pogo - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 8 [ Vyhľadávanie našlo 230 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: PC zostavy   Téma: PC zostava okolo 1600 - 1700€ na pracu a občasné hranie


Odpovede: 27
Zobrazenia: 935


Vďaka za ozrejmenie, na kvalitu napájacej kaskády som sa ani nepozeral. Vyzerá to teda tak, že MSI B450 GAMING PRO CARBON AC je v tomto lepšia ako ASUS strix -F za rovnakú sumu. A možno má aj o niečo lepšiu výbavu. Cooler teda zatiaľ kupovať nebudem, vyskúšam Wright prism keď ho už pribaľujú a uvidí...

 Fórum: PC zostavy   Téma: PC zostava okolo 1600 - 1700€ na pracu a občasné hranie


Odpovede: 27
Zobrazenia: 935


Ja si vôbec neulietavam na nejakých nápisoch a RGB, len žiadna lepšia karta sa bez toho ani nedá nájsť. A rozmýšľam skôr podobne ako dark_globe, že radšej kúpim drahšiu ale kvalitnejšiu kartu aby som ju dlho nemusel meniť a pritom ma nijak neobmedzovala. Ten Asus sa mi páči skôr kvôli tomu, že je to...

 Fórum: PC zostavy   Téma: PC zostava okolo 1600 - 1700€ na pracu a občasné hranie


Odpovede: 27
Zobrazenia: 935


@stiv Vďaka za radu, tie Samsung 970 EVO budú asi lepšie a namiesto toho chladiča zoberiem ten menší dark rock 4

@misiak171 Monitor mam FullHD https://www.alza.sk/24-eizo-ev2450-bk-d2268875.htm, do vyššieho rozlíšenia zatiaľ neplánujem ísť a vyššiu radu grafiky ako 2070 už kupovať nechcem. A o to...

 Fórum: PC zostavy   Téma: PC zostava okolo 1600 - 1700€ na pracu a občasné hranie


Odpovede: 27
Zobrazenia: 935


Ahojte,
na mojom 5-ročnom notebooku mi začala blbnúť Intel HD grafika, tak plánujem poskladať niečo nové s rozpočtom okolo 1600 - 1700€. Počítač budem využívať okrem hier na aj na prácu (programovanie, hranie sa s machine learningom, atď). Hlavne by som bol rád ak by mi vydržal niekoľko rokov, aj ke...

 Fórum: Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média   Téma: Spravodajstvo (zaujimave info)


Odpovede: 1571
Zobrazenia: 34210


Akurat teraz som to znovu pocul v ruzinove .. presne tie iste zvuky ako vcera
A odkial ide ten zvuk? Z oblohy alebo z nejakeho smeru (nemyslim smer-sd aj ked ani to nieje vylucene :lol: )? Ako dlho to trva nez to prestane? Neskusal si ist za tym?

Nie, byvam v panelaku a netrvalo to nejak dlho cc...

 Fórum: Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média   Téma: Spravodajstvo (zaujimave info)


Odpovede: 1571
Zobrazenia: 34210


Akurat teraz som to znovu pocul v ruzinove .. presne tie iste zvuky ako vcera

 Fórum: Šport a pohyb   Téma: Cyklodiskusia


Odpovede: 1117
Zobrazenia: 29985


Chystam sa s kamosom na dlhsi (viacdnovy) vylet na bicykli a chceme si zobrat vsetko naradie a veci s cim by sme mohli opravit nejaku zavadu. No netusim, ako by sa dal opravit deravy plast. Brat nahradny asi nebudeme lebo je to dost nespratne.. neviete ako by sa to dalo v terene opravit? .. aspon na...

 Fórum: Ostatné   Téma: .htaccess a zmena url


Odpovede: 1
Zobrazenia: 205


Napriklad takto

RewriteEngine on
RewriteRule ^novy/(.*)$ /stary/$1


//V tomto pripade ti ale bude fungovat mojaweb.sk/stary/skuska.html aj mojaweb.sk/novy/skuska.html a bude to odkazovat na to iste .. co nie je dobry napad.. takze lepsie bude ak sa ten stary link rovno presmeruje na novy

Rewri...

 Fórum: Ostatné   Téma: google maps - nepresna geolokacia


Odpovede: 3
Zobrazenia: 217


Vdaka za odpoved .. takze je nerealne zistit polohu nejakeho desktopu alebo notebooku?

 Fórum: Ostatné   Téma: google maps - nepresna geolokacia


Odpovede: 3
Zobrazenia: 217


Caute .. robim web kde mam google maps api a potrebujem zistit presnu polohu kde sa nachadza uzivatel. Cakal som ze to pojde cez geolocation ale google mi nevie zistit polohu presnejsie ako 18000m (co je dost nepresne), ale zaujimave je ze ked zistujem polohu cez mobil (android) a som napojeny cez t...

 Fórum: Vzdelanie, štúdium, škola   Téma: Kam na vysku? I


Odpovede: 1793
Zobrazenia: 100177


No co ja viem .. Tiez mam par kamosov na feike, nie su ziadny geniovia z matiky ani fyziky a hovoria, ze ked sa clovek aspon trochu snazi v pohode to spravi. Na nete na tieto dve fakulty mozes vidiet same zle recenzie, ze je to nespravitelne a pod. ale to povacsine pisu priemyslovaci alebo nejaky fl...

 Fórum: Ostatné   Téma: DDoS attack


Odpovede: 36
Zobrazenia: 1385


Autor ho oznacil za nie bezpecny pravdepodobne koli nizkej casovej zlozitosti hladaniu kolizii, co je samozrejme bezpecnostny problem, ale podla mna nie pri ukladani hesiel (so solou, tam ti standartne algoritmy na hladanie kolizii md5 asi moc nepomozu)

 Fórum: Ostatné   Téma: DDoS attack


Odpovede: 36
Zobrazenia: 1385


mozno ano, len chcem povedat ze ked ti dam nejaky hash napr. "84d9ee44e457ddef7f2c4f25dc8fa865", tak ho bez znalosti algorytmu akym vznikol, nevies rozlustit, aj ked je to md5 :)

 Fórum: Ostatné   Téma: DDoS attack


Odpovede: 36
Zobrazenia: 1385


Do bezpecnosti sa velmi nevyznam, ale naozaj sa mi da nerealne zistit heslo ktore by si napr. v cykle n krat zahasoval a v kazdej iteracii by si k nemu este pridal napr. datum a cas registracie alebo nejaky specialny hash ktory by si vygeneroval pri registracii kazdemu uzivatelovi :D .. no pokial by...

 Fórum: Ostatné   Téma: DDoS attack


Odpovede: 36
Zobrazenia: 1385


Ja osobne md5 nepouzivam, ale vlastne ani neviem preco. Pokial niekto uklada hesla cisto iba v md5 tak su pomerne lahko zititelne vdaka databazam s casto pouzivanymi heslami .. a preto sa pouziva "solnie" .. neviem si predstavit metodu akou zistit taketo hesla

 Fórum: Ostatné   Téma: DDoS attack


Odpovede: 36
Zobrazenia: 1385


kazde zasirovane heslo je odsifrovatelne to je jasne, ale naozaj by ma zaujimalo ako chces ziskat vzor z hashovacej funkcie ako md5 .. kedze ku kazdemu hashu zodpoveda nekonecne vela vzorov

 Fórum: Šport a pohyb   Téma: Cyklodiskusia


Odpovede: 1117
Zobrazenia: 29985


Zdravim ...
tento tyzden planujeme s kamaratmi vyrazit na 3-4 dnovy cyklovylet do rakuska z bratislavy okolo neziderskeho jazera, potom do viedne a spat. A tak by som sa chcel spytat ci ste uz niekto absolvovali podobny vylet a jake miesta by ste nam odporucali pozriet na tejto trase.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: ajax reload


Odpovede: 12
Zobrazenia: 349


Zdravim..
Chcel by som sa spytat co je podla vas lepsie riesenie, zistovania kazdych 10 sekund, ci pribudla nejaka novinka, alebo nie.
1. odosielat kazdych 10 sekund ajax request

<?php
if(...)
{
echo json_encode(...);
}
?>

2. alebo odoslat 1 ajax request a necha...

 Fórum: Webhosting a servery   Téma: Web pre firmu, aký hosting ?


Odpovede: 15
Zobrazenia: 682


Tak poial ti nevadi domena 3. radu a chces si vytvorit web sam z ponukanych templateov tak aj estranky.sk take nieco ponukaju.

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: html5?


Odpovede: 6
Zobrazenia: 523


No s html5 som este nerobil takze dakujem za vysvetlenie :) .. len som myslel ze je v html5 viacej syntaktickych odlisnosti ktore by sa museli potom prepisat

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: html5?


Odpovede: 6
Zobrazenia: 523


V podstate zatial neplanujem vyuzivat nejake novinky z html5, ale je mozne ze pocase ich potrebovat budem a potom s tym budem mat vela roboty aby som to znovu prekodoval.

Najviac sa ale obavam toho ze ju starsie prehliadace budu povazovat za nevalidnu a nebudu ju zobrazovat spravne.

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: html5?


Odpovede: 6
Zobrazenia: 523


Zdravim,
Akurat zacinam robit na jednom vacsom projekte .. Ale zastavil som sa hned na zaciatku a neviem sa rozhodnut ci stranku urobit v html 4.01 alebo uz v html5.. Doteraz som robil stranky v html 4.01 ale podla toho co som cital je html5 uz vcelku dobre podporovany a ma buducnost.

Chcel by ...

 Fórum: Vzdelanie, štúdium, škola   Téma: Mgr. vs Ing. v informatike


Odpovede: 38
Zobrazenia: 3617


Tiez idem tento rok na informatiku na matfyze .. Ale nepovedal by som ze je VS nanic. Prave naopak .. ak to toho cloveka bavi tak bude pracovat na roznych projektoch aj popri skole .. a okrem toho VS da studentom aj hlbsie teoreticke zaklady ktore sa v informatike daju vyuzit (najma vo vyssich pozic...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Databáza, duplicitné hodnoty, vybrať len jednu


Odpovede: 2
Zobrazenia: 143


nato sluzi funkcia GROUP BY
napr.
Kód:
mysql_query("SELECT * FROM tbl GROUP BY prodnum");

 Fórum: PHP, ASP   Téma: PHP a charset


Odpovede: 10
Zobrazenia: 350


skus daco vygooglit .. napr. toto nepomoze? http://stackoverflow.com/questions/3544 ... nd-scandir

 Fórum: PHP, ASP   Téma: PHP a charset


Odpovede: 10
Zobrazenia: 350


skus pridat tento riadok na zaciatok stranky
Kód:
<?php header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8"); ?>

 Fórum: Webdesign   Téma: Problem s menu


Odpovede: 5
Zobrazenia: 295


Ono je to teraz vzdialene od laveho okraja niekolko pixlov a ked si stranku otvori niekto s inym rozlisenim prip. ked menis velkost stranky tak to menu je zafixovane na nejakej suradnici ale zbytok stranky je v strede vycentrovany bez ohladu na rozlisenie obrazovky.

// No a co sa tyka kodu tak si...

 Fórum: Webdesign   Téma: Problem s menu


Odpovede: 5
Zobrazenia: 295


No problem je prave v tom ze nastavujes absolutnu poziciu ..
//chcel som ti napisat aj nejake riesenie ale je to otrasne nakodovane tak sa mi s tym nechce babrat ..

 Fórum: PHP, ASP   Téma: gd2 kniznica - zataz na server


Odpovede: 3
Zobrazenia: 211


No myslel som skor tak vseobecne aj procesor aj pamat.. Tie obrazky sa mozu vygenerovat za den okolo 10 krat, niektore vobec.. Na servri mam dost ulozneho priestoru takze by nebolo problem to ukladat 2 krat len by ma zaujimalo ci sa taketo veci riesia cez gd

 Fórum: PHP, ASP   Téma: gd2 kniznica - zataz na server


Odpovede: 3
Zobrazenia: 211


Chcel by som sa spytat ci je generovanie obrazkov cez GD2 kniznicu velka zataz pre server.. Pretoze chcel by som z obrazkov vo velkej kvalite spravit menej kvalitny aby sa rychlejsie stiahol.. Tak neviem ci to riesit takto alebo tak ze si tie obrazky ulozim 2 krat (v mensej a vacsej kvalite)
Stránka: 1 z 8 [ Vyhľadávanie našlo 230 výsledkov ]




© 2005 - 2020 PCforum, edited by JanoF