[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 10.07.2012 16:48 | PHP a charset

Ahojte. Mám stránku kódovanú v <meta charset="utf-8">
Celá stránka funguje ako má, len na jednom mieste sa pomocou PHP vypisujú súbory z jedného priečinka a tie majú zlé kódovanie. Keď nastavím ISO-8859-1 tak má zase celá stránka zlé kódovanie a mená súborov sú správne. Dá sa nastaviť iné kódovanie len pre časť stránky?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a charset

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 10.07.2012 16:52 | PHP a charset

skus pridat tento riadok na zaciatok stranky
Kód:
<?php header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8"); ?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 10.07.2012 17:01 | PHP a charset

nepomáha...neviem či to môže mať na to vplyl ale používam smarty.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP a charset

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.07.2012 17:03 | PHP a charset

Bolo to tu tisicpatstokrat, uz sa to asi nikomu nechce opakovat. Hladaj "charset" alebo "kodovanie" tu na fore, docitas sa, kde vsade sa nastavuje kodovanie (a vsade musi byt rovnake).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 10.07.2012 17:16 | PHP a charset

No hladal som ale nenašiel som nič čo by riešilo môj problém(nehovorím, že to tu neni, ale nenašiel som)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP a charset

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.07.2012 17:22 | PHP a charset

Tvoj problem nie je nicim vynimocny. Ty nepotrebujes menit kodovanie pre cast stranky alebo nejaku podobnu hovadinu - proste mas rozsypany caj, lebo nie vsade ti nastavene kodovania suhlasia. Hned prvy vysledok od googlu je http://www.pcforum.sk/kodovanie-stranky-vt88012.html a riesi tvoj problem (resp. najdes v nom isty teoreticky zaklad a naznak riesenia).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 10.07.2012 19:32 | PHP a charset

Ak som správne pochopil, tak myslíš to, že si mám pozrieť aké je kódovanie názvov súboru a textu ktorým mám v stránke. Problém je, že text načítavam do stránky z databázy, ktorá má kódovanie utf8_unicode_ci, ale to ja nemôžem zmeniť. Druhé kódovanie(názvy súborov)má na starosti windows ktoré mi asi tiež nepomôže zmeniť nakoľko keď stránku nahrám na nejaký hosting, tak sa to zmení. Iba ak by si ma na ten článok odkazoval kvôli niečomu inému čo som si nevšimol, alebo v nepovažoval za potrebné. Brnkol som teda na správnu strunu, či mám hľadať ďalej?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP a charset

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.07.2012 20:48 | PHP a charset

Nechaj tam UTF-8. "Nazvy suborov"... ty teda nepracujes s obsahmi suborov, ale iba s ich nazvami? V takom pripade je problem v subore, ktory tieto nazvy suborov cita a vypisuje, skontroluj, ci je ulozeny ako UTF-8 (nastavujes v textovom editore, to sa docitas v linku vyssie).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 10.07.2012 21:33 | PHP a charset

Súboru som nastavil UTF-8 a nepomohlo. Tento kód číta názvy a umožní súbory(otvoriť/stiahnuť)
Kód:
{php}
$dir = "documents";
$subory = array_diff(scandir("$dir"), array('..', '.'));
foreach( $subory as $subor ){
echo "<a href=\"".$dir."/".$subor."\">".$subor."<a><br />";
}
{/php}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PHP a charset

Registrovaný: 21.10.08
Príspevky: 226
Témy: 61 | 61
NapísalOffline : 11.07.2012 0:08 | PHP a charset

skus daco vygooglit .. napr. toto nepomoze? http://stackoverflow.com/questions/3544 ... nd-scandir


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 11.07.2012 9:47 | PHP a charset

Pomohlo. Ďakujem. Keby to ešte niekedy niekto hľadal, tak do foreach som vložil $name = iconv ( "windows-1250" , "UTF-8", $subor ); a už to fičí. Ešte raz ďakujem.


 [ Príspevkov: 11 ] 


PHP a charset



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

charset

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

135

13.09.2014 14:57

p4tooo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký charset ?

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

1599

27.01.2010 13:55

vputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jquery, charset

v JavaScript, VBScript, Ajax

17

712

30.12.2010 12:07

EidzEm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kodovanie textu, charset

v PHP, ASP

3

553

24.02.2011 23:23

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CHARSET v JavaScripte

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

343

28.12.2008 22:35

blackman545

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

target do <div> cez Ajax: zlý charset

v JavaScript, VBScript, Ajax

15

1065

12.03.2011 18:21

TheRay

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

842

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

963

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

501

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

338

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

2468

09.06.2005 22:39

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

2

151

08.04.2016 20:44

5had0w

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

18

954

01.01.2009 19:22

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

549

31.05.2007 16:24

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php - diakritika

v PHP, ASP

12

361

29.10.2015 10:31

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP problem

v PHP, ASP

15

865

30.03.2007 8:19

Punker661



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF