[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.03.13
Prihlásený: 21.12.16
Príspevky: 95
Témy: 32 | 32

Zdravím, zacinam s PHP a rad by so sa dozvedel ako zabezpečím, aby mi hl.menu ostalo nacitane a zmenil sa len obsah webu. Teraz to mam tak ze kazdu stranku mam vytvorenu a v kazdej mam na zaciatku includnute menu. Vdaka


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 23.01.17
Príspevky: 2651
Témy: 54 | 54
Bydlisko: BA

Vzhladom na to, ze zacinas php, tak sa spytam, ovladas JS? ajax?
Mas 2 moznosti.
Nacitas VSETKY podstranky ktore mozes pristupovat cez menu a das si ich ako neviditelne taby, ktore sa cez JS budu zobrazovat podla toho kde kliknes na menu.
Tento pristup je "zle" lebo mas zbytocne nacitavanie dat, ktore mozno uzivatel nebude potrebovat.

2. je pouzit ajax, kde si zakazdym vypytas obsah, a ked dostanes response, prepises obsah stranky(divu) alebo cohokolvek zase JS.

Podla mojich vedomosti, takato moznost v cistom PHP nie je, nakolko tento jezyk je server side. Avsak, nezaobydes sa bez neho, ani pri vyuziti ajaxu. (Iba ak by si mzneil server side skripting)


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA SAPPHIRE 7870 XT 2GB | SSD Crucial M4 128GB | HDD WD Green 1TB 7200Rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Razer Deathadder 3.5G + Razer eXactMat | Corsair K30 US | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA nv7600GT silent | PSU EVGA 500B | Xubuntu x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW Cyanogenmod 6.0 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 22.01.17
Príspevky: 434
Témy: 9 | 9

tak ako bolo napisane vyssie -cez php to nespravis

moznosti:
1. node.js
2. ajax
3. skryvanie obsahu
4. iframe

na 3. a 4. zabudni, nie su to 'naozajstne riesenia'.
2. nemyslim ze je vhodna
1. je to komplet bez php a zlozitejsie

preco to potrebujes takto riesit?
po prve pre seo je to zle, po druhe budes musiet riesit aj zmenu url ked nacitas novy obsah.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

Prečo by sa to nedalo urobiť pomocou Php (keď sa to dá urobiť pomocou node.js)?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 22.01.17
Príspevky: 434
Témy: 9 | 9

dik za poznamku, s tym node.js je to pravda. je jedno na com bezi server (js alebo php).
kazdopadne cisto v php bez js to nespravis, lebo potrebujes posielat poziadavky na server, a to sa v php bez refreshnutia neda


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.03.13
Prihlásený: 21.12.16
Príspevky: 95
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 13.03.2016 11:54 | Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Takze JS, dakujem ;)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12305
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin

Len zo zvedavosti, prečo si takto komplikuješ život?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.03.13
Prihlásený: 21.12.16
Príspevky: 95
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 13.03.2016 12:02 | Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Tak mam menu v js ktore sa zasuva,vysuva no nie uplne iba ikonky tam ostanu. A po kliku na nejaku podstranku sa vzdy vrati menu do povodneho stavu tj ze je vysunute. A netusim ako by som mohol osetrit ten kod aby mi menu stale ostalo na rovnakej pozicii po reloade a ani neviem ci sa to da. Tak ma napadlo iba to zeby menu ostalo stale nacitane a iba obsah by som volal


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12305
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin

Máš niekde živú ukážku?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.03.13
Prihlásený: 21.12.16
Príspevky: 95
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 13.03.2016 12:18 | Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

bohuzial nie


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 23.01.17
Príspevky: 2651
Témy: 54 | 54
Bydlisko: BA

Ak by si chcel aby to menu bolo perzistivne (tj, nejako nastavene pre kazdu podstranku) skusal si si nastudovat $_SESSION a $_GET? To by ti umoznilo mat includnute rovnake menu, ktore by sa spravalo dynamicky pre kazdu podstranku. Tento pristup by nepotreboval JS ale bolo by to viac skriptov ako len index.php.

Pre potreby googlenia, getovaci link bez uprav vyzera .../index.php?premena1=hodnota1&premena2=hodnota2 ...
Takto si mozes podsuvat veci, ktore ti upravuju menu.


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA SAPPHIRE 7870 XT 2GB | SSD Crucial M4 128GB | HDD WD Green 1TB 7200Rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Razer Deathadder 3.5G + Razer eXactMat | Corsair K30 US | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA nv7600GT silent | PSU EVGA 500B | Xubuntu x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW Cyanogenmod 6.0 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 05.02.13
Prihlásený: 17.01.17
Príspevky: 59
Témy: 3 | 3

Inak veľmi dobrá pomôcka (nehovorím, že ajax je zlý) je toto - https://pusher.com/. Odporúčam naštudovať a nie len tebe, ale aj ostatným, ktorí sa zaujímajú o tieto technológie.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

Veď aj oni používajú Ajax (ak z nejakého dôvodu nemôžu použiť WebSocket). (a to ani nehovorím o to, že ide o náhodnú službu, ktorá môže a teda aj bude mať rôzne výpadky)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 05.02.13
Prihlásený: 17.01.17
Príspevky: 59
Témy: 3 | 3

No práve ide o to, že používaju websocket. A náhodná služba? Nesúhlasím. Ak ti pripadá, že weby ako https://play.faceit.com/ používajú podľa teba "náhodnú službu" tak dovi dopo.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

A čo získaš tým, že budeš v takomto prípade používať WebSocket? Predpokladám, že 17mark nepotrebuje, aby kliknutie jedného používateľa v menu spôsobilo zmenu stránky všetkým návštevníkom.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 05.02.13
Prihlásený: 17.01.17
Príspevky: 59
Témy: 3 | 3

Chrono, prosím ťa, predpokladam podľa statusu, ktorý ti bol pridelený, že niesi hlúpy človek. Prečo pišeš príspevky tak strašne odveci, bez podkladov... Spomínali sa tu veci ako ajax, node.js, iframe. Ja som pridal možnosť, ktorá tu ešte spomenutá nebola. Lebo osbone si myslím, že je to veľmi rozumná možnosť. A pridávaš sem svoje neoverené myšlienky, ktoré len zbytočne mýlia druhých. Pusher != zmena pre všetkých používateľov. Je to defacto to isté čo ajax, lenže oveľa rozumnejšie + využívajúc websocket. Môžeš si tam nastaviť channely a eventy, vďaka ktorým sa to nezobrazí všetkým používateľom. Aspoň vidieť, ako veľmi negatívne hodnotíš vec, ktorú ani vôbec nepoznáš. Nehovorím, že to dotyčný človek musí použiť, je to jedna z možností.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 23.01.17
Príspevky: 2651
Témy: 54 | 54
Bydlisko: BA

Len tam je taky problemik, podla toho, co som si nacital, to vyzaduje funkciu servera 3. strany, cize musia fungovat DNS-ka a zaroven 2 servery(tvoj a pusher) na to aby ti to fungovalo. Ak ma vypadok ta ich sluzba, tebe nejde appka tiez. Osobne sa velmi nerad spolieham na taketo nieco, ved na co som si platil server/hosting? Nehovoriac o tom, ze zakladatel temy zatial nevie zakladne jazyky na webdesign(toto typujem na zaklade otazky ktoru polozil), cize by som mu odporucal zacat aspon JS pred tym, ako sa pusti do JS ktore je o dost komplexnejsie a proprietarne.


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA SAPPHIRE 7870 XT 2GB | SSD Crucial M4 128GB | HDD WD Green 1TB 7200Rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Razer Deathadder 3.5G + Razer eXactMat | Corsair K30 US | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA nv7600GT silent | PSU EVGA 500B | Xubuntu x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS, 1TB HDD | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | WIN10Pro InsiderPreview x64 + ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW Cyanogenmod 6.0 Nightly & Mobil: Blackberry Passport | 10.3.2 & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

WebSocket sa používa hlavne na to, aby mohol server poslať informáciu klientovi (push) a áno, dá sa použiť aj na stiahnutie informácií klientom (pull).

Na to ale bez problémov poslúži aj ten Ajax a aj keď použiješ Pusher na strane servera budeš musieť urobiť presne to, čo by si urobil aj pri Ajax (jediný rozdiel bude, že klient sa k tým údajom dostane cez cudzí server a nie priamo).

Čiže opakujem, v tomto prípade Pusher (a ani WS) neprináša žiadnu výhodu (keďže kód na serveri bude rovnaký a klientská časť bude komplikovanejšia a bude navyše využívať služby externej firmy).

PS: A zakladateľovi témy stačí v tom php pridať do html kódu na správne miesta nejakú css triedu (a urobiť vhodný css kód) tak, aby sa rozbalilo to menu tam, kde sa rozbaliť má.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

Registrovaný: 05.02.13
Prihlásený: 17.01.17
Príspevky: 59
Témy: 3 | 3

Áno, z tohto hľadiska je to najrozumnejšie riešenie. Ak by som ja, ako začínajúci programátor potreboval niečo podobné, zvolil by som ajax.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0

Ajax hlavne spolu s history.pushState a/alebo history.replaceState môže byť zaujímavé riešenie pre takéto problémy. (pretože v takom prípade si bude môcť používateľ urobiť záložku na konkrétnu podstránku)


 [ Príspevkov: 20 ] 


Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvýraznenie menu bez include

10

304

19.05.2008 8:25

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Curl, limit načitania

0

204

14.02.2010 11:28

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie obsahu php

2

415

20.09.2010 17:06

elo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odhalenie skrytého obsahu

4

160

24.05.2012 12:12

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Help! zobrazenie obsahu

11

353

31.05.2007 22:07

pavuckar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie obsahu suboru

4

407

13.02.2009 17:55

_fortes_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis obsahu adresára

8

1285

29.04.2009 16:59

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie obsahu z formulara

11

198

28.10.2014 20:21

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zabranenie duplikovanie hlavneho obsahu

9

327

23.06.2007 12:07

masterdead

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook profile box - cache obsahu

3

402

28.12.2009 14:20

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie obsahu stlpca v DB

8

204

27.04.2010 22:28

pcmanik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s generovanim obsahu stranky

4

198

24.01.2009 17:16

rann14

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odoslanie obsahu textfieldov na mail

7

256

10.06.2011 19:40

mrzxo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitanie obsahu PHP subora na serveri

4

177

25.12.2010 23:44

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis obsahu adresara podla regularneho vyrazu

0

85

23.11.2012 17:52

quark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pls mysql vymazanie obsahu HELP ME!

13

425

10.02.2008 15:37

tatysp



Powered by phpBB 3.x.x © 2005 - 2017 PCforum, webhosting by WebSupport, secured by GeoTrust, edited by JanoF