[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
watermark do obrazka

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 16.02.2010 16:33 | watermark do obrazka

viete poradit ako vlozit transparentne PNG logo do obrazka?

Mam na to jeden script, ktory do stredu obrazka vlozi to logo, ale ak je to logo PNG, napriek tomu ze je transparentne, tak sa do obrazka vlozi s bielym pozadim.

Ak vsak prerobim logo na transparentne GIF, tak sice vlozi do obrazka tak ako ma - bez pozadia, teda transparentne, avsak strati vela na kvalite a logo nie je ciste... kedze PNG som ulozil ako GIF.

Proste nechapem, preco PNG neuklada do obrazka transparentne...

tu je script

Kód:
function watermark($im){
//$im je obrazok pre ktory nahravame watermark
$watermark = imagecreatefromgif('logo.gif');

$watermark_width = imagesx($watermark);
$watermark_height = imagesy($watermark);
$image = imagecreatetruecolor($watermark_width, $watermark_height);
$image = imagecreatefromjpeg($im);
$size = getimagesize($im);
//vypocitame polohu watermarku
$dest_x = $size[0] - $watermark_width; $placementX =  round($dest_x / 2);
//-5 znamena posun o 5 pixelov po osi x a y
$dest_y = $size[1] - $watermark_height;$placementY =  round($dest_y / 2);
//vytvorime novy obrazok
imagecopymerge($image, $watermark, $placementX, $placementY, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, 100);
//a ulozime uz s nahratym watermarkom
imagejpeg($image,$im,100);
imagedestroy($image);
imagedestroy($watermark);

}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
watermark do obrazka

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 18.02.2010 23:57 | watermark do obrazka

nemate s tym nikto skusenosti? Prosim vas aspon o radu..preco transparentny gif vlozi do obrazka transparentne, ale transparentne PNG vlozi s bielym pozadim...diky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
watermark do obrazka

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 19.02.2010 15:09 | watermark do obrazka

skus namiesto imagecopymerge pouzit imagecopy

Kód:
imagecopy($image, $watermark, $placementX, $placementY, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
watermark do obrazka

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.02.2010 15:19 | watermark do obrazka

tak nakoniec som zistil pricinu - obrazok PNG pouziva alpha kanal, a moja funkcia watermark nepracuje s alpha kanalom. Tak preto zobrazovalo spravne len gif. OK, funkciu som upravil aby pracovala s alpha kanalom, uz je to v poriadku aj s PNG :)


 [ Príspevkov: 4 ] 


watermark do obrazka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na watermark do videa

v Video programy

1

343

14.02.2008 22:09

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prekreslenie obrazka

v Grafické programy

2

410

13.08.2011 15:27

zeto750

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

preload obrázka

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

620

12.03.2008 10:18

mage

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazka

v PHP, ASP

16

801

10.03.2010 19:03

vputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

transformacia obrazka

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

267

29.07.2012 15:07

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otvorenie obrázka

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

532

10.02.2008 18:30

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POZICIA OBRAZKA

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

507

22.01.2008 12:46

mirec23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

velkost obrazka

v Grafické programy

3

438

07.05.2009 17:56

Dudko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrázka

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

178

04.10.2015 16:06

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Efekt obrazka

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

942

20.07.2008 1:14

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otvorenie obrazka

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

377

18.03.2010 18:36

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zatrasenie obrazka

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

292

22.11.2012 14:37

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie velkosti obrázka

v PHP, ASP

3

339

21.04.2009 18:23

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava veľkosti obrázka

v PHP, ASP

4

330

26.11.2008 13:44

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Popis obrazka - bublina

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

213

25.11.2012 23:18

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmensenie velkosti obrazka

v Grafické programy

10

8248

02.11.2006 12:59

looser



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF