[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyhladavanie

Registrovaný: 26.02.07
Prihlásený: 24.04.16
Príspevky: 276
Témy: 81 | 81
NapísalOffline : 03.03.2013 22:20 | vyhladavanie

chcel by som vediet, ako funguje a v com sa da naprogramovat take vyhladavanie v databaze, ze napriklad mam databazu mien a ked dam prve pismenko, tak tie, co sa nan zacinaju sa mi tam zobrazia ako moznost, taka vysuvna lista, npriklad ako ked do googlu zacnem pisat:)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 03.03.2013 22:33 | vyhladavanie

http://jqueryui.com/autocomplete/ + nejaký AJAX bude asi najjenoduchšie riešenie


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyhladavanie

Registrovaný: 05.02.13
Prihlásený: 20.09.17
Príspevky: 59
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 04.03.2013 20:10 | vyhladavanie

Mam veľmi dobre skusenosti s autocomplete, ktorý bol spomínaný.

Selectujem si klasicky z mysql, následne data posielam cez json do javascriptu.

Výhoda je v tom, že si môžeš poslať viac vecí naraz. Napr. meno + id.

Ale viac sa dočítaš v API.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyhladavanie

Registrovaný: 26.02.07
Prihlásený: 24.04.16
Príspevky: 276
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 05.03.2013 18:20 | vyhladavanie

a da sa to zmenit, aby to zobrazovalo vysledky podla prvych pismen len?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
vyhladavanie

Registrovaný: 26.02.07
Prihlásený: 24.04.16
Príspevky: 276
Témy: 81 | 81
Napísal autor témyOffline : 23.04.2013 11:00 | vyhladavanie

Myslim si, ze je to celkom dobre, ale ked mam viac formularov, pri com v kazdom z tychto formularov chcem vyuzivat tie iste moznosti a teda tieto formulare maju inputy oznacene rovnako, tak to funguje len pri prvom. Da sa to nejako osetrit?

Kód:
$nacitat = mysql_query("SELECT * FROM zakaznici");
echo "<script>";
echo "$(function(){
var moznosti = [";
while($pole = mysql_fetch_array($nacitat,MYSQL_BOTH))
{
  echo "'",$z_meno = $pole["skr_meno"],"',";
  echo "";
}

echo "];
$('#tags').autocomplete({source:moznosti});
});</script>";

echo "
<form enctype='multipart/form-data' action='' method='POST'>
<div id='obsah_diel1'>
<label for='tags'>Zákazník:</label></div>
<div id='obsah_diel2'>
<input id='tags' name='zakaznik'/>
<input type='submit' value='Pokračovať'>
</div>
<input type='hidden' name='poloziek' value='1'/><br>
</form>
";


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.11.08
Prihlásený: 23.06.16
Príspevky: 123
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 25.04.2013 23:42 | vyhladavanie

na stranke nemozes mat viacero elementov s tym istym id .. to plati aj pre inputy, aj ked su v rozdielnych formularoch ..

mozes to spravit tak, ze tym inputom si pridas classu napr 'autocomplete' a selectnes to ako $('.autocomplete').autocomplete({source:moznosti});


 [ Príspevkov: 6 ] 


vyhladavanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v Databázy

3

111

08.04.2014 9:45

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie

v Databázy

1

589

29.08.2009 11:30

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhľadávanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

15

2012

04.12.2007 13:15

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie

v Správy pre vedenie fóra

9

676

19.04.2012 20:53

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie

v Ostatné programy

4

485

30.06.2008 2:38

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v PHP, ASP

1

323

24.09.2010 20:22

VireL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v PHP, ASP

3

372

15.04.2008 20:36

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v Delphi, Visual Basic

1

523

20.07.2009 19:25

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v Databázy

7

626

31.05.2009 18:46

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie - spoje

v PHP, ASP

6

523

15.05.2008 16:29

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fulltextove vyhladavanie

v PHP, ASP

1

463

27.12.2007 0:56

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vlastné vyhľadávanie

v PHP, ASP

1

340

09.10.2008 15:26

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql-vyhladavanie

v Databázy

5

452

11.11.2011 15:55

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

opat vyhladavanie

v PHP, ASP

21

788

17.03.2008 20:58

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php? - Vyhladavanie

v PHP, ASP

2

124

12.06.2013 21:18

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhľadávanie - otázka

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Správy pre vedenie fóra

45

4376

29.12.2007 5:25

Roberbo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF