[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.03.11
Príspevky: 97
Témy: 41 | 41

Poradíte mi ako vytvoriť script pomocou while (alebo foreach) ktorý bude mať podobu tohto -
While + doložený medzizáznam v PHP

napr.
Kód:
<?php
$poradie = 1;
while ($poradie <= 3) {
        echo $poradie++."<br>\n";
}

ale to my vyhodí len:
1
2
3
ale ako na
Dnes
1
Zajtra
2
Nabuduce... ?
3


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
While + doložený medzizáznam v PHP

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

žeby si potreboval dané údaje najskôr vôbec získať a až potom cez ne prechádzať v cykle??? nauč sa o databázach, bez toho sa ďaleko aj tak nepohneš...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.03.11
Príspevky: 97
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 01.05.2011 10:48 | While + doložený medzizáznam v PHP

V databázach viem to nie je žiaden problem, to som uviedol len ako príklad.

Kód:
<?php
$poradie = 1;
$vyber = mysql_query("SELECT * FROM moja_tabulka");
while ($roadok = $mysql_fetch_object($vyber)) {
        echo $poradie++.".";
        echo "<h3>{$vyber->meno}<h3>";
        echo "<img src=\"image.php?id={$vyber->ID}.jpg\">";
}

Dajme tomu ,že by sme tam dali nejaký ten timestamp v DB...
Ten by zistil kedy do bolo. (Včera,Dnes)
Ale ako ho tam dohodiť ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.12.10
Prihlásený: 17.02.17
Príspevky: 87
Témy: 18 | 18
Bydlisko: Pezinok
NapísalOffline : 10.05.2011 16:40 | While + doložený medzizáznam v PHP

Kód:
select
meno,
id,
case when datediff(dd, some_time, getdate()) < 1 then 'today'
when datediff(dd, some_time, getdate()) >= 1 AND datediff(dd, some_time, getdate()) < 7 then 'this week'
when datediff(dd, some_time, getdate()) >= 7 AND datediff(dd, some_time, getdate()) < 30 then 'this month' else 'old' end as time_flag
order by
some_time desc



Kód:
$poradie = 1;
$flag = ""
$vyber = mysql_query("sem pride kvera");
while ($vyber = $mysql_fetch_object($vyber)) {
    if($flag != $vyber->time_flag)
    {
        echo $vyber->time_flag;
    }
        $flag = $vyber->time_flag;
        echo $poradie++.".";
        echo "<h3>{$vyber->meno}<h3>";
        echo "<img src=\"image.php?id={$vyber->ID}.jpg\">";
}


PS:
ten sql kod je z mssql serveru, mysql moze mat ine nazvy funkcii (curdate() namiesto getdate() napr.)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.03.11
Príspevky: 97
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 10.05.2011 18:39 | While + doložený medzizáznam v PHP

Dikes, už som si ten script spravil vo foreach ale vo while sa mi to hodí taktiež, ďakujem... :)


 [ Príspevkov: 5 ] 


While + doložený medzizáznam v PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pascal - While

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

133

09.03.2013 17:50

faraon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

While problem

v PHP, ASP

10

299

23.03.2008 18:01

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opakovanie while cyklu

v PHP, ASP

2

254

05.08.2010 10:24

eth4rendil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

do-while a i++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

129

10.12.2012 19:12

konray

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Preco nejde while? help

v PHP, ASP

4

285

29.07.2007 16:19

TECHNODROME

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jquery - progress bar - while / for

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

158

31.10.2016 14:46

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

čast cyklu while obsahujuca IF sa mi neopakuje

v PHP, ASP

6

264

26.07.2010 12:30

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Help: CPU runs at max. 30% while running CSGO

v Počítačové hry

3

185

11.12.2014 23:22

Penguin 10

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem - While trying to retrieve the URL: http://127.0.0.1

v PHP, ASP

9

610

28.01.2007 15:23

kubiak37

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

927

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

2452

09.06.2005 22:39

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

18

938

01.01.2009 19:22

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

2

137

08.04.2016 20:44

5had0w



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF