PepperSK - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 2 [ Vyhľadávanie našlo 59 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Odoslanie dát z formulára do iného súboru HTML


Odpovede: 3
Zobrazenia: 308


Nič v zlom, ale začínaš veľmi zle.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: jazykova verzia [vyriešené]


Odpovede: 15
Zobrazenia: 609


Ak to chápem správne, ty budeš ľudom - zákazníkom poskytovať zdrojáky? Alebo prečo to zaváhanie ohľadom viacerých hostingov? Dnes sa to už vo väčšine prípadov funguje tak (cloudovo), že súbory - zdrojáky máš u seba na servery (alebo VPS) a len kupuješ domeny pre zákazníka, ktorých DNS smeruje na tvo...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: jazykova verzia [vyriešené]


Odpovede: 15
Zobrazenia: 609


hatto prečo request na každé slovo? Jano hovorí správne, presne tak to používam aj ja vo svojich systémoch. Pri prvotnom načítaní stránky / zmene jazyka vytiahnem z DB všetky slová daného jazyka do poľa - pole uložím do memcache a mám hladký priebeh. A čo je ešte lepšie. Veľmi jednoducho na to sprav...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ako to urobiť? [vyriešené]


Odpovede: 6
Zobrazenia: 437


1. Tabuľka users. Každý user má svoje ID (auto increment)
2. Vytvoriš si tabuľku "sites" alebo "modules" alebo čo ty vlastne chceš a taktiež každá stránka bude mať svoje ID (auto increment)
3. Vytvoríš si tretiu - najpodstatnejšiu tabuľku, nazvy si ju ako chceš, pre príklad si ju...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: komunikacia cez USB v PHP


Odpovede: 3
Zobrazenia: 290


Keď nie si úplne mimo čo sa týka programovania, dokonca nemusíš ovládať ani Javu - pomocou https://cordova.apache.org/ tohto programu si vieš spraviť sám vlastnú appku prepojenú napr. cez websocket a dokážeš "vycucať" mnoho vecí.

Osobne som skúšal vytvoriť webstránku, ktorá bola prepojen...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Koľko si pýtať ako PHP programátor v BA?


Odpovede: 6
Zobrazenia: 2510


Nástupný plat v čistom 1000eur je podľa mna akurát. Ani veľa ani málo. PHP-čkári zarábajú značne menej ako C-čkari / Javysti. Avšak ak je človek vo svojom obore dobrý, a nefláka to, aj PHP-čko je zaujímava robota. Avšak nie ako si spomínal "skladať weby". Ale skôr komplexné webové aplikáci...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: PHP a Informačný systém


Odpovede: 8
Zobrazenia: 380


To SP!DER:

To je ako keby si niekoho nútil čo má v živote robiť a čo nie a pritom nevieš, na čo je daný človek vhodný. Laravel je naozaj krásny framework, má kvalitnú podporu, ale nemôžeš len tak, bez akýchkoľvek recenzií, ohodnotení, podpory určiť, čo má daný človek používať. Existujú aj horšie, a...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ohodnoťte hru


Odpovede: 12
Zobrazenia: 375


http://upload.michnica.sk/Sn41.png

V chate je vidieť, použitie HTML. Namiesto toho Forbidden, ktorý sa tam zorbazuje, ak prvé znamienko použijem <, použi radšej pri vkladaní do DB funkciu htmlspecialchars.

ak v HTML pri jednotlivých elementoch používaš viac krát po sebe niečo z CSS, použi classu...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ohodnoťte hru


Odpovede: 12
Zobrazenia: 375


Chat - nemáš ošetrené htmlspecialchars, maxlength kontroluješ len inputom? Trošku fail...

Čo sa týka grafiky - des. Funkcionalita možno dobrá - neviem.

Ochrana / zabezpečenie - žiadne.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu


Odpovede: 19
Zobrazenia: 706


Áno, z tohto hľadiska je to najrozumnejšie riešenie. Ak by som ja, ako začínajúci programátor potreboval niečo podobné, zvolil by som ajax.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu


Odpovede: 19
Zobrazenia: 706


Chrono, prosím ťa, predpokladam podľa statusu, ktorý ti bol pridelený, že niesi hlúpy človek. Prečo pišeš príspevky tak strašne odveci, bez podkladov... Spomínali sa tu veci ako ajax, node.js, iframe. Ja som pridal možnosť, ktorá tu ešte spomenutá nebola. Lebo osbone si myslím, že je to veľmi rozumn...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu


Odpovede: 19
Zobrazenia: 706


No práve ide o to, že používaju websocket. A náhodná služba? Nesúhlasím. Ak ti pripadá, že weby ako https://play.faceit.com/ používajú podľa teba "náhodnú službu" tak dovi dopo.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu


Odpovede: 19
Zobrazenia: 706


Inak veľmi dobrá pomôcka (nehovorím, že ajax je zlý) je toto - https://pusher.com/. Odporúčam naštudovať a nie len tebe, ale aj ostatným, ktorí sa zaujímajú o tieto technológie.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: phpBB Anti Adblock


Odpovede: 4
Zobrazenia: 608


Celkom jednoduché riešenie.

http://stackoverflow.com/questions/4869154/how-to-detect-adblock-on-my-website

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Zobrazenie na mobile cez .html alebo .php ???


Odpovede: 11
Zobrazenia: 478


Dôležité je ešte nastavenie apachu - či podporuje pripojenie len z localhostu alebo aj z ostatných zariadení. Mimochodom ak používaš android, existuje v markete KSWEB (niečo ako wamp na PC) - webserver v android zariadení - následne si vieš pozrieť web aj priamo v mobile.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: [PHP] OOP diskusia


Odpovede: 7
Zobrazenia: 2282


Z teórie sa človek dozvie len niečo. Najlepšie sa človek naučí na testovaní alebo ak sa zapojí už do rozrobeného systému (môj prípad). Síce človek miestami príde o nervy, ale nieje to na škodu.
Pri OOP je dôležitých viacero vecí. Rozlišovať, kedy použiť public / private / protected metódu. Kedy sa ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Ako preniesttext z inej stranky na svoju


Odpovede: 2
Zobrazenia: 287


Tak ako spomenul BX + minule sa tu rozoberalo niečo podobné, čo ti pomôže. vyber-s-html-len-urcitych-casti-vt169564.html

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Vyber s html len urcitych casti


Odpovede: 10
Zobrazenia: 291


To je veľmi diskutabilné. Záleží to od situácie. Ja som mal statický obsah. A áno, v tejto situácii bolo pre mna jednoduchšie použiť Jquery - nie z hľadiska vhodnsoti ale rýchlosti. Jedným riadkom si cez classu vyhľadám input / div v danom cykle, hodnotu uložím a odošlem. Easy.

Tvoj názor je správ...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Vyber s html len urcitych casti


Odpovede: 10
Zobrazenia: 291


Presne dnes v práci som sa s týmto stretol. Dá sa to cez regulárne výrazy avšak ja som zvolil jednoduchšiu cestu - jquery (ak ti to okolnosti dovoľujú)


Mal som 157 diviek s TV stanicami avšak potreboval som vybrať len názov stanice, obrazok a link.

tak jednoducho cez each som si prechadzal, každé...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: kod pred odoslanim formulara proti spam botom


Odpovede: 6
Zobrazenia: 394


https://www.phpcaptcha.org/try-securimage/

 Fórum: PHP, ASP   Téma: web radio


Odpovede: 2
Zobrazenia: 210


Tak ako to chceš, to nespravíš. Budeš potrebovať nejaký streamovací server (napr. VPS-ko), kde si nainštaluješ napr. IceCast2 - ja som to používal na Debiane a fungovalo to. No ako pre začiatočníka sa s nastavením celkom musíš vyhrať.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: login SESSION


Odpovede: 4
Zobrazenia: 232


Dá sa povedať, že session je vlastne cookies. Avšak cookies sú na strane klienta (a šikovnejší ľudia by si ich vedeli upraviť). SESSION je na strane servera, no klient dostane tzv. SESSID. SESSION sa po čase zmaže, avšak cookies ostávajú v PC dokým ich nezmažeš alebo kým neskončí ich platnosť.

Pros...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Kódovanie PHP súborov


Odpovede: 6
Zobrazenia: 325


Najlepšie pri takýchto softvéroch, ak to samozrejme okolnosti umožňujú, je predávať ho cloudovo. Source sa nachádza na tvojom hostingu, no zakaznik ho ma na svojej domene alebo pod. - teda nema pristup ku zdrojakom, ale k jeho frontendu áno

 Fórum: PHP, ASP   Téma: PHP generator status [Minecraft]


Odpovede: 30
Zobrazenia: 739


Sammer tak nie len že ti na istom nemenovanom fóre dám takmer celý zdrojový kód, raz za čas navštívim pcforum a čo nevidím, ty sa ešte aj vydávaš za jeho autora :D
A taktiež kopíruješ screenshoty môjho formuláru z http://minecity.cz/server-status-generator/ pekne pekne...

Keď už tvrdíš, že si prog...

 Fórum: Pamäte   Téma: Lenovo IdeaPad G580 Dark Metal ... 8 alebo 4 gb ram ?


Odpovede: 9
Zobrazenia: 429


Mam podobny / totožny noťas a dočítal som sa, že to môže byť 2x 8GB 1600Mhz. Ale osobne to odskúšané nemám

 Fórum: PHP, ASP   Téma: PHP & SQL problem


Odpovede: 6
Zobrazenia: 338




pouzil som mysqli_query()

a pozrite sa teraz http://hammerstudio.co.nf/request/ asy skusim iny db host... poznate nejaky bezproblemovy?

Asy neskusiš nikdy. Keď tak asi....

Ako už bolo vyššie spomenuté mysql_blabla sa neoplatí už v dnešnej dobe používať. Ak sa nechceš púšťať do Prepared statem...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Konfigurácia PHP,Apache,MySQL


Odpovede: 13
Zobrazenia: 506


Možno pár dobrých rád na začiatok.
Ak využívaš otváranie PHP pomocou <? tak treba povoliť short_open_tags

taktiež nie je na škodu zvýšiť max. limity pre upload, post atď.

 Fórum: PHP, ASP   Téma: Php? - Vyhladavanie


Odpovede: 2
Zobrazenia: 227


No ono by sa to dalo aj v PHP, ale to tu radšej ani nejdem, nechcem rozoberať. Lebo by to bolo ešte viac na škodu ako na úžitok.

Presne tak, ako je zmienené vyššie. Treba si naštudovať jQuery, je to veľmi dobrý pomocník každého programátora, aj začínajúceho a pomôže mu v mnohých okolnostiach. Veľko...

 Fórum: PHP, ASP   Téma: PHP skripty bez ?>


Odpovede: 5
Zobrazenia: 300


Ak nepoužívaš nejaký framework u ktorého sa to nedoporučuje, tak určite nie je naškodu php uzatvárať.
Avšak framework ako napr. Codeigniter - tak z vlastnej skúsenosti viem, že vo view súboroch sa nedoporučuje uzatvárať PHP.

 Fórum: Webhosting a servery   Téma: zdarma doména .sk


Odpovede: 7
Zobrazenia: 423


Tak ako bolo spomenuté vyššie, nedá sa to len tak, za dobré slovo. No v dnešnej dobe (žiaľbohu neplatí pre .sk) sú domeny celkom lacné. Napr. na forpsi.com majú vždy celkom zaujimavé ceny.
A freehosting už nieje taký problém ako "free domena".
Pipni.cz, endora množstvo ostatných o ktorýc...
Stránka: 1 z 2 [ Vyhľadávanie našlo 59 výsledkov ]




© 2005 - 2021 PCforum, edited by JanoF