[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[php] - nastavenie cache pre obrazok

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 01.07.2008 9:53 | [php] - nastavenie cache pre obrazok

Zdravim,

Na google som stravil dost casu a precital som hodne o cache, no stale sa mi nedari nastavit cache pre obrazky generovane gd kniznicou,

skusal som to cez .htacccess, php a stale nic, nemate nejaky overeny sposob resp. nejake navhy? dik


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[php] - nastavenie cache pre obrazok

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 01.07.2008 10:58 | [php] - nastavenie cache pre obrazok

cache naco? aby sa uchovavali v pamati alebo aby sa neuchovavali v pamati? alebo nieco ine?
Kód:
http://www.webmasterworld.com/forum88/10500.htm


Naposledy upravil juho dňa 01.07.2008 11:21, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
[php] - nastavenie cache pre obrazok

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
Napísal autor témyOffline : 01.07.2008 11:07 | [php] - nastavenie cache pre obrazok

sry som zabudol napisat, aby sa uchovali v pamati, teda aby sa znizili naroky na tahanie dat zo zdroja


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[php] - nastavenie cache pre obrazok

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 01.07.2008 11:40 | [php] - nastavenie cache pre obrazok

a robi ti to v kazdom prehliadaci? som nasiel ze niekedy to robi explorer a ze to osetruju
Kód:
header('Last-Modified: '.gmdate('D, d M Y H:i:s', $timestamp).' GMT');
http://sk.php.net/manual/en/function.imagejpeg.php#43050


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[php] - nastavenie cache pre obrazok

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
Napísal autor témyOffline : 01.07.2008 11:56 | [php] - nastavenie cache pre obrazok

nejake problemy tykajuce sa prehliadacov som nezaznamenal, mne ide skor o to aby som nastavil vlastnost ze prehliadac nebude pozadovat novy obrazok napr tyzen ale bude ho brat z cache, lebo mi to zabera prilis vela trafficu


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[php] - nastavenie cache pre obrazok

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

no, tak ale to je na uzivatelovi, ako to nastavi... ja mam FF tak nastaveny, ze mi cache zmaze hned ako vypnem prehliadac (tiez maze historiu a podobne)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
[php] - nastavenie cache pre obrazok

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 01.07.2008 12:31 | [php] - nastavenie cache pre obrazok

je to aj na uzivatelovi (moze zmenit tvoje nastavenia) ale aj na stranke vies povedat aky je default. zatial som sa ale stretol len s opacnym postupom... snazil som sa aby bol obsah vzdy nacitavany komplet.
cez ten header by to malo ist


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 01.07.2008 16:12 | [php] - nastavenie cache pre obrazok

Toto mám ja pri captche (aby okamžite expirovala), uprav si to podľa svojich predstáv a daj vedieť či ide. Dole som dal odkazy na návody, ako to zmeniť, aby to expirovalo, ako ty chceš. Googlil som, ale nič k svetu som nenašiel, tak aspoň skús toto.

Kód:
header("Content-type: image/jpeg");
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");  //potrebné upraviť
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");  //potrebné upraviť
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); //potrebné upraviť
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false); //potrebné upraviť
header("Pragma: ");


Nastevenia pre Cache-Control:
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc ... ml#sec14.9

Nastavenia pre Pragma:
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc ... l#sec14.32


 [ Príspevkov: 8 ] 


[php] - nastavenie cache pre obrazok



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

obrazok v php

v PHP, ASP

3

133

27.10.2012 17:12

ondrejko0102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymazanie cache s php

v PHP, ASP

10

1039

19.02.2009 14:37

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie Cache pomocou php

v PHP, ASP

4

414

15.02.2012 15:09

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php cache (Smarty) - optimalizácia

v PHP, ASP

5

394

02.02.2012 22:46

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php forum-reg,obrazok

v Redakčné systémy

4

450

11.10.2006 14:09

altt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php gd mensi obrazok + text

v PHP, ASP

1

255

17.09.2010 23:28

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nastavenie PHP verzie

v PHP, ASP

3

684

19.10.2009 11:08

Dali

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spravne nastavenie php

v PHP, ASP

11

749

14.02.2007 14:34

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php a jeho nastavenie

v PHP, ASP

4

447

24.04.2007 20:22

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

alt tag pre obrazok

v PHP, ASP

9

390

12.11.2007 17:19

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Frame pre video/obrazok

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

245

03.05.2011 15:32

johnny04501

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nečitatelný obrázok pre bota a bezpečnosť

v Ostatné

2

135

13.10.2012 19:01

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

obrazok len pre off-line uzivatelov (phpbb2)

v Redakčné systémy

4

306

29.11.2011 11:17

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

1xHDD 32mb cache vs. 2xHDD 16mb cache

v Úložné zariadenia

4

625

04.02.2008 19:11

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdiel medzi L3 cache a L2 cache

v Procesory

7

719

23.07.2011 23:56

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Doska pre procak AMD Athlon 64 X2 6000+3 GHz, Cache L2 1MB

v Základné dosky

4

475

30.06.2008 13:01

HSLordo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF