[ Príspevkov: 2 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.11.05
Prihlásený: 17.01.13
Príspevky: 74
Témy: 20 | 20
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 17.09.2010 22:33 | Vyhladavanie

Dobry den,
chcel by soms a spytat ci by mi tu niekto vedel pomoct s problemom ohladne vyhladavania... funguje vsetko ok akurat mam taky problem ze ked chcem vyhladat v mojej db slovo "ASPL-020-pi" nenajede ho ale ak zadam len "ASPL-" funguje to okey.. vedel by mi niekto s tym pomoct aby mi to vyhladavlo aj s tym cislom ? kde moze byt problem ? dakujem

Kód:
 <div id="rightPan">                 
  <div id="reviews">    <h2>Vyhľadávanie v databáze produktov</h2>
    <form  method="post">
      <table>
        <tr>
          <td align="left">Hľadaný reťazec: </td><Td>
            <input type="text" name="searchtext"> </td>
        </tr>
        <tr>  <td></td>
          <td align="left">
            <input type="submit"></td>
        </tr>
    </form>
    </table>
<?

if(isset($_POST["searchtext"]))
{
    $_POST["searchtext"]=ereg_replace(quotemeta("+|-|*|~|\"|\\|<|>|(|)"),"",$_POST["searchtext"]);
    if($_POST["searchtext"]=="")
        die("<b>Chyba pri vyhľadávaní:<br>Nebol zadaný žiaden reťazec, ktorý treba hľadať!</b>");
    else
    {
        $searchtext=explode(" ",$_POST["searchtext"]);
        $maximum=0;
        for($i=0;$i<count($searchtext);$i++)
        {
            $pocet=strlen($searchtext[$i]);
            $maximum=($maximum < $pocet ? $pocet : $maximum);
        }
        if($maximum<4)
            die("<b>Chyba pri vyhľadávaní:<br>Aspoň jedno slovo v reťazci musí byť dlhšie ako 4 znaky</b>");
    }
    $query="SELECT *,MATCH(name, info) AGAINST('".$_POST["searchtext"]."' IN BOOLEAN MODE) as produktID FROM web_shop_products
            WHERE MATCH(name, info) AGAINST('".$_POST["searchtext"]."' IN BOOLEAN MODE)";
    echo '
<h2>Výsledky vyhľadávania</h2>
<table width="100%">
</table>
<table width="100%" bgcolor="#e6e6e6">
<tr >
<td align="left" width="15%"><b><font color="#000000">Názov</font></b></td>
<td align="left" width="30%"><b><font color="#000000">Informácie</font></b></td>
</tr>
</table> ';
    $query.=" ORDER BY produktID DESC";
    $result=mysql_query($query);
    while($pole=mysql_fetch_array($result))
    {
$ergebnis = safe_query("SELECT * FROM " . PREFIX . "shop_categories WHERE catID='".$pole["cat"]."'");
$ds = mysql_fetch_array($ergebnis);
        echo '
<table width="100%">
<tr bgcolor="#FFFFFF">
<td align="left" width="15%"><b><a href=" index.php?site=shop&action=product&catID='.$pole["cat"].'&produktID='.$pole["produktID"].'&subcatID='.$ds["subcatID"].'">'.$pole["name"].'</a></b></td>
<td align="left" width="30%"><b><a href=" index.php?site=shop&action=product&catID='.$pole["cat"].'&produktID='.$pole["produktID"].'&subcatID='.$ds["subcatID"].'">'.$pole["info"].'</a></b></td>
</tr>
</table><table width="100%">
<tr>
<td width="100%"  style="border-bottom: 1px solid #869496;"></td>
</tr></table>
       ';
    }
}
    ?>   
  </div>
</div>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.12.09
Prihlásený: 01.02.11
Príspevky: 10
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 24.09.2010 20:22 | Vyhladavanie

Kód:
$_POST["searchtext"]=ereg_replace(quotemeta("+|-|*|~|\"|\\|<|>|(|)"),"",$_POST["searchtext"]);


nebude to tym, ze odstranujes znak "-"? teda to potom hlada "ASPL 020 pi" :)


 [ Príspevkov: 2 ] 


Vyhladavanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v Databázy

3

111

08.04.2014 9:45

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie

v Databázy

1

589

29.08.2009 11:30

bmatias

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhľadávanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

15

2012

04.12.2007 13:15

wotan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie

v Ostatné programy

4

485

30.06.2008 2:38

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie

v Správy pre vedenie fóra

9

676

19.04.2012 20:53

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v PHP, ASP

3

372

15.04.2008 20:36

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v Delphi, Visual Basic

1

523

20.07.2009 19:25

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie

v Databázy

7

626

31.05.2009 18:46

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie

v PHP, ASP

5

176

25.04.2013 23:42

misko16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie - spoje

v PHP, ASP

6

523

15.05.2008 16:29

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fulltextove vyhladavanie

v PHP, ASP

1

463

27.12.2007 0:56

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vlastné vyhľadávanie

v PHP, ASP

1

340

09.10.2008 15:26

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql-vyhladavanie

v Databázy

5

452

11.11.2011 15:55

GoodWill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

opat vyhladavanie

v PHP, ASP

21

788

17.03.2008 20:58

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Php? - Vyhladavanie

v PHP, ASP

2

124

12.06.2013 21:18

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhľadávanie - otázka

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Správy pre vedenie fóra

45

4376

29.12.2007 5:25

Roberbo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF