[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vymazanie cache s php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 18.02.2009 23:55 | vymazanie cache s php

mam na stranke flash galeriu fotiek, ktoru dost casto menim. Po zmene fotiek tam vsaj ostavaju tie povodne, kym manualne nevymazem cache v browseri. Ak vsak stranku otvorim v browseri, v ktorom som ju predtym nepozeral, tak je to v pohode, cize jednoznacne cache problem.

Da sa nejakym sposobom automaticky vymazat cache pre moju stranku u vsetkych uzivatelov?

Samozrejme
Kód:
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache"/>
<meta http-equiv="pragma" content="no-cache"/>


a podobne bludy som skusal, to nefunguje.

Nasiel som na nete aj pomocou php
Kód:
Header("Cache-control: private, no-cache");
Header("Expires: Mon, 26 Jun 1997 05:00:00 GMT");
Header("Pragma: no-cache");


to taktiez nepomaha... nasiel som v diskusiach, ze cache browsera sa v skutocnosti neda vymazat! Iba ak manualne v menu browsera, pripadne doplnkom Firefoxu. Lenze ja si viem vymazat sam cache v browseri, ale kopec uzivatelov co boli na mojej stranke, a teraz je tam novy popis a stare fotky - im sa to neaktualizuje, kym si aj oni nevymazu manualne cache... ja nemam sancu kazdemu dat vediet, nech si vymazu cache v browseri, aby videli nove fotky...

Preto by som potreboval surne nejake riesenie... diky moc


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
vymazanie cache s php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.02.2009 0:15 | vymazanie cache s php

Napis na stranku nech pouziju F5 pri dalsej navsteve + datum poslednej zmeny a je to :)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vymazanie cache s php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.02.2009 0:30 | vymazanie cache s php

F5 je to iste ako refresh stranky. refresh ti vsak cache browsera nevymaze, len nacita znovu stranku ...


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
vymazanie cache s php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.02.2009 0:47 | vymazanie cache s php

neopagan píše:
F5 je to iste ako refresh stranky. refresh ti vsak cache browsera nevymaze, len nacita znovu stranku ...
Neviem, mne refresh vzdy pomohol...skus potom toto.

Vytvor .htaccess a pridaj donho toto:

Kód:
<Files *>
Header set Cache-Control: "private, pre-check=0, post-check=0, max-age=0"
Header set Expires: 0
Header set Pragma: no-cache
</Files>


Popripade pozri aj tu http://www.askapache.com/htaccess/apach ... ntrol.html


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vymazanie cache s php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.02.2009 9:42 | vymazanie cache s php

refresh pomoze v mnohych pripadoch, ale tentoraz nie.

Mam tam swf subor, ktory cita obrazky uvedene v xml. A tie obrazky su v jednom adresari.

Nahodil som tam nove obrazky, ale na stranke sa zobrazovali stale stare - refresh bolo prve co som skusal.

Dokonca som odstranil aj xml subor, aj adresar s obrazkami, a napriek tomu tam stara galeria obrazkov stale bola - cize sa tie obrazky ulozili do cache.

Ako som spominal, jedine riesenie bolo rucne vymazat vyrovnavaciu pamat v browseri. Potom sa uz zobrazuju nove obrazky...

Skusim este tvoju radu janoF s htaccess, i ked moc neverim ze by pomohlo, kedze nieco podobne mam na zaciatku suboru.


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
vymazanie cache s php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 19.02.2009 9:45 | vymazanie cache s php

Na zaciatku mas meta tag, toto je nastavenie pre apache, ja som nieco podobne potreboval a toto mi pomohlo, mne ale islo o zmenu par bajtovych suborov, po zmene tam bol obsah ktory tam bol pred tym a nezobrazoval sa novy, iba ked som dal refresh, ked som dal toto do htaccess tak to islo...


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vymazanie cache s php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.02.2009 10:01 | vymazanie cache s php

no skusil som to, a zistil som nasledovne - v IE to funguje! /neviem vsak ci to slo aj predtym v IE/. Zmenil som obrazky, dal som refresh a v IE sa v pohode zmenili.

Problemom zostava Firefox, tam sa nedeje nic, ako keby som ani nic nemenil - nepomaha ani refresh, proste nic... len manualne vymazanie cache...

Asi FF nejak inak cachuje... Lenze ja to nemozem len tak nechat - pridam na stranku novy objekt, popis a u niektorych budu uplne ine fotografie, ktore tam nepatria...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.02.2009 10:02 | vymazanie cache s php

inak nedá sa vo flashi povedať nech zmaže cache??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vymazanie cache s php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.02.2009 10:14 | vymazanie cache s php

este raz som tam nahral nove obrazky, a skusil s tym .htaccess a teraz uz je to lepsie! V IE dokonca netreba ani refresh a uz su tam hned nove obrazky. Dokonca aj vo FF su nove obrazky bez refreshu, avsak prve 2 fotky vo FF ostali stare, zvysok nove..

zda sa mi to cudne, ale rozhodne sme pokrocili...

Najlepsie by bolo vo flashi nejak zmazat cache, ale zial mam len swf subor, a vo flashi sa aj tak nevyznam...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 19.02.2009 10:23 | vymazanie cache s php

teraz hľadal na nete skús ešte taký trik (netestované :)):
miesto stranka/flash.swf

daj stranka/stranka.swf?nocache=002343654

pričom 002343654 bude vygenerované náhodné číslo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vymazanie cache s php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 19.02.2009 14:37 | vymazanie cache s php

Vdaka Tominator.. vyskusam


 [ Príspevkov: 11 ] 


vymazanie cache s php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie index.php a následné problémy(wordpress)

v Redakčné systémy

3

210

29.04.2014 21:55

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie Cache pomocou php

v PHP, ASP

4

414

15.02.2012 15:09

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php cache (Smarty) - optimalizácia

v PHP, ASP

5

394

02.02.2012 22:46

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[php] - nastavenie cache pre obrazok

v PHP, ASP

7

348

01.07.2008 16:12

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

1xHDD 32mb cache vs. 2xHDD 16mb cache

v Úložné zariadenia

4

625

04.02.2008 19:11

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdiel medzi L3 cache a L2 cache

v Procesory

7

719

23.07.2011 23:56

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WD Blue 1TB 64MB cache vs WD Black 500GB 64MB cache

v Pevné disky a radiče

1

160

26.12.2012 0:27

WeXo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie

v Ostatné

5

377

20.11.2009 19:16

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie hry

v Počítačové hry

1

169

09.08.2012 16:49

xsi69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie programov

v Ostatné programy

1

351

09.02.2014 10:56

Dadko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie suboru

v Operačné systémy Microsoft

5

312

26.04.2008 10:34

jasonPC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymazanie užívateľa

v Správy pre vedenie fóra

12

1412

04.03.2008 19:23

_DanWer_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie údajov

v Operačné systémy Microsoft

2

73

27.03.2013 20:11

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie Windowsu

v Pevné disky a radiče

19

1597

24.03.2011 13:55

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie priečinku

v Ostatné programy

1

85

27.02.2013 20:17

focko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymazanie wifi?

v Siete

3

144

15.09.2013 10:30

Daron



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF