[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
While problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 23.03.2008 11:50 | While problem

Zdravim, mam script:

Kód:
<?php
error_reporting(E_ALL);

  if (isset($_POST['sirka'])) {
 
      $sirka = $_POST['sirka'];
      $vyska = $_POST['vyska'];
      echo "Sirka: $sirka<br>\nVyska: $vyska<br>\n<hr>\n";
     
      $nacitanasirka = 1;
      $nacitanavyska = 1;
     
      $riadok = "";
     
      echo "<table>\n";
     
         
                 
                 
         
     
     
              while ($nacitanavyska <= $vyska) {
                 
                      while ($nacitanasirka <= $sirka) {
               
                      if ($nacitanasirka == 1) {
                        $riadok .= "<tr>\n";
                      }
                      $riadok .= "<td><input type=\"text\" name=\"pole$nacitanasirka-$nacitanavyska\" size=\"1\"></td>\n";
                     
                      if ($nacitanasirka == $sirka) {
                        $riadok .= "</tr>\n";
                      }
                      $nacitanasirka++;
                      }
                 
                  echo $riadok;
                  $nacitanavyska++;
                }
               
               
      echo "\n</table>";
  } else {
  echo "nevyplnil si sirku, alebo vysku";
  }
?>
 
 
  <h1>Vylúšti osemsmerovku !!</h1>
    <form name="form" method="post" enctype="multipart/form-data">
    Sirka: <input type="text" name="sirka"><br><br>
    Vyska: <input type="text" name="vyska"><br><br>
    <input type="submit" name="odoslat" value="Vytvor !">
    </form>


ide v nom o to, ze ked zadam sirku a vysku, nakresli mi tabulku s inputmi a ma presne taku sirku a vysku, aku som zadal...

vsetko frci jak ma, ale ako upravit to, aby name toho inputu mal tvar:
Kód:
name="poleSIRKA-VYSKA"

samozrejme aktualna sirka a vyska, cize vlastne suradnice toho inputu....
poziciu do sirky mi to ukazuje, ale do vysky nie..

ukazka tu:
Kód:
http://bs.natt.sk/8smerovka/


Offline

Čestný člen
Čestný člen
While problem

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.03.2008 13:37 | While problem

Neviem, či som správne pochopil, ale ty chceš mať iba jeden input, ktorý by vyzeral napr. takto:

Zadajte šírku a výšku: [_____________]

(pekne nakreslené, však? :lol: )

A do toho by zadali napr. hodnotu "5-8" a urobilo by ti to tabuľku 5x8 políčok.

Ja by som na to použil funkciu explode.
Tým pádom by to mohlo vyzerať nejak takto:
Kód:
$SirkaVyska = $_POST["poleSirkaVyska"];
$casti = explode("-", $SirkaVyska);
$sirka = $casti[0];
$vyska = $casti[1];

Samozrejme tie premenné si zmeň, to som tam len dal na lepšie pochopenie ukážky :)


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
While problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 23.03.2008 14:25 | While problem

nie nie nie... pozri si priklad...
vytvara mi to to, co chcem, ale tie inputy co to vytvori, aby maly name="" ako suradnice, nech ich viem potom dalej spracovat...

ide mi o to, ze nekdo natuka sirku a vysku plochy, urobimu mu to taku inputovu siet.. tam vyplni pismenka a da odoslat a nakresli mu to... cize kazdy ten input musi mat jedinecny name... jeho suradnice, nech to viem dalej spracovavat...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.03.2008 14:40 | While problem

akurát to nieje riešené cez while, ale keby si chcel tak upravím:
Kód:
for($nacitanavyska=1;$nacitanavyska<=$vyska;$nacitanavyska++)
{
 echo "<tr>\n";
    for($nacitanasirka=1;$nacitanasirka<=$sirka;$nacitanasirka++)
      echo "<td><input type=\"text\" name=\"pole$nacitanasirka-$nacitanavyska\" size=\"1\"></td>\n";
  echo "</tr>\n";
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
While problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 23.03.2008 16:49 | While problem

dikiiii !! to som potreboval..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.03.2008 16:52 | While problem

no, ako ani som necital tvoj druhy prispevok (už som na tom pracoval) ale iba som to stiahol a hľadal chybu ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
While problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 23.03.2008 17:04 | While problem

ako by som to vedel spracovat, ked to takto odoslem, aby som vedel nacitat veci zo vsetkych inputov??
skusal som pouzit to iste, ale zda sa, ze:
$_POST['pole$nacitanasirka-$nacitanavyska']
asi nepojde :D


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.03.2008 17:11 | While problem

šlo pokial by si použil znovú celú procedúru, ale miestno vypisovania by si do stredu dal čo si napísal (ten POST)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
While problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 23.03.2008 17:16 | While problem

no, lenze to nejde :)


Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/free/tym.sk/s/sextab/root/www/8smerovka/8.php on line 27


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.03.2008 17:38 | While problem

Kód:
$a="";
$vyska=$_GET["vyska"];
$sirka=$_GET["sirka"];
for($nacitanavyska=1;$nacitanavyska<=$vyska;$nacitanavyska++)
{
    for($nacitanasirka=1;$nacitanasirka<=$sirka;$nacitanasirka++)
    $a.=$_POST["pole$nacitanasirka-$nacitanavyska"];
}
echo $a;

takto by to mohlo fungovať ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
While problem

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 23.03.2008 18:01 | While problem

diki tomi, uz to je :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 11 ] 


While problem



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem - While trying to retrieve the URL: http://127.0.0.1

v PHP, ASP

9

610

28.01.2007 15:23

kubiak37

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - While

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

133

09.03.2013 17:50

faraon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opakovanie while cyklu

v PHP, ASP

2

254

05.08.2010 10:24

eth4rendil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

do-while a i++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

129

10.12.2012 19:12

konray

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Preco nejde while? help

v PHP, ASP

4

284

29.07.2007 16:19

TECHNODROME

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jquery - progress bar - while / for

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

156

31.10.2016 14:46

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

While + doložený medzizáznam v PHP

v PHP, ASP

4

341

10.05.2011 18:39

richo9996

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

čast cyklu while obsahujuca IF sa mi neopakuje

v PHP, ASP

6

264

26.07.2010 12:30

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Help: CPU runs at max. 30% while running CSGO

v Počítačové hry

3

185

11.12.2014 23:22

Penguin 10

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

170

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

759

23.03.2009 10:41

FERDA23

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

368

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2207

26.04.2012 11:14

netpeter77

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

967

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

312

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Pamäte

17

957

05.01.2009 20:21

KingTommy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF