[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 18.05.2008 14:14 | Zvýraznenie menu bez include

Čavte, viem, že sa to tu už riešilo, no nemôžem to nijako nájsť. Ide o to že mám linky v tvare www.stránka.sk/subor.php a chcem podľa toho zvýrazniť položku menu. Ako teda zistím, konkrétny súbor kde sa nachádzam? Viem, že na to existuje funkcia, no neviem ako sa to volá. A neraďte mi, aby som si na každú stránku dal pre tú konkrétnu položku triedu.

P.S.: Postačí link na tém, kde sa to riešilo. Vďaka.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 18.05.2008 14:16 | Zvýraznenie menu bez include

Zeby funkcia GET, pomocou ktorej zoberes s URL hodnotu premennej a podla hodnoty a podmienok v kode nastavis co potrebujes. :)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 18.05.2008 14:20 | Zvýraznenie menu bez include

basename();


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 14:27 | Zvýraznenie menu bez include

Chmolo, mohol by si mi vysvetliť, ako využijem GET keď mám v takomto tvare?
Suchy, lenže basename čoho? akej premennej, akého súboru?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 18.05.2008 14:31 | Zvýraznenie menu bez include

No tak ja som myslel, ze ked uz pouzivas PHP, tak include by nemal byt problem ni? ale asi som sa zmylil. V pripade stranka/nieco.php to tusim nejde, php je programovaci jazyk, a tie narabaju s premennymi a ked nemas zadnu definovanu... :)

Potom by tu bola moznost, ze by si zobral celu URL, dal ju Explode podla "/" a poslednu cast pouzival, ale toto len asi...


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 14:53 | Zvýraznenie menu bez include

Chmolo, zjavne si nepochopil o čo ide. Viem používať include, lenže tu ide práve o to aby som ho nepoužíval. Pri includovaní celej stránky ale iba napríklad menu a includovať ho do každej stránky. a viem že existuje aj funkcia, ktorá zistí presne ako sa nazýva práve spustený/otvorený skript.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 18.05.2008 14:55 | Zvýraznenie menu bez include

Drako píše:
Chmolo, mohol by si mi vysvetliť, ako využijem GET keď mám v takomto tvare?
Suchy, lenže basename čoho? akej premennej, akého súboru?
co tak pozret manual? asi suboru v ktorom sa nachadzas. cize z tvojej url je to subor.php


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 15:00 | Zvýraznenie menu bez include

Lenže ja to potrebujem zistiť automaticky a manuál som opzeral, nenašiel som. Nevedel som, že je to až taký problém napísať názov jednoduchej funkcie, ktorú tu stále dookola omieľate. :roll:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.05.2008 15:18 | Zvýraznenie menu bez include

myslis toto?
Kód:
basename($_SERVER["PHP_SELF"]);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 15:49 | Zvýraznenie menu bez include

Presne! Vďaka.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Zvýraznenie menu bez include

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 19.05.2008 8:25 | Zvýraznenie menu bez include

To vieš, Drako, občas je užitočné zobraziť si výstup funkcie phpinfo(). Hlavne v prípadoch, kedy potrebuješ zistiť nejaké dáta o servri, aktuálnom skripte, alebo aktuálnom používateľovi, pretože v nej sa nachádza celý výpis premennej $_SERVER a sú tam aj onakvejšie premenné a hodnoty...


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
 [ Príspevkov: 11 ] 


Zvýraznenie menu bez include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie menu na aktivnej stranke

v PHP, ASP

3

207

10.07.2010 23:58

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS Menu - zvyraznenie aktivneho odkazu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

391

29.07.2009 14:22

myxall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s menu (include) - domains hosting

v PHP, ASP

7

354

23.10.2007 19:49

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obsahu bez opätovneho nacitania menu

v PHP, ASP

19

271

18.03.2016 12:27

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie textu

v PHP, ASP

2

242

25.01.2010 9:53

achbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie hlbok(basov)

v Audio programy

14

2110

11.06.2008 22:41

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie vyhladavaneho slova v texte

v PHP, ASP

15

748

27.07.2010 18:07

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie obrysov na čiernobielom obrázku.

v Grafické programy

5

506

12.08.2009 23:31

yossarian

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zvyraznenie jednej farby v SONY Vegas Pro 11

v Video programy

0

68

03.01.2014 15:09

Peeppo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pc na hry bez taktovania 650-700e bez monitora bez OS

v PC zostavy

9

404

03.12.2012 19:52

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herne PC do 600e bez periferii, bez OS, bez HDD

v PC zostavy

9

399

26.11.2011 15:59

Ondr00

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

navigacne menu - sek.menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

198

15.10.2013 21:54

newbie99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INCLUDE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

658

14.01.2010 19:47

karolraner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

46

2027

18.09.2007 13:45

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

10

585

03.01.2008 0:30

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

include

v PHP, ASP

5

504

10.04.2009 19:10

Draex



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF