[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
NapísalOffline : 28.02.2010 12:20 | upload obrazka

Chcel by som vediet ci sa da dat na stranku nahratie obrazku a potom ukazka toho obrazku. Myslim to tak ako to byva na forach ze nahrate obrazok a potom ho budete mat ako ikonku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 28.02.2010 12:34 | upload obrazka

odpoved na tvoju otazku je: ano da sa to


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 28.02.2010 14:47 | upload obrazka

:lol: ale ja potrebujem vediet ako

Nejaky html kod, javascript...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
upload obrazka

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.02.2010 14:56 | upload obrazka

Citácia:
ale ja potrebujem vediet ako

Tak sa nabudúce opýtaj na to, čo potrebuješ vedieť ;)

+ tvoju tému presúvam do php, toto cez HTML neurobíš (ani cez javascript).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 28.02.2010 14:59 | upload obrazka

dobre a teda poradite mi ako na to ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
upload obrazka

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 28.02.2010 15:10 | upload obrazka

Skusal si nieco spravit aj sam? Tem o uploade suborov su tu kilogramy a o vytvarani nahladov sa tiez popisalo dost.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 28.02.2010 15:42 | upload obrazka

ano vzdy to skusim sam. No odvcera nato neviem prist. Uz som vytvoril aj nahlad aj upload obrazkov ale daako to neviem dat dokopy. Chel by som docielit aby si nejaky navstevnik stranky vybral obrazok z pocitaca, ktory by sa mu zobrazil a uz tam zostal navzdy


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
upload obrazka

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 28.02.2010 15:51 | upload obrazka

Tak daj kód, bez neho ti ťažko pomôžeme...


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 28.02.2010 15:55 | upload obrazka

nemam dat aky kod ked mi to vobec nejde ja by som potreboval cely kod aj na upload suboru + jeho nahlad v jednom. Keby som mal kod nepisem sem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
upload obrazka

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 28.02.2010 15:57 | upload obrazka

Ved si vravel, ze si vsetko vytvoril, len to nevies dat dokopy. Ozaj pochybujem, ze sa najde niekto, kto ti bude cely kod pisat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 28.02.2010 16:00 | upload obrazka

tak dobre toto zatial mam na nahlad
Kód:
<?php
function createThumbs( $pathToImages, $pathToThumbs, $thumbWidth )
{
  // open the directory
  $dir = opendir( $pathToImages );

  // loop through it, looking for any/all JPG files:
  while (false !== ($fname = readdir( $dir ))) {
    // parse path for the extension
    $info = pathinfo($pathToImages . $fname);
    // continue only if this is a JPEG image
    if ( strtolower($info['extension']) == 'jpg' )
    {
      echo "Creating thumbnail for {$fname} <br />";

      // load image and get image size
      $img = imagecreatefromjpeg( "{$pathToImages}{$fname}" );
      $width = imagesx( $img );
      $height = imagesy( $img );

      // calculate thumbnail size
      $new_width = $thumbWidth;
      $new_height = floor( $height * ( $thumbWidth / $width ) );

      // create a new tempopary image
      $tmp_img = imagecreatetruecolor( $new_width, $new_height );

      // copy and resize old image into new image
      imagecopyresized( $tmp_img, $img, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height );

      // save thumbnail into a file
      imagejpeg( $tmp_img, "{$pathToThumbs}{$fname}" );
    }
  }
  // close the directory
  closedir( $dir );
}

function createGallery( $pathToImages, $pathToThumbs )
{
  echo "Creating gallery.html <br />";

  $output = "<html>";
  $output .= "<head><title>Thumbnails</title></head>";
  $output .= "<body>";
  $output .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"2\" width=\"500\">";
  $output .= "<tr>";

  // open the directory
  $dir = opendir( $pathToThumbs );

  $counter = 0;
  // loop through the directory
  while (false !== ($fname = readdir($dir)))
  {
    // strip the . and .. entries out
    if ($fname != '.' && $fname != '..')
    {
      $output .= "<td valign=\"middle\" align=\"center\"><a href=\"{$pathToImages}{$fname}\">";
      $output .= "<img src=\"{$pathToThumbs}{$fname}\" border=\"0\" />";
      $output .= "</a></td>";

      $counter += 1;
      if ( $counter % 4 == 0 ) { $output .= "</tr><tr>"; }
    }
  }
  // close the directory
  closedir( $dir );

  $output .= "</tr>";
  $output .= "</table>";
  $output .= "</body>";
  $output .= "</html>";

  // open the file
  $fhandle = fopen( "gallery.html", "w" );
  // write the contents of the $output variable to the file
  fwrite( $fhandle, $output );
  // close the file
  fclose( $fhandle );
}
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.10
Prihlásený: 05.12.11
Príspevky: 14
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 04.03.2010 18:48 | upload obrazka

ja som vytvoril jednu stránku na FREE IMAGE HOSTING http://www.nahrajobrazok.okamzite.eu
Ak chcete pošlem Vám aj zdrojový kód PHP


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 04.03.2010 19:22 | upload obrazka

No pozrel som si to a s tymto by ste mi uz mohli lahsie poradit myslim.
Ako spravim aby mi tento kod
Kód:
<div id="upload">
<div id="uploadI">
   <h2>Nahraj</h2>
   <form action="?do=upl" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <div><input name="userfile" type="file" />
      <input type="submit" value="Upload!" /></div>
         </form>
</div>
</div>

nahraval subory do zlozky napr ukazka.php ?
Ale pre kazdeho uzivatela ine ako je to na http://www.nahrajobrazok.okamzite.eu/demo/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 05.03.2010 10:35 | upload obrazka

Uz som na to prisiel je to tento kod
Kód:
<html>
<head>
<title>Nahraj obrázok</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body>
<form action="upload.php" method=POST ENCTYPE="multipart/form-data">
Súbor:<input type=file name="soubor"><br>
</select>
<input type=submit value="Nahraj...">
<hr>
</div></body>
</html>


Nahra to do zlozky upload.php. Lenze na aky server a co mam napisat do toho upload.php aby tam bol ten nahlad toho obrazku ?
A hlavne aby to ten uploadovany obrazok premenovalo (napr. 0001.jpg, potom dalsi na 0002.jpg atd.)

Ved kolko takych stranok existuje (napr http://imageshack.us/)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
upload obrazka

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.03.2010 21:38 | upload obrazka

vputin píše:
Nahra to do zlozky upload.php. Lenze na aky server a co mam napisat do toho upload.php aby tam bol ten nahlad toho obrazku ?

1. upload.php nie je zložka, to je skript, ktorý vykoná celý proces uploadu. Do neho sa nič nenahráva,
2. skús tu otázku lepšie formulovať, nerozumiem ti ani slovo. "na aky server a co mam napisat..." - prosím? Naozaj netuším, čo tým chceš povedať.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 06.03.2010 8:54 | upload obrazka

No tak ked kliknem na nahraj hodi ma sice na upload.php ale je to proste prazdne a ten obrazok tam nieje (ani som si nemyslel ze tam bude)
Mam zatial len tento kod
Kód:
<html>
<head>
<title>Nahraj obrázok</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body>
<form action="upload.php" method=POST ENCTYPE="multipart/form-data">
Súbor:<input type=file name="soubor"><br>
</select>
<input type=submit value="Nahraj...">
<hr>
</div></body>
</html>

Myslim si ze tam este niekde treba urcite daco dopisat, aby sa ten obrazok v tom upload.php ukazal (v tom upload.php aby bol nahlad uploadovaneho obrazku)
A aby tam ten obrazok zostal uz navzdy. A ta stranka nieje profesionalna takze asi ani netreba,aby sa ten obrazok premenovaval.

A posledna otazka : kde sa to nahrava. povedzme ze niekto nahra napr. 5MB obrazok (ak taky existuje) a ak takych bude vela nezmesti sa mi to na moj server, kde mam vsetky subory. TAKZE KDE SA TO NAHRAVA?
-na server, kde sa nachadza tento script
-alebo niekde uplne inde (ale kde ?)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.12.09
Prihlásený: 25.02.15
Príspevky: 220
Témy: 55 | 55
Napísal autor témyOffline : 10.03.2010 19:03 | upload obrazka

Tak pomoze mi s tym dakto ?


 [ Príspevkov: 17 ] 


upload obrazka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upload obrazka/avatara

v PHP, ASP

4

202

07.02.2012 16:09

RaZeM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upload obrázka so zmenou rozmerov

v PHP, ASP

2

138

13.08.2014 14:59

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FireFox 3.6.3 - Upload obrazka z url?

v Sieťové a internetové programy

0

142

10.04.2010 18:46

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prekreslenie obrazka

v Grafické programy

2

410

13.08.2011 15:27

zeto750

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrázka

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

178

04.10.2015 16:06

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

preload obrázka

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

620

12.03.2008 10:18

mage

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zatrasenie obrazka

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

292

22.11.2012 14:37

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otvorenie obrázka

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

532

10.02.2008 18:30

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

transformacia obrazka

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

267

29.07.2012 15:07

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

otvorenie obrazka

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

377

18.03.2010 18:36

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POZICIA OBRAZKA

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

507

22.01.2008 12:46

mirec23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Efekt obrazka

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

942

20.07.2008 1:14

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

velkost obrazka

v Grafické programy

3

438

07.05.2009 17:56

Dudko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie velkosti obrázka

v PHP, ASP

3

339

21.04.2009 18:23

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Popis obrazka - bublina

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

213

25.11.2012 23:18

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

watermark do obrazka

v PHP, ASP

3

233

19.02.2010 15:19

neopagan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF