allow plugins to filter an array of excluded pages (but don't put a nullstring into the array)
   $exclude_array = ( $r['exclude'] ) ? explode(',', $r['exclude']) : array();
   $r['exclude'] = implode( ',', apply_filters('wp_list_pages_excludes', $exclude_array) );

   // Query pages.
   $r['hierarchical'] = 0;
   $pages = get_pages($r);

   if ( !empty($pages) ) {
      if ( $r['title_li'] )
         $output .= '<!-- <li class="pagenav"> -->' . $r['title_li'] . '<!-- <ul> -->';

      global $wp_query;
      if ( is_page() || is_attachment() || $wp_query->is_posts_page )
         $current_page = $wp_query->get_queried_object_id();
      $output .= walk_page_tree($pages, $r['depth'], $current_page, $r);

      if ( $r['title_li'] )
         $output .= '<!-- </ul></li> -->';
   }

   $output = apply_filters('wp_list_pages', $output, $r);
if ($include_IDs){
   if ( $r['echo'] )
      echo $output;
   else
      return $output;
}else{
   return false;
}   
}


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 13.12.2012 9:26 | Wordpress

toto 'title_li' => __('Pages'), 'echo' => 1, prepis na 'title_li' => __('Pages'), 'echo' => 0, alebo 'title_li' => __(''), 'echo' => 1


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 13.12.2012 10:16 | Wordpress

ked das na 0 tak to nejde to som skusal aj ja :)
ale stačilo vymazat to pages fakt dakujem don jebot :)


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 17.12.2012 22:27 | Wordpress

No este mam jeden problem s menu
robim horne menu
cez podla mna dobry plugins jquery-mega-menu
do headeru som zapisal
Kód:
<?php /* Widgetized sidebar */ if ( !function_exists('dynamic_sidebar') || !dynamic_sidebar('my_mega_menu') ) : ?><?php endif; ?>

aj do functions.php
Kód:
if ( function_exists('register_sidebar') ){
register_sidebar(array(
'name' => 'my_mega_menu',
'before_widget' => '<div id="my-mega-menu-widget">',
'after_widget' => '</div>',
'before_title' => '',
'after_title' => '',
));
}

potom v plugine
som si vytvoril menu
Kód:
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item {
  margin: 0px 0px 0px 0px;
  padding: 3px 6px 2px 6px;
  height: 27px;
  line-height: 100%;
  border-radius: 0px;
  -webkit-border-radius: 0px;
  -moz-border-radius: 0px;
  box-shadow: 0px 0px 0px #666666;
  -webkit-box-shadow: 0px 0px 0px #666666;
  -moz-box-shadow: 0px 0px 0px #666666;
  background: #8B8B8B;
  filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr=#1565B1, endColorstr=#5B75BF);
  background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#1565B1), to(#5B75BF));
  background: -moz-linear-gradient(top,  #1565B1,  #5B75BF);
  border: solid 0px #6D6D6D;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item li {
  margin: -8px 0px 0px 0px;
  padding: 0px 0px 0px 0px;
  float: left;
  position: relative;
  list-style: none;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item a {
  font-weight: bold;
  font-family: arial;
  font-style: normal;
  font-size: 12px;
  color: #FFFFFF;
  text-decoration: none;
  display: block;
  padding: 15px 20px 15px 20px;
  margin: 0;
  border-radius: 0px;
  -webkit-border-radius: 0px;
  -moz-border-radius: 0px;
  text-shadow: 2px 2px 2px #000000;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item .current a, #menu-bar li:hover > a {
  background: #0399D4;
  filter:  progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr=#FFC709, endColorstr=#FEEA69);
  background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#FFC709), to(#FEEA69));
  background: -moz-linear-gradient(top,  #FFC709,  #FEEA69);
  color: #000000;
  -webkit-box-shadow: 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, .2);
  -moz-box-shadow: 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, .2);
  box-shadow: 0 1px 1px rgba(0, 0, 0, .2);
  text-shadow: 0px 0px 25px #FFFFFF;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item ul a:hover {
  background: #0399D4 !important;
  filter:  progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr=#04ACEC, endColorstr=#0186BA);
  background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#04ACEC), to(#0186BA)) !important;
  background: -moz-linear-gradient(top,  #04ACEC,  #0186BA) !important;
  color: #FFFFFF !important;
  border-radius: 0;
  -webkit-border-radius: 0;
  -moz-border-radius: 0;
  text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item ul {
  background: #DDDDDD;
  filter:  progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(startColorstr=#FFFFFF, endColorstr=#CFCFCF);
  background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#FFFFFF), to(#CFCFCF));
  background: -moz-linear-gradient(top,  #FFFFFF,  #CFCFCF);
  display: none;
  margin: 0;
  padding: 0;
  width: 183px;
  position: absolute;
  top: 30px;
  left: 0;
  border: solid 1px #B4B4B4;
  border-radius: 10px;
  -webkit-border-radius: 10px;
  -moz-border-radius: 10px;
  -webkit-box-shadow: 2px 2px 3px #222222;
  -moz-box-shadow: 2px 2px 3px #222222;
  box-shadow: 2px 2px 3px #222222;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item li:hover > ul {
  display: block;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item ul li {
  float: none;
  margin: 0;
  padding: 0;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item ul a {
  padding:10px 0px 10px 15px;
  color:#424242 !important;
  font-size:12px;
  font-style:normal;
  font-family:arial;
  font-weight: normal;
  text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item ul li:first-child > a {
  border-top-left-radius: 10px;
  -webkit-border-top-left-radius: 10px;
  -moz-border-radius-topleft: 10px;
  border-top-right-radius: 10px;
  -webkit-border-top-right-radius: 10px;
  -moz-border-radius-topright: 10px;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item ul li:last-child > a {
  border-bottom-left-radius: 10px;
  -webkit-border-bottom-left-radius: 10px;
  -moz-border-radius-bottomleft: 10px;
  border-bottom-right-radius: 10px;
  -webkit-border-bottom-right-radius: 10px;
  -moz-border-radius-bottomright: 10px;
}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item:after {
  content: ".";
  display: block;
  clear: both;
  visibility: hidden;
  line-height: 0;
  height: 0;

}
#dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item {
  display: inline-block;
}
  html[xmlns] #dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item {
  display: block;
}
* html #dc_jqmegamenu_widget-%ID%-item {
  height: 1%;
}

len menu mi nezobrazi len tak z polky ukaže len pozadie toho css menu nechapem prečo ine menu idu v pohode dakujem za odpoved :) :)


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 18.12.2012 19:17 | Wordpress

uplne zbytocne pouzivas plugin na funkcie ktore wordpress ma. Stacilo si nadefinovat menu a pridat ho do stanky a nepreboval si robit d. sidebary. Musis dat zivu ukazku toto moze byt problem aj css a takto ti to nikto zistovat nebude ..


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 19.12.2012 14:01 | Wordpress

No dobre može byt a ako by si zapisal to menu?Do header.php to čo si vravel ty ?
:)


_________________
najdivset koMoj život
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 19.12.2012 14:34 | Wordpress

functio.php :

Kód:
   register_nav_menus( array(
      'primary'   =>   ('Primary Navigation' )
   ) );


ak ich ches viac pouzit

Kód:
register_nav_menus( array(
      'primary'   =>   ('Primary Navigation' ),
      'footer'   =>   ('Footer Navigation' ),
   ) );


do template fileu

Kód:
<?php wp_nav_menu( array( 'container_class' => 'menu-header span8', 'theme_location' => 'primary' ) ); ?>


a v admine si vytvoris menu a nabindujes na Primary navigation, urobis to klasicky vytvoris link a ako childlinky mu pridas kategorie alebo stranky to uz neviem co chces. container_class ti urcuje aku klasu bude mat obalovy prvok vid. http://codex.wordpress.org/Function_Ref ... p_nav_menu


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Wordpress

Registrovaný: 30.06.07
Prihlásený: 21.03.17
Príspevky: 296
Témy: 86 | 86
Bydlisko: Ocova-Zvolen
Napísal autor témyOffline : 30.12.2012 12:20 | Wordpress

No menu mi už ide
nechcem pisat tz kazdy problem
ale mam problem a neviem ani ako to mam hladat v google
Ako mam spravit to že ked kliknem na page ma da do stredu stranky alewbo tam kde ja chcem aby som nemusel stale scrollovat
dakujem


_________________
najdivset koMoj život
 [ Príspevkov: 18 ] 


Wordpress



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress

v Redakčné systémy

13

890

04.06.2010 8:07

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress

v Redakčné systémy

0

687

05.07.2008 15:02

Nicitel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress

v Redakčné systémy

4

188

02.07.2013 11:43

QuestioneR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress

v Redakčné systémy

8

701

24.05.2009 19:45

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress

v Redakčné systémy

3

587

15.04.2007 18:29

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress

v Redakčné systémy

1

539

28.09.2007 11:02

hdche

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress

v Redakčné systémy

4

649

10.05.2009 20:36

Momosk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress slovencina

v Redakčné systémy

4

840

28.12.2008 18:10

blackman545

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress fail

v Redakčné systémy

9

175

05.02.2013 20:13

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress wp_list_pages

v Redakčné systémy

11

521

12.03.2010 16:10

wwww

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress - obrazky

v Redakčné systémy

1

158

05.01.2016 8:39

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress menu

v Redakčné systémy

5

670

16.06.2011 22:04

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress komentáre

v Redakčné systémy

2

534

14.08.2012 13:55

ruza.m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress....install

v Redakčné systémy

0

338

11.07.2007 8:33

Rudko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress téma

v Redakčné systémy

1

536

25.05.2009 18:17

enorm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wordpress Writing

v Redakčné systémy

2

245

18.05.2007 7:10

MiroCO



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF